Steamworks-dokumentaatio
Steamin kuvakaappaukset

Yleiskatsaus

Kuvakaappausten tuki tarjotaan automaattisesti Steam-yhteisönäkymä-valintaikkunan kautta jokaiselle Steamin pelille. Steamworks tarjoaa käyttöön joukon ohjelmointirajapintoja vuorovaikutukseen järjestelmän kanssa. Steamworksin Screenshots-ohjelmointirajapinnan avulla voit ottaa kuvakaappauksia ja lisätä niitä käyttäjän paikalliseen kuvakaappauskirjastoon. Niihin liitetään metatietoja, kuten kyseisen paikan nimi pelissäsi tai kuvassa näkyvien käyttäjien nimet.
HUOM! Steam-yhteisönäkymän on oltava aktiivinen pelissä, jotta kuvakaappausjärjestelmä on käytettävissä.

Kuvakaappaus otetaan Steamin hallitsemalla pikanäppäimellä (oletusarvoisesti F12).

Käyttäjä voi muuttaa pikanäppäintä ja muita kuvakaappausasetuksia, jotka vaikuttavat kaikkiin Steamissä pelattaviin peleihin. Tämä tapahtuu valitsemalla Asetukset -> Pelissä.

screenshot_hotkey.png

Kuvakaappausten lataaja

Kun poistut pelistä, kuvakaappausten lataaja avautuu automaattisesti ja näet kaikki session aikana otetut kuvakaappaukset. Käyttäjä voi poistaa lataajatoiminnon käytöstä valitsemalla Asetukset -> Cloud ja poistamalla valinta kohdasta Jos kuvakaappauksia otettiin, avaa kuvakaappausten lataaja pelin sulkemisen jälkeen.

screenshot_uploader.png

Kuvakaappauksien lataajaa voi käyttää milloin tahansa valitsemalla Steamissä Näytä -> Kuvakaappaukset tai klikkaamalla Steam-yhteisönäkymässä Kuvankaappaukset-valintaa.

Käyttäjän lataamat kuvakaappaukset näkyvät yhteisöprofiilissa ja pelin yhteisökeskuksessa.

Steamin Screenshots-ohjelmointirajapinta

Steamworks SDK tarjoaa käyttöön ISteamScreenshots-ohjelmointirajapinnan, jonka avulla voit hyödyntää Steamin kuvakaappausjärjestelmän kehittyneitä ominaisuuksia. Voit integroida järjestelmän suoraan peliisi parhaan käyttökokemuksen varmistamiseksi.

Lähtökohtaisesti Steam hoitaa kuvakaappausten ottamisen, mutta voit ottaa prosessin haltuusi käyttämällä ISteamScreenshots::HookScreenshots-jäsenfunktiota. Jos huolehdit kuvakaappausten taltioimisesta, saat ScreenshotRequested_t-takaisinkutsun, kun käyttäjä painaa kuvakaappauksen pikanäppäintä. Voit tarkistaa, onko kuvankaappaustoiminto otettu käyttöön kutsumalla ISteamScreenshots::IsScreenshotsHooked-jäsenfunktiota.

Riippumatta siitä, hallitsetko kuvakaappauksia vai et, saat ScreenshotReady_t-takaisinkutsun, kun kuvakaappaus on onnistuneesti tallennettu levylle. Tarkista tulokset takaisinkutsun vastaanottamisen jälkeen. Jos tallennus onnistui, voit lisätä ScreenshotHandle-kahvalla kuvaan tunnisteita seuraavilla vakioilla:

Jos haluat ottaa kuvakaappauksia joko omalla painikkeella tai automaattisesti tietyssä kohdassa, kuten erän lopussa, se on mahdollista ohjelmallisesti ISteamScreenshots::TriggerScreenshot-jäsenfunktiolla, tulostamalla RGB-tavut ISteamScreenshots::WriteScreenshot-jäsenfunktiolla tai lisäämällä tiedoston levyltä ISteamScreenshots::AddScreenshotToLibrary- tai ISteamScreenshots::AddVRScreenshotToLibrary-jäsenfunktioilla.