Steamworks-dokumentation
Rabatter

Oversigt

Rabatter kan være et værdifuldt værktøj for at skabe vækst i din målgruppe og forlænge levetiden for dit produkt på Steam.
Vi opfordrer dig til at deltage i salg og drage fordel af rabatværktøjer, hvor det giver mening for dit produkt.
Generelt har vi konstateret, at der er en kunde til alle prisniveauer, og en effektiv rabatstrategi kan bidrage til langsigtet succes på Steam.

Som altid er dette råd generaliseret for et stort udvalg af produkter, udviklere og kunder, så tag dit eget produkt og fællesskab i betragtning, når du træffer beslutninger.

Sådan konfigurerer du rabatter

Nødvendige tilladelser

Rabatter kræver tilladelsen "Administrer priser og rabatter" for det pågældende produkt. Derudover skal du være medlem af den Steamworks-partner, som bliver betalt for det produkt, du forsøger at give rabat på.

Sådan konfigurerer du

1. Naviger til startsiden for det produkt, du vil give rabat på, ved at vælge produktet fra din Steamworks-startside.
2. På startsiden får du vist en sektion med butikspakker nær toppen af siden. Vælg den pakke, du vil give rabat på.
3. På pakkens detaljeside skal du klikke på "Rediger rabatter" i pakkens prissætningssektion.
4. Klik på "Ny rabat"

Gentag disse trin for hver pakke, du vil give rabat på.

Regler for rabat

 • Du kan køre en lanceringsrabat, men når din lanceringsrabat ender, kan du ikke køre andre rabatter i to måneder.

 • Det er ikke muligt at give rabatter på dit produkt inden for 30 dage efter en prisstigning.

 • Rabatter kan ikke køres inden for 6 uger fra din forrige rabat, med undtagelse af sæsonbegivenheder på tværs af Steam eller andre specifikke Valve-organiserede salgsbegivenheder.

 • Rabatter for sæsonudsalg kan ikke køre inden for 30 dage efter udgivelse af din titel eller 30 dage efter din lanceringsrabat slutter.

 • Du kan ikke ændre din pris, mens en kampagne er live.

 • Det er ikke muligt at give 100 % rabat på et produkt.

 • Brugerdefinerede rabatter kan ikke vare længere end to uger, eller køre i kortere tid end en dag.

Typer af rabatter

Selvbetjening

Partnere kan oprette og administrere følgende rabatter på egen hånd.

  Lanceringsrabat

  Lanceringsrabatter starter, når din titel er udgivet på Steam og varer i syv dage. Lanceringsrabatter bør generelt være fra 10-15%. Der er en grænse på 40%. Lanceringsrabatter er valgfri.

  Ugetilbud

  Ugetilbud begynder hver mandag morgen kl. 10.00 og kører i syv dage. Deltagende titler findes på startsiderne for Ugetilbud og i Steam Nyheder, som er syndikeret til Twitter og Facebook. For at deltage i Ugetilbud skal du tilmelde dig mindst to timer før, det pågældende tilbud begynder.

  Brugerdefinerede rabatter

  Du kan konfigurere dine egne rabatter, så de passer med særlige begivenheder, som f. eks. en stor opdatering eller årsdagen for udgivelsen af dine produkter. Du kan planlægge en brugerdefineret rabat til at begynde den følgende time. Så hvis du indtaster en rabat, og det aktuelle klokkeslæt er 8:13, kan du konfigurere en rabat til at starte kl. 9:00.

Kurateret

Følgende rabattyper oprettes og administreres af Valve. Når du vælger titler til at udfylde disse kampagnepladser på forsiden, forsøger vi at være så fair som muligt og vælge titler, som vi mener kunderne er mest interesseret i og vil resultere i flest tilfredse kunder. Der er ingen strenge regler, men vi fokuserer som udgangspunkt på 10-20% af de mest solgte spil på Steam, der har fået positive anmeldelser og på anden måde har vist sig at være succesrige. Hvis din titel er kvalificeret til en plads i oversigten, kontakter vi dig med oplysninger.

  Daglige tilbud

  Disse kampagner kører i 48 timer og starter kl. 10.00. Daglige tilbud vises på Steam-siden i 24 timer

  Weekendtilbud

  Weekendtilbud kører fra torsdag kl. 10.00 indtil mandag kl. 10.00 (Pacific Time Zone), og de vises på Steam-hjemmesiden i dette tidsrum.

  Midweek Madness

  Midweek Madness-kampagner kører fra tirsdag kl. 10.00 til fredag kl. 10.00 (Pacific Time Zone). Midweek Madness-tilbud vises på Steam-hjemmesiden fra tirsdag kl. 10.00 til torsdag kl. 10.00 (Pacific Time Zone).

  Gratis weekender

  Gratis weekender er promoveringer, hvor kunder har midlertidig adgang til dit spil. Brugere kan prøve spillet gratis, men mister adgang, når tidsperioden udløber. Denne type tilbud bruges strategisk til visse slags spil eller omstændigheder og ledsages som regel af en rabat for at hjælpe med at konvertere spillere, som benytter sig af prøveperioden, til betalende kunder. Læs mere her.

  Sæsonudsalg

  Der er flere udsalgsbegivenheder om året, som du kan få mulighed for at deltage i. Nogle af disse, f.eks. sommer- eller vinterudsalget, er åbne for alle partnere. Nogle er kun åbne for produkter i en bestemt kategori, f.eks. anime eller VR. Du modtager meddelelser om disse begivenheder på forhånd samt vejledning om rabatter på dine produkter.

Bedste fremgangsmåder for rabatter

  Trindeling af dine rabatter

  Det er normalt bedst at starte stille og roligt med rabatter og så øge rabatniveauet over tid. F. eks. kan en titel bevæge sig fra 33% til 50% til 66% til 75% og derover, i løbet af et år eller mere. At haste ud i en 50% eller 75% rabat et par uger efter din lancering eller at udgive med en meget høj lanceringsrabat, sender et dårligt budskab til kunder, der har købt til fuld pris, og det undergraver værdien af din titel.

  Planlæg rabatter i forhold til indholdsopdateringer

  Når du skal finde frem til din rabatplan, skal du prøve at gøre det til så stor en begivenhed som muligt og helst knytte den sammen med indholdsopdateringer. Selvom rabatten kan vække interesse, er det endnu bedre at vise, at du er forpligtet over for dit fællesskab ved at forbedre dit produkt med opdateringer af indholdet.

  Tag hensyn til din salgskurve

  Det kan være fristende at bruge små rabatter i et forsøg på at nå listen over topsællerter eller opnå større eksponering, men se nøje på, hvor mange kunder der køber dit produkt til fuld pris, før du angiver en rabat. Det er vigtigt, at kunderne føler sig godt tilpas med deres investeringer, så det er nok bedst at bruge rabatter, når du er kommet frem til enden af din salgskurve.

  Rabat på alle tilknyttede pakker (DLC, Deluxe-udgaver) på samme tid

  Hvis dit produkt har flere udgaver eller DLC, så giv rabat på dem alle sammen. Hvis du kun giver rabat på en del af dit produkt ellersætter basisspillet på udsalg i denne uge og Deluxe Edition i næste uge, så udvander det din eksponering og forhindrer dig i at udnytte alle de netværkseffekter på Steam, som sker, når flere brugere bliver begejstret over dit produkt på samme tid. Du ønsker muligvis ikke at have samme rabat på alle pakker. Hvis f. eks. noget DLC er et år gammel, og noget andet lige er udkommet, kan det være fornuftigt at vælge forskellige rabatprocenter for dem.
Bemærk: Samling af rabatter
Hvis en rabat allerede er live på et produkt, vil eventuelle yderligere rabatter blive ført oveni. Hvis f. eks. et ugetilbud på 20% er aktivt på dit produkt og overlapper med en sommerudsalgsrabat på 20%, er den viste pris for kunder 40%. Hvis det er muligt, bør du undgå flere rabatter, da det skaber forvirring for kunderne. Hvis den samlede rabat er 100% eller mere, kan dit produkt ikke købes på Steam.

Ofte stillede spørgsmål


 • Q: Hvordan planlægges kampagner? Kan vi komme med idéer til Steam?
  Sv: Planlægning af kampagner har typisk været en samtale mellem dig og Steam. Vi kan komme til dig med idéer, og hvis du mener, at du har en idé om en unik kampagne, så kontakt os. Men du kan også lave dine egne rabatter, når det virker bedst for dig, eller du kan tilmelde dig regelmæssige ugentlige salg.

 • Sp: Er kampagner obligatoriske på Steam?
  Sv: Nej. Vi kan invitere dig til at deltage i en særlig begivenhed eller kampagne, men det er ikke noget, du skal deltage i.

 • Sp: Hvordan godkendes rabatter?
  Sv: Ved samlede kampagner kommer Valve til dig med en idé til din godkendelse, hvis vi mener, at titlen er et godt valg til en af disse kampagner.

  Ved selvbetjeningskampagner, når du har konfigureret din rabat vha. vores rabatværktøj, så kommer dit spil automatisk på udsalg på den dato og klokkeslæt, du har angivet.

  Du kan læse mere om de bedste rabatmetoder i "Bedste fremgangsmåde for rabatter".

 • Sp: Kan jeg deltage i Steams sæsonudsalgsbegivenheder, hvis mit produkt er lanceret for nyligt?
  Sv: Du kan generelt ikke anvende en rabat inden for 30 dage efter udgivelsen eller 30 dage efter tidspunktet, hvor lanceringsrabatten udløber. Men hvis du har indsendt en lanceringsrabat samt dine produktudgivelser inden for syv dage før en sæsonudsalgsbegivenhed på Steam (f. eks. et sommerudsalg), kan Valve hjælpe dig med at forlænge den indledende lanceringsrabat, så den varer hele udsalgsbegivenhedens periode.

  Der er altid fremtidige muligheder for at give rabat på dit spil, så du skal ikke føle dig presset til at ændre din udgivelsesdato af hensyn til sæsonbestemte udsalgsbegivenheder.

 • Sp: Kan jeg køre en lanceringsrabat ved overgangen fra tidlig adgang til fuldt udgivet?
  Sv. Du kan køre en lanceringsrabat og deltage i Steams sæsonudsalg ved overgangen fra tidlig adgang til fuldt udgivet, medmindre du har øget dit produkts pris inden for de sidste 30 dage

  Du kan finde flere oplysninger i "Dokumentation om tidlig adgang".

 • Sp: Hvor ofte kan jeg give rabat på mit spil?
  Sv: Der skal være mindst seks ugers mellemrum mellem brugerdefinerede rabatter, og de skal ligge mindst én måned efter udgivelsen af dit produkt på Steam. Brugerdefinerede rabatter påvirker ikke berettigelse til Steams begivenheder for sæsonudsalg. Bemærk, at 30-dages nedkælingsperiode for nye udgivelser og prisstigninger stadig gælder for events på tværs af Steam.

 • Sp: Hvad sker der, hvis min rabatperiode overlapper med en anden rabat?
  Sv: Hvis du kører en rabat mindre end en uge før et Steam-sæsonudsalg, som du også deltager i, skal du være opmærksom på start- og slutdatoerne for den konfigurerede rabat samt sæsonbegivenheden. Hvis de to rabatter overlapper hinanden, vil begge rabatter være gældende. Bemærk, at hvis den samlede rabatprocent overstiger 100%, vil produktet ikke kunne købes.

  Hvis du opdager, at en rabat du konfigurerer kommer til at overlappe en anden planlagt rabat, skal du kontakte os, hvorefter vi manuelt kan konfigurere start- eller slutdatoen for en af rabatterne.