Τεκμηρίωση Steamworks
Πραγματοποίηση εκπτώσεων

Επισκόπηση

Η πραγματοποίηση εκπτώσεων μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την αύξηση του κοινού σας και την επέκταση της διάρκειας ζωής του προϊόντος σας στο Steam. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε επίσημα συμβάντα εκπτώσεων και να εκμεταλλευτείτε τα εργαλεία εκπτώσεων για να πραγματοποιήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες εκπτώσεις.

Γενικά, έχουμε διαπιστώσει ότι για κάθε τιμή υπάρχει ένας πελάτης και μια αποτελεσματική στρατηγική εκπτώσεων μπορεί να συνεισφέρει σε μακροπρόθεσμη επιτυχία, συνολικά, στο Steam.

Όπως πάντα, αυτές οι συμβουλές είναι γενικευμένες για μια τεράστια ποικιλία προϊόντων, δημιουργών και πελατών, οπότε, όταν παίρνετε αποφάσεις, λάβετε υπόψη το δικό σας προϊόν και την κοινότητά σας.

Διαμόρφωση εκπτώσεων

Απαιτούμενες άδειες

Η πραγματοποίηση εκπτώσεων απαιτεί την άδεια «Διαχείριση τιμολόγησης και εκπτώσεων» για το σχετικό προϊόν. Επιπλέον, πρέπει να είστε μέλος του λογαριασμού του συνεργάτη Steamworks που πληρώνεται για το προϊόν, το οποίο προσπαθείτε να θέσετε σε έκπτωση.

Διαμόρφωση

 1. Περιηγηθείτε στον νέο πίνακα εκπτώσεων εδώ: https://partner.steamgames.com/promotion/discounts/dashboard/ (ή επιλέξτε «Εφαρμογές και πακέτα -> Διαχείριση εκπτώσεων»)
 2. Σε αυτήν τη σελίδα θα δείτε, σε μορφή πλέγματος, τα παιχνίδια για τα οποία έχετε άδεια τιμολόγησης και όλες τις επερχόμενες εκπτώσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε.
 3. Απλώς εισαγάγετε μια έγκυρη έκπτωση για κάθε πακέτο και συμβάν, όπως επιθυμείτε, και κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση» στο κάτω μέρος της σελίδας.

Επεξεργασία μιας έκπτωσης

Μπορείτε να επεξεργαστείτε εκπτώσεις μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσουν. Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στο ίδιο URL πίνακα που χρησιμοποιήσατε για να δημιουργήσετε την έκπτωση και αλλάζοντας απλώς το ποσοστό της έκπτωσης όπως επιθυμείτε.

Διαγραφή μιας έκπτωσης

Μπορείτε να διαγράψετε εκπτώσεις μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσουν. Μπορείτε να διαγράψετε μια έκπτωση, μεταβαίνοντας στον πίνακα εκπτώσεών σας και εισάγοντας τον αριθμό 0 στο ποσοστό έκπτωσης. Κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση», ακριβώς όπως θα κάνατε κατά την εισαγωγή της έκπτωσης και η έκπτωση θα αφαιρεθεί.

Συγκεκριμένοι κανόνες πραγματοποίησης εκπτώσεων


Οι κανόνες εκπτώσεων του Steam έχουν ως εξής:
 • Δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση εκπτώσεων εντός 30 ημερών από την προηγούμενη έκπτωσή σας, με εξαίρεση τα εποχιακά συμβάντα που διεξάγονται σε ολόκληρο το Steam (Καλοκαιρινές, Φθινοπωρινές, Χειμερινές και Ανοιξιάτικες εκπτώσεις).
 • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια έκπτωση κυκλοφορίας, αλλά, αφού λήξει, δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε καμία άλλη έκπτωση για 30 ημέρες.
 • Δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήσετε έκπτωση στο προϊόν σας για 30 ήμερες μετά από μια αύξηση τιμής, σε οποιοδήποτε νόμισμα.
 • Δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση εκπτώσεων για συμβάντα εποχιακών εκπτώσεων εντός 30 ημερών από την κυκλοφορία του τίτλου σας, εντός 30 ημερών από τη λήξη της έκπτωσης κυκλοφορίας σας ή εντός 30 ημερών από μια αύξηση τιμής σε οποιοδήποτε νόμισμα.
 • Δεν μπορείτε να αλλάξετε την τιμή σας ενώ μια προωθητική ενέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη ή είναι προγραμματισμένη για το μέλλον.
 • Δεν είναι δυνατή η έκπτωση ενός προϊόντος περισσότερο από 90% ή λιγότερο από 10%. Συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις κυκλοφορίας δεν μπορούν να υπερβούν το 40%.
 • Δεν είναι δυνατή η δημιουργία νέων εκπτώσεων για κάποιο προϊόν, εάν αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της τιμής χαμηλότερα από την κατώτατη δυνατή τιμή συναλλαγής του Steam, σε οποιοδήποτε νόμισμα. Δείτε λεπτομέρειες.
 • Οι προσαρμοσμένες εκπτώσεις δεν μπορούν να διαρκούν για περισσότερο από δύο εβδομάδες ή για λιγότερο από μία ημέρα. Οι εκπτώσεις κυκλοφορίας μπορούν να διαρκέσουν από 7 έως 14 ημέρες.


Ο πίνακας συνοψίζει τους παραπάνω κανόνες:

Αλλαγή τιμήςΠροκαλεί περίοδο αδράνειας 30 ημερών για την πραγματοποίηση εκπτώσεων;Εξαιρούνται οι εποχιακές πωλήσεις σε ολόκληρο το Steam από αυτήν την περίοδο αδράνειας;Σημειώσεις
Μείωση τιμήςΌχι-Δεν είναι δυνατή κατά τη διάρκεια ενεργών εκπτώσεων.
Επηρεάζεται από τα κατώτατα όρια τιμών.
Αύξηση τιμήςΝαιΌχιΔεν είναι δυνατή κατά τη διάρκεια ενεργών εκπτώσεων.
Κυκλοφορία προϊόντοςΝαιΌχι-
Έκπτωση κυκλοφορίαςΝαιΌχιΈκπτωση: ελάχ. 10% / μέγ. 40%
Διάρκεια: ελάχ. 7 ημ. / μέγ. 14 ημ.
Προσαρμοσμένη έκπτωση (μετά την κυκλοφορία)ΝαιΝαιΈκπτωση: ελάχ. 10% / μέγ. 90%
Διάρκεια: ελάχ. 1 ημ. / μέγ. 14 ημ.

Τύποι εκπτώσεων

Από τους ίδιους τους συνεργάτες

Οι συνεργάτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να διαχειρίζονται οι ίδιοι τις ακόλουθες εκπτώσεις. Οποιαδήποτε έκπτωση έχει οριστεί σε 20% ή παραπάνω, θα προκαλέσει ειδοποιήσεις μέσω email σε παίκτες που έχουν το παιχνίδι σας στη Λίστα Επιθυμιών τους. Οι τίτλοι σε έκπτωση έχουν τη δυνατότητα εμφάνισης σε διάφορες «ειδικές» ενότητες σε όλο το Steam, βάσει των ετικετών του παιχνιδιού σας, του πόσο δημοφιλές είναι και των χρηστών στους οποίους προτείνεται.

  Έκπτωση κυκλοφορίας

  Οι εκπτώσεις κυκλοφορίας ξεκινούν μόλις κυκλοφορήσει ο τίτλος σας στο Steam και μπορούν να ρυθμιστούν για να διαρκέσουν από 7 έως 14 ημέρες, λήγοντας στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας, την αντίστοιχη ημέρα. Γενικά συνιστούμε εκπτώσεις κυκλοφορίας γύρω στο 10% ή 15%, αν επιλέξετε να ορίσετε μία. Υπάρχει ένα όριο στο 40%. Οι εκπτώσεις κυκλοφορίας είναι προαιρετικές και διαμορφώνονται κοντά στο σημείο ρύθμισης της ημερομηνίας κυκλοφορίας σας, στη σελίδα υποδοχής της εφαρμογής σας.

  Προσφορές εβδομάδας

  Οι προσφορές εβδομάδας ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας και διαρκούν 7 ημέρες.

  Προσαρμοσμένες εκπτώσεις

  Μπορείτε να διαμορφώσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες εκπτώσεις για να συμβαδίσουν με ειδικά συμβάντα όπως μια μεγάλη ενημέρωση ή την επέτειο της κυκλοφορίας του προϊόντος σας. Μπορείτε να προγραμματίσετε μια προσαρμοσμένη έκπτωση για να ξεκινήσει την επόμενη ημερολογιακή ημέρα.

  Θεματικές εκπτώσεις

  Το Steam οργανώνει διάφορα συμβάντα θεματικών εκπτώσεων που είναι σχεδιασμένα για να παρουσιάζουν συγκεκριμένες κατηγορίες παιχνιδιών. Αυτά τα συμβάντα θα έχουν συγκεκριμένα κριτήρια για δικαίωμα συμμετοχής και μια διαδικασία πρόσκλησης, εγγραφής και πραγματοποίησης έκπτωσης. Κάθε μία από αυτές τις εκπτώσεις θα διαφημίζεται στην αρχική σελίδα του Steam και θα οργανώνεται σε υποκατηγορίες σχετικές με κάθε συμβάν. Μάθετε περισσότερα εδώ.

  Εποχιακές εκπτώσεις

  Υπάρχουν τέσσερα μεγάλα εποχιακά συμβάντα εκπτώσεων ανά έτος, που αλλάζουν ριζικά την εμπειρία του Καταστήματος Steam. Όλα τα παιχνίδια στο Steam προσκαλούνται να συμμετάσχουν με μια έκπτωση. Αυτά τα τέσσερα συμβάντα είναι οι Ανοιξιάτικες Εκπτώσεις, οι Καλοκαιρινές Εκπτώσεις, οι Φθινοπωρινές Εκπτώσεις και οι Χειμερινές Εκπτώσεις. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Επιμελημένες

Η Valve δημιουργεί και διαχειρίζεται τους ακόλουθους τύπους εκπτώσεων. Κατά την επιλογή προϊόντων για τη συμπλήρωση αυτών των προωθητικών θέσεων στην αρχική σελίδα, λαμβάνουμε υπόψη προϊόντα κάθε τιμής και είδους. Αν και δεν υπάρχουν ακριβείς κανόνες, ως βασική οδηγία τείνουμε να επικεντρωνόμαστε στα παιχνίδια με τους περισσότερους παίκτες και τις περισσότερες πωλήσεις στο Steam. Αν ο τίτλος σας πληροί τα κριτήρια για μια επιμελημένη θέση που πρόκειται να ανοίξει, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με λεπτομέρειες. Αυτές οι προωθητικές θέσεις δεν είναι υπό διαπραγμάτευση ούτε υπό πώληση, δημιουργούνται γύρω από δεδομένα παικτών. Αν το παιχνίδι σας έχει πολλούς ευχαριστημένους πελάτες και θα θέλατε να συζητήσετε επιλογές προωθητικών ενεργειών, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι επιμελημένων προωθητικών θέσεων για προϊόντα. Η προεπιλεγμένη διάρκεια της έκπτωσης για τις τρεις προωθητικές θέσεις είναι μία εβδομάδα, αλλά μπορούμε ευχαρίστως να δείξουμε ευελιξία, για εκπτώσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας, εφόσον τηρούνται οι υπάρχουσες πολιτικές εκπτώσεων.

  Ημερήσια Προσφορά

  Οι Ημερήσιες Προσφορές προβάλλονται στην αρχική σελίδα του Steam για 24 ώρες και εναλλάσσονται κάθε ημέρα στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Υπάρχουν δύο ή περισσότερες θέσεις Ημερήσιας Προσφοράς ανά ημέρα. Η εικόνα που χρησιμοποιείται για την Ημερήσια Προσφορά είναι η τυπική «Κάψουλα κεφαλίδας» 460px x 215px. Εισάγεται αυτόματα από το αντίστοιχο παιχνίδι ή πακέτο. Οι εκπτώσεις Ημερήσιας Προσφοράς διαρκούν από 7 έως 14 μέρες. Μάθετε περισσότερα εδώ.

  Μεσοβδόμαδη Προσφορά

  Οι προωθητικές ενέργειες Μεσοβδόμαδης Προσφοράς προβάλλονται στην αρχική σελίδα του Steam για 72 ώρες, από τη Δευτέρα στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας μέχρι την Πέμπτη στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Υπάρχουν έως έξι θέσεις Μεσοβδόμαδης Προσφοράς ανά εβδομάδα. Η εικόνα που χρησιμοποιείται για την προωθητική ενέργεια της Μεσοβδόμαδης Προσφοράς απαιτεί προσαρμοσμένα μεγέθη στοιχείων που περιγράφονται εδώ, τα οποία θα τοπικοποιηθούν από τη Valve. Οι εκπτώσεις Μεσοβδόμαδης Προσφοράς έχουν από προεπιλογή διάρκεια μία εβδομάδα, αλλά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εκπτώσεις από 3 έως 14 ημέρες.

  Προσφορά Σαββατοκύριακου

  Οι προωθητικές ενέργειες Προσφοράς Σαββατοκύριακου προβάλλονται στην αρχική σελίδα του Steam για 96 ώρες, από την Πέμπτη στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας μέχρι τη Δευτέρα στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Υπάρχουν έως έξι θέσεις Προσφοράς Σαββατοκύριακου ανά εβδομάδα. Παρόμοια με τις προωθητικές ενέργειες Μεσοβδόμαδης Προσφοράς, η Προσφορά Σαββατοκύριακου απαιτεί προσαρμοσμένα μεγέθη στοιχείων που περιγράφονται εδώ, τα οποία θα τοπικοποιηθούν από τη Valve. Οι εκπτώσεις Προσφοράς Σαββατοκύριακου έχουν από προεπιλογή διάρκεια μία εβδομάδα, αλλά έπειτα από αίτημα του εκδότη μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εκπτώσεις από 4 έως 14 ημέρες.

  Παράδειγμα επιμελημένων προσφορών

  Ορίστε μια προβολή-δείγμα του καρουζέλ ειδικών προσφορών στην αρχική σελίδα Steam. Τα «επίκεντρα» Μεσοβδόμαδης Προσφοράς και Προσφοράς Σαββατοκύριακου καλύπτουν τους μεγαλύτερους χώρους στην αριστερή πλευρά. Οι Ημερήσιες Προσφορές είναι στη δεξιά πλευρά. Ένας χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο καρουζέλ, όπου θα δει πολλαπλά «επίκεντρα» από επιμελημένες εκπτώσεις, καθώς και άλλα προϊόντα σε έκπτωση που προτείνονται οργανικά, βάσει του πόσο δημοφιλή είναι αυτήν τη στιγμή μεταξύ των πελατών.

  specialoffersvisualexample.png

  Δωρεάν Σαββατοκύριακα

  Τα Δωρεάν Σαββατοκύριακα είναι προωθητικές ενέργειες όπου οι πελάτες έχουν προσωρινά πρόσβαση στο παιχνίδι σας. Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν το παιχνίδι δωρεάν, αλλά χάνουν την πρόσβαση όταν η χρονική περίοδος λήξει. Τέτοιου είδους προσφορά χρησιμοποιείται στρατηγικά για συγκεκριμένους τύπους παιχνιδιών ή σε συγκεκριμένες περιστάσεις και συνήθως συνοδεύεται από μια έκπτωση, για να βοηθήσει να μετατραπούν οι παίκτες της δοκιμής σε πελάτες επί πληρωμή. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Βέλτιστες πρακτικές για πραγματοποίηση εκπτώσεων

  Αυξήστε τις εκπτώσεις σας σταδιακά

  Είναι συνήθως καλύτερο να μη βιάζεστε με τις εκπτώσεις και να αυξάνετε το ποσοστό της έκπτωσης με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, ένας τίτλος μπορεί να μεταβεί από 33% σε 50% σε 66% σε 75% και περισσότερο, κατά τη διάρκεια ενός έτους ή παραπάνω. Αν βιαστείτε με μια έκπτωση 50% ή 75% εντός εβδομάδων από την κυκλοφορία σας ή κυκλοφορείτε με πολύ υψηλή έκπτωση, στέλνετε λάθος μήνυμα στους πελάτες που αγόρασαν σε πλήρη τιμή και υποτιμάται η αξία του τίτλου σας.

  Προγραμματίστε εκπτώσεις μαζί με ενημερώσεις περιεχομένου

  Όταν προγραμματίζετε τις εκπτώσεις σας, προσπαθήστε να τις αναδείξετε όσο γίνεται περισσότερο, ιδανικά συνδυάζοντάς τες με μια ενημέρωση περιεχομένου. Αν και η έκπτωση μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον, είναι ακόμα καλύτερο να δείξετε ότι είστε αφοσιωμένοι στην κοινότητά σας, βελτιώνοντας το προϊόν σας με ενημερώσεις περιεχομένου.

  Λάβετε υπόψη την καμπύλη μείωσης των πωλήσεών σας

  Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε μικρές εκπτώσεις σε μια προσπάθεια να ανεβείτε στη λίστα κορυφαίων σε πωλήσεις ή για να πάρετε περισσότερη δημοσιότητα τις πρώτες μέρες του τίτλου σας, αλλά κοιτάξτε προσεκτικά πόσοι πελάτες αγοράζουν το προϊόν σας σε πλήρη τιμή πριν εισαγάγετε μια έκπτωση. Είναι σημαντικό για τους πελάτες να νιώθουν καλά σχετικά με την επένδυσή τους, οπότε είναι μάλλον καλύτερα να χρησιμοποιήσετε εκπτώσεις αφότου κατασταλάξετε στην «ουρά» της καμπύλης πωλήσεών σας.

  Πραγματοποιήστε εκπτώσεις σε όλα τα σχετιζόμενα πακέτα (DLC, Εκδόσεις Deluxe) ταυτόχρονα

  Αν το προϊόν σας έχει πολλαπλές εκδόσεις ή DLC, πραγματοποιήστε έκπτωση για όλα αυτά ταυτόχρονα. Η πραγματοποίηση έκπτωσης μόνο για ένα μέρος του προϊόντος σας ή για το βασικό παιχνίδι τη μία εβδομάδα και για τη Deluxe Έκδοση την επόμενη, αραιώνει τις προβολές σας και δεν σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε την επίδραση του δικτύου του Steam, που συμβαίνει καθώς περισσότεροι χρήστες ενθουσιάζονται για το προϊόν σας ταυτόχρονα. Μπορεί να μη θέλετε να προσφέρετε την ίδια έκπτωση σε κάθε πακέτο. Για παράδειγμα, αν ένα DLC είναι ενός έτους και το άλλο μόλις κυκλοφόρησε, είναι μάλλον σοφότερο να επιλέξετε ένα διαφορετικό ποσοστό έκπτωσης για το κάθε ένα.

Σημείωση: Συσσώρευση εκπτώσεων
Λάβετε υπόψη ότι οι εκπτώσεις σε δέσμες υπερισχύουν οποιασδήποτε ξεχωριστής έκπτωσης που μπορεί να έχει ένα στοιχείο της δέσμης εκείνη τη στιγμή.

Συχνές ερωτήσεις


 • Ε: Πώς προγραμματίζονται οι επιμελημένες προωθητικές ενέργειες Steam; Μπορούμε να φέρουμε ιδέες στο Steam;
  Α: Ο προγραμματισμός προωθητικών ενεργειών είναι συνήθως μια συζήτηση ανάμεσα σε εσάς και το Steam. Μπορεί να έρθουμε σε εσάς με ιδέες και, αν νιώθετε ότι έχετε μια ιδέα για μια μοναδική επιμελημένη προωθητική ενέργεια, επικοινωνήστε μαζί μας. Αλλά μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις δικές σας εκπτώσεις, όποτε λειτουργεί καλύτερα για εσάς ή να εγγραφείτε στις τακτικές εβδομαδιαίες προσφορές.

 • Ε: Είναι οι προωθητικές ενέργειες υποχρεωτικές στο Steam;
  Α: Όχι. Μπορεί να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε σε ένα ειδικό συμβάν ή σε μια προωθητική ενέργεια, αλλά δεν απαιτείται να συμμετάσχετε σε τίποτα.

 • Ε: Πώς εγκρίνονται οι εκπτώσεις;
  Α: Για επιμελημένες προωθητικές ενέργειες, η Valve θα έρθει σε εσάς με μια ιδέα για να εγκρίνετε, αν πιστεύουμε ότι ο τίτλος σας ταιριάζει καλά σε μία από αυτές τις προωθητικές ενέργειες.

  Για προωθητικές ενέργειες «από τους συνεργάτες», μόλις ορίσετε την έκπτωσή σας, χρησιμοποιώντας το εργαλείο εκπτώσεών μας, τότε το παιχνίδι σας θα τεθεί αυτόματα σε έκπτωση την ημερομηνία και την ώρα που προσδιορίσατε.

  Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για τις εκπτώσεις, ανατρέξτε στις Βέλτιστες πρακτικές για πραγματοποίηση εκπτώσεων.
 • Ε: Μπορώ να ενημερώσω μια έκπτωση;
  Α: Ναι, αν η έκπτωσή σας δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, τότε μπορείτε να την επεξεργαστείτε ή να τη διαγράψετε.

  Αν θέλετε να προσαρμόσετε την έκπτωση κυκλοφορίας σας, μπορείτε να το κάνετε, μεταβαίνοντας στη σελίδα υποδοχής του παιχνιδιού σας και κάνοντας κλικ στο πλαίσιο δίπλα από την έκπτωση κυκλοφορίας, που βρίσκεται εκεί αυτήν τη στιγμή.

  Αν θέλετε να αλλάξετε το ποσοστό για κάποια επερχόμενη έκπτωση διάρκειας μιας εβδομάδας, μια προσαρμοσμένη έκπτωση ή μια εποχιακή έκπτωση σε ολόκληρο το Steam, τότε μπορείτε απλά να επιστρέψετε στον πίνακα εκπτώσεών σας και να το κάνετε. Για να αφαιρέσετε μια έκπτωση, απλώς ορίστε το ποσοστό έκπτωσης σε 0%.

 • Ε: Μπορώ να συμμετάσχω σε συμβάντα εποχιακών εκπτώσεων σε ολόκληρο το Steam, αν το προϊόν μου κυκλοφόρησε πρόσφατα;
  Α: Γενικά, δεν μπορείτε να υποβάλετε έκπτωση εντός 30 ημερών από την κυκλοφορία ή εντός 30 ημερών από τη λήξη της έκπτωσης κυκλοφορίας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επιλογές αν το παιχνίδι σας «μόλις κυκλοφόρησε».
  • Εάν το παιχνίδι σας κυκλοφόρησε 30 ημέρες πριν την έναρξη των εποχιακών εκπτώσεων και ΔΕΝ ΕΙΧΕ έκπτωση κυκλοφορίας, μπορείτε να συμμετάσχετε στις εποχιακές εκπτώσεις και να εισαγάγετε την έκπτωσή σας.
  • Εάν το παιχνίδι σας κυκλοφόρησε 30 ημέρες πριν και είχε έκπτωση κυκλοφορίας, η περίοδος αδράνειας ΔΕΝ σας επιτρέπει να συμμετάσχετε στις εποχιακές εκπτώσεις. Μπορείτε να συμμετάσχετε στις εκπτώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αφού λήξει η περίοδος αδράνειας μετά τον καθορισμό της βασικής τιμής σας. Υπάρχουν πάντα μελλοντικές ευκαιρίες να θέσετε το παιχνίδι σας σε έκπτωση, οπότε δεν θα πρέπει να νιώθετε πίεση για να αλλάξετε την ημερομηνία κυκλοφορίας σας για χάρη ενός συμβάντος εποχιακών εκπτώσεων.
  • Μπορείτε πλέον να επιλέξετε τη διάρκεια της έκπτωσης κυκλοφορίας μεταξύ 7 και 14 ημερών. Έτσι, σε περίπτωση που κυκλοφορήσετε κοντά σε εποχιακές εκπτώσεις και θέλετε η έκπτωση κυκλοφορίας σας να είναι μέρος του συμβάντος, επιλέξτε τη μέγιστη διάρκεια των 14 ημερών. Δεν μπορούμε να παρατείνουμε μια έκπτωση κυκλοφορίας για περισσότερο από 14 ημέρες, οπότε μπορεί να χάσετε τις τελευταίες μέρες κάποιων εποχιακών εκπτώσεων.

 • Ε: Μπορώ να πραγματοποιήσω μια έκπτωση κυκλοφορίας κατά τη μετάβαση από την Πρόωρη Πρόσβαση σε πλήρη κυκλοφορία;
  Α. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια έκπτωση και να συμμετάσχετε σε συμβάντα εποχιακών εκπτώσεων σε ολόκληρο το Steam, κατά τη μετάβαση από την Πρόωρη Πρόσβαση σε πλήρη κυκλοφορία, εκτός αν έχετε αυξήσει την τιμή του προϊόντος σας τις τελευταίες 30 ημέρες.

  Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση σχετικά με την Πρόωρη Πρόσβαση.

 • Ε: Πόσο συχνά μπορώ να θέτω το παιχνίδι μου σε έκπτωση;
  Α: Οι προσαρμοσμένες εκπτώσεις πρέπει να έχουν περιθώριο τουλάχιστον 30 ημερών μεταξύ τους και τουλάχιστον 30 ημερών από την κυκλοφορία του προϊόντος σας στο Steam. Οι προσαρμοσμένες εκπτώσεις δεν επηρεάζουν το δικαίωμα συμμετοχής σε εποχιακές εκπτώσεις Steam. Λάβετε υπόψη ότι η περίοδος αδράνειας 30 ημερών για νέες κυκλοφορίες και αυξήσεις τιμών εξακολουθεί να ισχύει και για τις εποχιακές εκπτώσεις Steam.

 • Ε. Αυτές οι νέες περίοδοι αδράνειας στην πραγματοποίηση εκπτώσεων ισχύουν και για τις επιμελημένες προωθητικές ενέργειες;
  Α. Ναι, οι περίοδοι αδράνειας στην πραγματοποίηση εκπτώσεων ισχύουν και για τις προωθητικές ενέργειες όπως οι Ημερήσιες Προσφορές, οι Μεσοβδόμαδες Προσφορές, οι Προσφορές Σαββατοκύριακου, οι Προσφορές Εβδομάδας, τα Σαββατοκύριακα Εκδότη και οποιεσδήποτε προσαρμοσμένες εκπτώσεις. Οποιαδήποτε έκπτωση εφαρμόζεται σε ένα παιχνίδι πρέπει να έχει χρονικό περιθώριο 30 ημερών μεταξύ της λήξης της προηγούμενης έκπτωσης και της έναρξης της επόμενης. Η μόνη εξαίρεση σε αυτήν την περίοδο αδράνειας είναι οι τέσσερις εποχιακές εκπτώσεις: Ανοιξιάτικες, Καλοκαιρινές, Φθινοπωρινές και Χειμερινές.

 • Υπάρχει όριο στο πόσο μεγάλη έκπτωση μπορώ να κάνω για το παιχνίδι μου;
  Α: Μπορείτε να κάνετε έκπτωση έως και 95% στη βασική τιμή. Ωστόσο, το Κατάστημα Steam υποστηρίζει μόνο το κατώτατο όριο πώλησης των 0,49 USD ή το αντίστοιχο σε κάθε νόμισμα ή περιοχή (ανατρέξτε στο άρθρο Κατώτατα όρια τιμών, για να δείτε έναν πίνακα κατώτατων τιμών ανά νόμισμα). Επομένως, η έκπτωση σε κάποιο πακέτο μπορεί να φέρει τη μειωμένη τιμή μέχρι τα 0,49 USD. Επίσης, αν ορίσετε τιμές χαμηλότερα από την προτεινόμενη αντίστοιχη τιμή σε κάποιο νόμισμα ή περιοχή, οι εκπτώσεις σας μπορεί να περιορίζονται από την κατώτατη μειωμένη τιμή σε εκείνο το νόμισμα ή περιοχή. Αν επιθυμείτε να πουλήσετε περιεχόμενο κάτω από αυτά τα όρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Λίστας Αντικειμένων Steam, για να πουλήσετε αντικείμενα εντός του παιχνιδιού σας.

 • Ε: Νόμιζα ότι η περίοδος αδράνειας ήταν 28 ημέρες και όχι 30.
  Α: Από την 1η Ιανουαρίου 2023, η περίοδος αδράνειας αυξήθηκε από 28 σε 30 ημέρες.