Steam Direct
Gå med i Steamworks distributionsprogram
Välkommen till Steam Direct! Denna nya inlämningsväg är designad att tillhandahålla ett strömlinjeformat, transparent och prisvärt sätt för nya spelutvecklare från hela världen att lansera sina spel på Steam.

Nedan beskrivs de nödvändiga stegen för att bli en del av Steamworks utvecklarprogram för att distribuera ditt spel, VR-upplevelse, eller video genom Steam. För vanliga frågor angående denna process och mer information om att lansera på Steam, hänvisa till "Dokumentation - Kom igång".
Vad som kan förväntas
Det är ett par steg som krävs för att få ditt spel redo att distribueras via Steam. Här är en generell överblick.
 1. Skriv på de digitala dokumenten. Du kommer behöva de uppgifter som anges nedan.
 2. Betala depositionsavgiften för appen med valfri betalningsmetod som stöds av Steam enligt informationen nedan.
 3. Fyll i dokumenten med dina bank- och skatteuppgifter samt identitetsverifiering så att vi vet vem vi kommer göra affärer med.
 4. Nu har du åtkomst till Steamworks och kan börja förbereda din titel för lansering. Du kommer behöva skapa din butikssida, ladda upp dina byggen, konfigurera Steamworks-funktioner, samt ange önskad prissättning. Vi har jobbat hårt med att strömlinjeforma våra verktyg och dokumentera alla funktioner som finns tillgängliga. Kolla in Steamworks dokumentation för mer information.
 5. Innan din butikssida eller spel kan publiceras finns det en kort granskningsprocess där vi testar ditt spel, tittar på din butikssida och kontrollerar att den är konfigurerad korrekt, fungerar som förväntat och inte gör något skadligt. Detta tar mellan 1-5 dagar.
 6. Det finns ett par ytterligare tidsrelaterade krav innan du kan släppa dina första titlar på Steam:
  1. En 30 dagar lång vänteperiod från att du betalat appavgiften innan du kan släppa ditt spel. Detta ger oss tid att granska dina uppgifter och bekräfta att vi vet vem vi gör affärer med.
  2. Du kommer behöva förbereda din butikssida och lägga upp en offentlig "kommer snart"-sida i minst två veckor. Detta kommer hjälpa dig bygga upp en publik av intresserade kunder som kan lägga till ditt spel på sina önskelistor, eller diskutera det. Detta ger dig även chansen att öva på hur du marknadsför din produkt, så att du har bästa möjliga presentation när du släpper spelet.
 7. Nu är du redo att lansera. Lanseringskontrollerna finns nu tillgängliga och du kan uppdatera när du vill.


Information du bör ha till hands:
Betalningsinformation
Vi behöver korrekt bankinformation, så som clearingnummer, kontonummer och bankens adress så vi vet var vi ska skicka betalningar från försäljningen av ditt program.

Notera att kontoinnehavarens namn på ditt bankkonto måste stämma överens med namnet på den juridiska identifikation du beskrivit ovan. Om du registrerar som ett företag och inte har ett bankkonto för din affärsverksamhet ännu, måste du öppna ett konto för det ändamålet innan du fortsätter.

Skatteuppgifter
Du kommer få gå igenom ett kortfattat skattefrågeformulär för att bestämma din skattestatus och skatteprocenten. Informationen du behöver för att slutföra enkäten beror på om du registrerar dig som en individ eller som ett företag, och beroende på var ditt företag ligger nånstans. Amerikanska medborgare och företag behöver information som liknar den som hittas i formulär W-9. Medborgare och företag i ett land med skatteavtal med USA behöver information som liknar den som hittas i formulär W-8BEN.

All information som krävs behövs för att registrera dig på Steamworks. Klicka här för mer detaljer om källskatt.

Steam Direct-avgift
För att färdigställa allt, måste du betala en avgift på $100.00 för varje produkt du vill distribuera på Steam (Steam Direct-avgiften). Du kan betala denna avgift med någon av betalningsmetoderna som stöds av Steam i din region, med undantag för Steam-plånboken.

Denna avgift återbetalas inte, men återfås via betalningar som utförs efter att din produkt har nått minst $1,000.00 i bruttoinkomst från köp i Steam-butiken samt köp i app. Betalning av intäkter från försäljning samt betalning av avgiften kan undandras om depositionsavgiften bestrids via chargeback, återbetalas eller identifieras som bedräglig. Mer information om Steam Direct-avgiften finns här.


Regler och riktlinjer
Vi har några riktlinjer gällande innehåll som kan distribueras via Steam. Följ dessa riktlinjer om du väljer att fortsätta med distributionen.

Vad du inte bör publicera på Steam:
 1. Hatiska uttalanden, dvs. uttalanden som främjar hat, våld eller diskriminering av grupper av människor baserat på etnisk tillhörighet, religion, kön, ålder, funktionshinder eller sexuell läggning
 2. Sexuellt explicita bilder av verkliga människor
 3. Vuxet innehåll som inte är korrekt märkt och saknar åldersgräns
 4. Ärekränkande eller förolämpande uttalanden
 5. Innehåll som du inte äger eller har tillräckliga rättigheter till
 6. Innehåll som bryter mot lagarna i någon jurisdiktion där det kommer att vara tillgängligt
 7. Innehåll som är uppenbart stötande eller avsett att chocka eller väcka avsky hos tittare
 8. Innehåll som utnyttjar barn på något sätt
 9. Applikationer som modifierar kundens datorer på oväntade eller skadliga sätt, såsom sabotageprogram eller virus
 10. Applikationer som på bedrägligt vis försöker samla in känslig information, såsom Steam-kontouppgifter eller finansiella data (t.ex. kreditkortsuppgifter)
 11. Videoinnehåll som inte är direkt relaterat till en produkt som har levererats på Steam
 12. Videor i 360-VR som inte är interaktiva
 13. Applikationer byggda med blockkedjeteknologi som utfärdar eller möjliggör handel med kryptovaluta eller NFT.

Accepterade typer av innehåll
Vi accepterar primärt spel för distribution på Steam. Programvara som inte är spel kan godkännas för distribution om den passar in i en av följande kategorier:
 • Animering och modellering
 • Ljud- och videoproduktion
 • Design och illustration
 • Fotoredigering
 • Utbildning och handledning
 • Ekonomi och redovisning
 • Spelarverktyg
 • SteamVR-verktyg (drivrutiner, överlägg, hjälpmedel)

Förutom det som anges ovan, ska innehåll som du publicerar på Steam självfallet följa Steams distributionsavtal Steams abonnentavtal, Steams Online Conducts riktlinjer och Steams integritetspolicy.


Logga in för att komma igång
Klicka på knappen nedan för att logga in med ditt Steam-konto och börja registreringsprocessen för Steam Direct.