Steamworks-dokumentaatio
Alennukset

Yleiskatsaus

Alennushintojen määritys on arvokas työkalu tuotteesi näkyvyyden ja elinkaaren pidentämisen parantamiseksi Steamissä.
Kannustamme osallistumaan alennusmyynteihin ja hyödyntämään alennustyökaluja, kun siinä on tuotteesi kannalta järkeä.
Olemme yleisesti havainneet, että joka hintaluokalla on asiakkaansa ja tehokas alennusstrategia voi taata pitkäaikaisen menestyksen Steamissä.

Kuten aina, tämä neuvo on vain valtavasta tuotteiden, kehittäjien ja asiakkaiden joukosta vedetty yleistys. Kun teet päätöksiä, ota huomioon juuri oma tuotteesi ja oma yhteisösi.

Alennusten määrittäminen

Tarvittavat oikeudet

Tuotteen alennuksen määrittämiseen tarvitaan Muokkaa hintoja ja alennuksia -oikeudet. Lisäksi on oltava sen Steamworks-yhteistyökumppanin jäsen, jolle alennettavasta tuotteesta maksetaan.

Määritysohjeet

1. Siirry alennettavan tuotteen aloitussivulle valitsemalla se Steamworks-kotisivulta.
2. Aloitussivun yläreunassa on luettelo kauppapaketeista. Valitse paketti, jonka haluat laittaa alennukseen.
3. Valitse paketin lisätietosivulta Muokkaa alennuksia -vaihtoehto paketin hinnoitteluosiossa.
4. Klikkaa Uusi alennus.

Toista nämä vaiheet jokaiselle alennettavalle paketille.

Alennussäännöt

 • Voit käynnistää julkaisualen, mutta sen päätyttyä et voi käynnistää muita alennuskampanjoita 6 viikkoon.

 • Et voi alentaa tuotteesi hintaa 30 päivään hinnankorotuksen jälkeen.

 • Alennuksia ei voi käynnistää kuuden viikon sisällä edellisistä alennuksista. Poikkeuksena tästä ovat Steamin laajuiset kausialetapahtumat tai muut Valven järjestämät aletapahtumat.

 • Kausialen tarjouksia ei voi aloittaa 30 päivän sisällä pelin julkaisemisesta tai julkaisualen päättymisestä.

 • Hintoja ei voi muuttaa kesken kampanjan.

 • Pelin hintaa ei voi alentaa 100 %:lla.

 • Räätälöidyt alennukset voivat kestää yhdestä päivästä kahteen viikkoon.

Alennustyypit

Alennukset, joita voi hallinnoida itse

Yhteistyökumppanit pystyvät tekemään ja hallinnoimaan seuraavia alennuksia.

  Julkaisuale

  Kun peli julkaistaan Steamissä, julkaisuale käynnistyy ja kestää seitsemän päivän ajan. Julkaisualen suositusaleprosentti on 10–15 %. Suurin sallittu alennus on 40 %. Julkaisualen järjestäminen on vapaaehtoista.

  Viikon valinnat

  Viikon valinnat -tarjoukset alkavat maanantaiaamuisin klo 10 Tyynenmeren aikaa (klo 20 Suomen aikaa) ja kestävät seitsemän päivää. Participating titles will be accessible through a spotlight banner on the homepage, that leads to the Weeklong Deals full listing. As with any other discount of 20% or greater, it will trigger email notifications to any players with your game on their wishlist. And your game can appear in various 'specials' sections throughout Steam, based on your game's tags, popularity of your game, and to users that it is recommended. To participate in a Weeklong Deal, you will need to opt in at least two hours before that deal begins.

  Räätälöidyt alennukset

  Tärkeiden tapahtumien kuten tuotepäivitysten ja pelijulkaisun vuosipäivän yhteyteen voi määrittää omia räätälöityjä alennuksia. Alennuksen voi määrittää astumaan voimaan heti seuraavasta kalenteripäivästä alkaen.

Kuratoidut alennukset

Seuraavia alennustyyppejä luo ja hallinnoi Valve. Yritämme olla mahdollisimman reiluja valitessamme pelejä etusivun mainospaikoille. Valitsemme pelejä, jotka herättävät eniten kiinnostusta ja ilahduttavat mahdollisimman monta asiakasta. Vaikka tiukkoja sääntöjä ei olekaan, keskitymme yleensä 10–20 %:iin Steamin myydyimmistä peleistä, jotka ovat saaneet hyviä arviota tai ovat muuten osoittautuneet suosituiksi. Otamme sinuun yhteyttä ja lähetämme lisätietoja, jos pelisi valitaan mainospaikalle.

  Päivän tarjoukset

  Päivän tarjoukset alkavat kello 10 Tyynenmeren aikaa (klo 20 Suomen aikaa) ja kestävät 48 tuntia. Päivän tarjouksia esitellään Steamin kotisivulla 24 tunnin ajan. Lisätietoja Markkinointipaikka: Päivän tarjous -dokumentaatiosta.

  Viikonloppualennukset

  Viikonloppualennukset ovat voimassa torstaista kello 10 maanantaihin kello 10 asti Tyynenmeren aikaa (klo 20 Suomen aikaa). Tällä aikavälillä alennuksia esitellään Steamin kotisivulla.

  Työviikon turmio -tarjoukset

  Työviikon turmio -tarjoukset kestävät maanantaista kello 10 perjantaihin kello 10 asti Tyynenmeren aikaa (klo 20 Suomen aikaa). Steamin kotisivulla esitellään Työviikon turmio -tarjouksia maanantaista kello 10 torstaihin kello 10 asti Tyynenmeren aikaa (klo 20 Suomen aikaa).

  Ilmaiset viikonloput

  Ilmaiset viikonloput ovat kampanjoita, joissa asiakkailla on väliaikainen pääsy peliisi. Käyttäjät voit kokeilla peliä ilmaiseksi, mutta he menettävät oikeuden peliin määräajan kuluttua. Tämänkaltaista tarjousta voi käyttää strategisista lähtökohdista tietyntyylisille peleille tai tietynlaisissa tilanteissa, usein yhdistettynä alennukseen, jonka avulla pelin kokeilijat voidaan saada maksaviksi asiakkaiksi. Lisätietoja täältä.

  Kausialennukset

  Vuosittain järjestetään useita aletapahtumia, joihin on mahdollista osallistua. Tietyt aletapahtumat, kuten kesä- tai talviale, ovat avoimia kaikille yhteistyökumppaneille. Osa voi olla avoinna vain tietyn kategorian tuotteille, kuten anime- tai VR-peleille. Näistä tapahtumista ilmoitetaan etukäteen. Lisäksi annetaan ohjeet tuotteiden hintojen alentamiseen.

Parhaat käytänteet alennusten tarjoamisessa

  Porrasta alennukset

  Alennukset kannattaa aloittaa hillitysti, ja niitä voi kasvattaa ajan myötä. Pelin alennusprosentti voi nousta vuoden sisällä niin, että se on aluksi 33 %, sitten 50 % tai 66 % ja lopulta 75 %. Jos lanseeraat pelisi suurella julkaisualella tai käynnistät pian lanseerauksen jälkeen 50 % tai 75 % alekampanjan, annat pelisi täyteen hintaan ostaneille asiakkaille huonon mielikuvan ja vähättelet samalla pelisi arvoa.

  Ajoita alennukset sisältöpäivitysten yhteyteen

  Kun suunnittelet alennuksia, yritä tehdä kampanjastasi mahdollisimman näyttävä ja ajoita se mieluiten sisältöpäivitysten yhteyteen. Alennuskampanja voi herättää lisäkiinnostusta, mutta sitäkin parempia tuloksia syntyy, kun todistat yhteisöllesi sitoutuneisuutesi päivittämällä tuotteesi sisältöä.

  Huomioi myynnin heikkeneminen

  Saattaa olla houkuttavaa yrittää päästä myydyimpien tuotteiden listalle tai saada lisää näkyvyyttä pienillä alennuksilla, mutta tarkista ennen alennuksen käynnistämistä, kuinka monet asiakkaat ostavat tuotettasi täyteen hintaan. On tärkeää, että asiakkaat ovat tyytyväisiä sijoitukseensa. Sen vuoksi alennuksia kannattaa käyttää vasta sitten, kun myyntikäyrä alkaa lähestyä häntää.

  Liitä kaikki toisiinsa liittyvät paketit (lisämateriaalit, Deluxe-versiot) alennukseen yhtä aikaa

  Jos tuotteestasi on useita versioita tai lisämateriaalia tarjolla, laita ne kaikki alennukseen samalla kertaa. Jos laitat alennukseen vain osan tuotteesta tai emopelin yhdellä viikolla ja Deluxe-version seuraavalla viikolla, tuotteen näkyvyys heikkenee. Tällöin et saa irti täyttä hyötyä Steamin verkostovaikutuksesta ja siitä, kun useammat käyttäjät innostuvat pelistäsi samaan aikaan. Jokaiselle paketille ei kannata määrittää samaa alennusprosenttia. Jos esimerkiksi yksi lisämateriaali on vuoden vanha ja toinen uunituore, niille kannattaa määrittää eri alennusprosentit.
Huom! Alennusten päällekkäisyys.
Jos tuotteesta on jo voimassa alennus, mahdolliset lisäalennukset (paitsi myyntipaketteihin liittyvät alennukset) eivät vaikuta pelin hintaan.

Usein kysytyt kysymykset


 • K: Miten kampanjat aikataulutetaan? Voimmeko tehdä Steamille ehdotuksia?
  V: Kampanja-aikatauluista päätätte sinä ja Steam yhdessä. Me saatamme tehdä ehdotuksia, ja toivomme sinun ottavan yhteyttä, jos keksit idean ainutlaatuisesta kampanjasta. Voit toki järjestää alekampanjan oman aikataulusi mukaan tai osallistua säännöllisesti viikkoalennuksiin.

 • K: Ovatko kampanjat pakollisia Steamissä?
  V: Eivät. Saatamme kutsua sinut osallistumaan erikoistapahtumaan tai kampanjaan, mutta mihinkään ei ole pakko osallistua.

 • K: Miten alennukset hyväksytään?
  V: Valve lähettää kuratoidun kampanjan idean hyväksyttäväksesi, jos pelisi sopii näkemyksemme mukaan tällaiseen kampanjaan.

  Kun määrität tarjouksen alennustyökalulla itsepalvelukampanjoissa, pelisi siirtyy automaattisesti aleen määrittämänäsi päivänä ja aikana.

  Lisätietoja alennusten parhaista käytänteistä löytyy Parhaat käytänteet alennusten tarjoamisessa -kohdasta.
 • K: Voinko päivittää alennuksen?
  A: Kyllä. Jos alennuksesi ei ole vielä julkinen, voit muokata sitä tai poistaa sen.

  Jos haluat muuttaa julkaisualennusta, voit tehdä sen pelin aloitussivulta ja klikata tämänhetkisen julkaisualennuksen vieressä olevaa ruutua.

  Jos haluat muuttaa alennusta tulevalle viikon kestävälle alelle, muokatulle alennukselle tai Steamin laajuiselle kausialelle, sinun pitää mennä tuleviin alennuksiin, poistaa se ja syöttää uusi alennus.

  1. Siirry alennettavan tuotteen aloitussivulle valitsemalla se Steamworks-kotisivulta.
  2. Aloitussivun yläreunassa on lista kauppapaketeista. Valitse paketti, jonka haluat laittaa alennukseen.
  3. Valitse paketin lisätietosivulta Muokkaa alennuksia -vaihtoehto paketin hinnoitteluosiossa.
  4. Klikkaa Poista-painiketta poistettavan alennuksen vierestä.
  5. Jos haluat syöttää uuden alennuksen poistamasi alennuksen tilalle, klikkaa Uusi alennus -kohtaa.

 • K: Voinko osallistua Steamin laajuisiin kausialetapahtumiin, jos tuotteeni julkaistiin äskettäin?
  V: Yleensä et voi tarjota alennusta 30 päivän sisällä julkaisusta tai julkaisualen päättymisestä. Jos määritit julkaisualen ja tuotteesi julkaistaan 7 päivän sisällä isosta kausialesta (esim. Steamin kesäale), Valve voi auttaa sinua pidentämään julkaisualesi kestoa koko aletapahtuman ajaksi.

  Pääset tarjoamaan peliäsi alehintaan myös tulevaisuudessa. Älä siis ota turhia paineita julkaisupäivän muuttamisesta kausialetapahtuman takia.

  Jos haluaisit pidentää julkaisualennusta niin, että se kestää Steamin koko kausialen ajan, tee seuraava ENNEN PELIN JULKAISUA:
  • Varmista, että pelisi julkaisuajankohta osuu Steamin kausialen seitsemän päivän ajanjakson sisään. Jos näin ei ole, tämä vaihtoehto ei koske peliäsi.
  • Suorita kaikki tarvittavat julkaisuvaiheet pelin julkaisemiseksi Steamissä. Lisätietoja löytyy Julkaisuprosessi-dokumentaatiosta.
  • Syötä julkaisuale.
  • Syötä Steamin kausialen alennus. Voit tehdä tämän joko valitsemalla Sovellukset ja paketit -alasvetovalikosta Alennusten hyväksynnät ja syöttämällä alennuksen/alennukset oikeaan sarakkeeseen tai seuraamalla tämän dokumentaation Määritysohjeet-osion ohjeita. Valitse aiottu Steamin kausiale Alennustyyppi-alasvetovalikosta.
  • Varmista, että julkaisuale ja Steamin kausialen alennus ovat samat.
  • Lähetä tukipyyntö ja vahvista, että haluat julkaisualea jatkettavan Steamin kausialen ajaksi. Jos saat meiltä hyväksynnän, julkaise peli aiottuna julkaisupäivänä.
  • Vastaa tukipyyntöviestiin, kun pelisi on julkaistu, koska emme voi jatkaa julkaisualen kestoa ennen pelin julkaisua.

 • K: Voinko käynnistää julkaisualen, kun pelini muuttuu Early Access -versiosta valmiiksi peliksi?
  V: Voit aloittaa julkaisualen ja osallistua koko Steamin laajuisiin kausialennuksiin pelisi vaihtuessa Early Accessistä valmiiksi julkaisuksi, paitsi jos olet nostanut tuotteesi hintaa edellisen 30 päivän aikana.

  Lisätietoja on Early Access -dokumentaatiossa.

 • K: Kuinka usein voin laittaa pelini alennukseen?
  V: Räätälöityjen alennusten välillä tulee olla vähintään 6 viikkoa ja tuotteen julkaisusta Steamissä tulee olla vähintään kuukausi, ennen kuin voit laittaa pelin alennukseen. Räätälöidyistä alennuksista huolimatta voi osallistua koko Steamin laajuisiin kausialetapahtumiin. Huomaa, että 30 päivän odotusaikaa sovelletaan uusille julkaisuille ja hinnankorotuksille Steamin laajuisissa tapahtumissa.

 • K: Mitä tapahtuu, jos alennuksen voimassaoloaika menee päällekkäin toisen alennuksen kanssa?
  V: Päällekkäisiä alennuksia ei yhdistetä. Jos tuotteessasi on alennus heti toisen alen perään, pyydämme sinua tarjoamaan saman aleprosentin molempiin.