Steamworks-dokumentaatio
Alennukset

Tuoreempi versio tarjolla englanniksi

Sivun englanninkielistä versiota on päivitetty sivun julkaisun jälkeen.
Klikkaa tästä nähdäksesi sivu englanniksi.

Yleiskatsaus

Alennukset ovat hyvä keino lisätä tuotteesi näkyvyyttä ja pidentää sen elinkaarta Steamissä. Voit osallistua virallisiin aletapahtumiin ja hyödyntää alennustyökaluja, joilla voit järjestää omia mukautettuja aleja.

Olemme yleisesti havainneet, että joka hintaluokalla on asiakkaansa, ja tehokas alennusstrategia voi taata pitkäaikaisen menestyksen Steamissä.

Tämä neuvo on valtavasta tuotteiden, kehittäjien ja asiakkaiden joukosta vedetty yleistys. Kun teet päätöksiä, ota huomioon oma tuotteesi ja yhteisösi.

Alennusten määrittäminen

Tarvittavat oikeudet

Tuotteen alennuksen määrittämiseen tarvitaan Muokkaa hintoja ja alennuksia -oikeudet. Lisäksi on oltava sen Steamworks-yhteistyökumppanin jäsen, jolle alennettavasta tuotteesta maksetaan.

Määritysohjeet

 1. Navigoi uudelle alennusten työpöydälle täällä: https://partner.steamgames.com/promotion/discounts/dashboard/ (tai valitse Sovellukset ja paketit -> Alennusten hallinta).
 2. Näet tällä sivulla pelit, joihin sinulla on hinnoitteluoikeudet sekä tulevat alet, joihin pelisi voi osallistua.
 3. Syötä käypä alennus jokaiselle haluamallesi paketille ja tapahtumalle ja klikkaa sivun alareunassa olevaa Tallenna-painiketta.

Alennuksen muokkaaminen

Alennuksia voi muokata siihen asti, kunnes alennus alkaa. Voit muokata alennusta samassa työpöydän URL-osoitteessa, jossa loit alennuksen, ja vaihtamalla alennusprosentin haluamaksesi.

Alennuksen poistaminen

Alennuksen voi poistaa siihen asti, kunnes alennus alkaa. Voit poistaa alennuksen syöttämällä alennusprosentiksi 0 alennusten työpöydällä. Klikkaa Tallenna-painiketta aivan kuin alennusta syöttäessäsi poistaaksesi alennuksen.

Alennussääntöjen yksityiskohdat

 • Voit tarjota julkaisualen, mutta sen päätyttyä et voi tarjota muita alennuksia 30 päivään.
 • Et voi alentaa tuotteesi hintaa missään valuutassa 30 päivään hinnankorotuksen jälkeen.
 • Alennuksia ei voi tarjota 30 päivän sisällä edellisistä alennuksista. Poikkeuksena tästä ovat Steamin laajuiset kausialetapahtumat.
 • Kausialen tarjouksia ei voi aloittaa 30 päivän sisällä pelin julkaisemisesta, julkaisualen päättymisestä tai hinnankorotuksesta missä tahansa valuutassa.
 • Hintoja ei voi muuttaa kesken kampanjan tai myöhempään ajankohtaan aikataulutetuille tapahtumille.
 • Pelin hintaa ei voi alentaa yli 90 % tai alle 10 %.
 • Tuotteelle ei ole mahdollista luoda uusia alennuksia, joiden seurauksena hinta missä tahansa valuutassa alittaisi Steamin mahdollisen vähimmäistapahtumahinnan. Lue lisätietoja.
 • Räätälöidyt alennukset voivat kestää yhdestä päivästä kahteen viikkoon.

Alennustyypit

Alennukset, joita voi hallinnoida itse

Yhteistyökumppanit voivat luoda ja hallinnoida seuraavia alennuksia. Jos alennus on vähintään 20 %, kaikille pelin toivelistalle lisänneille lähetetään ilmoitus sähköpostitse. Tarjouksessa oleva peli voidaan näyttää sen tunnisteista, suosiosta ja suosittelusta riippuen useissa erikoistarjousosioissa kautta Steamin.

  Julkaisuale

  Julkaisuale käynnistyy, kun peli julkaistaan Steamissä, ja kestää seitsemän päivän ajan. Ale päättyy seitsemäntenä päivänä kello 20 Suomen aikaa. Jos päätät tarjota julkaisualen, suosituksemme alennusprosentiksi on 10–15. Suurin sallittu alennus on 40 %. Julkaisualet ovat vapaaehtoisia. Ne voidaan määrittää sovelluksen aloitussivulla julkaisupäivän asetusten alla.

  Viikon valinnat

  Viikon valinnat -tarjoukset alkavat maanantaisin klo 20 Suomen aikaa ja kestävät seitsemän päivää.

  Räätälöidyt alennukset

  Tärkeiden tapahtumien, kuten tuotepäivitysten ja pelijulkaisun vuosipäivän yhteyteen, voi määrittää omia räätälöityjä alennuksia. Alennuksen voi määrittää astumaan voimaan heti seuraavasta kalenteripäivästä alkaen.

  Teema-alet

  Steam organizes various themed sales events designed to showcase certain categories of games. Teema-aletapahtumilla on omat osallistumisvaatimukset sekä erillinen kutsu-, ilmoittautumis- ja alennusten määritysprosessi. Aletapahtumia markkinoidaan Steamin etusivulla, ja niiden sisältö jaetaan tapahtuman kannalta sopiviin alaluokkiin. Lisätietoja täältä.

  Kausialet

  Vuoden aikana järjestetään neljä kausialetapahtumaa, jotka valtaavat koko Steam-kaupan. Kaikki Steam-pelien kehittäjät on kutsuttu mukaan tarjoamaan omia pelejään alennuksella. These four events are Spring, Summer, Autumn, and Winter.

Räätälöidyt alennukset

Seuraavia alennustyyppejä luo ja hallinnoi Valve. Kun valitsemme tuotteita etusivun mainospaikoille, huomioimme kaikki eri hintaluokat ja lajityypit. Vaikka tiukkoja sääntöjä ei olekaan, keskitymme yleensä Steamin pelatuimpiin ja myydyimpiin peleihin. Otamme sinuun yhteyttä ja lähetämme lisätietoja, jos pelisi sopii mainospaikalle. Mainospaikoista ei neuvotella eivätkä ne ole myytävänä, vaan ne perustuvat pelaajatietoihin. Jos pelilläsi on paljon tyytyväisiä asiakkaita ja haluat keskustella mainostusvaihtoehdoista, ota yhteyttä.

Tuotteille on tarjolla kolme erilaista mainospaikkaa. Kunkin mainospaikan alen pituus on lähtökohtaisesti viikko, mutta neuvottelemme mieluusti lyhyemmistä tai pidemmistä ajoista nykyisten alennuskäytäntöjen rajoissa.

  Päivän tarjous

  Päivän tarjouksia esitellään Steamin kotisivulla 24 tunnin ajan, ja ne vaihtuvat joka päivä klo 20 Suomen aikaa. Päivän tarjous -paikkoja on päivittäin tarjolla kaksi. Päivän tarjouksessa käytetty kuva on tavallinen ylätunnistekuva, jonka koko on 460 x 215 pikseliä, ja joka tuodaan siihen liittyvästä pelistä tai paketista automaattisesti. Päivän tarjous -alennusten oletusaika on viikko, mutta julkaisijan pyynnöstä alennus voi kestää 2–14 päivää.

  Viikkotarjous

  Viikkotarjoukset näkyvät Steamin kotisivulla 72 tuntia. Ne alkavat maanantaina klo 20 Suomen aikaa ja päättyvät torstaina klo 20 Suomen aikaa. Viikkotarjouspaikkoja on viikoittain tarjolla korkeintaan kuusi. Viikon tarjousten kuviin vaaditaan tietynkokoisia elementtejä, jotka löytyvät täältä. Valve hoitaa kuvien lokalisoinnin. Viikkotarjoukset kestävät lähtökohtaisesti viikon, mutta julkaisijan pyynnöstä alennus voi kestää 3–14 päivää.

  Viikonlopputarjous

  Viikonlopputarjoukset näkyvät Steamin kotisivulla 96 tuntia. Ne alkavat torstaina klo 20 Suomen aikaa ja päättyvät maanantaina klo 20 Suomen aikaa. Viikonlopputarjouspaikkoja on viikoittain tarjolla korkeintaan kuusi. Viikonlopputarjousten tavoin viikkotarjouksiin vaaditaan tietynkokoisia elementtejä, jotka löytyvät täältä. Valve hoitaa kuvien lokalisoinnin. Viikonlopputarjousten oletusaika on viikko, mutta julkaisijan pyynnöstä alennus voi kestää 4–14 päivää.

  Visual Example of Curated Deals

  Tässä on esimerkki Steamin kotisivun erikoistarjouskarusellista. Viikkotarjouksen ja viikonlopputarjouksen valokeilakuville on varattu vasemman laidan kaksi isointa paikkaa. Päivän tarjoukset näkyvät oikealla. A user can page through this carousel, where they'll see multiple spotlights from curated sales, as well as other discounted products that are organically recommended based on current popularity with customers.

  specialoffersvisualexample.png

  Ilmaiset viikonloput

  Ilmaiset viikonloput ovat kampanjoita, joissa asiakkailla on väliaikainen pääsy peliisi. Käyttäjät voit kokeilla peliä ilmaiseksi, mutta he menettävät pääsyoikeuden määräajan päätyttyä. Tämänkaltaista tarjousta voi käyttää strategisista lähtökohdista tietyntyylisille peleille tai tietynlaisissa tilanteissa, usein yhdistettynä alennukseen, jonka avulla pelin kokeilijat voidaan saada maksaviksi asiakkaiksi. Lisätietoja täältä.

Parhaat käytänteet alennusten tarjoamisessa

  Porrasta alennukset

  Alennukset kannattaa aloittaa hillitysti, ja niitä voi kasvattaa ajan myötä. Pelin alennusprosentti voi nousta vuoden sisällä niin, että se on aluksi 33, sitten 50, 66 ja lopulta 75. Jos lanseeraat pelisi suurella julkaisualella tai käynnistät pian lanseerauksen jälkeen 50 tai 75 prosentin alekampanjan, annat pelisi täyteen hintaan ostaneille asiakkaille huonon mielikuvan ja vähättelet samalla pelisi arvoa.

  Ajoita alennukset sisältöpäivitysten yhteyteen

  Kun suunnittelet alennuksia, yritä tehdä kampanjastasi mahdollisimman näyttävä ja ajoita se mieluiten sisältöpäivitysten yhteyteen. Alennuskampanja voi herättää lisäkiinnostusta, mutta sitäkin parempia tuloksia syntyy, kun todistat yhteisöllesi sitoutuneisuutesi päivittämällä tuotteesi sisältöä.

  Huomioi myynnin heikkeneminen

  Saattaa olla houkuttavaa yrittää päästä myydyimpien tuotteiden listalle tai saada lisää näkyvyyttä pienillä alennuksilla, mutta tarkista ennen alennuksen käynnistämistä, kuinka monet asiakkaat ostavat tuotettasi täyteen hintaan. On tärkeää, että asiakkaat ovat tyytyväisiä sijoitukseensa. Sen vuoksi alennuksia kannattaa käyttää vasta sitten, kun myyntikäyrä alkaa lähestyä häntää.

  Liitä kaikki toisiinsa liittyvät paketit (lisämateriaalit, Deluxe-versiot) alennukseen yhtä aikaa

  Jos tuotteestasi on useita versioita tai lisämateriaalia tarjolla, laita ne kaikki alennukseen samalla kertaa. Jos laitat alennukseen vain osan tuotteesta tai emopelin yhdellä viikolla ja Deluxe-version seuraavalla viikolla, tuotteen näkyvyys heikkenee. Tällöin et saa irti täyttä hyötyä Steamin verkostovaikutuksesta ja siitä, kun useammat käyttäjät innostuvat pelistäsi samaan aikaan. Jokaiselle paketille ei ehkä kannata määrittää samaa alennusprosenttia. Jos esimerkiksi yksi lisämateriaali on vuoden vanha ja toinen uunituore, niille kannattaa määrittää eri alennusprosentit.

Huomio alennusten kasautumisesta
Pidä mielessä, että pakettien alennukset ja paketin yksittäisten materiaalien aktiiviset alennukset kasautuvat.

Usein kysytyt kysymykset


 • K: Miten Steamin järjestämät mainoskampanjat aikataulutetaan? Voimmeko tehdä Steamille ehdotuksia?
  V: Kampanja-aikatauluista päätätte sinä ja Steam yhdessä. Me saatamme tehdä ehdotuksia, ja toivomme sinun ottavan yhteyttä, jos keksit idean ainutlaatuisesta kampanjasta. Voit toki järjestää alekampanjan oman aikataulusi mukaan tai osallistua säännöllisesti viikkoalennuksiin.

 • K: Ovatko kampanjat pakollisia Steamissä?
  V: Eivät. Saatamme kutsua sinut osallistumaan erikoistapahtumaan tai kampanjaan, mutta mihinkään ei ole pakko osallistua.

 • Q: How are discounts approved?
  A: For Curated Promotions, Valve will come to you with an idea for your approval if we think your title is a good fit for one of these promotions.

  For Self-Serve Promotions, once you set up your discount using our Discount tool, then your game will automatically go on sale at the date and time you specified.

  For detailed information about best practices with discounts, see Discounting Best Practices.
 • K: Voinko päivittää alennuksen?
  V: Kyllä. Jos alennuksesi ei ole vielä julkinen, voit muokata sitä tai poistaa sen.

  Jos haluat muuttaa julkaisualennusta, voit tehdä sen pelin aloitussivulta ja klikata tämänhetkisen julkaisualennuksen vieressä olevaa ruutua.

  Jos haluat muuttaa alennusta tulevalle viikon kestävälle alelle, muokatulle alennukselle tai Steamin laajuiselle kausialelle, sinun pitää siirtyä alennusten työpöydälle ja vaihtaa haluamasi alennuksen alennusprosentti. Poistaaksesi alennuksen muuta alennusprosentiksi 0.

 • K: Voinko osallistua Steamin laajuisiin kausialetapahtumiin, jos tuotteeni julkaistiin äskettäin?
  V: Yleensä et voi tarjota alennusta 30 päivän sisällä julkaisusta tai julkaisualen päättymisestä. Jos määritit julkaisualen ja tuotteesi julkaistaan 7 päivän sisällä isosta kausialesta (esim. Steamin kesäale), Valve voi auttaa sinua pidentämään julkaisualesi kestoa koko aletapahtuman ajaksi.

  Pääset tarjoamaan peliäsi alehintaan myös tulevaisuudessa. Älä siis ota turhia paineita julkaisupäivän muuttamisesta kausialetapahtuman takia.

  Jos haluaisit pidentää julkaisualennusta niin, että se kestää Steamin koko kausialen ajan, tee seuraava ENNEN PELIN JULKAISUA:
  • Varmista, että pelisi julkaisuajankohta osuu Steamin kausialen seitsemän päivän ajanjakson sisään. Jos näin ei ole, tämä vaihtoehto ei koske peliäsi.
  • Suorita kaikki tarvittavat julkaisuvaiheet pelin julkaisemiseksi Steamissä. Lisätietoja löytyy Julkaisuprosessi-dokumentaatiosta.
  • Syötä julkaisuale.
  • Lähetä tukipyyntö ja vahvista, että haluat julkaisualen jatkuvan Steamin kausialen ajaksi. Jos saat meiltä hyväksynnän, julkaise peli aiottuna julkaisupäivänä.
  • Vastaa tukipyyntöviestiin, kun pelisi on julkaistu, koska emme voi jatkaa julkaisualen kestoa ennen pelin julkaisua.

 • K: Voinko käynnistää julkaisualen, kun pelini muuttuu Early Access -versiosta valmiiksi peliksi?
  V: Voit aloittaa julkaisualen ja osallistua koko Steamin laajuisiin kausialennuksiin pelisi vaihtuessa Early Accessistä valmiiksi julkaisuksi, paitsi jos olet nostanut tuotteesi hintaa edellisen 30 päivän aikana.

  Lue lisätietoja Early Access -dokumentaatiosta.

 • K: Kuinka usein voin laittaa pelini alennukseen?
  V: Omien aletapahtumien välillä tulee olla vähintään 30 päivää ja tuotteen julkaisusta Steamissä tulee olla vähintään 30 päivää, ennen kuin voit laittaa pelin alennukseen. Omat alennukset eivät vaikuta pelin osallistumiskelpoisuuteen Steamin kausialetapahtumiin. Huomaa, että uusia julkaisuja ja hinnankorotuksia koskevaa 30 päivän jäähyä sovelletaan Steamin kausialennuksiin.

 • K: Pätevätkö uudet alejäähyt myös räätälöityihin kampanjoihin?
  V: Kyllä. Ne koskevat päivän, viikon ja viikonlopun tarjouksia, viikon valinnat -aleja sekä julkaisijan viikonloppuja ja mitä tahansa muita räätälöityjä alennuksia. Alennuksen päättymisen ja seuraavan alen alkamisen välillä tulee olla vähintään 30 päivää. Ainoat poikkeukset tähän ovat neljä pääkausialea: kevät-, kesä-, syys- ja talviale.

 • Onko pelin alennusprosentille ylärajaa?
  V: Voit määrittää pelin alennukseksi korkeintaan 90 % sen perushinnasta. Huomaa kuitenkin, että pienin sallittu hinta Steam-kaupassa on 0,49 Yhdysvaltain dollaria tai sitä vastaava summa alueen valuutassa. Täältä löytyvät vähimmäishintakynnykset ja taulukko minimihinnoista eri valuutoissa. Täten paketin alennettu hinta ei voi olla alle 0,49 Yhdysvaltain dollaria. Jos määrität minkä tahansa valuutan tai alueen hinnan alle tätä vastaavaa arvoa, alennuksesi rajoitetaan kyseisessä valuutassa tai alueella pienimpään alehintaan. Jos haluat myydä sisältöä alle tämän hintarajan, voit käyttää Steamin tavaraluettelopalvelua, jolla voit myydä sisältöä pelissä.

 • K: Eikö jäähyn pitänyt kestää 28 päivää 30 päivän sijaan?
  V: 1.1.23 jäähyä pidennettiin 28 päivästä 30 päivään.