Steamworks е набор от инструменти и услуги, които помагат на игралните разработчици и издателите да изграждат своите игри, както и да се сдобият с най-добрите резултати от разпространението на заглавия в Steam.

Вижте какво може да предложи Steamworks

Присъединяване към Steamworks

Имайте достъп до Steamworks, като влезете със своя съществуваш Steam акаунт. Не разполагате със Steam акаунт? Създаването на такъв е лесно и безплатно!

132 млн.

Активни месечни потребители

1 трлн.

Дневни импресии

28.9 млн.

Играчи на линия

Steam работилница

Интегрирайте съдържанието, създадено от играчите, в своята игра. Вие контролирате как модификациите взаимодействат с играта Ви, докато Steam борави с хостването, проследяване, обновяването и платежните процеси.

Cities Skylines общността е поела градоустройственото планиране в свои ръце с качените 170 000+ персонализирани модификации.

В Rust за новите модификации се дава вот от общността, преда да бъдат внесени в играта, а дизайнерите получават приходи и признание.

Steam въвеждане

Конфигурирайте своите действия в играта със Steam въвеждане. Така ще позволите на играчите лесно да използват различни популярни устройства за контрол и да персонализират въвеждането според своите предпочитания.

Играене с контролер на компютър

Задълбочен анализ за употребата на контролери в Steam, както и ползите от оптимизация.

Обслужване на инвентар

Намерили сме решение на трудните проблеми с крайната инфраструктура, позволявайки Ви по-бързо да се сдобиете с напълно готови комплексни постоянни инвентари за играчите.

Микротранзакции

Обработвайте транзакциите в играта лесно, безопасно и безпроблемно. Сторете го с услугите за микротранзакции на Steam, изградени въз основа на силната ни платформа електронна търговия, поддържаща 80 платежни метода и 39 валути.

Търсене на мачове и лобита

Възползвайте се от Steam търсенето на мачове и лобита за мрежова игра, така ще можете да се съсредоточите върху своето игрално преживяване. Система ни позволява на играчите да създават, търсят, споделят и да се присъединяват към лобита както желаят, а също така поддържа търсене на мачове спрямо умение.

Регистрирайте се, за да разпространявате своята игра или ВР преживяване посредством Steam.

Присъединяване към Steamworks

Steamworks документация

За още подробности относно всякакви Steamworks характеристики, наред с най-добри практики и насоки за имплементация, моля, вижте Steamworks документацията.