Steamworks-dokumentation
Godkendelse med web-API-nøgler
Nogle web-API-metoder returnerer offentlig tilgængelige data og kræver ikke godkendelse, når de kaldes. Andre metoder kræver muligvis, at du bruger en unik API-nøgle. Der er også metoder, som returnerer følsomme data eller udfører en beskyttet handling og kræver særlige adgangstilladelser. Disse API'er kræver en udgivernøgle, som du skal oprette, før du kalder en af dem. I tilfælde hvor en API-nøgle er påkrævet, kan den gives enten som en almindelig parameter eller ved at angive "x-webapi-key"-anmodningens sektionsværdi.

Brugernøgler

Standardbrugernøglerne er tilgængelige for alle. Alt, der kræves, er en Steam-konto og domænenavnet, som vil blive forbundet med denne nøgle.

Du skal også acceptere betingelserne for brug af Steam-web-API'en.

Du kan oprette en web-API-brugernøgle fra registreringssiden i Steam-fællesskabet.

Udgivernøgler

For at identificere en udgiver på en sikker måde og tillade adgang til beskyttede metoder kan en udgiver anmode om en web-API-nøgle, som kan overføres til de passende metoder ved at bruge nøgleparameteren. Hver nøgle er tilknyttet en udgivergruppe og kan bruges til at få adgang til data for alle App-ID'erne, som også er forbundet med gruppen. Se "Sådan opretter du en udgivernøgle" nedenfor for at modtage en web-API-udgivernøgle.

Web-API-udgivernøgler giver adgang til følsomme brugerdata og beskyttede metoder. Disse nøgler er beregnet til brug med web-API-anmodninger, som kommer fra sikre udgiverservere. Nøglerne skal gemmes et sikkert sted og må ikke distribueres med en spilklient. Alle web-API-anmodninger, som indeholder web-API-nøgler, bør oprettes gennem HTTPS.

Sådan opretter du en web-API-udgivernøgle

For at oprette en web-API-udgivernøgle skal du have administratortilladelser indenfor en eksisterende Steamworks-konto. Hvis du ikke selv er administrator, kan du se en liste over administratorer for din partnerkonto på din startside i Steamworks. Listen vises i højre side. Alle på listen kan oprette din web-API-udgivernøgle eller kan forfremme dig til administrator, hvis det er relevant.

Sådan opretter du en web-API-udgivernøgle:
  1. Som bruger med administrative rettigheder på din Steamworks-konto skal du først gå til din gruppes liste ved at gå til "Brugere og tilladelser" og derefter "Administrer grupper".
  2. Fra listen over grupper skal du vælge eller oprette en gruppe, som indeholder app-ID'erne, som du ønsker adgang til med web-API-nøglen.
  3. Klik derefter på gruppen for at se brugerne og applikationerne i den pågældende gruppe.
  4. Hvis du har administratorrettigheder, burde du se en mulighed for at oprette en web-API-nøgle i højre side. Eller du bør se nøglen på listen, hvis den allerede er blevet oprettet.