Steam Direct
Deltakelse i Steamworks' distribusjonsprogram
Velkommen til Steam Direct! Denne nye innsendelsesmetoden er utformet for å tilby en effektiv, gjennomsiktig og rimelig måte for nye spillutviklere hvor som helst i verden å lansere spill på Steam.

Nedenfor beskrives stegene som er nødvendige for å ta del i Steamworks' utviklerprogram for å distribuere spillet, VR-opplevelsen eller videoen din gjennom Steam. For vanlige spørsmål om denne prosessen og flere detaljer om utgivelse på Steam, sjekk dokumentasjonen om å komme i gang.
Hva du kan forvente
Det er et par steg langs veien til å få spillet ditt klart for utgivelse på Steam. Her er en generell oversikt.
 1. Signer det digitale papirarbeidet. Du trenger informasjonen som er beskrevet nedenfor.
 2. Betal applikasjonsgebyret med en av de støttede betalingsmetodene på Steam som beskrevet nedenfor.
 3. Fullfør papirarbeidet med bank- og skatteopplysningene dine så vel som identitetsbekreftelse slik at vi vet hvem vi jobber med.
 4. Nå har du tilgang til Steamworks og kan begynne å forberede spillet for utgivelse. Du må opprette butikksiden, laste opp byggversjoner, konfigurere eventuelle Steamworks-funksjoner og angi ønsket prisnivå. Vi har jobbet hardt med å effektivisere verktøyene våre og dokumentere all funksjonaliteten som er tilgjengelig. Sjekk dokumentasjonen om Steamworks for flere detaljer.
 5. Før butikksiden eller spillets byggversjon kan utgis er det en kort prosess med å gjennomgå spillet der vi kjører det, ser på butikksiden og sjekker at det er konfigurert riktig, kjører som forventet og ikke gjør noe skadelig. Dette tar mellom én til fem dager.
 6. Det er noen flere tidskrav før du kan gi ut de første spillene dine på Steam:
  1. En venteperiode på 30 dager fra da du betalte applikasjonsavgiften til du kan gi ut spillet ditt. Dette gir oss tid til å gjennomgå informasjonen din og bekrefte at vi vet hvem vi jobber med.
  2. Du må forberede butikksiden og legge ut en «kommer snart»-side som er synlig for alle i minst to uker. Dette hjelper deg med å skape et publikum av interesserte kunder som kan legge til spillet ditt på ønskelisten og delta i diskusjoner. Dette gir deg også muligheten til å øve deg på hvordan du snakker om produktet ditt slik at du har best mulig presentasjon når du utgir spillet.
 7. Nå er du klar for utgivelse. Utgivelseskontrollene er nå i dine hender, og du kan oppdatere når som helst.


Informasjon du bør ha for hånd:
Betalingsinformasjon
Vi trenger nøyaktig bankinformasjon, som SWIFT-kode, BIC/IBAN-nummer og bankens navn/adresse. Dette kreves for at vi skal kunne sende deg betaling for salg av applikasjonen.

Vær oppmerksom på at kontohaverens navn på din bankkonto må samsvare med navnet din juridiske identifikasjon beskrev ovenfor. Hvis du registrerer deg som en bedrift, og du ikke har opprettet en bankkonto for din bedrift, må du gjøre dette før du kan fortsette.

Skatteopplysninger
Du vil ledes gjennom et kort spørreskjema om skatt for å bestemme skattestatusen og kildeskatten din. Opplysningene du trenger for å fullføre spørreskjemaet avhenger av om du registrerer deg som individ eller selskap, og hvor du eller selskapet ditt befinner seg. Amerikanske borgere og selskap trenger opplysninger som det man finner på W-9-skjemaet. Borgere og selskap i land med en amerikansk skatteavtale trenger opplysninger som det man finner på W-8BEN-skjemaet.

Alle påkrevde opplysninger er nødvendige for å få deg i gang med Steamworks. Trykk her for mer informasjon om kildeskatt.

Steam Direct-gebyr
For å komme i gang må du betale et gebyr på $100.00 for hvert produkt du har lyst til å distribuere på Steam («Steam Direct-gebyr»). Du kan betale dette gebyret med en av betalingsmetodene som er støttet av Steam i regionen din, unntatt metoder som bruker Steam-lommeboken.

Gebyret kan ikke refunderes, men kan kompenseres som utbetaling etter at produktet ditt har en bruttoinntekt på minst $1,000.00 fra Steam-butikken og kjøp i applikasjonen. Utbetaling av inntekter og tilbakebetaling av gebyret kan holdes tilbake hvis depositumsutbetalingen returneres eller på annet vis identifiseres som falskt. Mer informasjon om Steam Direct-gebyret finnes her.


Regler og retningslinjer
Vi har noen retningslinjer om hva slags innhold som kan distribueres via Steam. Vennligst ha disse retningslinjene i bakhodet når du velger om du skal gå videre med distribusjon.

Hva du ikke kan publisere på Steam:
 1. Hatprat, dvs. prat som fremmer hat, vold eller diskriminering mot grupper av mennesker basert på etnisitet, religion, kjønn, alder, uførhet eller legning.
 2. Eksplitt seksuelle bilder av ekte personer.
 3. Voksent innhold som ikke er riktig markert og mangler aldersgrense.
 4. Ærekrenkende eller injurierende påstander.
 5. Innhold du ikke eier eller ikke har tilstrekkelige rettigheter til.
 6. Innhold som bryter loven i områder det er tilgjengelig i.
 7. Innhold som er åpenbart støtende eller som har til hensikt å sjokkere eller vekke avsky.
 8. Innhold som utnytter barn på noen som helst måte.
 9. Applikasjoner som kan endre kundenes datamaskiner på uventede eller skadelige måter, som skadelig programvare eller virus.
 10. Applikasjoner som forsøker å urettmessig samle sensitive opplysninger, som innloggingsinformasjon på Steam eller finansielle opplysninger (f.eks. kredittkortopplysninger).
 11. Videoinnhold som ikke er direkte relatert til et produkt som er utgitt på Steam.
 12. 360°-videoer i VR som ikke er interaktive.
 13. Applikasjoner som bruker blokkjedeteknologi som utsteder eller muliggjør handel med kryptovaluta eller NFT-er.

Godkjente typer innhold
Vi godtar hovedsakelig spill for distribuering på Steam. Programvare som ikke er spill, kan godtas for distribuering hvis det passer inn i en av følgende kategorier:
 • Animasjon og modellering
 • Lyd-/videoproduksjon
 • Design og illustrasjon
 • Bilderedigering
 • Læring og veiledninger
 • Finans og regnskap
 • Spillerverktøy
 • SteamVR-verktøy (drivere, overlegg, hjelpeprogram)

I tillegg til de ovennevnte punktene må innholdet du publiserer på Steam, selvsagt også overholde Steams distribusjonsavtale, Steams abonnementsavtale, Steams Online Conduct og Steams retningslinjer for personvern.


Logg inn for å komme i gang
Trykk på knappen nedenfor for å logge inn med Steam-kontoen din og begynne med kontoregistreringen for Steam Direct.