Steamworks-dokumentation
Kuratorer og Curator Connect

Oversigt

Når du markedsfører dit spil, er det tit ikke nok blot at få dit spil foran spillerne. Ofte kan en anmeldelse fra en person, som spilleren har tillid til, gøre hele forskellen og hjælpe spilleren til at se, hvorfor et spil er interessant. Spillere i dag har også et væld af spil at vælge imellem og bruge deres tid på. Her kan en person, som de stoler på, igen være afgørende for, hvilket spil en spiller vælger næste gang. Dette er målet med Steam-kuratorer – de er betroede stemmer, som hjælper spillere med at udforske Steam og opdage spændende nye spil.

Steam-kuratorer

En Steam-kurator er et individ eller en gruppe, som ønsker at forbedre butiksoplevelsen for andre ved at fremhæve spil fra Steam-kataloget. Kuratorer kan vælge at skrive positive anmeldelser af spil, de anbefaler til deres følgere, eller de kan skrive negative anmeldelser af spil, som de synes, ikke passer så godt til deres følgere. Kuratorer kan også skrive anmeldelser blot til information med yderligere oplysninger om spillet, som deres følgere vil sætte pris på.

Nogle kuratorer startede som kendte individer eller presseorganisationer med etablerede fællesskaber. Nogle startede udelukkende som Steam-kuratorer og har opbygget et publikum ved at dække en bestemt genre eller et nichepublikum rigtig godt.

Se http://store.steampowered.com/about/curators/ for at få en komplet oversigt over Steam-kuratorer.

Curator Connect

Formålet med Curator Connect er at gøre det nemt for dig at sende anmeldelsesudgaver af dit spil til de Steam-kuratorer, som bruger den tone, du søger, har den relevante personlighed og det rigtige publikum til dit spil. I Curator Connect finder du værktøjer til at søge og filtere listen over kuratorer for at finde de bedste kuratorer til dit spil. Derefter kan du skrive en personlig besked og sende en anmeldelsesudgave af dit spil direkte via Steam med det samme. Du behøver ikke sende e-mails eller produktnøgler.

Documentation_CuratorConnect_Preview.jpg
Kuratorerne ser en forhåndsvisning af dit spil samt de første tre skærmbilleder på din butiksside og den besked, du inkluderer.

Sådan fungerer det

Med Curator Connect kan en spiludvikler sende en kopi af sit spil direkte til de Steam-kuratorer, som udvikleren vælger. Dette sker alt sammen inden for Steam, hvor du kan søge efter og filtrere tilgængelige kuratorer for at vurdere, hvilke kuratorer der sandsynligvis har et publikum, som er interesseret i netop dit spil.

Mange kuratorer består af et par individuelle anmeldere, så vi har gjort det muligt at sende flere anmeldelsesudgaver af dit spil til en enkelt kurator. Dette er også nyttigt, hvis du har et multiplayer-spil, og du vil sikre, at alle på kuratorteamet kan spille sammen og evaluere spillet ordentligt.

Du kan filtrere efter de tags, kuratorer siger, de fokuserer på, for eksempel "Simulation", "Rollespil (RPG)" eller "Sandkasse". Du kan også filtrere efter sprog eller operativsystem eller vælge kuratorer, som kun anmelder VR-spil. For hver kurator kan du se, hvor mange personer der følger kuratoren på Steam, og hvor mange følgere eller abonnenter kuratoren har på andre platforme såsom YouTube, Twitter, Facebook eller Twitch. Dette kan hjælpe dig med at identificere, hvilke kuratorer der har et stort antal følgere, og om følgerne er relevante i forhold til dit spil.

Men bedøm ikke kuratorer alene ud fra, hvor stort deres publikum er. En kurator med færre følgere og skræddersyede anbefalinger kan være lige så god for dit spil som en kurator med mange flere følgere, men bredere anbefalinger.

Som udgangspunkt prøver systemet at vise kuratorer, der har angivet bestemte tags, som de kuraterer, og som har den stærkeste overlapning med de tags, der er forbundet med det spil, du ønsker at sende til dem. Det vil lægge større vægt på kuratorer, som har et større antal følgere og en mere specifik overlapning i tags med dit spil. Nogle kuratorer henvender sig til deres publikum på andre sprog, så vi har gjort det muligt at oversætte det, kuratorerne siger om sig selv, så du bedre kan vurdere, om de er rigtige for dit spil.

Sådan bruges Curator Connect

For at komme i gang skal du have et spil, som enten allerede er udgivet eller i det mindste har en butiksside, som kan ses af offentligheden.

For at tilgå Curator Connect skal du først vælge din app fra Steamworks. På appens landingsside finder du et menupunkt for "Curator Connect" under markedsføringssektionen. Når du klikker på "Curator Connect"-linket, føres du gennem processen for at slå Curator Connect til for dit spil og derefter søge efter kuratorer at sende spilkopier til.

Brugere skal have tilladelsen "Generer CD-nøgler" i Steamworks for at kunne tilgå Curator Connect-funktionen.

Nogle ting at huske på, når du sender kopier af dit spil til kuratorer:
  • Valg af kuratorer: Brug knapperne til at filtrere listen over Steam-kuratorer, som du kan vælge imellem. Se efter kuratorer, som har et publikum, der sandsynligvis vil være interesseret i netop dit spil.
  • Besked: Skriv en besked til kuratorerne. Den bør være kortfattet. Sammen med beskeden sender vi automatisk oplysninger om dit spil såsom navnet, logoet, skærmbilleder og primære tags. Gå direkte til sagen i din besked, og fortæl kuratoren, hvorfor vedkommendes publikum vil være interesseret, og hvad der er særligt ved dit spil. Hvis du gerne vil have, at kuratoren kontakter dig for at få yderligere information, skal du også inkludere dine kontaktoplysninger.
  • Inkluderet indhold: Som standard indeholder den pakke, der sendes til kuratorer, det samme som basispakken til dit spil i butikken. Hvis du tilføjer nye depoter (f.eks. nye operativsystemer), skal du sikre, at du også tilføjer dem til kuratorpakken. Du kan tilføje mere indhold til denne pakke, hvis du også ønsker at sende DLC eller soundtracks eller andre yderligere depoter til kuratorer.

Ofte stillede spørgsmål

Sp. Skal mit spil være udgivet, før jeg kan bruge Curator Connect?

Sv. Dit spil skal som minimum have en offentligt synlig "Kommer snart"-side, før du kan sende kopier af dit spil til Steam-kuratorer. Når din butiksside er blevet gennemgået, godkendt, og du har sat den til live, kan du bruge Curator Connect til spillet. Bemærk, at du skal have et build af dit spil uploadet, så kuratorerne kan spille det, når de modtager det.

Sp. Hvor mange kopier kan jeg sende?

Sv. Du kan sende tilbud til 100 kuratorer med maks. fem kopier af dit spil til hver. Det er især nyttigt at sende mere end én kopi til en kurator, hvis du har et multiplayer-spil, som individuelle anmeldere hos en kurator skal kunne spille sammen.

Sp. Hvad sker der, når jeg sender en kopi af mit spil?

Sv. Når du sender en kopi af dit spil til en bestemt kurator, vises spillet på et instrumentbræt for medlemmer af den pågældende kurator, som har tilladelse til at acceptere spil via Curator Connect. Hvert medlem, som har den fornødne tilladelse, vil også modtage en e-mailnotifikation om, at der er nye spil klar via Curator Connect. Hvert medlem kan derefter vælge at acceptere spillet på sin konto eller ignorere spillet. Som udvikler har du et instrumentbræt, hvor du kan se de kopier, du har sendt til hver kurator, og hvor mange der er blevet accepteret.

Sp. Kan jeg tilbagekalde et spil fra en Steam-kurator?

Sv. Du kan ikke tilbagekalde et spil fra en Steam-kurator, når først personen har accepteret det. Men hvis du har sendt en kopi, som ikke er blevet accepteret endnu, kan du lade tilbuddet udløbe, så spillet ikke længere vil kunne accepteres.

Sp. Kan jeg sende en foreløbig version af mit spil?

Sv. Ja. Det spil, du sender til en kurator, vil kunne spilles med det samme, uanset om det kan købes endnu eller ej. Du kan benytte dig af dette for at sende anmeldelseskopier til Steam-kuratorer og sprede ordet om dit spil forud for lanceringen. Naturligvis skal du sørge for, at spillet er langt nok i sin udvikling, før du sender det til kuratorer.

Sp. Hvordan ved jeg, hvilke kuratorer der er effektive?

Sv. Den rigtige kurator for dit spil afhænger af den type spil, du har. Du kan søge efter kuratorer efter tag, sprog, operativsystem eller navn. For hver kurator vil du se en kort beskrivelse af de typer spil, kuratoren fokuserer på. Du kan se, hvor mange følgere kuratorerne har på Steam, samt hvor mange de har på YouTube, Twitter, Facebook og Twitch. Du kan klikke på hver kurator for at gå til butikssiden og se nogle af de andre spil, som den enkelte kurator har anmeldt. Dette kan give dig en idé om, hvorvidt en bestemt kurator passer godt til dit spil.

Sp. Er kuratorer forpligtede til at skrive en anmeldelse af mit spil?

Sv. Steam-kuratorer har ingen forpligtelse til at acceptere, spille eller anmelde dit spil. En kurator kan acceptere og spille dit spil og så opdage, at det ikke er et godt spil til vedkommendes publikum. Eller kuratoren vil måske direkte afvise et spil, hvis det tydeligvis ikke er relevant for hans/hendes publikum.

Sp. Hvordan tilgår jeg Curator Connect?

Sv. Du skal have tilladelsen "Generer CD-nøgler" i Steamworks for at kunne tilgå Curator Connect-funktionen. Hvis du har den tilladelse, vil du se et link under sektionen "Markedsføring" på din apps landingsside i Steamworks.

Sp. Hvorfor kan jeg ikke finde kuratoren "_____" i Curator Connect?

Sv. Vi begrænser listen i Curator Connect til de profiler, som er aktive i Steam-fællesskabet. Hvis du ikke kan finde en bestemt profil i Connect-værktøjet, skyldes det sandsynligvis, at personen ikke har anmeldt en titel eller været aktiv i fællesskabet i de sidste seks måneder.