Steamworks-dokumentation
Steam-skærmbilleder

Oversigt

Understøttelse af skærmbilleder tilbydes automatisk gennem Steam-overlay til alle spil på Steam, og Steamworks har et sæt af API'er, som er designet til at interagere med dette system. Steamworks' API til skærmbilleder giver dig mulighed for at tage skærmbilleder og tilføje dem til en brugers lokale skærmbilledbibliotek med ekstra metadata, såsom navnet på placeringen i dit spil eller tagging af andre brugere, som vises i skærmbilledet.
BEMÆRK: Steam-overlayet skal være aktivt i dit spil, før skærmbilledsystemet er tilgængeligt.

Brugere kan trykke på en genvejstast, som styres af Steam (F12 som standard), for at tage et skærmbillede.

Brugeren kan ændre genvejstasten og andre skærmbilledindstillinger, som gælder for alle spil, de spiller i Steam, ved at gå til "Indstillinger" -> "I spil".

screenshot_hotkey.png

Skærmbilleduploader

Når du afslutter et spil, åbnes skærmbillede-uploaderen automatisk med alle de skærmbilleder, der blev taget i den foregående session. Brugere kan slå denne adfærd fra ved at gå til "Indstillinger" -> "Cloud" og derefter fjerne markeringen i "Åbn skærmbillede-uploaderen, efter du lukker et spil, hvor der er taget skærmbilleder".

screenshot_uploader.png

Skærmbillede-uploaderen kan også tilgåes når som helst via Steam ved at gå til "Vis" -> "Skærmbilleder" eller ved at klikke på "Skærmbilleder" i Steam-overlayet.

Hvis brugeren uploader skærmbilleder, vil de være synlige på brugerens fællesskabsprofil og i spilfællesskabshubben.

Steam-API til skærmbilleder

Steamworks SDK'en giver adgang til ISteamScreenshots og giver dig mulighed for at bruge avancerede funktioner og integrere Steams skærmbilledsystem direkte i dit spil for at give dine kunder den bedste oplevelse.

Som standard er det Steam, der administrerer skærmbilleder, men du kan ændre dette og selv administrere dem ved at hooke skærmbillederne ved hjælp af ISteamScreenshots::HookScreenshots. Hvis du hooker skærmbillederne, får du et ScreenshotRequested_t-tilbagekald, når brugeren trykker på skærmbilledgenvejstasten. Du kan tjekke, om du i øjeblikket hooker skærmbilleder med ISteamScreenshots::IsScreenshotsHooked.

Uanset om du bruger hooks eller ej, får du et ScreenshotReady_t-tilbagekald, når skærmbilledet er blevet gemt på disken. Når du modtager dette tilbagekald, bør du tjekke resultatet, og hvis det lykkedes, kan du bruge ScreenshotHandle til at angive tags med:

Hvis du vil tage et skærmbillede med din egen knap, eller automatisk på et eller andet tidspunkt, f.eks. når en runde er slut, kan du gøre det programmatisk med ISteamScreenshots::TriggerScreenshot eller ved at skrive RGB bytes ud med ISteamScreenshots::WriteScreenshot eller ved at tilføje en fil fra disken med ISteamScreenshots::AddScreenshotToLibrary/ISteamScreenshots::AddVRScreenshotToLibrary.