Steam Direct
Joining The Steamworks Distribution Program
Bine ai venit la Steam Direct! Această nouă modalitate de înregistrare ca partener oferă o metodă simplă, transparentă și convenabilă pentru noii dezvoltatori de jocuri din întreaga lume care doresc să-și publice jocurile pe Steam.

Mai jos sunt descriși pașii necesari înregistrării în programul Steamworks pentru dezvoltatori pentru a-ți putea distribui jocul, experiența RV sau videoclipul pe Steam. Pentru întrebări frecvente despre acest proces și mai multe detalii despre lansarea pe Steam, te rugăm să consulți documentația privind primii pași.
La ce să te aștepți
Există câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți pregăti jocul să fie distribuit prin Steam. Mai jos se află o prezentare generală a acestui proces.
 1. Semnează documentele digitale. Vei avea nevoie de informațiile menționate mai jos.
 2. Plătește taxa de depozit pentru aplicație prin orice metodă de plată acceptată de Steam, așa cum este explicat mai jos.
 3. Completează atât documentele cu informațiile bancare și fiscale, cât și pe cele pentru verificarea identității, astfel încât să știm cu cine vom lucra.
 4. Acum ai acces la Steamworks și poți începe pregătirea titlului tău pentru lansare. Va trebui să-ți creezi pagina de magazin, să-ți încarci compilările, să configurezi funcționalitățile Steam și să introduci prețul pe care-l dorești. Echipa noastră a depus mari eforturi pentru a simplifica instrumentele și a documenta toate funcționalitățile care îți sunt puse la dispoziție. Consultă documentația Steamworks pentru mai multe detalii.
 5. Înainte ca pagina ta din magazin sau versiunea de compilare a jocului tău să fie disponibile pentru public, noi parcurgem un proces de evaluare ce presupune rularea jocului și verificarea paginii tale din magazin pentru a ne asigura că acestea sunt configurate corect, că funcționează conform așteptărilor și că nu cauzează probleme. Întreg procesul durează între 1-5 zile.
 6. Există câteva cerințe suplimentare cu privire la etapele care trebuie parcurse înainte de a putea lansa pe Steam primele câteva titluri:
  1. Există o perioadă de așteptare de 30 de zile din momentul în care ai plătit taxa pentru aplicație și momentul în care-ți poți lansa jocul. Această perioadă ne oferă suficient timp pentru a-ți verifica informațiile și a confirma faptul că știm cu cine lucrăm.
  2. Va trebui să-ți pregătești pagina din magazin și să publici o pagină cu mențiunea „În curând” care să fie vizibilă în mod public cu cel puțin două săptămâni înainte de lansare. Aceasta te va ajuta creezi un public format din clienți interesați care pot adăuga pe lista lor de dorințe titlul tău sau pot participa la discuții. De asemenea, acest lucru îți oferă posibilitatea de a exersa modul în care îți descrii produsul, astfel încât să ai cea mai bună prezentare atunci când apeși butonul „Lansează”.
 7. Acum ești gata de lansare. Instrumentele de lansare îți sunt acum disponibile și poți actualiza starea aplicației oricând dorești.


Informații pe care ar trebui să le ai la îndemână:
Informații de plată
Vom avea nevoie de informațiile bancare exacte, cum ar fi „routing number” (pentru SUA), numărul contului bancar și adresa băncii. Astfel, vom putea ști unde să trimitem plățile pentru vânzările generate de aplicația ta.

Te rugăm să reții că numele titularului contului bancar trebuie să fie același cu cel menționat mai sus pentru identificarea legală. Dacă te înregistrezi ca persoană juridică și nu ai încă un cont bancar creat pentru afacerea ta, va trebui să-ți deschizi unul înainte de a putea continua.

Informații fiscale
Vei fi direcționat să completezi un scurt formular fiscal pentru a determina statutul tău fiscal și procentul de reținere la sursă a impozitului. Informațiile de care ai nevoie pentru a completa formularul variază în funcție de statul tău (persoană fizică sau juridică) și locația ta sau a companiei tale. Cetățenii și corporațiile din SUA vor avea nevoie de informații similare celor solicitate în formularul W-9. Cetățenii și companiile dintr-o țară cu care SUA au încheiată o convenție pentru evitarea dublei impuneri vor avea nevoie de informații similare celor solicitate în formularul W-8BEN.

Toate informațiile solicitate sunt necesare pentru a te putea înregistra ca partener Steamworks. Apasă aici pentru mai multe detalii despre reținerea la sursă a impozitului.

Taxa Steam Direct
Pentru a finaliza configurarea, va trebui să plătești o taxă de $100.00 pentru fiecare produs pe care dorești să-l distribui pe Steam („taxa Steam Direct”). Această taxă poate fi plătită prin orice metodă permisă de Steam în regiunea ta, cu excepția metodelor care utilizează portofelul Steam.

Această taxă este nerambursabilă, dar poate fi recuperată o dată cu plățile efectuate după ce produsul tău generează cel puțin $1,000.00 venit brut ajustat pentru magazinul Steam și prin achizițiile din cadrul aplicației. Plata veniturilor din vânzări și rambursarea taxei pot fi suspendate dacă plata depozitului este rambursată, returnată sau identificată ca fiind frauduloasă. Apasă aici pentru a afla mai multe informații cu privire la taxa Steam Direct.


Reguli și îndrumări
Avem câteva îndrumări cu privire la tipurile de conținut care pot fi distribuite prin Steam. Te rugăm să ții cont de aceste îndrumări dacă dorești să-ți distribui conținutul.

Ce nu ar trebui să publici pe Steam:
 1. Discurs încărcat de ură, adică un discurs care promovează ura, violența sau discriminarea împotriva unor grupuri sau persoane pe baza etniei, religiei, sexului, vârstei, dizabilităților sau orientării sexuale.
 2. Imagini explicite cu conținut sexual ale unor persoane reale.
 3. Conținut destinat exclusiv adulților care nu este etichetat corespunzător sau restricționat conform vârstei.
 4. Declarații calomnioase sau defăimătoare.
 5. Conținut care nu se află în proprietatea ta sau asupra căruia nu ai drepturi adecvate.
 6. Conținut care încalcă legile din jurisdicțiile unde este disponibil.
 7. Conținut care este în mod deliberat ofensiv sau are intenția de a șoca sau dezgusta utilizatorii.
 8. Conținut care exploatează copiii sub orice formă.
 9. Aplicații care modifică în moduri neașteptate sau dăunătoare calculatoarele clienților, cum ar fi malware sau viruși.
 10. Aplicații care încearcă în mod fraudulos să colecteze informații private, cum ar fi informațiile de conectare la Steam sau informații financiare (de exemplu, informații despre cardul bancar).
 11. Conținut video care nu este asociat în mod direct cu un produs lansat pe Steam.
 12. Videoclipuri RV la 360° neinteractive.
 13. Aplicații dezvoltate pe tehnologie blockchain care emit criptomonede sau NFT-uri sau permit schimbul acestora.

Tipuri de conținut acceptate
În principiu, acceptăm jocuri pentru a fi distribuite pe Steam. Aplicațiile software care nu sunt jocuri pot fi acceptate pentru distribuție dacă se regăsesc într-una dintre categoriile de mai jos:
 • Animație și modelare
 • Producție audio/video
 • Design și ilustrare
 • Editare foto
 • Tutoriale și educație
 • Finanțe și contabilitate
 • Instrumente pentru jucători
 • Instrumente SteamVR (drivere, interfețe suprapuse, utilitare)

Pe lângă cele enumerate mai sus, conținutul pe care îl publici pe Steam ar trebui, desigur, să respecte Acordul de distribuție Steam, Acordul pentru abonații Steam, îndrumările cu privire la Conduita online Steam și Politica de confidențialitate Steam.


Conectează-te pentru a începe
Apasă butonul de mai jos pentru a te conecta cu propriul cont de Steam și pentru a începe procesul de înregistrare la Steam Direct.