Steamworks-dokumentation
Rabatter

Oversigt

Rabatter kan være et værdifuldt værktøj for at skabe vækst i din målgruppe og forlænge levetiden for dit produkt på Steam.
Vi opfordrer dig til at deltage i salg og drage fordel af rabatværktøjer, hvor det giver mening for dit produkt.
Generelt har vi konstateret, at der er en kunde til alle prisniveauer, og en effektiv rabatstrategi kan bidrage til langsigtet succes på Steam.

Som altid er dette råd generaliseret for et stort udvalg af produkter, udviklere og kunder, så tag dit eget produkt og fællesskab i betragtning, når du træffer beslutninger.

Sådan konfigurerer du rabatter

Nødvendige tilladelser

Rabatter kræver tilladelsen "Administrer priser og rabatter" for det pågældende produkt. Derudover skal du være medlem af den Steamworks-partner, som bliver betalt for det produkt, du forsøger at give rabat på.

Sådan konfigurerer du

1. Gå til startsiden for produktet, du vil give rabat på, ved at vælge produktet fra Steamworks-siden.
2. På startsiden får du vist en sektion med butikspakker nær toppen af siden. Vælg den pakke, du vil give rabat på.
3. På pakkens detaljeside skal du klikke på "Rediger rabatter" i pakkens prissætningssektion.
4. Klik på "Ny rabat"

Gentag disse trin for hver pakke, du vil give rabat på.

Regler for rabat

 • Du kan have en udgivelsesrabat, men når udgivelsesrabatten er slut, kan du ikke have andre rabatter i 6 uger.

 • Det er ikke muligt at give rabat på dit produkt inden for 30 dage efter en prisstigning.

 • Rabatter kan ikke køres inden for 6 uger fra din forrige rabat, med undtagelse af sæsonbegivenheder på tværs af Steam eller andre specifikke Valve-organiserede salgsbegivenheder.

 • Rabatter for sæsonudsalg kan ikke køre inden for 30 dage efter udgivelse af din titel eller 30 dage efter, at udgivelsesrabatten er slut.

 • Du kan ikke ændre din pris, mens en kampagne er live.

 • Det er ikke muligt at give 100 % rabat på et produkt.

 • Brugerdefinerede rabatter kan ikke vare længere end to uger, eller køre i kortere tid end en dag.

Typer af rabatter

Selvbetjening

Partnere kan oprette og administrere følgende rabatter på egen hånd.

  Udgivelsesrabat

  Udgivelsesrabatter begynder, når din titel er udgivet på Steam, og varer i syv dage. Udgivelsesrabatter bør generelt være på 10-15%. Der er en øvre grænse på 40%. Udgivelsesrabatter er valgfrie.

  Ugetilbud

  Ugetilbud begynder hver mandag morgen kl. 10.00 og kører i syv dage. Deltagende spil vil være tilgængelige via et fremhævningsbanner på startsiden, som fører til oversigten over alle ugetilbuddene. Som med andre rabatter på 20% eller derover udløser det e-mailnotifikationer til spillere, som har spillet på deres ønskeliste. Og dit spil kan vises i forskellige særlige sektioner på Steam alt efter spillets tags og popularitet samt for de brugere, som det anbefales til. For at deltage i ugetilbud skal du tilmelde dig mindst to timer før, det pågældende tilbud begynder.

  Brugerdefinerede rabatter

  Du kan konfigurere dine egne rabatter, så de passer med særlige begivenheder, f.eks. en stor opdatering eller årsdagen for udgivelsen af dine produkter. Du kan planlægge en tilpasset rabat, som begynder den følgende kalenderdag.

Kuraterede rabatter

Følgende rabattyper oprettes og administreres af Valve. Når du vælger titler til at udfylde disse kampagnepladser på forsiden, forsøger vi at være så fair som muligt og vælge titler, som vi mener kunderne er mest interesseret i og vil resultere i flest tilfredse kunder. Der er ingen strenge regler, men vi fokuserer som udgangspunkt på 10-20% af de mest solgte spil på Steam, der har fået positive anmeldelser og på anden måde har vist sig at være succesrige. Hvis din titel er kvalificeret til en plads i oversigten, kontakter vi dig med oplysninger.

  Daglige tilbud

  Disse kampagner kører i 48 timer og starter kl. 19. Daglige tilbud fremhæves på Steam-siden i 24 timer. Se Promoplads: Dagligt tilbud for mere information.

  Weekendtilbud

  Weekendtilbud kører fra torsdag kl. 19 til mandag kl. 19, og de fremhæves på Steam-siden i dette tidsrum.

  Midweek Madness

  Midweek Madness-kampagner kører fra mandag kl. 19 til fredag kl. 19. Midweek Madness-tilbud fremhæves på Steam-siden fra mandag kl. 19 til torsdag kl. 19.

  Gratis weekender

  Gratis weekender er promoveringer, hvor kunder har midlertidig adgang til dit spil. Brugere kan prøve spillet gratis, men mister adgang, når tidsperioden udløber. Denne type tilbud bruges strategisk til visse slags spil eller omstændigheder og ledsages som regel af en rabat for at hjælpe med at konvertere spillere, som benytter sig af prøveperioden, til betalende kunder. Læs mere her.

  Sæsonudsalg

  Der er flere udsalgsbegivenheder om året, som du kan få mulighed for at deltage i. Nogle af disse, f.eks. sommer- eller vinterudsalget, er åbne for alle partnere. Nogle er kun åbne for produkter i en bestemt kategori, f.eks. anime eller VR. Du modtager meddelelser om disse begivenheder på forhånd samt vejledning om rabatter på dine produkter.

Bedste fremgangsmåder for rabatter

  Trindeling af dine rabatter

  Det er normalt bedst at starte stille og roligt med rabatter og så øge rabatniveauet over tid. F.eks. kan en titel bevæge sig fra 33% til 50% til 66% til 75% og derover i løbet af et år eller mere. Hvis du haster ud i en rabat på 50% eller 75% et par uger efter udgivelsen, eller du udgiver med en meget stor udgivelsesrabat, sender det et dårligt budskab til kunder, der har købt til fuld pris, og det undergraver værdien af din titel.

  Planlæg rabatter i forhold til indholdsopdateringer

  Når du skal finde frem til din rabatplan, skal du prøve at gøre det til så stor en begivenhed som muligt og helst knytte den sammen med indholdsopdateringer. Selvom rabatten kan vække interesse, er det endnu bedre at vise, at du er forpligtet over for dit fællesskab ved at forbedre dit produkt med opdateringer af indholdet.

  Tag hensyn til din salgskurve

  Det kan være fristende at bruge små rabatter i et forsøg på at nå listen over topsællerter eller opnå større eksponering, men se nøje på, hvor mange kunder der køber dit produkt til fuld pris, før du angiver en rabat. Det er vigtigt, at kunderne føler sig godt tilpas med deres investeringer, så det er nok bedst at bruge rabatter, når du er kommet frem til enden af din salgskurve.

  Rabat på alle tilknyttede pakker (DLC, Deluxe-udgaver) på samme tid

  Hvis dit produkt har flere udgaver eller DLC, så giv rabat på dem alle sammen. Hvis du kun giver rabat på en del af dit produkt ellersætter basisspillet på udsalg i denne uge og Deluxe Edition i næste uge, så udvander det din eksponering og forhindrer dig i at udnytte alle de netværkseffekter på Steam, som sker, når flere brugere bliver begejstret over dit produkt på samme tid. Du ønsker muligvis ikke at have samme rabat på alle pakker. Hvis f.eks. noget DLC er et år gammel, og noget andet lige er udkommet, kan det være fornuftigt at vælge forskellige rabatprocenter for dem.
Bemærk: Samling af rabatter
Hvis en rabat allerede er live på et produkt, vil eventuelle yderligere rabatter udover rabatter via bundter ikke påvirke spillets pris.

Ofte stillede spørgsmål


 • Q: Hvordan planlægges kampagner? Kan vi komme med idéer til Steam?
  Sv: Planlægning af kampagner har typisk været en samtale mellem dig og Steam. Vi kan komme til dig med idéer, og hvis du mener, at du har en idé om en unik kampagne, så kontakt os. Men du kan også lave dine egne rabatter, når det virker bedst for dig, eller du kan tilmelde dig regelmæssige ugentlige salg.

 • Sp: Er kampagner obligatoriske på Steam?
  Sv: Nej. Vi kan invitere dig til at deltage i en særlig begivenhed eller kampagne, men det kan du frit vælge, om du vil deltage.

 • Sp: Hvordan godkendes rabatter?
  Sv: Ved kuraterede kampagner henvender Valve sig til dig med en idé, som du vil skulle godkende, hvis vi synes, at din titel passer godt til en af disse kampagner.

  Ved selvbetjeningskampagner kommer dit spil automatisk på tilbud på den dag og det tidspunkt, du har angivet, når du har oprettet rabatten med rabatværktøjet.

  Detaljerede oplysninger om bedste fremgangsmåder i forbindelse med rabatter kan findes i dokumentationen Bedste fremgangsmåder for rabatter.
 • Sp: Kan jeg opdatere en rabat?
  Sv: Ja, du kan redigere eller slette rabatten, hvis den ikke er live endnu.

  Hvis du vil justere udgivelsesrabatten, kan du gøre det ved at gå til spillets startside og klikke på feltet ud for den nuværende udgivelsesrabat.

  Hvis du vil ændre en rabat for et kommende ugeudsalg, en tilpasset rabat eller et Steam-sæsonudsalg, skal du gå til den klargjorte rabat, slette den og indtaste en ny.

  1. Gå til startsiden for produktet, du vil give rabat på, ved at vælge produktet fra Steamworks-siden.
  2. På startsiden får du vist en sektion med butikspakker nær toppen af siden. Vælg den pakke, du vil give rabat på.
  3. På pakkens detaljeside skal du klikke på "Rediger rabatter" i prissektionen.
  4. Klik på knappen "Slet" ud for den rabat, du vil fjerne.
  5. Hvis du vil indtaste en ny rabat, der skal erstatte den, du lige har slettet, skal du klikke på "Ny rabat"

 • Sp: Kan jeg deltage i et Steam-sæsonudsalg, hvis mit produkt er udgivet for nylig?
  Sv: Generelt kan du ikke indsende en rabat inden for 30 dage efter udgivelse eller 30 dage efter, at udgivelsesrabatten er slut. Men hvis du har indsendt en udgivelsesrabat, og produktudgivelsen er inden for 7 dage af et Steam-sæsonudsalg (såsom Steam-sommerudsalget), kan Valve hjælpe dig med at forlænge udgivelsesrabatten til efter udsalget.

  Der vil altid være fremtidige muligheder for at give rabat på dit spil, så du skal ikke føle dig presset til at ændre udgivelsesdatoen på grund af et sæsonudsalg.

  Hvis du vil forlænge udgivelsesrabatten til efter Steam-sæsonudsalget, bedes du gøre følgende, INDEN DIT SPIL UDGIVES:
  • Sørg for, at spillets udgivelsesdato er inden for 7 dage af Steam-sæsonudsalget. Ellers kan denne mulighed ikke bruges for dit spil.
  • Gennemfør alle de nødvendige trin for at udgive dit spil på Steam. Se dokumentationen Udgivelsesproces for mere information.
  • Indtast udgivelsesrabatten.
  • Indtast rabatten til Steam-sæsonudsalget. Du kan enten gå til rullemenuen Applikationer og pakker > Udsalgsgodkendelser og indtaste rabatterne i den rigtige kolonne eller følge trinnene i sektionen Sådan konfigurerer du i denne dokumentation. Vælg det ønskede Steam-sæsonudsalg i rullemenuen "Rabattype".
  • Sørg for, at udgivelsesrabatten og rabatten til Steam-sæsonudsalget er den samme.
  • Opret en supportsag, og bekræft, at du ønsker at forlænge din udgivelsesrabat til Steam-sæsonudsalget. Hvis vi bekræfter, at vi har foretaget ændringen, kan du fortsætte med at udgive dit spil på den planlagte udgivelsesdato.
  • Svar på supportsagen, når spillet er blevet udgivet, da vi ikke kan forlænge udgivelsesrabatten inden udgivelse.

 • Sp: Kan jeg køre en udgivelsesrabat, når mit spil overgår fra tidlig adgang til fuldt udgivet?
  Sv: Du kan køre en udgivelsesrabat og deltage i Steam-sæsonudsalg ved overgang fra tidlig adgang til fuld udgivelse, medmindre du har øget prisen på dit produkt inden for de sidste 30 dage.

  Mere information kan findes i dokumentationen Tidlig adgang.

 • Sp: Hvor ofte kan jeg give rabat på mit spil?
  Sv: Der skal være mindst 6 uger imellem tilpassede rabatter, og de skal ligge mindst 1 måned fra produktudgivelsen på Steam. Tilpassede rabatter påvirker ikke muligheden for at deltage i Steam-sæsonudsalg. Bemærk, at den 30-dages nedkølingsperiode for nye udgivelser og prisstigninger stadig gælder for Steam-begivenheder.

 • Sp: Hvad sker der, hvis min rabatperiode overlapper en anden rabat?
  Sv: Rabatter, der overlapper hinanden, kombineres ikke. Hvis du kører en tilpasset rabat direkte efter et andet udsalg, beder vi dig tilbyde den samme rabat.