Steamworks-dokumentaatio
Steam-kuraattorit ja kuraattorikytkös

Tuoreempi versio tarjolla englanniksi

Sivun englanninkielistä versiota on päivitetty sivun julkaisun jälkeen.
Klikkaa tästä nähdäksesi sivu englanniksi.

Yleiskatsaus

Kun markkinoit peliäsi, pelin tuominen käyttäjien silmien eteen ei aina riitä. Pelaajan luottaman henkilön tekemä arvostelu on usein pelin kiinnostavuuden kannalta ratkaisevan tärkeää. Pelaajille on myös nykyisin tarjolla runsas valikoima erilaisia pelejä, joiden parissa he voivat viettää aikaa. Pelaajan luottohenkilön mielipiteellä voi olla huikea merkitys pelaajan valitessa seuraavaa kiinnostavaa ja jännittävää peliä. Juuri tämä on Steam-kuraattorien tavoite: tarjota pelaajille luotettavia mielipiteitä, jotka auttavat heitä tutustumaan Steamin peleihin ja löytämään uutta ja mielenkiintoista pelattavaa.

Steam-kuraattorit

Steam-kuraattorit ovat yksittäisiä henkilöitä tai ryhmiä, jotka ovat kiinnostuneet parantamaan muiden ostokokemusta nostamalla esiin pelejä Steamin valikoimasta. Kuraattorit voivat kirjoittaa positiivisia arvosteluja peleistä, joita he suosittelevat seuraajilleen, tai he voivat kirjoittaa negatiivisia arvosteluja peleistä, jotka ovat heidän mielestään huonoja valintoja. Kuraattorit voivat myös julkaista informatiivisia arvosteluja, jotka sisältävät usein seuraajien kannalta hyödyllistä lisätietoa pelistä.

Jotkin kuraattorit olivat ensin yhteisössään tunnettuja henkilöitä tai lehdistön edustajia. Osa heistä on aloittanut suoraan Steam-kuraattoreina ja kerännyt oman yleisönsä panostamalla huomattavasti tiettyyn lajityyppiin tai rajoitettuun kohdeyleisöön.

Kattava yleiskuva Steam-kuraattoreista on osoitteessa http://store.steampowered.com/about/curators/

Kuraattorikytkös

Kuraattorikytkös on suunniteltu helpottamaan arviointikopioiden lähettämistä pelinkehittäjiltä Steam-kuraattoreille, joilla on sopiva tyyli ja persoonallisuus. He edustavat myös haluttua kohderyhmää. Kuraattorikytköksen työkalujen avulla voit hakea ja tehdä suoadusasetuksia kuraattoriluetteloon, jotta löydät parhaimman kuraattorin pelillesi. Tämän jälkeen voit laatia yksilöllisen viestin ja lähettää arviointikopion pelistäsi suoraan Steamistä. Sähköposteja sekä tuotetunnuksia ei enää tarvita.

Documentation_CuratorConnect_Preview.jpg
Kuraattorit näkevät esikatselukuvan pelistäsi, kolme ensimmäistä kauppasivullasi olevaa kuvakaappausta ja lisäämäsi viestin.

Kuinka se toimii?

Kuraattorikytköksen avulla pelinkehittäjä voi lähettää kopion pelistään suoraan valitsemilleensa Steam-kuraattoreille. Tämä tapahtuu kokonaan Steamissä, jossa voit hakea ja suodattaa saatavilla olevia kuraattoreita. Näin saat selville, kenellä heistä on todennäköisimmin pelistäsi kiinnostunut yleisö.

Monet kuraattorit ovat ryhmä, joka koostuu muutamista yksittäisistä arvioijista. Olemme mahdollistaneet sen, että pystyt lähettämään useita pelikopioitasi yhdelle kuraattorille. Tästä on hyötyä myös moninpeleissä ja silloin, kun haluat varmistaa, että kuraattoritiimin jäsenet pystyvät yhdessä pelaamaan peliä ja ja arvioimaan sen kunnolla.

Voit suodattaa niiden tunnisteiden mukaan, joihin kuraattori kertoo keskittyvänsä, kuten "Simulaatio", "Roolipelit" tai "Sandbox". Voit suodattaa myös kielen tai käyttöjärjestelmän mukaan tai valita vain VR-pelejä arvioivia kuraattoreita. Näet, paljonko seuraajia kullakin kuraattorilla on Steamissa ja paljonko seuraajia tai tilaajia heillä on muissa palveluissa, kuten YouTubessa, Twitterissä, Facebookissa tai Twitchissä. Näin voit saada selville, millä kuraattoreilla on runsaasti seuraajia ja ovatko nämä seuraajat pelisi kannalta merkityksellisiä.

Kuraattoreita ei kuitenkaan kannata arvioida pelkästään yleisön koon perusteella. Jos kuraattori, jolla on muita vähemmän seuraajia, antaa erittäin räätälöityjä suosituksia, hän saattaa olla pelisi kannalta yhtä arvokas kuin kuraattori, jolla on paljon enemmän seuraajia mutta joka antaa laajempia suosituksia.

Oletuksena pyritään näyttämään kuraattoreja, jotka ovat tunnisteilla ilmaisseet arvioimansa sisällön, ja heidän tunnisteensa vastaavat parhaiten mahdollisesti lähetettävän pelin tunnisteita. Kuraattorit, joilla on paljon seuraajia ja vastaavia tunnisteita, nousevat joukosta näkyviin. Osa kuraattoreista palvelee erikielisiä yleisöjä, joten olemme panneet mukaan keinoja, joilla voit kääntää kuraattorin kommentit. Näin voit saada selville, sopivatko he pelisi arvioijiksi.

Kuraattorikytköksen käyttäminen

Jotta pääset alkuun, tarvitset pelin, joka on joko julkaistu tai jolla on ainakin julkinen kauppasivu.

Valitse ensin Steamworksistä peli, jotta pääset käyttämään kuraattorikytköstä. Pelisi aloitussivun markkinointikohdan alta löydät "kuraattorikytköksen" valikkovaihtoehdon. Klikkaa "Kuraattorikytkös"-linkkiä ja seuraa ohjeita, joiden avulla voit ottaa kuraattorikytköksen käyttöön pelissäsi ja hakea kuraattoreita, joille voit lähettää kopioita pelistäsi.

Käyttäjillä on oltava käyttöoikeus "tuotunnusten generointiin" Steamworksissä, jotta he voivat käyttää kuraattorikytkösominaisuutta.

Kun lähetät kopioita pelistäsi kuraattoreille, sinun kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:
  • Kuraattorien valitseminen – Voit filteröidä Steam-kuraattorien luetteloa suodatusasetuksilla. Pyri löytämään kuraattoreita, joiden yleisö on todennäköisesti kiinnostunut juuri sinun pelistäsi.
  • Viestin laatiminen – Liitä mukaan myös viesti kuraattoreille. Sen kannattaa olla lyhyt. Lisäämme viestiin automaattisesti tietoa pelistäsi, kuten nimen, logon, kuvakaappauksia ja ensisijaisia tunnisteita. Sinun kannattaa ytimekkäästi kertoa viestissäsi kuraattorille, miksi hänen yleisönsä olisi kiinnostunut pelistäsi ja mitä erityistä siinä on. Jos haluat kuraattorin ottavan sinuun yhteyttä saadaksesi lisätietoja, liitä mukaan yhteystietosi.
  • Paketin sisältö – Kuraattoreille lähetettävän paketin sisältö vastaa oletuksena pelisi peruskauppapaketin sisältöä. Jos lisäät uusia depotteja (kuten uusia käyttöjärjestelmiä), varmista, että lisäät ne myös kuraattorille lähetettävään pakettiin. Jos haluat lähettää lisämateriaalia, ääniraitoja tai ylimääräisiä depotteja kuraattoreille, voit myös lisätä sisältöä tähän pakettiin.

Usein kysytyt kysymykset

K: Edellyttääkö kuraattorikytköksen käyttäminen pelini julkaisemista?

V: Pelilläsi tulee vähintäänkin olla julkinen "Tulossa pian" -sivu, ennen kuin voit lähettää kopioita pelistäsi Steam-kuraattoreille. Kun kauppasivusi on tarkastettu, hyväksytty ja se on julkaistu, voit käyttää pelin kuraattorikytköstä. Huomaa, että sinun on täytynyt ladata pelin koontiversio palvelimelle, jotta kuraattorit saavat ja voivat pelata sitä.

K: Montako kopiota voin lähettää?

V: Voit lähettää tarjouksia 100 kuraattorille ja jokaiselle heistä enintään 5 kopiota pelistäsi. Useamman pelikopion lähettämisestä on hyötyä silloin, kun pelisi on moninpeli, jota kuraattoriin kuuluvien arvioijien on pystyttävä pelaamaan yhdessä.

K: Mitä tapahtuu, kun lähetän kopion pelistäni?

V: Kun lähetät kopion pelistäsi tietylle kuraattorille, peli ilmestyy kuraattoriryhmän jäsenten työpöydälle, joilla on oikeus hyväksyä pelejä kuraattorikytköksestä. Kukin riittävät käyttöoikeudet omaava jäsen saa myös kuraattorikytköksen kautta sähköposti-ilmoituksen, jossa ilmoitetaan uusista, vireillä olevista peleistä. Tämän jälkeen jokainen jäsen voi valita, hyväksyykö vai hylkääkö hän pelin. Kehittäjänä sinulla on työpöytä, jossa näet kullekin kuraattorille lähettämäsi kopiot ja montako niistä on hyväksytty.

K: Voinko poistaa pelin Steam-kuraattorilta?

V: Et voi poistaa peliä Steam-kuraattorilta sen jälkeen, kun tämä on hyväksynyt sen. Jos lähettämääsi kopiota ei ole kuitenkaan vielä hyväksytty, voit mitätöidä tarjouksen, jotta he eivät voi enää hyväksyä peliä.

K: Voinko lähettää esijulkaisukopion pelistäni?

V: Kyllä. Kuraattorille lähettämäsi peli on välittömästi pelattavissa, riippumatta siitä, onko se vielä myytävänä. Voit lähettää esikatselukopioita Steam-kuraattoreille, jotta sanaa pelistäsi voidaan levittää ennen julkaisuasi. Kannattaa tietysti varmistaa se, että pelistäsi voi nauttia, ennen kuin lähetät sen kuraattoreille.

K: Mistä tiedän, mitkä kuraattorit sopivat pelilleni?

V: Pelisi tyypistä riippuu se, minkälainen kuraattori sinulle sopii. Voit hakea kuraattoreita tunnisteen, kielen, käyttöjärjestelmän tai nimen mukaan. Näet lyhyen kuvauksen jokaisesta kuraattorista, minkälaisiin peleihin he keskittyvät. Näet, kuinka monta seuraajaa heillä on Steamissä, YouTubessa, Twitterissä, Facebookissa ja Twitchissä. Kuraattoria klikkaamalla pääset hänen kauppasivullensa ja näet muita pelejä, joita hän on arvostellut. Niistä voit saada käsityksen siitä, onko jokin tietty kuraattori sopiva arvostelemaan pelisi.

K: Onko kuraattoreilla velvollisuus kirjoittaa pelistäni arvio?

V: Steam-kuraattoreilla ei ole velvollisuutta hyväksyä, pelata tai arvioida peliäsi. Kuraattori voi hyväksyä pelisi, pelata sitä ja huomata, ettei se ole sopiva tämän yleisölle. Kuraattori voi myös suoraan hylätä pelin, jos se ei selvästi sovi tämän yleisölle.

K: Miten voin käyttää kuraattorikytköstä?

V: Sinulla on oltava "Luo tuotetunnuksia" -käyttöoikeus Steamworksissä, jotta voit käyttää kuraattorikytkösominaisuutta. Jos sinulla on myönnetty käyttöoikeudet, näet "Markkinointi"-osion alla linkin pelisi Steamworks-sivulle.

K: Miksi en löydä kuraaattorikytköksestä seuraavaa kuraattoria: _____ ?

V: Rajaamme kuraattorikytkösluettelon Steam-yhteisön aktiivisille profiileille. Jos et löydä hakemaasi profiilia Yhdistä-työkalusta, todennäköisesti hän ei ole arvioinut peliä tai ollut aktiivisena yhteisössä viimeisten 6 kuukauden aikana.