Steam директно
Присъединяване към Steamworks програмата за разпространение
Добре дошли в „Steam директно“! Това ново поприще за изпращане на предложения е предназначено да предостави модернизиран, прозрачен и достъпен маршрут за игралните разработчици от целия свят, така че да поднесат заглавията си в Steam.

По-долу са описани необходимите стъпки, чрез които да станете част от Steamworks програмата за разработчици. Така ще можете че да разпространявате соята игра, ВР преживяване или видео посредством Steam. За общи въпроси относно този процес и още подробности, свързани с излизането в Steam, моля, вижте документацията „Как да започнете“.
Какво да очаквате
Има няколко стъпки по пътя към подготовката на играта Ви за разпространение чрез Steam. Ето общ обзор.
 1. Подпишете дигитална документация. Ще Ви е нужна информацията, както е описано по-долу.
 2. Платете депозитната такса с всеки поддържат платежен метод в Steam, както е описано по-долу.
 3. Попълнете документацията с банковата и данъчната Ви информация, както и потвърждаването на самоличността, така че да знаем с кого ще извършваме бизнес.
 4. Вече имате достъп до Steamworks и можете да започнете подготовката за излизането на заглавието Ви. Нужно е да изградите страницата си в магазина, качите своите версии, конфигурирате всякакви използвани Steamworks функции и въведете желаното от Вас ценообразуване. Работихме усилено, така че да направим своите инструменти по-резултатни и документираме достъпните за Вас характеристики и функционалности. Проверете Steamworks документацията за още подробности.
 5. Преди страницата в магазина или версията на играта Ви да излезе, има кратък процес за преглед. При него поглеждаме страницата в магазина, стартираме играта Ви и проверяваме дали е конфигурирана правилно и работи според очакваното, а също така се уверяваме, че не прави нещо вредно. Това отнема между 1 — 5 дни.
 6. Има две допълнителни времеви изисквания, преди първите Ви няколко заглавия да излязат в Steam:
  1. Има 30 дневен изчаквателен период между плащането на таксата за приложението и времето, когато играта Ви може да излезе. Това ни предоставя време да прегледаме информацията Ви и потвърдим, че знаем с кого ще извършваме бизнес.
  2. Ще е нужно да подготвите своята страница в магазин и поставите публично видима „Очаквайте скоро“ такава за поне две седмици. Това ще Ви помогне да започнете изграждането на аудитория от заинтересовани клиенти, които могат да добавят играта към списъка си с желани или участват в дискусиите. Също така това Ви дава възможността да упражните как представяте своя продукт. По този начин ще разполагате с най-добрата презентация, когато натиснете бутона „Излизане“.
 7. Вече сте напълно готови за излизане. Контролът за това вече е в ръцете Ви и можете да обновявате, когато искате.


Информация, която трябва да имате под ръка:
Платежна информация
Ще ни е нужна точна банкова информация, като например маршрутизационен номер, номер на сметката и банков адрес, за да знаем къде ще изпращаме плащанията от продажбата на Вашето приложение.

Имайте предвид, че името на титуляра по банковата сметката трябва да съвпада с наименованието на гореописаната юридическа идентификация. Ако се регистрите като компания и все още нямате установена банкова сметка за бизнеса Ви, ще е нужно да откриете такава, преди да продължите.

Данъчна информация
Ще бъдете насочени през кратък въпросник, за да се определи данъчния Ви статус и процента на удръжка. Информацията, която е нужна, за да попълните въпросника, ще зависи от това дали се регистрирате като физическо лице или компания. Както и къде се намирате Вие или Вашата компания. Граждани и корпорации от САЩ е нужно да попълнят информация сходна с тази, която се намира във формуляр W-9. Граждани и корпорации в държава със сключен договор за двойно данъчно облагане е нужно да попълнят информация сходна с тази, която се намира във формуляр W-8BEN.

Всичката изискана информация е нужна за установяването Ви в Steamworks. Кликнете тук за още подробности относно удръжката на данъци.

Product Submission Fee
С цел напълно да се установите, ще е нужно заплащането на $100.00 такса за всеки продукт, който желаете да разпространявате в Steam. Можете да го сторите с всеки платежен метод, който се поддържа от Steam в региона Ви, освен с такива, използващи Steam портфейла.

Тази такса не може да бъде възстановена, но се компенсира в разплащането, след като продуктът Ви достигне поне $1,000.00 коригирани брутни приходи от Steam магазина и покупки в приложението. Изплащането на приходи от продажби и възвръщането на таксата е възможно да бъде удържано, ако депозираното плащане е сторнирано, възстановено или иначе казано идентифицирано като измамно.


Правила и насоки
Ние имаме няколко насоки относно съдържанието, което може да се разпространява чрез Steam. Моля, имайте предвид тези препоръки, когато избирате дали да пристъпите към разпространението.

Какво не трябва да публикувате в Steam:
 1. Съдържание за възрастни, което не е подходящо обозначено и с възрастово ограничение;
 2. Клеветнически или дискредитиращи изявления;
 3. Съдържание, което не притежавате или за което нямате адекватни права;
 4. Съдържание, което нарушава законите на всяка юрисдикция, в която ще бъде на разположение;
 5. Съдържание, което експлоатира деца, по какъвто и да е начин;
 6. Приложения, които модифицират компютрите на клиентите по неочаквани или вредни начини, като например злонамерен софтуер или вируси;
 7. Приложения, които чрез измама се опитват да съберат чувствителна информация, като например идентификационни данни за Steam или финансови данни (напр. информация за кредитна карта).

Приемани типове съдържание
Понастоящем приемаме следните типове съдържание: игри и ВР преживявания. Понастоящем неигралният софтуер не се приема посредством „Steam директно“. Ако разполагате с неигрален софтуер, който желаете да поднесете в Steam, моля, вижте „Разпространяване на неигрален софтуер“.

В допълнение към гореизброеното, съдържанието, което публикувате в Steam, разбира се трябва да е в съответствие със „Споразумението за разпространението чрез Steam“, „Условията за ползване на Steam“, насоките от „Steam правилника за поведение на линия“ и „Декларацията за поверителност в Steam“.


Впишете се, за да започнете
Кликнете върху бутона по-долу, за да се впишете със своя Steam акаунт и започнете регистрационния процес за „Steam директно“.