Steamworks-dokumentaatio
Alennukset

Yleiskatsaus

Alennushintojen määritys on arvokas työkalu tuotteesi näkyvyyden ja elinkaaren pidentämisen parantamiseksi Steamissä.
Kannustamme osallistumaan alennusmyynteihin ja hyödyntämään alennustyökaluja, kun siinä on tuotteesi kannalta järkeä.
Olemme yleisesti havainneet, että joka hintaluokalla on asiakkaansa ja tehokas alennusstrategia voi taata pitkäaikaisen menestyksen Steamissä.

Kuten aina, tämä neuvo on vain valtavasta tuotteiden, kehittäjien ja asiakkaiden joukosta vedetty yleistys. Kun teet päätöksiä, ota huomioon juuri oma tuotteesi ja oma yhteisösi.

Alennusten määrittäminen

Tarvittavat käyttöoikeudet

Tuotteen alennuksen määrittämiseen tarvitaan "Muokkaa hintoja & alennuksia" -käyttöoikeudet. Lisäksi on oltava sen Steamworks-yhteistyökumppanin jäsen, jolle alennettavasta tuotteesta maksetaan.

Määrittämisohjeet

1. Siirry alennettavan tuotteen saapumissivulle valitsemalla se Steamworks-kotisivulta.
2. Saapumissivun yläreunassa on luettelo kauppapaketeista. Valitse paketti, jonka haluat laittaa alennukseen.
3. Valitse paketin lisätietosivulta 'Muokkaa alennuksia' -vaihtoehto paketin hinnoitteluosiossa.
4. Valitse "Uusi alennus".

Toista nämä vaiheet jokaiselle alennettavalle paketille.

Alennussäännöt

 • Voit käynnistää lanseerausalen, mutta sen päätyttyä et voi käynnistää muita alennuskampanjoita kahteen kuukauteen.

 • Et voi alentaa tuotteesi hintaa 30 päivään hinnankorotuksen jälkeen.

 • Discounts cannot be run within 6 weeks of your prior discount, with the exception of Steam-wide seasonal events or other specific Valve-organized sale events.

 • Kausialen tarjouksia ei voi aloittaa 30 päivän sisällä pelin julkaisemisesta tai julkaisualen päättymisestä.

 • Hintoja ei voi muuttaa kesken kampanjan.

 • Pelin hintaa ei voi alentaa sadalla prosentilla.

 • Räätälöidyt alennukset voivat kestää yhdestä päivästä kahteen viikkoon.

Alennustyypit

Alennukset, joita voi hallinnoida itse

Yhteistyökumppanit pystyvät tekemään ja hallinnoimaan seuraavia alennuksia.

  Julkaisuale

  Kun peli julkaistaan Steamissä, julkaisuale käynnistyy ja kestää seitsemän päivän ajan. Julkaisualen suositusaleprosentti on 10–15 prosenttia. Suurin sallittu alennus on 40 prosenttia. Julkaisualen järjestäminen on vapaaehtoista.

  Viikon valinnat

  Viikon valinnat -tarjoukset alkavat maanantaiaamuisin kello kymmenen Tyynenmeren aikaa ja kestävät seitsemän päivää. Viikon valinnat -kampanjaan osallistuvat pelit esitellään sen aloitussivulla, ja ne ovat mukana Steam-uutisten julkaisussa, joita mainostetaan Twitterissä ja Facebookissa. Viikon valintaan on ilmoittauduttava mukaan vähintään kaksi tuntia ennen tarjouksen alkamista.

  Räätälöidyt alennukset

  Tärkeiden tapahtumien kuten tuotepäivitysten ja pelijulkaisun vuosipäivän yhteyteen voi määrittää omia räätälöityjä alennuksia. Alennuksen voi määrittää astumaan voimaan heti seuraavasta, kokonaisesta tunnista alkaen. Jos alennus syötetään kello 8.13, se voidaan määrittää alkamaan kello 9.00.

Kuratoidut alennukset

Seuraavia alennustyyppejä luo ja hallinnoi Valve. Yritämme olla mahdollisimman reiluja valitessamme pelejä etusivun mainospaikoille. Valitsemme pelejä, jotka herättävät eniten kiinnostusta ja ilahduttavat mahdollisimman monta asiakasta. While there aren't strict rules, as a base guideline we tend to focus on the top 10-20% selling games on Steam that are positively reviewed and have otherwise proven to be successful. Otamme sinuun yhteyttä ja lähetämme lisätietoja, jos pelisi valitaan mainospaikalle.

  Päivän tarjoukset

  Päivän tarjoukset alkavat kello 10.00 Tyynenmeren aikaa ja kestävät 48 tuntia. Päivän tarjouksia esitellään Steamin kotisivulla 24 tunnin ajan.

  Viikonloppualennukset

  Viikonloppualennukset ovat voimassa torstaista kello 10.00 maanantaihin kello 10.00 asti Tyynenmeren aikaa. Tuona ajankohtana niitä esitellään Steamin kotisivulla.

  Työviikon turmio -alennukset

  Työviikon turmio -tarjoukset kestävät tiistaista kello 10.00 perjantaihin kello 10.00 asti Tyynenmeren aikaa. Steamin kotisivulla esitellään Työviikon turmio -tarjouksia tiistaista kello 10.00 torstaihin kello 10.00 asti Tyynenmeren aikaa.

  Free Weekends

  Free Weekends are promotions where customers have temporary access to your game. Users can try out the game for free, but lose access when the time period expires. This kind of offer is used strategically for certain types of games or circumstances, and is usually paired with a discount to help convert trial players to paying customers. Learn more here.

  Seasonal Sales

  There are several sale events per year, which you may have the chance to participate in. Some of these, like the Summer Sale or Winter Sale, are open to all partners. Some may be only open to products of a certain category, like Anime or VR. You will receive announcements about these events ahead of time, as well as instructions for submitting discounts for your products.

Parhaat käytänteet alennusten tarjoamisessa

  Porrasta alennukset

  Alennukset kannattaa aloittaa hillitysti, ja niitä voi kasvattaa ajan myötä. Pelin alennusprosentti voi nousta vuoden sisällä niin, että se on aluksi 33, sitten 50 tai 66 ja lopulta 75. Jos lanseeraat pelisi suurella julkaisualella tai käynnistät pian lanseerauksen jälkeen 50 tai 75 prosentin alekampanjan, annat pelisi täyteen hintaan ostaneille asiakkaille huonon mielikuvan ja vähättelet samalla pelisi arvoa.

  Ajoita alennukset sisältöpäivitysten yhteyteen

  Kun suunnittelet alennuksia, yritä tehdä kampanjastasi mahdollisimman näyttävä ja ajoita se mieluiten sisältöpäivitysten yhteyteen. Alennuskampanja voi herättää lisäkiinnostusta, mutta sitäkin parempia tuloksia syntyy, kun todistat yhteisöllesi sitoutuneisuutesi päivittämällä tuotteesi sisältöä.

  Huomioi myynnin heikkeneminen

  Saattaa olla houkuttavaa yrittää päästä myydyimpien tuotteiden listalle tai saada lisää näkyvyyttä pienillä alennuksilla, mutta tarkista ennen alennuksen käynnistämistä, kuinka monet asiakkaat ostavat tuotettasi täyteen hintaan. On tärkeää, että asiakkaat ovat tyytyväisiä sijoitukseensa. Sen vuoksi alennuksia kannattaa käyttää vasta sitten, kun myyntikäyrä alkaa lähestyä häntää.

  Pane kaikki toisiinsa liittyvät paketit (lisämateriaalit, Deluxe-versiot) alennukseen yhtä aikaa

  Jos tuotteestasi on useita versioita tai lisämateriaalia tarjolla, pane ne kaikki alennukseen samalla kertaa. Jos panet alennukseen vain osan tuotteesta taiemopelin yhdellä viikolla ja Deluxe-version seuraavalla viikolla, tuotteen näkyvyys heikkenee. Tällöin et saa irti täyttä hyötyä Steamin verkostovaikutuksesta ja siitä, kun useammat käyttäjät innostuvat pelistäsi samaan aikaan. Jokaiselle paketille ei kannata määrittää samaa alennusprosenttia. Jos esimerkiksi yksi lisämateriaali on vuoden vanha ja toinen uunituore, niille kannattaa määrittää eri alennusprosentit.
Huom! Alennusten päällekkäisyys.
Jos tuotteesta on jo voimassa alennus, mahdolliset lisäalennukset lasketaan sen päälle. Asiakas näkee tuotteesi 40 prosentin tarjouksella, jos 20 prosentin Viikon valinnat -tarjous menee päällekkäin 20 prosentin kesäalen kanssa. Vältä päällekkäisiä tarjouksia, koska ne voivat hämmentää asiakkaita. Tuotettasi ei voi ostaa Steamistä, jos tuotteen alennusprosentti on 100 tai yli.

Usein kysytyt kysymykset


 • K: Miten kampanjat aikataulutetaan? Voimmeko tehdä Steamille ehdotuksia?
  V: Kampanja-aikatauluista päätätte sinä ja ja Steam yhdessä. Me saatamme tehdä ehdotuksia, ja toivomme sinun ottavan yhteyttä, jos keksit idean ainutlaatuisesta kampanjasta. Voit toki järjestää alekampanjan oman aikataulusi mukaan tai osallistua säännöllisesti viikkoalennuksiin.

 • K: Ovatko kampanjat pakollisia Steamissä?
  V: Eivät. Saatamme kutsua sinut osallistumaan erikoistapahtumaan tai kampanjaan, mutta mihinkään ei ole pakko osallistua.

 • K: Miten alennukset hyväksytään?
  V: Valve lähettää kuratoidun kampanjan idean hyväksyttäväksesi, jos pelisi sopii näkemyksemme mukaan tällaiseen kampanjaan.

  Kun määrität tarjouksen alennustyökalulla itsepalvelukampanjoissa, pelisi siirtyy automaattisesti aleen määrittämänäsi päivänä ja aikana.

  Lisätietoja alennusten parhaista käytänteistä näet "Alennushintojen määrittämisen parhaista vinkeistä".

 • K: Voinko osallistua koko Steamin laajuiseen, kausittaiseen aletapahtumaan, jos tuotteeni on julkaistu äskettäin?
  V: Yleensä et voi tarjota alennusta 30 päivään julkaisusta tai julkaisualen loppumisesta. Jos kuitenkin käynnistit julkaisualen ja pelisi julkaistaan seitsemän päivän sisällä koko Steamin laajuisesta aletapahtumasta (kuten Steamin kesäalesta), Valven avulla voit pitää julkaisualen voimassa koko aletapahtuman ajan.

  Sinun ei tarvitse vaihtaa julkaisupäivää vain kausittaisen myyntitapahtuman takia, koska sinulle tulee tulevaisuudessa mahdollisuuksia tarjota pelistäsi alennuksia.

 • K: Voinko käynnistää julkaisualen, kun pelini muuttuu Early Access -versiosta valmiiksi peliksi?
  V: Voit aloittaa julkaisualen ja osallistua koko Steamin kausialennuksiin pelisi vaihtuessa Early Accessistä valmiiksi julkaisuksi, paitsi jos olet nostanut tuotteesi hintaa edellisten 30 päivän aikana.

  Lisätietoja on Early Access -dokumentaatiossa.

 • Q: How often can I discount my game?
  A: Custom discounts must be spaced at least 6 weeks apart and at least 1 month after the release of your product on Steam. Räätälöidyistä alennuksista huolimatta voi osallistua koko Steamin laajuisiin kausialetapahtumiin. Huomaa, että 30 päivän odotusaikaa sovelletaan uusille julkaisuille ja hinnankorotuksille Steamin laajuisissa tapahtumissa.

 • K: Mitä tapahtuu, jos alennuksen voimassaoloaika menee päällekkäin toisen alennuksen kanssa?
  V: Jos käynnistät alennuksen alle viikko ennen koko Steamin laajuista kausialennustapahtumaa, johon myös olet osallistumassa, sinun tulee huomioida sekä määrittämäsi alennuksen aloitus- ja päättymispäivät että kausittainen tapahtuma. Jos nämä alennukset menevät päällekkäin, kummatkin ovat voimassa. Huomaa, että jos pelisi kokonaisalennus ylittää 100 prosenttia, sitä ei voi ostaa Steamistä.

  Jos huomaat, että määrittämäsi alennus menee päällekkäin toisen suunnitellun alennuksen kanssa, kerro asiasta meille, niin voimme manuaalisesti muuttaa toisen alennuksen aloitus- tai päättymispäivää.