Steamworks-dokumentation
Rabatter
Bemærk: nye vigtige ændringer af rabatregler fra d. 1. januar 2023. Se Ændring af rabatregler for flere oplysninger.

Oversigt

Rabatter kan være et nyttigt redskab til at hjælpe med at udvide dit publikum og forlænge dit produkts levetid på Steam. Du kan deltage i officielle udsalgsbegivenheder og gøre brug af rabatværktøjerne til at køre dine egne rabatter.

Generelt har vi konstateret, at der er en kunde til alle prisniveauer, og en effektiv rabatstrategi kan bidrage til langsigtet succes på Steam.

Som altid er dette råd generaliseret for et stort udvalg af produkter, udviklere og kunder, så tag dit eget produkt og fællesskab i betragtning, når du træffer beslutninger.

Sådan konfigurerer du rabatter

Nødvendige tilladelser

Rabatter kræver tilladelsen "Administrer priser og rabatter" for det pågældende produkt. Derudover skal du være medlem af den Steamworks-partner, som bliver betalt for det produkt, du forsøger at give rabat på.

Konfiguration

 1. Gå til det nye rabatdashboard her: https://partner.steamgames.com/promotion/discounts/dashboard/ (eller vælg "Applikationer og pakker -> Udsalgsgodkendelser")
 2. På denne side kan du se et gitter med spil, som du har tilladelse til at ændre priser på, og alle kommende udsalg, som dine spil kan deltage i.
 3. Du skal bare indtaste en gyldig rabat for hver pakke og begivenhed og derefter trykke "Gem" i bunden af siden.

Redigering af en rabat

Rabatter kan redigeres, indtil rabatten er i gang. Du kan gøre dette ved at gå til samme dashboard-URL, som du brugte til at oprette rabatten, og bare ændre rabatprocenten.

Sletning af en rabat

Rabatter kan slettes, indtil rabatten er i gang. Du kan slette en rabat ved at gå til rabatdashboardet og indtaste tallet 0 som rabatprocent. Klik "Gem" på samme måde, som hvis du indtastede en rabat, og du har nu fjernet rabatten.

Specifikke rabatregler

 • Du kan have en udgivelsesrabat, men når udgivelsesrabatten er slut, kan du ikke have andre rabatter i 28 dage.
 • Det er ikke muligt at give rabat på dit produkt inden for 28 dage efter en prisstigning i en hvilken som helst valuta.
 • Rabatter kan ikke køres inden for 28 dage fra din forrige rabat, med undtagelse af sæsonbegivenheder på tværs af Steam.
 • Rabatter for sæsonudsalg kan ikke køre inden for 28 dage efter udgivelse af din titel eller 28 dage efter, at udgivelsesrabatten er slut, eller inden for 28 dage af en prisstigning i en hvilken som helst valuta.
 • Du kan ikke ændre din pris, når en kampagne allerede er i gang eller sat på programmet i fremtiden.
 • Det er ikke muligt at lave en rabat på mere end 90% eller mindre end 10%.
 • Brugerdefinerede rabatter kan ikke vare længere end to uger, eller køre i kortere tid end en dag.

Typer af rabatter

Selvbetjening

Partnere kan oprette og administrere følgende rabatter på egen hånd.

  Udgivelsesrabat

  Udgivelsesrabatter begynder, når din titel er udgivet på Steam, og varer i syv dage. Udgivelsesrabatter bør generelt være på 10-15%. Der er en øvre grænse på 40%. Udgivelsesrabatter er valgfrie og konfigureres tæt på indstillingen om udgivelsesdato på applikationens landingsside.

  Ugetilbud

  Ugetilbud begynder hver mandag morgen kl. 10.00 og kører i syv dage. Deltagende spil vil være tilgængelige via et fremhævningsbanner på indkøbskurvsiden, som fører til oversigten over alle ugetilbuddene. Som med andre rabatter på 20% eller derover udløser det e-mailnotifikationer til spillere, som har spillet på deres ønskeliste. Og dit spil kan vises i forskellige særlige sektioner på Steam alt efter spillets tags og popularitet samt for de brugere, som det anbefales til. For at deltage i ugetilbud skal du tilmelde dig mindst to timer før, det pågældende tilbud begynder.

  Brugerdefinerede rabatter

  Du kan konfigurere dine egne rabatter, så de passer med særlige begivenheder, f.eks. en stor opdatering eller årsdagen for udgivelsen af dine produkter. Du kan planlægge en tilpasset rabat, som begynder den følgende kalenderdag.

Kuraterede rabatter

Følgende rabattyper oprettes og administreres af Valve. Når vi vælger produkter til disse promoveringspladser på forsiden, overvejer vi spil på alle prispunkter og i alle genrer. Der er ingen faste regler, men vi fokuserer som udgangspunkt på de mest spillede eller de mest solgte spil på Steam. Hvis din titel er kvalificeret til en plads i oversigten, kontakter vi dig med oplysninger. Disse promoveringspladser kan ikke forhandles eller købes, men tilbydes baseret på spillerdata. Hvis dit spil har mange glade kunder, og du gerne vil snakke med os om kampagnemuligheder, er du velkommen til at kontakte os når som helst.

Der er tre typer af kuraterede promoveringspladser til produkter. Standardvarigheden for alle tre promoveringspladser er én uge, men vi kan sagtens være fleksible med kortere eller længere rabatter, indenfor rammerne af vores gældende rabatpolitikker.

  Dagens tilbud

  Dagens tilbud fremhæves på Steam-siden i 24 timer og roteres hver dag kl. 19. Der er to pladser til dagens tilbud hver dag. Billedet til dagens tilbud er vores almindelige "headerkapsel" på 460 px x 215 px og importeres automatisk fra det tilknyttede spil eller bundt. Rabatter til dagens tilbud gælder som udgangspunkt i én uge, men hvis det ønskes af udgiveren, kan vi køre rabatterne i alt fra 2 til 14 dage.

  Midweek Madness

  Midweek Madness-kampagner fremhæves på Steam-siden i 72 timer, fra mandag kl. 19 til torsdag kl. 19. Der er op til 6 Midweek Madness-pladser pr. uge. Billeder til Midweek Madness-kampagner kræver assets i særlige størrelser som beskrevet her, og de bliver oversat af Valve. Rabatter til Midweek Madness gælder som udgangspunkt i én uge, men hvis det ønskes af udgiveren, kan vi køre rabatterne i alt fra 3 til 14 dage.

  Weekendtilbud

  Weekendtilbud fremhæves på Steam-siden i 96 timer, fra torsdag kl. 19 til mandag kl. 19. Der er op til 6 pladser til weekendtilbud pr. uge. Ligesom med Midweek Madness-kampagner kræver weekendtilbud assets i særlige størrelser som beskrevet her, og de bliver oversat af Valve. Rabatter til weekendtilbud gælder som udgangspunkt i én uge, men hvis det ønskes af udgiveren, kan vi køre rabatterne i alt fra 4 til 14 dage.

  Visuelt eksempel

  Her er et eksempel på karrusellen med særtilbud på startsiden i Steam. Midweek- og weekendspotlights fylder de store områder i venstre side. Dagens tilbud er til højre. Brugere kan bladre igennem karrusellen, hvor de får vist flere spotlights fra kuraterede udsalg samt andre nedsatte produkter, som anbefales organisk baseret på den aktuelle popularitet hos kunderne.

  specialoffersvisualexample.png

  Gratis weekender

  Gratis weekender er kampagner, hvor kunder har midlertidig adgang til dit spil. Brugere kan prøve spillet gratis, men mister adgang, når tidsperioden udløber. Denne type tilbud bruges strategisk til visse slags spil eller omstændigheder og ledsages som regel af en rabat for at hjælpe med at konvertere spillere, som benytter sig af prøveperioden, til betalende kunder. Læs mere her.

  Temaudsalg

  Steam afholder forskellige temaudsalg for at fremhæve bestemte typer af spil. Begivenhederne har specifikke kriterier for deltagelse og en proces med invitationer, tilmelding og rabatter. Hvert af disse udsalg fremhæves på startsiden i Steam og organiseres i relevante underkategorier for hver begivenhed. Learn more here.

  Sæsonudsalg

  Der er fire store sæsonbestemte udsalgsbegivenheder hvert år, som overtager Steam-butikken på en storslået måde. Alle spil på Steam inviteres til at deltage med en rabat. Disse fire begivenheder er forårs-, sommer-, efterårs- og vinterudsalget.

Bedste fremgangsmåder for rabatter

  Trindeling af dine rabatter

  Det er normalt bedst at starte stille og roligt med rabatter og så øge rabatniveauet over tid. F.eks. kan en titel bevæge sig fra 33% til 50% til 66% til 75% og derover i løbet af et år eller mere. Hvis du haster ud i en rabat på 50% eller 75% et par uger efter udgivelsen, eller du udgiver med en meget stor udgivelsesrabat, sender det et dårligt budskab til kunder, der har købt til fuld pris, og det undergraver værdien af din titel.

  Planlæg rabatter i forhold til indholdsopdateringer

  Når du skal finde frem til din rabatplan, skal du prøve at gøre det til så stor en begivenhed som muligt og helst knytte den sammen med indholdsopdateringer. Selvom rabatten kan vække interesse, er det endnu bedre at vise, at du er forpligtet over for dit fællesskab ved at forbedre dit produkt med opdateringer af indholdet.

  Tag hensyn til din salgskurve

  Det kan være fristende at bruge små rabatter i et forsøg på at nå listen over topsællerter eller opnå større eksponering, men se nøje på, hvor mange kunder der køber dit produkt til fuld pris, før du angiver en rabat. Det er vigtigt, at kunderne føler sig godt tilpas med deres investeringer, så det er nok bedst at bruge rabatter, når du er kommet frem til enden af din salgskurve.

  Rabat på alle tilknyttede pakker (DLC, Deluxe-udgaver) på samme tid

  Hvis dit produkt har flere udgaver eller DLC, så giv rabat på dem alle sammen. Hvis du kun giver rabat på en del af dit produkt ellersætter basisspillet på udsalg i denne uge og Deluxe Edition i næste uge, så udvander det din eksponering og forhindrer dig i at udnytte alle de netværkseffekter på Steam, som sker, når flere brugere bliver begejstret over dit produkt på samme tid. Du ønsker muligvis ikke at have samme rabat på alle pakker. Hvis f.eks. noget DLC er et år gammel, og noget andet lige er udkommet, kan det være fornuftigt at vælge forskellige rabatprocenter for dem.
Bemærk: Samling af rabatter
Hvis en rabat allerede er live på et produkt, vil eventuelle yderligere rabatter udover rabatter via bundter ikke påvirke spillets pris.

Ofte stillede spørgsmål


 • Q: Hvordan planlægges kampagner? Kan vi komme med idéer til Steam?
  Sv: Planlægning af kampagner har typisk været en samtale mellem dig og Steam. Vi kan komme til dig med idéer, og hvis du mener, at du har en idé om en unik kampagne, så kontakt os. Men du kan også lave dine egne rabatter, når det virker bedst for dig, eller du kan tilmelde dig regelmæssige ugentlige salg.

 • Sp: Er kampagner obligatoriske på Steam?
  Sv: Nej. Vi kan invitere dig til at deltage i en særlig begivenhed eller kampagne, men det kan du frit vælge, om du vil deltage.

 • Sp: Hvordan godkendes rabatter?
  Sv: Ved kuraterede kampagner henvender Valve sig til dig med en idé, som du vil skulle godkende, hvis vi synes, at din titel passer godt til en af disse kampagner.

  Ved selvbetjeningskampagner kommer dit spil automatisk på tilbud på den dag og det tidspunkt, du har angivet, når du har oprettet rabatten med rabatværktøjet.

  Detaljerede oplysninger om bedste fremgangsmåder i forbindelse med rabatter kan findes i dokumentationen Bedste fremgangsmåder for rabatter.
 • Sp: Kan jeg opdatere en rabat?
  Sv: Ja, du kan redigere eller slette rabatten, hvis den ikke er live endnu.

  Hvis du vil justere udgivelsesrabatten, kan du gøre det ved at gå til spillets landingsside og klikke på feltet ud for den nuværende udgivelsesrabat.

  Hvis du vil ændre en rabat for et kommende ugeudsalg, en tilpasset rabat eller et Steam-sæsonudsalg, skal du bare gå til dit rabatdashboard og ændre procenten til det, du ønsker at give i rabat.

 • Sp: Kan jeg deltage i et Steam-sæsonudsalg, hvis mit produkt er udgivet for nylig?
  Sv: Generelt kan du ikke indsende en rabat inden for 28 dage efter udgivelse eller 28 dage efter, at udgivelsesrabatten er slut. Men hvis du har indsendt en udgivelsesrabat, og produktudgivelsen er inden for 7 dage af et Steam-sæsonudsalg (såsom Steam-sommerudsalget), kan Valve hjælpe dig med at forlænge udgivelsesrabatten til efter udsalget.

  Der vil altid være fremtidige muligheder for at give rabat på dit spil, så du skal ikke føle dig presset til at ændre udgivelsesdatoen på grund af et sæsonudsalg.

  Hvis du vil forlænge udgivelsesrabatten til efter Steam-sæsonudsalget, bedes du gøre følgende, INDEN DIT SPIL UDGIVES:
  • Sørg for, at spillets udgivelsesdato er inden for 7 dage af Steam-sæsonudsalget. Ellers kan denne mulighed ikke bruges for dit spil.
  • Gennemfør alle de nødvendige trin for at udgive dit spil på Steam. Se dokumentationen Udgivelsesproces for mere information.
  • Indtast udgivelsesrabatten.
  • Indtast rabatten til Steam-sæsonudsalget. Du kan enten gå til rullemenuen Applikationer og pakker > Udsalgsgodkendelser og indtaste rabatterne i den rigtige kolonne eller følge trinnene i sektionen Sådan konfigurerer du i denne dokumentation. Vælg det ønskede Steam-sæsonudsalg i rullemenuen "Rabattype".
  • Sørg for, at udgivelsesrabatten og rabatten til Steam-sæsonudsalget er den samme.
  • Opret en supportsag, og bekræft, at du ønsker at forlænge din udgivelsesrabat til Steam-sæsonudsalget. Hvis vi bekræfter, at vi har foretaget ændringen, kan du fortsætte med at udgive dit spil på den planlagte udgivelsesdato.
  • Svar på supportsagen, når spillet er blevet udgivet, da vi ikke kan forlænge udgivelsesrabatten inden udgivelse.

 • Sp: Kan jeg køre en udgivelsesrabat, når mit spil overgår fra tidlig adgang til fuldt udgivet?
  Sv: Du kan køre en udgivelsesrabat og deltage i Steam-sæsonudsalg ved overgang fra tidlig adgang til fuld udgivelse, medmindre du har øget prisen på dit produkt inden for de sidste 28 dage.

  Mere information kan findes i dokumentationen Tidlig adgang.

 • Sp: Hvor ofte kan jeg give rabat på mit spil?
  Sv: Der skal være mindst 28 dage imellem tilpassede rabatter, og de skal ligge mindst 28 dage fra produktudgivelsen på Steam. Tilpassede rabatter påvirker ikke muligheden for at deltage i Steam-sæsonudsalg. Bemærk, at den 28-dages nedkølingsperiode for nye udgivelser og prisstigninger stadig gælder for Steam-begivenheder.

 • Sp. Vil de nye rabatnedkølinger også gælde for kuraterede kampagner?
  Sv. Ja. Rabatnedkølingerne vil gælde for kampagner såsom dagens tilbud, Midweek Madness, weekendtilbud, ugetilbud, udgiverweekender og eventuelle tilpassede rabatter. Der skal være 28 dage mellem udløbet af én rabat og starten på den næste rabat på et spil. De eneste undtagelser fra denne nedkøling er de fire store sæsonudsalg: forår, sommer, efterår og vinter.

 • Sp. Er der en begrænsning på, hvor meget rabat jeg kan give et spil?
  Sv: Du kan give op til 90% rabat på spillets grundpris. Men Steam-butikken understøtter kun en minimumspris pr. enhed på 0,49 USD eller tilsvarende i en anden valuta eller region. Derfor kan en rabat på en pakke kun bringe den nedsatte pris ned til 0,49 USD. Derudover hvis du angiver priser under den vejledende ækvivalente pris i en hvilken som helst valuta eller region, kan dine rabatter være begrænset af den nedsatte minimumspris i den pågældende valuta eller region. Hvis du ønsker at sælge indhold under disse grænser, er du velkommen til at bruge Steam-inventartjenesten til at sælge genstande i dit spil.