Steam Direct
Joining The Steamworks Distribution Program
Welcome to Steam Direct! This new submission path is designed to provide a streamlined, transparent, and affordable route for new game developers from anywhere in the world to bring games to Steam.

Below describes the steps necessary for becoming a part of the Steamworks Developer Program to distribute your game, VR experience, or video through Steam. For common questions about this process and more details about releasing on Steam, please see the Getting Started documentation.
La ce să te aștepți
There are a couple of steps along the path to getting your game up and ready for distribution via Steam. Here is a general overview.
 1. Sign the digital paperwork. You’ll need the information as detailed below.
 2. Pay the app deposit fee with any supported Steam payment method as detailed below.
 3. Complete the paperwork with your bank and tax information as well as identity verification so that we know who we’ll be doing business with.
 4. Acum ai acces la Steamworks și poți începe pregătirea titlului tău pentru lansare. Va trebui să-ți creezi pagina din magazin, să-ți încarci compilările, să configurezi funcționalitățile Steam și să introduci prețul pe care-l dorești. Noi am făcut un efort mare pentru a ne simplifica instrumentele și a documenta toate funcționalitățile care îți sunt puse la dispoziție. Consultă documentația Steamworks pentru mai multe detalii.
 5. Înainte ca pagina ta din magazin sau versiunea de compilare a jocului tău să fie disponibile pentru public, noi parcurgem un proces de evaluare ce presupune rularea jocului și verificarea paginii tale din magazin pentru a ne asigura că acestea sunt conigurate corect, că funcționează conform așteptărilor și că nu cauzează vreo problemă. Întreg procesul durează între 1-5 zile.
 6. There are a couple of additional timing requirements before you can release your first few titles on Steam:
  1. Există o perioadă de așteptare de 30 de zile din momentul în care ai plătit taxa pentru aplicație și momentul lansării jocului tău. Această perioadă ne oferă timpul necesar pentru a verifica informațiile tale și pentru a confirma faptul că știm cu cine facem afaceri.
  2. Va trebui să-ți pregătești pagina din magazin și să publici o pagină „În curând” care să fie vizibilă în mod public cu cel puțin două săptămâni înainte de lansare. Aceasta te va ajuta să-ți construiești un public format din clienți interesați care pot adăuga pe lista lor de dorințe titlul tău sau pot participa la discuții. De asemenea, acest lucru îți oferă posibilitatea de a exersa modul în care îți descrii produsul, astfel încât să ai cea mai bună prezentare atunci când apeși butonul „Lansează”.
 7. Now you’re all set to release. The release controls are now in your hands and you can update whenever you want.


Informaţii pe care ar trebui să le ai la îndemână:
Informații de plată
Avem nevoie de informaţii bancare corecte, cum ar fi "routing number" (aplicabil în SUA), numărul contului bancar şi adresa băncii. Astfel, vom putea şti unde să trimitem plăţile pentru vânzările aplicaţiei tale.

Te rugăm să reții că numele titularului contului bancar trebuie să fie același cu identificarea legală descrisă mai sus. Dacă te înregistrezi în calitate de companie și nu ai încă un cont bancar stabilit pentru afacerea ta, va trebui să-ți deschizi unul înainte de a putea continua.

Informație taxă
Vei fi direcționat către un chestionar fiscal succint pentru a determina starea ta fiscală și sumele reținute. Informațiile de care ai nevoie pentru a completa chestionarul vor depinde de înscrierea ca individ sau ca societate, cât și de locația ta sau a societății tale. Cetățenii Statelor Unite și corporațiile vor avea nevoie de informații asemănătoare celor găsite în formularul W-9. Cetățenii și corporațiile dintr-o țară care are împreună cu Statele Unite un tratat privind impozitarea vor avea nevoie de informații asemănătoare celor găsite în formularul W-8BEN.

Toate informațiile solicitate sunt necesare pentru ca să te poți înscrie în Steamworks. Apasă aici pentru mai multe detalii despre reținerea la sursă a impozitului.

Taxa Steam Direct
Pentru a finaliza configurarea, va trebui să plătești o taxă de $100.00 pentru fiecare produs pe care dorești să-l distribui pe Steam („taxa Steam Direct”). Această taxă poate fi plătită prin orice metodă permisă de Steam în regiunea ta, cu excepția metodelor care utilizează portofelul Steam.

Această taxă este nerambursabilă, dar poate fi recuperată o dată cu plățile efectuate după ce produsul tău generează cel puțin $1,000.00 venit brut ajustat pentru magazinul Steam și prin achizițiile din cadrul aplicației. Plata veniturilor din vânzări și rambursarea taxei pot fi suspendate dacă plata depozitului este rambursată, returnată sau identificată ca fiind frauduloasă. Apasă aici pentru a afla mai multe informații cu privire la taxa Steam Direct.


Reguli și Repere
Avem câteva ghiduri pentru tipurile de conținut care pot fi distribuite prin Steam. Te rugăm să ții cont de aceste ghiduri când alegi dacă dorești să continui distribuirea.

Ce nu ar trebui să publici pe Steam:
 1. Discurs încărcat de ură, adică un discurs care promovează ura, violența sau discriminarea împotriva unor grupuri sau persoane pe baza etniei, religiei, sexului, vârstei, dizabilităților sau orientării sexuale.
 2. Imagini explicite cu conținut sexual ale unor persoane reale.
 3. Conținut destinat exclusiv adulților care nu este etichetat corespunzător sau restricționat conform vârstei.
 4. Declarații calomnioase sau defăimătoare.
 5. Conținut care nu se află în proprietatea ta sau asupra căruia nu ai drepturi adecvate.
 6. Conținut care încalcă legile din jurisdicțiile unde este disponibil.
 7. Conținut care este în mod deliberat ofensiv sau are intenția de a șoca sau dezgusta utilizatorii.
 8. Conținut care exploatează copiii sub orice formă.
 9. Aplicații care modifică în moduri neașteptate sau dăunătoare calculatoarele clienților, cum ar fi malware sau viruși.
 10. Aplicații care încearcă în mod fraudulos să colecteze informații private, cum ar fi informațiile de conectare la Steam sau informații financiare (de exemplu, informații despre cardul bancar).
 11. Conținut video care nu este asociat în mod direct cu un produs lansat pe Steam.
 12. Videoclipuri RV la 360° neinteractive.
 13. Aplicații dezvoltate pe tehnologie blockchain care emit criptomonede sau NFT-uri sau permit schimbul acestora.

Tipuri de conținut acceptate
We are primarily accepting games for distribution on Steam. Non-game software may be accepted for distribution if it fits into one of the following categories:
 • Animation & Modeling
 • Audio/Video Production
 • Design & Illustration
 • Photo Editing
 • Educational & Tutorials
 • Finance & Accounting
 • Player Tools
 • SteamVR Tools (Drivers, Overlays, Utilities)

Pe lângă cele de mai sus, conținutul pe care îl publici pe Steam ar trebui, desigur, să respecte Acordul de distribuție Steam, Acordul pentru abonații Steam, ghidurile cu privire la Conduita online Steam și Politica de confidențialitate Steam.


Sign in to get started
Click the button below to sign in with your Steam account and begin the Steam Direct sign-up process.