Steamworks-dokumentaatio
Alennukset
Tärkeitä alennussääntöjen muutoksia 1.1.23 lähtien. Lisätietoja löytyy Alennuskäytäntöjen muutokset -dokumentaatiosta.

Yleiskatsaus

Alennukset ovat hyvä keino lisätä tuotteesi näkyvyyttä ja pidentää sen elinkaarta Steamissä. Voit osallistua virallisiin aletapahtumiin ja hyödyntää alennustyökaluja, joilla voit järjestää omia mukautettuja aleja.

Olemme yleisesti havainneet, että joka hintaluokalla on asiakkaansa, ja tehokas alennusstrategia voi taata pitkäaikaisen menestyksen Steamissä.

Kuten aina, tämä neuvo on vain valtavasta tuotteiden, kehittäjien ja asiakkaiden joukosta vedetty yleistys. Kun teet päätöksiä, ota huomioon juuri oma tuotteesi ja oma yhteisösi.

Alennusten määrittäminen

Tarvittavat oikeudet

Tuotteen alennuksen määrittämiseen tarvitaan Muokkaa hintoja ja alennuksia -oikeudet. Lisäksi on oltava sen Steamworks-yhteistyökumppanin jäsen, jolle alennettavasta tuotteesta maksetaan.

Määritysohjeet

 1. Navigoi uudelle alennusten työpöydälle täällä: https://partner.steamgames.com/promotion/discounts/dashboard/ (tai valitse Sovellukset ja paketit -> Alennusten hyväksynnät).
 2. Näet tällä sivulla ruudukossa pelit, joihin sinulla on hinnoitteluoikeudet, sekä tulevat alet, joihin pelisi voi osallistua.
 3. Syötä käypä alennus jokaiselle haluamallesi paketille ja tapahtumalle ja klikkaa sivun alareunassa olevaa Tallenna-painiketta.

Alennuksen muokkaaminen

Alennuksia voi muokata siihen asti, kunnes alennus alkaa. Voit muokata alennusta samassa työpöydän URL-osoitteessa, jossa loit alennuksen, ja vaihtaa vain alennusprosentin haluamaksesi.

Alennuksen poistaminen

Alennuksen voi poistaa siihen asti, kunnes alennus alkaa. Voit poistaa alennuksen alennusten työpöydällä ja syöttää alennusprosentiksi 0. Klikkaa Tallenna-painiketta aivan kuin alennusta syöttäessäsi ja alennus poistetaan.

Alennussääntöjen yksityiskohdat

 • Voit järjestää julkaisualen, mutta sen päätyttyä et voi osallistua muihin alennuskampanjoihin 28 päivään.
 • Et voi alentaa tuotteesi hintaa missään valuutassa 28 päivään hinnankorotuksen jälkeen.
 • Alennuksia ei voi järjestää 28 päivän sisällä edellisistä alennuksista. Poikkeuksena tästä ovat Steamin laajuiset kausialetapahtumat.
 • Kausialen tarjouksia ei voi aloittaa 28 päivän sisällä pelin julkaisemisesta, julkaisualen päättymisestä tai hinnankorotuksesta missä tahansa valuutassa.
 • Hintoja ei voi muuttaa kesken kampanjan tai myöhempään ajankohtaan aikataulutetuille tapahtumille.
 • Pelin hintaa ei voi alentaa yli 90 % tai alle 10 %.
 • Räätälöidyt alennukset voivat kestää yhdestä päivästä kahteen viikkoon.

Alennustyypit

Alennukset, joita voi hallinnoida itse

Yhteistyökumppanit pystyvät tekemään ja hallinnoimaan seuraavia alennuksia.

  Julkaisuale

  Kun peli julkaistaan Steamissä, julkaisuale käynnistyy ja kestää seitsemän päivän ajan. Julkaisualen suositusaleprosentti on 10–15 %. Suurin sallittu alennus on 40 %. Julkaisualet ovat vapaaehtoisia ja ne voi määrittää sovelluksen aloitussivulla julkaisupäivän asetusten alla.

  Viikon valinnat

  Viikon valinnat -tarjoukset alkavat maanantaiaamuisin klo 10 Tyynenmeren aikaa (klo 20 Suomen aikaa) ja kestävät seitsemän päivää. Aleen osallistuvat pelit näkyvät ostoskorisivun valokeilabannerista klikkaamalla. Siitä pääsee kaikki Viikon valinnat näyttävään listaukseen. Kuten kaikista muistakin 20 % tai suuremmista alennuksista, tästäkin tarjouksesta lähetetään sähköposti-ilmoitus sellaisille pelaajille, joilla peli on toivelistalla. Peli saattaa näkyä Erikoistarjoukset-osioissa eri puolilla Steamiä riippuen pelin tunnisteista, sen suosiosta ja siitä, kenelle peliä suositellaan. Viikon valintaan on ilmoittauduttava mukaan vähintään kaksi tuntia ennen tarjouksen alkamista.

  Räätälöidyt alennukset

  Tärkeiden tapahtumien kuten tuotepäivitysten ja pelijulkaisun vuosipäivän yhteyteen voi määrittää omia räätälöityjä alennuksia. Alennuksen voi määrittää astumaan voimaan heti seuraavasta kalenteripäivästä alkaen.

Kuratoidut alennukset

Seuraavia alennustyyppejä luo ja hallinnoi Valve. Kun valitsemme tuotteita etusivun mainospaikoille, huomioimme kaikki eri hintaluokat ja lajityypit. Vaikka tiukkoja sääntöjä ei olekaan, keskitymme yleensä Steamin pelatuimpiin ja myydyimpiin peleihin. Otamme sinuun yhteyttä ja lähetämme lisätietoja, jos pelisi valitaan mainospaikalle. Mainospaikoista ei neuvotella eivätkä ne ole myytävänä, vaan ne perustuvat pelaajatietoihin. Jos pelilläsi jo on paljon tyytyväisiä asiakkaita ja haluat keskustella mainostusvaihtoehdoista, ota yhteyttä.

Tuotteille on tarjolla kolme erilaista mainospaikkaa. Kunkin paikan mainostusaika on lähtökohtaisesti viikko, mutta neuvottelemme mieluusti lyhyemmistä tai pidemmistä ajoista nykyisten alennuskäytäntöjen rajoissa.

  Päivän tarjoukset

  Päivän tarjouksia esitellään Steamin kotisivulla 24 tunnin ajan, ja ne vaihtuvat joka päivä klo 20 Suomen aikaa. Päivän tarjous -osioita on päivittäin tarjolla kaksi. Päivän tarjouksessa käytetty kuva on tavallinen ylätunnistekuva, jonka koko on 460 x 215 pikseliä, ja joka tuodaan siihen liittyvästä pelistä tai paketista automaattisesti. Päivän tarjous -alennusten oletusaika on viikko, mutta julkaisijan pyynnöstä alennus voi kestää 2–14 päivää.

  Työviikon turmio

  Työviikon turmio -kampanjat näkyvät Steamin kotisivulla 72 tuntia. Ne alkavat maanantaina klo 20 Suomen aikaa ja päättyvät torstaina klo 20 Suomen aikaa. Työviikon turmio -osioita on viikoittain tarjolla korkeintaan kuusi. Viikon tarjousten kuviin vaaditaan tietynkokoisia elementtejä, jotka löytyvät täältä. Valve hoitaa kuvien lokalisoinnin. Työviikon turmio -alennusten oletusaika on viikko, mutta julkaisijan pyynnöstä alennus voi kestää 3–14 päivää.

  Viikonlopputarjous

  Viikonlopputarjoukset näkyvät Steamin kotisivulla 96 tuntia. Ne alkavat torstaina klo 20 Suomen aikaa ja päättyvät maanantaina klo 20 Suomen aikaa. Viikonlopputarjouspaikkoja on viikoittain tarjolla korkeintaan kuusi. Samoin kuin Työviikon turmiossa myös Viikonlopputarjousten kuviin vaaditaan tietynkokoisia elementtejä, jotka löytyvät täältä. Valve hoitaa kuvien lokalisoinnin. Viikonlopputarjousten oletusaika on viikko, mutta julkaisijan pyynnöstä alennus voi kestää 4–14 päivää.

  Esimerkki

  Tässä on esimerkki Steamin kotisivun erikoistarjouskarusellista. Työviikon turmion ja Viikonlopputarjouksen valokeilakuville on varattu vasemman laidan kaksi isointa paikkaa. Päivän tarjoukset näkyvät oikealla. Käyttäjä voi selata karusellia, josta löytyy eri alennusten valokeilakuvia sekä muita, suosion perusteella valikoituja alennettuja tuotteita.

  specialoffersvisualexample.png

  Ilmaiset viikonloput

  Ilmaiset viikonloput ovat kampanjoita, joissa asiakkailla on väliaikainen pääsy peliisi. Käyttäjät voit kokeilla peliä ilmaiseksi, mutta he menettävät pääsyoikeuden määräajan päätyttyä. Tämänkaltaista tarjousta voi käyttää strategisista lähtökohdista tietyntyylisille peleille tai tietynlaisissa tilanteissa, usein yhdistettynä alennukseen, jonka avulla pelin kokeilijat voidaan saada maksaviksi asiakkaiksi. Lisätietoja täältä.

  Teema-alet

  Steam järjestää ajoittain teema-aletapahtumia, joiden valokeilassa on jokin tietty peliluokka. Teema-aletapahtumilla on omat osallistumisvaatimuksensa sekä erillinen kutsu-, ilmoittautumis- ja alennusten määritysprosessi. Näitä tapahtumia markkinoidaan Steamin kotisivulla, ja niiden sisältö jaetaan tapahtuman kannalta sopiviin alaluokkiin. Lisätietoja täältä.

  Kausialet

  Vuoden aikana järjestetään neljä kausialetapahtumaa, jotka valtaavat Steam-kaupan suuressa mittakaavassa. Kaikki Steamissä olevat pelit on kutsuttu osallistumaan ja laittamaan pelinsä aleen. Nämä neljä tapahtumaa ovat: kevät-, kesä-, syksy- ja talvialet.

Parhaat käytänteet alennusten tarjoamisessa

  Porrasta alennukset

  Alennukset kannattaa aloittaa hillitysti, ja niitä voi kasvattaa ajan myötä. Pelin alennusprosentti voi nousta vuoden sisällä niin, että se on aluksi 33 %, sitten 50 % tai 66 % ja lopulta 75 %. Jos lanseeraat pelisi suurella julkaisualella tai käynnistät pian lanseerauksen jälkeen 50 % tai 75 % alekampanjan, annat pelisi täyteen hintaan ostaneille asiakkaille huonon mielikuvan ja vähättelet samalla pelisi arvoa.

  Ajoita alennukset sisältöpäivitysten yhteyteen

  Kun suunnittelet alennuksia, yritä tehdä kampanjastasi mahdollisimman näyttävä ja ajoita se mieluiten sisältöpäivitysten yhteyteen. Alennuskampanja voi herättää lisäkiinnostusta, mutta sitäkin parempia tuloksia syntyy, kun todistat yhteisöllesi sitoutuneisuutesi päivittämällä tuotteesi sisältöä.

  Huomioi myynnin heikkeneminen

  Saattaa olla houkuttavaa yrittää päästä myydyimpien tuotteiden listalle tai saada lisää näkyvyyttä pienillä alennuksilla, mutta tarkista ennen alennuksen käynnistämistä, kuinka monet asiakkaat ostavat tuotettasi täyteen hintaan. On tärkeää, että asiakkaat ovat tyytyväisiä sijoitukseensa. Sen vuoksi alennuksia kannattaa käyttää vasta sitten, kun myyntikäyrä alkaa lähestyä häntää.

  Liitä kaikki toisiinsa liittyvät paketit (lisämateriaalit, Deluxe-versiot) alennukseen yhtä aikaa

  Jos tuotteestasi on useita versioita tai lisämateriaalia tarjolla, laita ne kaikki alennukseen samalla kertaa. Jos laitat alennukseen vain osan tuotteesta tai emopelin yhdellä viikolla ja Deluxe-version seuraavalla viikolla, tuotteen näkyvyys heikkenee. Tällöin et saa irti täyttä hyötyä Steamin verkostovaikutuksesta ja siitä, kun useammat käyttäjät innostuvat pelistäsi samaan aikaan. Jokaiselle paketille ei kannata määrittää samaa alennusprosenttia. Jos esimerkiksi yksi lisämateriaali on vuoden vanha ja toinen uunituore, niille kannattaa määrittää eri alennusprosentit.
Huomaa! Alennusten päällekkäisyys.
Jos tuotteesta on jo voimassa alennus, mahdolliset lisäalennukset (paitsi myyntipaketteihin liittyvät alennukset) eivät vaikuta pelin hintaan.

Usein kysytyt kysymykset


 • K: Miten kampanjat aikataulutetaan? Voimmeko tehdä Steamille ehdotuksia?
  V: Kampanja-aikatauluista päätätte sinä ja Steam yhdessä. Me saatamme tehdä ehdotuksia, ja toivomme sinun ottavan yhteyttä, jos keksit idean ainutlaatuisesta kampanjasta. Voit toki järjestää alekampanjan oman aikataulusi mukaan tai osallistua säännöllisesti viikkoalennuksiin.

 • K: Ovatko kampanjat pakollisia Steamissä?
  V: Eivät. Saatamme kutsua sinut osallistumaan erikoistapahtumaan tai kampanjaan, mutta mihinkään ei ole pakko osallistua.

 • K: Miten alennukset hyväksytään?
  V: Valve lähettää kuratoidun kampanjan idean hyväksyttäväksesi, jos pelisi sopii näkemyksemme mukaan tällaiseen kampanjaan.

  Kun määrität tarjouksen alennustyökalulla itsepalvelukampanjoissa, pelisi siirtyy automaattisesti aleen määrittämänäsi päivänä ja aikana.

  Lisätietoja alennusten parhaista käytänteistä löytyy Parhaat käytänteet alennusten tarjoamisessa -kohdasta.
 • K: Voinko päivittää alennuksen?
  A: Kyllä. Jos alennuksesi ei ole vielä julkinen, voit muokata sitä tai poistaa sen.

  Jos haluat muuttaa julkaisualennusta, voit tehdä sen pelin aloitussivulta ja klikata tämänhetkisen julkaisualennuksen vieressä olevaa ruutua.

  Jos haluat muuttaa alennusta tulevalle viikon kestävälle alelle, muokatulle alennukselle tai Steamin laajuiselle kausialelle, sinun pitää mennä alennusten työpöydälle ja vaihtaa haluamasi alennuksen alennusprosentti.

 • K: Voinko osallistua Steamin laajuisiin kausialetapahtumiin, jos tuotteeni julkaistiin äskettäin?
  V: Yleensä et voi tarjota alennusta 28 päivän sisällä julkaisusta tai julkaisualen päättymisestä. Jos määritit julkaisualen ja tuotteesi julkaistaan 7 päivän sisällä isosta kausialesta (esim. Steamin kesäale), Valve voi auttaa sinua pidentämään julkaisualesi kestoa koko aletapahtuman ajaksi.

  Pääset tarjoamaan peliäsi alehintaan myös tulevaisuudessa. Älä siis ota turhia paineita julkaisupäivän muuttamisesta kausialetapahtuman takia.

  Jos haluaisit pidentää julkaisualennusta niin, että se kestää Steamin koko kausialen ajan, tee seuraava ENNEN PELIN JULKAISUA:
  • Varmista, että pelisi julkaisuajankohta osuu Steamin kausialen seitsemän päivän ajanjakson sisään. Jos näin ei ole, tämä vaihtoehto ei koske peliäsi.
  • Suorita kaikki tarvittavat julkaisuvaiheet pelin julkaisemiseksi Steamissä. Lisätietoja löytyy Julkaisuprosessi-dokumentaatiosta.
  • Syötä julkaisuale.
  • Syötä Steamin kausialen alennus. Voit tehdä tämän joko valitsemalla Sovellukset ja paketit -pudotusvalikosta Alennusten hyväksynnät ja syöttämällä alennuksen/alennukset oikeaan sarakkeeseen tai seuraamalla tämän dokumentaation Määritysohjeet-osion ohjeita. Valitse aiottu Steamin kausiale Alennustyyppi-alasvetovalikosta.
  • Varmista, että julkaisuale ja Steamin kausialen alennus ovat samat.
  • Lähetä tukipyyntö ja vahvista, että haluat julkaisualea jatkettavan Steamin kausialen ajaksi. Jos saat meiltä hyväksynnän, julkaise peli aiottuna julkaisupäivänä.
  • Vastaa tukipyyntöviestiin, kun pelisi on julkaistu, koska emme voi jatkaa julkaisualen kestoa ennen pelin julkaisua.

 • K: Voinko käynnistää julkaisualen, kun pelini muuttuu Early Access -versiosta valmiiksi peliksi?
  V: Voit aloittaa julkaisualen ja osallistua koko Steamin laajuisiin kausialennuksiin pelisi vaihtuessa Early Accessistä valmiiksi julkaisuksi, paitsi jos olet nostanut tuotteesi hintaa edellisen 28 päivän aikana.

  Lisätietoja on Early Access -dokumentaatiossa.

 • K: Kuinka usein voin laittaa pelini alennukseen?
  V: Räätälöityjen alennusten välillä tulee olla vähintään 28 päivää ja tuotteen julkaisusta Steamissä tulee olla vähintään 28 päivää, ennen kuin voit laittaa pelin alennukseen. Räätälöidyistä alennuksista huolimatta voi osallistua koko Steamin laajuisiin kausialetapahtumiin. Huomaa, että 28 päivän odotusaikaa sovelletaan uusille julkaisuille ja hinnankorotuksille Steamin laajuisissa tapahtumissa.

 • K: Pätevätkö uudet aikarajoitukset myös kuratoituihin kampanjoihin?
  V: Kyllä. Ne koskevat Päivän tarjous-, Työviikon turmio-, Viikonloppu- ja Viikon valinnat -aleja sekä julkaisijan viikonloppuja ja mitä tahansa muita räätälöityjä alennuksia. Alennuksen päättymisen ja seuraavan alen alkamisen välillä tulee olla vähintään 28 päivää. Ainoat poikkeukset tähän ovat neljä pääkausialea: kevät-, kesä-, syys- ja talviale.

 • Onko pelin alennusprosentille ylärajaa?
  V: Voit määrittää pelin alennukseksi korkeintaan 90 % sen perushinnasta. Huomaa kuitenkin, että pienin sallittu hinta Steam-kaupassa on 0,49 Yhdysvaltain dollaria tai sitä vastaava summa alueen valuutassa. Täten paketin alennettu hinta ei voi olla alle 0,49 Yhdysvaltain dollaria. Jos määrität minkä tahansa valuutan tai alueen hinnan alle tätä vastaavaa arvoa, alennuksesi rajoitetaan kyseisessä valuutassa tai alueella pienimpään alehintaan. Jos haluat myydä sisältöä alle tämän hintarajan, voit käyttää Steamin tavaraluettelopalvelua, jolla voit myydä sisältöä pelissä.