Steamworks-dokumentasjon
Rabatter

Oversikt

Rabatter kan være et verdifullt verktøy for å øke målgruppen og forlenge produktets levetid på Steam. Du kan delta i offisielle salgsbegivenheter og dra nytte av rabattverktøy for å kjøre egendefinerte rabatter.

Generelt opplever vi at det finnes kunder i hver prisklasse, og en effektiv rabattstrategi kan bidra til langsiktig suksess på Steam.

Som alltid er disse rådene myntet på stort utvalg produkter, utviklere og kunder, så ta høyde for ditt eget produkt og samfunn når du tar beslutninger.

Konfigurering av rabatter

Nødvendige tillatelser

Du må ha tillatelsen «Behandle priser og rabatter» for å kunne angi rabatter for det aktuelle produktet. I tillegg må du være medlem av Steamworks-partneren som får utbetalt for produktet du forsøker å angi rabatt for.

Slik konfigurerer du

 1. Gå til det nye rabattdashbordet her: https://partner.steamgames.com/promotion/discounts/dashboard/ (eller velg «Applikasjoner og pakker» -> «Rabattbehandling»).
 2. På denne siden får du se et rutenett av spillene du har pristillatelser for, og alle kommende salg som spillene kan delta i.
 3. Skriv inn en gyldig rabatt for hver pakke og begivenhet og trykk på «lagre» nederst på siden.

Slik redigerer du en rabatt

Rabatter kan redigeres frem til selve rabatten har startet. Du kan gjøre dette ved å gå til den samme dashbordadressen som du brukte til å opprette rabatten, og endre rabattprosenten du vil angi.

Slik sletter du en rabatt

Rabatter kan slettes frem til selve rabatten har startet. Du kan slette en rabatt ved å gå til dashbordet for rabatter og angi tallet 0 som rabattprosent. Trykk på «lagre» på samme måte som når du legger inn en rabatt, så fjernes rabatten.

Spesifikke rabattregler


Steams rabattregler er som følger:
 • Rabatter kan ikke tilbys i en periode på 30 dager etter forrige rabatt, med unntak av sesongsalgene på Steam (sommer-, høst-, vinter og vårsalget).
 • Du kan ha en lanseringsrabatt, men når lanseringsrabatten er over, må du vente i 30 dager før du kan ha andre rabatter.
 • Etter en prisøkning i hvilken som helst valuta må du vente i 30 dager før du kan ha en rabatt for produktet.
 • Rabatter for sesongsalg kan ikke tilbys i en periode på 30 dager etter at produktet gis ut, i en periode på 30 dager etter at lanseringsrabatten avsluttes, eller i en periode på 30 dager etter en prisøkning i en hvilken som helst valuta.
 • Du kan ikke endre pris mens en kampanje er i gang eller planlagt.
 • Det er ikke mulig å angi en rabatt på mer enn 90 % eller mindre enn 10 %. Lanseringsrabatter kan ikke være over 40 %.
 • Det er ikke mulig å opprette nye rabatter som fører til at prisen på et produkt faller under Steams minstepris for transaksjoner. Detaljert informasjon.
 • Egendefinerte rabatter kan ikke vare lenger enn to uker, eller vare i mindre enn én dag. Lanseringsrabatter kan ikke vare kortere enn 7 dager eller lenger enn 14 dager.

Denne tabellen oppsummerer reglene ovenfor:

PrisbevegelseUtløser en ventetid på 30 dager?Steams sesongsalg unntatt fra denne ventetiden?Merknader
PrisreduksjonNei-Ikke mulig under aktive rabatter.
Underlagt minsteprisene.
PrisøkningJaNeiIkke mulig under aktive rabatter.
Utgivelse (lansering)JaNei-
LanseringsrabattJaNeiRabatt: minst 10 % – maks 40 %
Varighet: minst 7 dager – maks 14 dager
Egendefinert rabatt (etter lansering)JaJaRabatt: minst 10 % – maks 90 %
Varighet: minst 1 dager – maks 14 dager

Typer rabatter

Selvbetjent

Partnere kan opprette og administrere følgende rabatter på egen hånd. Alle rabatter på minst 20 % utløser automatisk e-postvarsler til alle spillere som har spillet på ønskelisten. Spill på tilbud kan også vises i forskjellige «Spesialtilbud»-seksjoner i Steam, basert på spillets merkelapper, popularitet og for brukere det anbefales til.

  Lanseringsrabatt

  Lanseringsrabatter starter når et produkt blir utgitt på Steam og kan settes opp til å vare i mellom 7 og 14 dager, og avsluttes kl. 10 Pacific Time (vanligvis kl. 19 norsk tid) på den siste dagen. Vi foreslår vanligvis lanseringsrabatter på rundt 10 til 15 %, om du velger å ta dette i bruk. Grensen er på 40 %. Lanseringsrabatter er valgfrie og konfigureres i samme rute som innstillingen for utgivelsesdato på applikasjonens startside.

  Ukelange tilbud

  Ukelange tilbud begynner hver mandag kveld klokken 19 og varer i 7 dager.

  Egendefinerte rabatter

  Du kan konfigurere egendefinerte rabatter som kan brukes med spesialbegivenheter som større oppdateringer eller årsjubileet til produktet. Du kan angi at en egendefinert rabatt skal begynne dagen etterpå.

  Temasalg

  Steam avholder forskjellige begivenheter med temasalg for å vise frem visse spillkategorier. Disse begivenhetene har spesifikke krav for deltakelse, og en prosess for invitasjon, påmelding og rabatter. Hvert salg fremheves på startsiden på Steam og er organisert i underkategorier som er relevant for hver begivenhet. Les mer her.

  Sesongsalg

  Det finnes fire større sesongsalg per år, og disse har veldig stor innvirkning på butikken i Steam. Alle spill på Steam er inviterte til å delta med en rabatt. Disse fire begivenhetene er vår, sommer, høst og vinter. Les mer her.

Kuratert

Følgende typer rabatter opprettes og behandles av Valve. Når vi velger produkter for å fylle ut markedsføringsplassene på startsiden, så vurderer vi spill fra alle prisklasser og sjangere. Det finnes ikke eksakte regler, men i hovedsak pleier vi å fokusere på de mest spilte eller bestselgende spillene på Steam. Hvis spillet ditt oppfyller kravene for en kommende kuratert plass, tar vi kontakt med deg med detaljer. Disse markedsføringsplassene kan ikke forhandles om eller kjøpes. De bygges kun rundt spillerdata. Hvis spillet ditt har mange fornøyde kunder og du har lyst til å diskutere muligheter for markedsføring, ta kontakt med oss når som helst.

Det finnes tre hovedtyper kuraterte markedsføringsplasser for produkter. Standard rabattvarighet for alle tre markedsføringsplassene er én uke, men vi kan gjerne være fleksible med kortere eller lengre rabatter, innenfor retningslinjene våre for rabatter.

  Dagens tilbud

  Dagens tilbud vises på startsiden på Steam i 24 timer, og rulleres hver dag kl. 19. Det er to eller flere plasser for dagens tilbud per dag. Dagens tilbud bruker den vanlige «toppkapselen» på 460 x 215 piksler, og det importeres automatisk fra tilhørende spill eller bunt. Dagens tilbud varer vanligvis mellom 7 og 14 dager. Les mer her.

  Midtuketilbud

  Kampanjer for midtuketilbud vises på startsiden på Steam i 72 timer, fra mandag kl. 19 til torsdag kl. 19. Det finnes opptil seks plasser i midtuketilbudet per uke. Designet for midtukesalget krever tilpasset størrelser for ressurser som beskrevet her, og dette lokaliseres av Valve. Rabatter for midtuketilbudet varer i én uke som standard, men etter forespørsel fra utviklere så kan vi kjøre rabattene i en periode på 3 til 14 dager.

  Helgetilbud

  Kampanjer for helgetilbud vises på startsiden på Steam i 96 timer, fra torsdag kl. 19 til mandag kl. 19. Det finnes opptil seks plasser i helgetilbudet per uke. På samme måte som midtuketilbudet krever helgetilbud tilpasset størrelse for ressurser som beskrevet her, og dette lokaliseres av Valve. Rabatter for helgetilbud varer i én uke som standard, men etter forespørsel fra utviklere kan vi kjøre rabattene i en periode på 4 til 14 dager.

  Visuelt eksempel på kuraterte tilbud

  Her er en eksempelvisning av karusellen for spesialtilbud på Steams startside. Fremhevede områder for midtuketilbud og helgetilbud tar opp de større plassene til venstre. Dagens tilbud finnes til høyre. Brukere kan bla gjennom denne karusellen, der de får se flere områder fra kuraterte salg, samt andre produkter på rabatt som anbefales organisk basert på hvor populære de er blant kunder for øyeblikket.

  specialoffersvisualexample.png

  Gratishelger

  Gratishelger er kampanjer der kunder får midlertidig tilgang til spillet ditt. Brukere kan prøve spillet gratis, men mister tilgang på slutten av perioden. Denne typen tilbud brukes strategisk for visse typer spill eller situasjoner, og settes vanligvis sammen med en rabatt for å hjelpe med å skape kunder av personer som prøver spillet. Finn ut mer her.

Anbefalte fremgangsmåter for rabatter

  Gradvis rabattering

  Det er vanligvis best å være forsiktig med rabatter, og så øke rabattmengden over tid. For eksempel så kan et spill gå fra 33 % til 50 % til 66 % til 75 % og videre, over et år eller mer. Å gå rett til en rabatt på 50 % eller 75 % noen uker etter utgivelse, eller å lansere med en veldig høy utgivelsesrabatt, skaper et dårlig inntrykk hos kunder som kjøpte til full pris og undergraver verdien til spillet.

  Samkjør rabatter og innholdsoppdateringer

  Når du setter opp rabattplanene dine, prøv å lage en så stor begivenhet som mulig, og samordn helst rabatten med en innholdsoppdatering. Rabatten kan tiltrekke seg oppmerksomhet, men det er enda bedre å vise at du er dedikert til samfunnet ditt ved å forbedre produktet med innholdsoppdateringer.

  Ta høyde for nedgang i salg over tid

  Det kan være fristende å bruke små rabatter i et forsøk på å klatre oppover på listen over bestselgere eller få mer eksponering i begynnelsen, men se nøye på hvor mange kunder det er som kjøper produktet ditt til full pris før du angir en rabatt. Det er viktig at kunder synes de har gjort et godt kjøp, så det er sannsynligvis best å bruke rabatter når salgskurven har nådd et lavt nivå.

  Tilby rabatt på alle tilhørende pakker (nedlastbart innhold, Deluxe-versjoner) samtidig

  Hvis produktet har flere utgaver eller nedlastbart innhold, legg til rabatt på alle. Hvis du kun gir rabatt på en del av produktet eller har salg på grunnspillet en uke og så på deluxe-utgaven neste uke, tynnes eksponeringen ut og dette forhindrer deg fra å gjøre nytte av alle nettverkseffektene på Steam som skjer når flere brukere blir interesserte i produktet samtidig. Du bør vurdere om du vil ha forskjellige rabatter på hver pakke. For eksempel, hvis ett nedlastbart innhold er et år gammelt, og et annet kom ut nylig, så er det sannsynligvis lurt å velge forskjellig rabattprosent for hvert innhold.

Merknad: Flere rabatter samtidig
Merk at rabatter fra bunter gjelder i tillegg til eventuelle rabatter på enkeltprodukter i bunten.

Ofte stilte spørsmål


 • Hvordan planlegges Steams kuraterte kampanjer? Kan vi ta opp idéer med Steam?
  Planlegging av kampanjer har vanligvis vært en samtale mellom dere og Steam. Det er mulig vi kommer til dere med idéer, og hvis du mener du har en idé for en unik kuratert kampanje, ta kontakt med oss. Men dere kan også sette opp egne rabatter når dette fungerer best for dere, eller dere kan melde dere på de vanlige ukentlige salgene.

 • Er kampanjer obligatoriske på Steam?
  Nei. Det er mulig vi inviterer dere til å delta i en spesialbegivenhet eller en kampanje, men det finnes ingenting vi krever at dere deltar i.

 • Hvordan godkjennes rabatter?
  For kuraterte kampanjer kommer Valve til deg hvis vi mener at spillet ditt passer godt i en av disse kampanjene, som du må godkjenne.

  For egne kampanjer tilbys rabatten automatisk på angitt tid og dato når du setter opp rabatten i rabattverktøyet.

  Se anbefalte fremgangsmåter for rabatter for mer informasjon.
 • Kan jeg oppdatere en rabatt?
  Ja. Hvis rabatten ikke er tatt i bruk enda, kan du redigere eller slette den.

  Hvis du har lyst til å justere en lanseringsrabatt, kan du gjøre det ved å gå til spillets startside og trykke på boksen ved siden av lanseringsrabatten du har angitt for øyeblikket.

  Hvis du har lyst til å endre en rabatt for et kommende uketilbud, egendefinert rabatt eller sesongsalg på Steam, kan du enkelt og greit gå tilbake til dashbordet for rabatter og endre prosenten du har lyst til å bruke for enhver gitt rabatt. For å fjerne en rabatt kan du bare sette rabattprosenten til 0 %.

 • Kan jeg delta i sesongsalg på Steam hvis produktet mitt nettopp ble utgitt?
  Som regel kan du ikke sende inn en rabatt i en periode på 30 dager etter utgivelse, eller 30 dager etter at en lanseringsrabatt tar slutt. Det er imidlertid noen muligheter dersom spillet nettopp ble utgitt.
  • Hvis spillet ble utgitt 30 dager før sesongsalget begynner og IKKE hadde en lanseringsrabatt, kan du gjerne delta i sesongsalget og angi en rabatt.
  • Hvis spillet ble utgitt 30 dager før og hadde en lanseringsrabatt, BLIR du forhindret fra delta i sesongsalget på grunn av ventetiden etter rabatter. Du kan velge å delta i salget som allerede pågår, etter at rabattventetiden for å ha etablert grunnprisen er ferdig. Det kommer alltid fremtidige muligheter for å ha rabatt på spillet, så du bør ikke føle deg presset til å endre utgivelsesdato på grunn av et sesongsalg.
  • Du kan nå velge å ha en lanseringsrabatt på mellom 7 og 14 dager, så hvis du gir ut spillet like før et sesongsalg og vil at lanseringsrabatten skal vare inn i salget, kan du velge den lengste varigheten til lanseringsrabatten på 14 dager. Vi kan ikke forlenge en lanseringsrabatt lenger enn 14 dager, så det er mulig at du går glipp av de siste dagene av et sesongsalg.

 • Kan jeg kjøre en lanseringsrabatt i overgangen fra tidlig tilgang til full utgivelse?
  Du kan kjøre en lanseringsrabatt og delta i sesongsalg på Steam i overgangen fra tidlig tilgang til full utgivelse, med mindre du har økt prisen på produktet innenfor de siste 30 dagene.

  Se dokumentasjonen om tidlig tilgang for mer informasjon.

 • Hvor ofte kan jeg kjøre rabatt på spillet mitt?
  Egendefinerte rabatter må ha minst 30 dager mellom seg, og være minst 30 dager etter utgivelsen av produktet på Steam. Egendefinerte rabatter påvirker ikke muligheten til å delta i sesongsalg på Steam. Merk at ventetiden på 30 dager for nye utgivelser og prisøkninger fremdeles gjelder for Steams sesongsalg.

 • Kommer disse nye ventetidene for rabatter til å gjelder for kuraterte kampanjer også?
  Ja. Ventetid på rabatter gjelder på kampanjer som dagens tilbud, midtuketilbud, helgetilbud, ukelange tilbud, utgiverhelger og eventuelle egendefinerte rabatter. Det må være 30 dager mellom slutten på én rabatt og begynnelsen på neste rabatt for et spill. De eneste unntakene fra denne perioden er de fire store sesongsalgene: vår, sommer, høst og vinter.

 • Finnes det en grense for hvor stor en rabatt kan være?
  Rabatter kan være på opptil 95 % avslag fra grunnprisen til spillet. Men den absolutte minsteprisen som støttes i Steam-butikken er 0,49 USD eller tilsvarende i hver valuta eller region (gå til minstepriser for å se en tabell over minstepriser per valuta). Rabatten på en pakke kan derfor ikke føre til en lavere pris enn 0,49 USD. I tillegg – hvis du angir priser under den anbefalte tilsvarende prisen i en valuta eller region, så kan rabattene dine begrenses til minste rabatterte pris i den valutaen eller regionen. Hvis du har lyst til å selge innhold under disse grensene, kan du bruke Steams lagertjeneste for å selge gjenstander i spillet.

 • Jeg trodde ventetiden var på 28 dager, ikke 30?
  Fra og med 1. januar 2023 er ventetiden utvidet fra 28 dager til 30 dager.