Steamworks-dokumentation
Rabatter

Oversigt

Rabatter kan være et nyttigt redskab til at hjælpe med at udvide dit publikum og forlænge dit produkts levetid på Steam. Du kan deltage i officielle udsalgsbegivenheder og gøre brug af rabatværktøjerne til at køre dine egne rabatter.

Generelt har vi konstateret, at der er en kunde til alle prisniveauer, og en effektiv rabatstrategi kan bidrage til langsigtet succes på Steam.

Som altid er dette råd generaliseret for et stort udvalg af produkter, udviklere og kunder, så tag højde for dit eget produkt og fællesskab i beslutningsprocessen.

Sådan konfigurerer du rabatter

Nødvendige tilladelser

Rabatter kræver tilladelsen "Administrer priser og rabatter" for det pågældende produkt. Derudover skal du være medlem af den Steamworks-partnerkonto, som bliver betalt for det produkt, du forsøger at give rabat på.

Konfiguration

 1. Gå til det nye rabatdashboard her: https://partner.steamgames.com/promotion/discounts/dashboard/ (eller vælg "Applikationer og pakker -> Rabatstyring").
 2. På denne side kan du se et gitter med spil, som du har tilladelse til at ændre priser på, og alle kommende udsalg, som dine spil kan deltage i.
 3. Du skal bare indtaste en gyldig rabat for hver pakke og begivenhed og derefter trykke "Gem" i bunden af siden.

Redigering af en rabat

Rabatter kan redigeres, indtil rabatten er i gang. Du kan gøre dette ved at gå til samme dashboard-URL, som du brugte til at oprette rabatten, og bare ændre rabatprocenten.

Sletning af en rabat

Rabatter kan slettes, indtil rabatten er i gang. Du kan slette en rabat ved at gå til rabatdashboardet og indtaste tallet 0 som rabatprocent. Klik "Gem" på samme måde, som hvis du indtastede en rabat, og du har nu fjernet rabatten.

Specifikke rabatregler


Steams rabatregler er som følger:
 • Rabatter kan ikke køres inden for 30 dage fra din forrige rabat, med undtagelse af sæsonbegivenheder på tværs af Steam (sommer-, efterårs-, vinter- og forårsudsalg).
 • Du kan have en udgivelsesrabat, men når udgivelsesrabatten er slut, kan du ikke have andre rabatter i 30 dage.
 • Det er ikke muligt at give rabat på dit produkt inden for 30 dage efter en prisstigning i en hvilken som helst valuta.
 • Rabatter for sæsonudsalg kan ikke køre inden for 30 dage efter udgivelse af din titel eller 30 dage efter, at udgivelsesrabatten er slut, eller inden for 30 dage af en prisstigning i en enhver valuta.
 • Du kan ikke ændre din pris, når en kampagne allerede er i gang eller sat på programmet i fremtiden.
 • Det er ikke muligt at lave en rabat på mere end 90% eller mindre end 10%. Udgivelsesrabatter må ikke være over 40%.
 • Det er ikke muligt at oprette nye rabatter for et produkt, hvis det betyder, at prisen i en valuta kommer ned under Steams lavest mulige transaktionspris. Se detaljer.
 • Tilpassede rabatter kan ikke vare længere end to uger eller køre i kortere tid end en dag. Udgivelsesrabatter må ikke vare mindre end 7 dage eller mere end 14 dage.

Denne tabel giver en oversigt over ovenstående regler:

PrisændringUdløser 30 dages rabatnedkøling?Steam-sæsonbegivenhed undtaget fra nedkøling?Noter
PrisnedsættelseIngen-Ikke muligt under aktive rabatter
Underlagt tærskler for mindstepriser
PrisstigningJaIngenIkke muligt under aktive rabatter
Produktlancering (udgivelse)JaIngen-
UdgivelsesrabatJaIngenRabat: min. 10%/maks. 40%
Varighed: min. 7 dage/maks. 14 dage
Tilpasset rabat (efter udgivelse)JaJaRabat: min. 10%/maks. 90%
Varighed: min. 1 dag/maks. 14 dage

Typer af rabatter

Selvbetjening

Partnere kan oprette og administrere følgende rabatter på egen hånd. Rabatter på 20% eller derover udløser automatisk e-mailnotifikationer til spillere, som har spillet på deres ønskeliste. Nedsatte spil kan vises i forskellige særlige sektioner på Steam alt efter spillets tags og popularitet samt for de brugere, som det anbefales til.

  Udgivelsesrabat

  Udgivelsesrabatter begynder, når et produkt udgives på Steam, og kan sættes til at vare mellem 7 og 14 dage, indtil kl. 10 Pacific Time (som regel kl. 19 dansk tid) på den sidste dag. Vi anbefaler generelt, at udgivelsesrabatter sættes til 10-15%, hvis du vælger at have en. Der er en øvre grænse på 40%. Udgivelsesrabatter er valgfrie og konfigureres tæt på indstillingen om udgivelsesdato på applikationens landingsside.

  Ugetilbud

  Ugetilbud begynder hver mandag morgen kl. 19 og kører i syv dage.

  Brugerdefinerede rabatter

  Du kan konfigurere dine egne rabatter, så de passer med særlige begivenheder, f.eks. en stor opdatering eller årsdagen for udgivelsen af dine produkter. Du kan planlægge en tilpasset rabat, som begynder den følgende kalenderdag.

  Temaudsalg

  Steam afholder forskellige temaudsalg for at fremhæve bestemte typer af spil. Begivenhederne har specifikke kriterier for deltagelse og en proces med invitationer, tilmelding og rabatter. Hvert af disse udsalg fremhæves på startsiden i Steam og organiseres i relevante underkategorier for hver begivenhed. Læs mere her.

  Sæsonudsalg

  Der er fire store sæsonbestemte udsalgsbegivenheder hvert år, som overtager Steam-butikken på en stor måde. Alle spil på Steam inviteres til at deltage med en rabat. Disse fire begivenheder er forårs-, sommer-, efterårs- og vinterudsalget. Læs mere her.

Kuraterede rabatter

Følgende rabattyper oprettes og administreres af Valve. Når vi vælger produkter til disse promoveringspladser på forsiden, overvejer vi spil på alle prispunkter og i alle genrer. Der er ingen faste regler, men vi fokuserer som udgangspunkt på de mest spillede eller de mest solgte spil på Steam. Hvis din titel er kvalificeret til en kommende kurateret plads i oversigten, kontakter vi dig med oplysninger. Disse promoveringspladser kan ikke forhandles eller købes, men tilbydes baseret på spillerdata. Hvis dit spil har mange glade kunder, og du gerne vil snakke med os om kampagnemuligheder, er du velkommen til at kontakte os når som helst.

Der er tre hovedtyper af kuraterede promoveringspladser til produkter. Standardvarigheden for alle tre promoveringspladser er én uge, men vi kan sagtens være fleksible med kortere eller længere rabatter, indenfor rammerne af vores gældende rabatpolitikker.

  Dagens tilbud

  Dagens tilbud fremhæves på Steam-siden i 24 timer og roteres hver dag kl. 19. Der er to eller flere pladser til dagens tilbud hver dag. Billedet til dagens tilbud er vores almindelige "headerkapsel" på 460 px x 215 px og importeres automatisk fra det tilknyttede spil eller bundt. Dagens tilbud løber fra 7 til 14 dage. Læs mere her.

  Midtugetilbud

  Midugetilbud fremhæves på Steam-siden i 72 timer, fra mandag kl. 19 til torsdag kl. 19. Der er op til 6 pladser til midtugetilbud pr. uge. Billeder til kampagner for midtugetilbud kræver assets i særlige størrelser som beskrevet her, og de bliver oversat af Valve. Rabatter til midtugetilbud gælder som udgangspunkt i én uge, men hvis det ønskes af udgiveren, kan vi køre rabatterne i alt fra 3 til 14 dage.

  Weekendtilbud

  Weekendtilbud fremhæves på Steam-siden i 96 timer, fra torsdag kl. 19 til mandag kl. 19. Der er op til 6 pladser til weekendtilbud pr. uge. Ligesom med kampagner for midtugetilbud kræver weekendtilbud assets i særlige størrelser som beskrevet her, og de bliver oversat af Valve. Rabatter til weekendtilbud gælder som udgangspunkt i én uge, men hvis det ønskes af udgiveren, kan vi køre rabatterne i alt fra 4 til 14 dage.

  Visuelt eksempel på kuraterede tilbud

  Her er et eksempel på karrusellen med særtilbud på startsiden i Steam. Spotlights for midtuge- og weekendtilbud fylder de store områder i venstre side. Dagens tilbud er til højre. Brugere kan bladre igennem karrusellen, hvor de får vist flere spotlights fra kuraterede udsalg samt andre nedsatte produkter, som anbefales organisk baseret på den aktuelle popularitet hos kunderne.

  specialoffersvisualexample.png

  Gratis weekender

  Gratis weekender er kampagner, hvor kunder har midlertidig adgang til dit spil. Brugere kan prøve spillet gratis, men mister adgang, når tidsperioden udløber. Denne type tilbud bruges strategisk til visse slags spil eller omstændigheder og ledsages som regel af en rabat for at hjælpe med at konvertere spillere, som benytter sig af prøveperioden, til betalende kunder. Læs mere her.

Bedste fremgangsmåder for rabatter

  Trindeling af dine rabatter

  Det er normalt bedst at starte stille og roligt med rabatter og så øge rabatniveauet over tid. F.eks. kan en titel bevæge sig fra 33% til 50% til 66% til 75% og derover i løbet af et år eller mere. Hvis du haster ud i en rabat på 50% eller 75% et par uger efter udgivelsen, eller du udgiver med en meget stor udgivelsesrabat, sender det et dårligt budskab til kunder, der har købt til fuld pris, og det undergraver værdien af din titel.

  Planlæg rabatter i forhold til indholdsopdateringer

  Når du udarbejder din rabatplan, skal du prøve at gøre det til så stor en begivenhed som muligt og helst knytte rabatten sammen med indholdsopdateringer. Selvom rabatten kan vække interesse, er det endnu bedre at vise, at du er forpligtet over for dit fællesskab ved at forbedre dit produkt med opdateringer af indholdet.

  Tag hensyn til din salgskurve

  Det kan være fristende at bruge små rabatter i et forsøg på at nå til tops på listen over topsællerter eller opnå større eksponering, men se nøje på, hvor mange kunder der køber dit produkt til fuld pris, før du angiver en rabat. Det er vigtigt, at kunderne føler sig godt tilpas med deres investeringer, så det er nok bedst at bruge rabatter, når du er kommet frem til enden af din salgskurve.

  Rabat på alle tilknyttede pakker (DLC, Deluxe-udgaver) på samme tid

  Hvis dit produkt har flere udgaver eller DLC, så giv rabat på dem alle sammen. Hvis du kun giver rabat på en del af dit produkt eller sætter basisspillet på udsalg i denne uge og Deluxe Edition i næste uge, så udvander det din eksponering og forhindrer dig i at udnytte alle de netværkseffekter på Steam, som sker, når flere brugere bliver begejstret over dit produkt på samme tid. Du ønsker muligvis ikke at have samme rabat på alle pakker. Hvis f.eks. noget DLC er et år gammel, og noget andet lige er udkommet, kan det være fornuftigt at vælge forskellige rabatprocenter.

Bemærk: Flere rabatter samtidigt
Rabatter fra bundter gælder oveni eventuelle rabatter på enkeltprodukter i bundterne.

Ofte stillede spørgsmål


 • Sp. Hvordan planlægges kuraterede kampagner på Steam? Kan vi komme med idéer til Steam?
  Sv. Planlægning af kampagner har typisk været en samtale mellem dig og Steam. Vi kan komme til dig med idéer, og hvis du mener, at du har en idé om en unik kampagne, så kontakt os. Men du kan også lave dine egne rabatter, når det virker bedst for dig, eller du kan tilmelde dig regelmæssige ugentlige salg.

 • Sp. Er kampagner obligatoriske på Steam?
  Sv. Nej. Vi kan invitere dig til at deltage i en særlig begivenhed eller kampagne, men det kan du frit vælge, om du vil deltage.

 • Sp. Hvordan godkendes rabatter?
  Sv. Ved kuraterede kampagner henvender Valve sig til dig med en idé, som du vil skulle godkende, hvis vi synes, at din titel passer godt til en af disse kampagner.

  Ved selvbetjeningskampagner kommer dit spil automatisk på tilbud på den dag og det tidspunkt, du har angivet, når du har oprettet rabatten med rabatværktøjet.

  Detaljerede oplysninger om bedste fremgangsmåder i forbindelse med rabatter kan findes i dokumentationen Bedste fremgangsmåder for rabatter.
 • Sp. Kan jeg opdatere en rabat?
  Sv. Ja, du kan redigere eller slette rabatten, hvis den ikke er live endnu.

  Hvis du vil justere udgivelsesrabatten, kan du gøre det ved at gå til spillets landingsside og klikke på feltet ud for den nuværende udgivelsesrabat.

  Hvis du vil ændre en rabat for et kommende ugeudsalg, en tilpasset rabat eller et Steam-sæsonudsalg, skal du bare gå til dit rabatdashboard og ændre procenten til det, du ønsker at give i rabat. For at fjerne en rabat skal du sætte rabatprocenten til 0%.

 • Sp. Kan jeg deltage i et Steam-sæsonudsalg, hvis mit produkt er udgivet for nylig?
  Sv. Generelt kan du ikke indsende en rabat inden for 30 dage fra udgivelse eller før 30 dage fra udgangen af udgivelsesrabatten. Men du har et par muligheder, hvis dit spil lige er blevet udgivet.
  • Hvis spillet blev udgivet 30 dage inden starten på sæsonudsalget og IKKE HAVDE en udgivelsesrabat, er du velkommen til at deltage i sæsonudsalget og angive en rabat.
  • Hvis spillet blev udgivet 30 dage inden og havde en udgivelsesrabat, gør rabatnedkølingen, at du IKKE kan deltage i sæsonudsalget. Du kan vælge at deltage i udsalget, som allerede er i gang, efter rabatnedkølingen for at have fastsat en grundpris er slut. Der vil altid være fremtidige muligheder for at give rabat på dit spil, så du skal ikke føle dig presset til at ændre udgivelsesdatoen på grund af et sæsonudsalg.
  • Nu kan du vælge at have en udgivelsesrabat på mellem 7 og 14 dage, så hvis udgivelsen ligger tæt på et sæsonudsalg, og du ønsker, at udgivelsesrabatten også skal gælde under udsalget, kan du vælge den længste udgivelsesrabat på 14 dage. Vi kan ikke forlænge udgivelsesrabatter udover 14 dage, så du går muligvis glip af de sidste dage af sæsonudsalget.

 • Sp. Kan jeg køre en udgivelsesrabat, når mit spil overgår fra tidlig adgang til fuldt udgivet?
  Sv. Du kan køre en udgivelsesrabat og deltage i Steam-sæsonudsalg ved overgang fra tidlig adgang til fuld udgivelse, medmindre du har hævet prisen på dit produkt inden for de sidste 30 dage.

  Mere information kan findes i dokumentationen Tidlig adgang.

 • Sp. Hvor ofte kan jeg give rabat på mit spil?
  Sv. Der skal være mindst 30 dage imellem tilpassede rabatter, og de skal ligge mindst 30 dage fra produktets udgivelse på Steam. Tilpassede rabatter påvirker ikke muligheden for at deltage i Steam-sæsonudsalg. Bemærk, at den 30-dages nedkølingsperiode for nye udgivelser og prisstigninger stadig gælder for Steam-sæsonudsalg.

 • Sp. Vil de nye rabatnedkølinger også gælde for kuraterede kampagner?
  Sv. Ja. Rabatnedkølingerne vil gælde for kampagner såsom dagens tilbud, midtugetilbud, weekendtilbud, ugetilbud, udgiverweekender og eventuelle tilpassede rabatter. Der skal være 30 dage mellem udløbet af én rabat og starten på den næste rabat på et spil. De eneste undtagelser fra denne nedkøling er de fire store sæsonudsalg: forår, sommer, efterår og vinter.

 • Sp. Er der nogen grænse for, hvor stor en rabat jeg kan give på et spil?

  Sv. Du kan angive en spilrabat på op til 95% af grundprisen. Men Steam-butikken understøtter kun et mindste enhedssalg på 0,49 USD eller tilsvarende i hver valuta eller region (se tabellen over mindstepriser pr. valuta under Tærskler for mindstepriser). Derfor kan en rabat på en pakke kun bringe den nedsatte pris ned til 0,49 USD. Derudover hvis du angiver priser under den vejledende ækvivalente pris i en hvilken som helst valuta eller region, kan dine rabatter være begrænset af den nedsatte minimumspris i den pågældende valuta eller region. Hvis du ønsker at sælge indhold under disse grænser, er du velkommen til at bruge Steam-inventartjenesten til at sælge genstande i dit spil.

 • Sp. Jeg troede, at nedkølingen var 28 dage, ikke 30 dage?
  Sv. Pr. 1. januar 2023 er nedkølingskravet udvidet fra 28 til 30 dage.