Steam Direct
Csatlakozás a Steamworks Terjesztési Programhoz
Üdvözlünk a Steam Directben! Ezt az új beküldési útvonalat arra terveztük, hogy hatékony, áttekinthető és megfizethető módot adjon az új játékfejlesztőknek bárhol a világon a Steamre hozni játékaikat.

Alább leírjuk a Steamworks Fejlesztői Program résztvevőjévé váláshoz szükséges lépéseket, hogy a Steamen keresztül terjeszthesd játékodat, VR-élményedet vagy videódat. Gyakori kérdésekért e folyamatról és további részletekért a Steames kiadásról nézd meg a Kezdeti lépések dokumentációt.
Mire lehet számítani
Van néhány lépés játékod Steames terjesztésre való előkészítésének útján. Itt egy általános áttekintés.
 1. Írd alá a digitális papírmunkát. Szükséged lesz az alább részletezett információkra.
 2. Fizesd meg az alkalmazásbeküldési díjat bármelyik támogatott Steam fizetési móddal az alább részletezett módon.
 3. Töltsd ki a papírmunkát banki és adózási adataiddal, valamint a személyazonosság-hitelesítéssel, hogy tudjuk, kivel fogunk üzletelni.
 4. Mostantól hozzáférsz a Steamworkshöz és megkezdheted terméked előkészítését a kiadásra. El kell majd készítened áruházi oldaladat, feltölteni a buildjeidet, konfigurálni bármilyen Steamworks funkciót és megadni a kívánt árazást. Keményen dolgoztunk eszközeink hatékonnyá tételén és a rendelkezésedre álló összes funkció dokumentálásán. További részletekért nézd meg a Steamworks dokumentációt.
 5. Mielőtt áruházi oldalad vagy játékbuilded megjelenhetne, van egy rövid felülvizsgálati eljárás, amelyben futtatjuk a játékodat, megnézzük az áruházi oldaladat, és ellenőrizzük, hogy helyesen van-e konfigurálva, a vártnak megfelelően fut és nem csinál semmi ártalmasat. Ez 1-5 napot vesz igénybe.
 6. Van néhány további időzítési követelmény, mielőtt kiadhatnád első néhány termékedet a Steamen:
  1. Egy 30 napos várakozási időszak alkalmazásdíjad megfizetése és aközött, amikor kiadhatod a játékodat. Ez időt ad nekünk adataid áttekintésére és annak megerősítésére, hogy tudjuk, kivel üzletelünk.
  2. Elő kell készítened áruházi oldaladat, és legalább két hétre kitenni egy „Hamarosan jön” oldalt. Ez segíteni fog érdeklődő vásárlóközönséged kiépítésében, akik kívánságlistára tehetik játékodat vagy részt vehetnek annak témáiban. Annak gyakorlására is lehetőséget ad, hogyan beszélj termékedről, hogy a legjobb módon mutathasd be, amikor megnyomod a „Kiadás” gombot.
 7. Most már készen állsz a kiadásra. A kiadás irányítása most már a te kezedben van, és akkor frissíthetsz, amikor akarsz.


Ami jó, ha kéznél van:
Fizetési információ
Pontos banki információk szükségesek, pl. routing number, bankszámlaszám és a bank címe, hogy tudjuk, hova utaljuk az alkalmazás eladásából befolyó összeget.

Vedd figyelembe, hogy a számlatulajdonos nevének meg kell egyeznie a fent megadott hivatalos adatokban szereplő névvel. Ha cégként regisztrálsz, és még nincs bankszámlád, nyitnod kell egyet, mielőtt folytathatnád.

Adózási információ
Végig leszel vezetve egy rövid adózási kérdőíven adóállapotod és visszatartási rátád megállapítására. A kérdőív kitöltéséhez szükséges információ attól függ, hogy magánszemélyként vagy cégként regisztrálsz-e, és hol vagy, vagy hol található a céged. US állampolgároknak és cégeknek ahhoz hasonló információkra lesz szüksége, mint amik a W-9 űrlapon találhatók. Az USA-val adómegállapodásos státuszban levő országok állampolgárainak és cégeinek ahhoz hasonló információkra lesz szüksége, amik a W-8BEN űrlapon találhatók.

Minden bekért információra azért van szükség, hogy előkészíthessünk a Steamworksben. Kattints ide a további részletekért az adóvisszatartásról.

Steam Direct díj
Hogy teljesen elkészülj, $100.00 díjat kell majd megfizetned minden egyes, a Steamen terjeszteni kívánt termék után (a „Steam Direct díj”). Ezt a díjat a Steam által a régiódban támogatott bármely fizetési móddal megfizetheted, kivéve azokkal, amik a Steam Pénztárcát használják.

Ez a díj nem visszatéríthető, de visszanyerhető a folyósított kifizetésben, miután terméked legalább $1,000.00 korrigált bruttó jövedelmet ért el a Steam áruházi és alkalmazáson belüli vásárlásokkal. Az eladások utáni jövedelem és a díj visszafizetése visszatartható, ha a díj visszaterhelésre vagy visszatérítésre került, vagy más módon visszaélésnek minősült. További információ a Steam Direct díjról itt található.


Szabályok és irányelvek
A Steamen keresztül terjesztett tartalommal kapcsolatban létezik néhány irányelv. Kérjük, tartsd észben ezeket az irányelveket, amikor eldöntöd, belekezdesz-e a terjesztésbe.

A Steamen nem terjeszthető tartalom:
 1. Gyűlöletkeltés, például olyan beszéd, amely gyűlöletet, erőszakot, vagy megkülönböztetést szít embercsoportokkal szemben etnikai hovatartozás, vallás, nem, kor, fogyatékosság, vagy szexuális orientáció alapján.
 2. Szexuális tartalmú képek valódi emberekről.
 3. Olyan felnőtt tartalom, amely nincs megfelelően jelölve és korhatárosítva.
 4. Rágalmazó vagy becsületsértő kijelentések.
 5. Olyan tartalom, amely nem a te tulajdonod, vagy nincs megfelelő jogosultságod a felhasználáshoz.
 6. Olyan tartalom, ami jogot sért bármely joghatósági területen, ahol elérhető.
 7. Nyilvánvalóan sértő, illetve megbotránkoztatás vagy undorkeltés szándékával közzétett tartalom.
 8. Olyan tartalom, amely bármely módon gyerekeket használ ki.
 9. Olyan alkalmazás, amely a felhasználó számítógépét váratlan vagy ártalmas módon befolyásolja, pl. malware vagy vírusok által.
 10. Olyan alkalmazások, amelyek tisztességtelen módszerrel igyekeznek bizalmas információkat gyűjteni a felhasználókról, pl. Steam adatokat vagy pénzügyi információkat (pl. bankkártya-információk).
 11. Olyan videótartalmak, amelyek nem köthetők közvetlenül egy Steamen megjelent termékhez.
 12. Nem interaktív 360°-os VR videók.
 13. Kriptovaluták vagy nem helyettesíthető tokenek (NFT) kibocsátását vagy cseréjét lehetővé tevő blokklánc-technológián alapuló alkalmazások.

Elfogadott tartalomtípusok
Steames terjesztésre elsődlegesen játékokat fogadunk el. Nem játék jellegű szoftverek esetleg elfogadhatók terjesztésre, ha az alábbi kategóriák valamelyikébe esnek:
 • Animáció és modellezés
 • Hang/videófeldolgozás
 • Tervezés és illusztrálás
 • Fotószerkesztés
 • Képzés és oktatás
 • Pénzügy és könyvelés
 • Játékoseszközök
 • SteamVR eszközök (illesztőprogramok, átfedések, kellékek)

A fentiek mellett a Steamen publikálni szánt tartalomnak meg kell felelnie a Steam terjesztési megállapodásnak, a Steam előfizetői szerződésnek, a Steam online viselkedési szabályzatnak és a Steam adatvédelmi irányelveknek.


Jelentkezz be a kezdéshez
Kattints a lenti gombra, hogy bejelentkezz Steam fiókodba, és megkezdd a Steam Direct feliratkozási folyamatát.