Steamworks-dokumentaatio
Steam-yhteisö
Miljoonat pelaajat käyttävät päivittäin Steam-yhteisöä, selaavat ja luovat siellä sisältöä kavereiden kanssa. Voit auttaa pelaajia hyödyntämään yhteisöä ja mainostaa samalla omaa tuotettasi käyttämällä tarjolla olevia toimintoja.

Jos sinulla on kysyttävää toiminnoista, ota yhteyttä Steamworksin tukeen.

communityhub_header_1.JPG

Yhteisökeskukset

Jokaisella Steamin tuotteella on oma keskuksensa. Lähtökohtaisesti yhteisökeskus julkaistaan heti, kun tuotteen tilaksi on valittu Tulossa pian.

Mitä yhteisökeskus sisältää?

Yhteisökeskuksessa on sisällön mukaan jaettuja välilehtiä.

Oletusarvoisesti välilehdet näyttävät edellisen viikon suosituimman sisällön.

 • Kaikki – Yhteisökeskuksen etusivu. Sivulla näytetään valikoima erilaisia, kiinnostusta herättäviä sisältöjä. Huomaa kaksi poikkeusta: tuoreet, viralliset ilmoitukset kiinnitetään keskuksen ylälaitaan ja uutisjulkaisut lisätään päivämäärän perusteella.
 • Keskustelut – Tuotteesi kaikki keskustelupalstat löytyvät täältä. Pelaajat aloittavat keskusteluja ja vastaavat toisilleen määrittämälläsi tavalla.
  Keskustelujen määrittäminen
 • Kuvakaappaukset – Pelaajat voivat jakaa yhteisössä pelin parhaat palat Steamin sisäänrakennetulla kuvakaappaustoiminnolla.
  Kuvakaappausten hallinta
 • Taideteokset – Pelaajat voivat ladata tänne sisältöä, kuten konseptikuvia, cosplay-materiaalia tai humoristisia yhteisömeemejä. Ainoa ehto on se, että sisältö liittyy jotenkin tuotteeseesi.
 • Suoratoisto – Pelaajat voivat toistaa omaa peliään. Voit isännöidä tai mainostaa omia, kauppasivulla näytettäviä lähetyksiä.
  Suoratoisto
 • Videot – Käyttäjät voivat linkittää videovälilehdelle omille YouTube-kanaville ladattua sisältöä.
 • Workshop – Pelaajien tekemät pelimodit näkyvät täällä. Muut pelaajat voivat tilata ne, jolloin he saavat sisällön automaattisesti Steamin sisällönjakeluverkoston kautta.
  Steam Workshopin määrittäminen
 • Uutiset – Täältä löytyvät tuotteeseen liittyvät ilmoitukset ja kootut uutiset. Ilmoitukset ovat hyvä virallinen keino kommunikoida pelaajien kanssa. Jos aiot julkaista ilmoituksen yhteisössä, lue lisää täältä:
  Steam-ilmoitusten luominen
 • Oppaat – Pelaajat luovat pelioppaita muiden avuksi.
  Oppaiden luominen
 • Peliarvostelut – Arvostelut tuotteen kauppasivulta näkyvät täällä. Sivu tarjoaa enemmän tietoa ja paremmat hakuominaisuudet.
  Käyttäjien laatimat arvostelut

Kuka yhteisökeskusta käyttää?

Pelaajat päätyvät yhteisökeskuksiin montaa eri reittiä. Useimmiten he päätyvät sinne tuotesivun linkistä. Keskus voi löytyä myös hakutuloksista, kavereiden luoman ja lataaman sisällön linkeistä tai muiden yhteisöjen markkinointikanavia pitkin.

Steam-keskustelut

Yhteisökeskuksessa pelaajat voivat keskustella ja antaa palautetta tuotteesta. Keskuksen avulla voit myös pitää yhteyttä pelaajiin.

Alafoorumien räätälöinti


Uuteen yhteisökeskukseen luodaan automaattisesti kolme ryhmää: Yleiset keskustelut: keskuksen pääsivu ja pääfoorumi; Vaihdot: vaihtokauppoihin keskittynyt foorumi, jossa pelaajat voivat tehdä vaihtotarjouksia ja -pyyntöjä ja Ilmiannetut viestit: piilotettu foorumi, jossa moderaattorit ja kehittäjät voivat arvioida yhteisön tekemiä sisältöilmiantoja.

Räätälöintitarve selviää parhaiten seuraamalla jonkin aikaa yhteisökeskuksen keskusteluja. Voit lisätä tai poistaa alafoorumeja tai muokata käytössä olevia seuraavilla keinoilla:
 • Nimi: alafoorumin nimi
 • Näkyvyys: kuka voi nähdä minkäkin alafoorumin ja sisällön
 • Julkaisuoikeudet: kuka saa julkaista viestejä olemassa olevissa ketjuissa ja luoda uusia ketjuja.

Huomaa: tilillä tulee osion muokkaamista varten olla metadatan muokkausoikeudet kyseiselle sovellukselle.

Kannattaa tutkia muiden tuotteiden keskuksia ja miettiä, mitä räätälöintivaihtoehtoja haluat hyödyntää. Yleisimmin käytettyihin vaihtoehtoihin kuuluvat virheraportointiin keskittynyt foorumi, pelaajakaverihaku tai kielikohtaiset erikoisfoorumit.

Yhteisön moderointi

Valven moderoijat tarkistavat ja selvittävät automaattisesti muiden käyttäjien tekemät ilmiannot keskuksesi sisällöstä. Sinun kannattaa silti tarkkailla keskustasi. Näin saat palautetta tuotteestasi, voit valikoida erikoissisältöjä ja pitää yllä hyvää suhdetta yhteisöösi.

Tileille, joilla on Markkinointitietojen muokkaus -oikeus Steamworksissä, näytetään pelin yhteisökeskuksessa Steam-nimen lisäksi kehittäjän titteli, jotta käyttäjät tunnistavat sinut ylläpitäjäksi. Voit moderoida keskusteluja lukitsemalla tai poistamalla ketjuja, antamalla käyttäjille kieltoja jne.

 • Oikeuksien määrittäminen
  Tarkista ensin ryhmäsi käyttöoikeusasetukset. Asetuksilla määritellään, mitä toimintoja erirooliset ryhmän jäsenet voivat käyttää. Pääset muokkaamaan oikeuksia valitsemalla Muokkaa ryhmäoikeuksia yhteisökeskuksen ylläpitopaneelista.
 • Moderaattorien lisääminen
  Kun sinulla on selkeä kuva jäsenroolien käytössä olevista toiminnoista, kannattaa lisätä tiimin jäseniä moderaattoreiksi. Hallinnoi ryhmän käyttäjiä -työkalu löytyy ylläpitopaneelista.
  Moderaattorien lisääminen
 • Lue parhaat käytännöt
  Yhteisökeskuksen käyttöön ja moderointiin liittyy monta asiaa, jotka täytyy ottaa huomioon. Kaikki tiedot on koottu tänne:
  Yhteisövalvontaopas
 • Valven moderoinnin käytöstä poistaminen
  Jos et halua Valven moderoivan Steam-keskustelujasi, voit poistaa valvonnan käytöstä Steamworksin sovellusasetuksista.
  https://partner.steamgames.com/apps/community/Your_APPID

Usein kysytyt kysymykset

K: Milloin yhteisökeskus julkaistaan?
V: Heti, kun sovelluksen julkaisutilaksi on asetettu Tulossa pian.

K: Milloin käyttäjät saavat julkaista sisältöä keskuksessa?
V: Se riippuu sisällöstä.
 • Kuvamateriaalia, oppaita, keskusteluja ja videoita voi ladata heti, kun julkaisutilaksi on asetettu Tulossa pian.
 • Suoralähetyksiä ja kuvakaappauksia varten tuotteesi pitää olla pelattavissa. Jos olet jakanut julkaisun ohitustunnuksia pelaajille, he voivat ladata sisältöä pelikokemuksestaan.
 • Workshop-luomuksia voi ladata vasta, kun tuote ja Steam Workshop on integroitu. Lisätietoja löytyy täältä.
 • Kootut uutiset alkavat näkyä uutissyötteessä heti, kun julkaisutila on Tulossa pian. Omia ilmoituksia voi julkaista milloin vain.

K: Voinko ladata sisältöä omaan keskukseeni?
V: Voit! Jos keskus tuntuu tyhjältä, voit ladata sinne konseptikuvia, oppaita tai mitä tahansa yhteisöä kiinnostavaa. Kannattaa harkita myös Steamin ilmoitustyökalun ilmoitusten ja suoratoisto-ominaisuuden käyttöä, sillä ne herättävät hyvin huomiota.

K: Yhteisön jäsen tarjoutui moderoimaan keskusta. Pitäisikö tarttua tarjoukseen?
V: Varmista, että tiimi hyväksyy pelaajan edustamaan tuotetta ja yhteisöä. Kannattaa tarkastella, miten pelaaja on osallistunut yhteisöön. Jos hän on ollut avulias ja kohtelias ja tarjonnut tietoa muille, hänellä on mitä todennäköisimmin myönteinen vaikutus yhteisöön.

Kannattaa tarkistaa ja päivittää moderaattorien käyttöoikeudet ja niiden laajuudet. Lue lisää moderaattorien lisäämisestä täältä.

K: Voinko kertoa asiakkaille Steam-yhteisössä pelini muista kuin Steam-versioista?
V: Steamiin toimitetussa pelissä ja Steamin viestinnässä saa mainostaa vain pelin Steam-versiota ja sen saatavuutta Steamissä, ei muissa jakelukanavissa. Tämä koskee sekä pelin täysversioita että nykyistä versiota muuttavia sisältöpäivityksiä.