Steamworks-dokumentaatio
Steamin kuvankaappaukset

Yleiskatsaus

Kuvankaappausten tuki tarjotaan automaattisesti Steamin pelinaikainen yhteisö-valintaikkunan kautta jokaiselle Steamin pelille. Steamworks tarjoaa käyttöön joukon ohjelmointirajapintoja vuorovaikutukseen järjestelmän kanssa. Steamworksin Screenshots-ohjelmointirajapinnan avulla voit ottaa kuvankaappauksia ja lisätä niitä käyttäjän paikalliseen kuvankaappauskirjastoon. Niihin liitetään kuvaustietoja, kuten kyseisen paikan nimi pelissäsi tai kuvassa näkyvien käyttäjien nimet.
HUOM! Steamin pelinaikaisen yhteisön on oltava aktiivinen pelissä, jotta kuvankaappausjärjestelmä on käytettävissä.

Kuvankaappaus otetaan Steamin hallitsemalla pikanäppäimellä (oletusarvoisesti F12).

Käyttäjä voi muuttaa pikanäppäintä ja muita kuvankaappausasetuksia, jotka vaikuttavat kaikkiin Steamissä pelattaviin peleihin. Tämä tapahtuu valitsemalla Asetukset -> Pelissä.

screenshot_hotkey.png

Kuvankaappausten lataaja

Kun poistut pelistä, kuvankaappausten lataaja avautuu automaattisesti ja näet kaikki session aikana otetut kuvankaappaukset. Käyttäjä voi ottaa lataajatoiminnon pois käytöstä valitsemalla Asetukset -> Cloud ja poistamalla Avaa kuvankaappauksien lataaja suljettuasi pelin, jos otit kuvankaappauksia -asetuksen valinnan.

screenshot_uploader.png

Kuvankaappauksien lataajaa voi käyttää milloin tahansa valitsemalla Steamissä Näytä -> Kuvankaappaukset tai klikkaamalla "Kuvankaappaukset" Steamin valintaikkunassa.

Käyttäjän lataamat kuvankaappaukset näkyvät yhteisöprofiilissa ja pelin yhteisökeskuksessa.

Steamin Screenshots-ohjelmointirajapinta

Steamworks SDK tarjoaa käyttöön ISteamScreenshots-ohjelmointirajapinnan, jonka avulla voit hyödyntää Steamin kuvankaappausjärjestelmän kehittyneitä ominaisuuksia. Voit integroida järjestelmän suoraan peliisi parhaan käyttökokemuksen varmistamiseksi.

Lähtökohtaisesti Steam hoitaa kuvankaappausten ottamisen, mutta voit ottaa prosessin haltuusi käyttämällä ISteamScreenshots::HookScreenshots-toimintoa. Jos huolehdit kuvankaappausten taltioimisesta, saat ScreenshotRequested_t-takaisinkutsun, kun käyttäjä painaa kuvankaappauksen pikanäppäintä. Voit tarkistaa, onko kuvankaappaustoiminto hallussasi, käyttämällä ISteamScreenshots::IsScreenshotsHooked-kutsua.

Riippumatta siitä, hallitsetko kuvankaappauksia vai et, saat ScreenshotReady_t-takaisinkutsun, kun kuvankaappaus on onnistuneesti tallennettu levylle. Takaisinkutsun vastaanottamisen jälkeen tarkista tulokset. Jos tallennus onnistui, voit ScreenshotHandle-toiminnolla lisätä kuvaan tunnisteita:

Jos haluat ottaa kuvankaappauksia joko omalla painikkeella tai automaattisesti tietyssä kohdassa, kuten kierroksen lopussa, se on mahdollista ohjelmallisesti ISteamScreenshots::TriggerScreenshot-toiminnolla, tulostamalla RGB-tavut ISteamScreenshots::WriteScreenshot-toiminnolla tai lisäämällä tiedoston levyltä toiminnolla ISteamScreenshots::AddScreenshotToLibrary tai ISteamScreenshots::AddVRScreenshotToLibrary.