Steam Direct
Συμμετοχή στο πρόγραμμα διανομής Steamworks
Καλώς ορίσατε στο Steam Direct! Η νέα διαδρομή καταχώρησης είναι σχεδιασμένη για να παρέχει έναν εξορθολογισμένο, διαφανή και φτηνό δρόμο για νέους δημιουργούς παιχνιδιών από οπουδήποτε στον κόσμο να φέρνουν παιχνίδια στο Steam.

Παρακάτω περιγράφονται τα απαραίτητα βήματα για να γίνετε μέρος του προγράμματος δημιουργών Steamworks για να διανείμετε το παιχνίδι, εμπειρία VR ή βίντεό σας μέσω του Steam. Για συχνές ερωτήσεις σχετικά με αυτή τη διαδικασία και για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία στο Steam, δείτε την τεκμηρίωση Ξεκινώντας.
Τι να περιμένετε
Υπάρχουν μερικά βήματα στη διαδρομή για να ετοιμάσετε το παιχνίδι σας για διανομή μέσω Steam. Ορίστε μια γενική επισκόπηση.
 1. Υπογράψτε τα ψηφιακά έγγραφα. Θα χρειαστείτε τις πληροφορίες που αναφέρονται παρακάτω.
 2. Πληρώστε τη χρέωση κατάθεσης εφαρμογής με οποιαδήποτε μέθοδο πληρωμής Steam όπως περιγράφεται παρακάτω.
 3. Ολοκληρώστε τα έγγραφα με τα τραπεζικά και φορολογικά στοιχεία σας καθώς και επιβεβαίωση ταυτότητας ώστε να γνωρίζουμε με ποιον θα συνεργαζόμαστε μαζί.
 4. Τώρα έχετε πρόσβαση στο Steamworks και μπορείτε να ξεκινήσετε να προετοιμάζετε τον τίτλο σας για κυκλοφορία. Θα χρειαστεί να φτιάξετε τη σελίδα καταστήματός σας, να ανεβάσετε τις δομές σας, να διαμορφώσετε οποιεσδήποτε δυνατότητες Steamworks και να εισάγετε την επιθυμητή σας τιμολόγηση. Εργαστήκαμε σκληρά για να εξορθολογίσουμε τα εργαλεία μας και να καταγράψουμε όλη τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες σε εσάς. Ελέγξτε την τεκμηρίωση Steamworks για περισσότερες λεπτομέρειες.
 5. Πριν κυκλοφορήσετε τη σελίδα καταστήματος ή το παιχνίδι σας, υπάρχει μια σύντομη διαδικασία επανεξέτασης στην οποία δοκιμάζουμε το παιχνίδι σας, παρατηρούμε τη σελίδα καταστήματός σας και ελέγχουμε ότι έχει ρυθμιστεί σωστά και ότι δουλεύει όπως θα έπρεπε, χωρίς να κάνει κάτι επιβλαβές. Αυτό διαρκεί μεταξύ 1 έως 5 ημέρες.
 6. Υπάρχουν μερικές επιπλέον χρονικές απαιτήσεις πριν μπορέσετε να κυκλοφορήσετε τους πρώτους μερικούς τίτλους σας στο Steam:
  1. Μια περίοδος 30 ημερών μεταξύ του πότε πληρώσατε τη χρέωση εφαρμογής σας και του πότε μπορείτε να κυκλοφορήσετε το παιχνίδι σας. Αυτό μας δίνει χρόνο να αναθεωρήσουμε τις πληροφορίες σας και να επιβεβαιώσουμε ότι γνωρίζουμε με ποιον συνεργαζόμαστε.
  2. Θα χρειαστεί να ετοιμάσετε τη σελίδα καταστήματός σας και ανεβάσετε μια δημοσίως ορατή σελίδα «προσεχώς» για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αυτό θα βοηθήσει να ξεκινήσετε να χτίζετε το κοινό σας από πελάτες που ενδιαφέρονται που μπορούν να προσθέσουν το παιχνίδι σας στη λίστα επιθυμιών τους ή να συμμετέχουν σε συζητήσεις. Αυτό επίσης σας δίνει την ευκαιρία να εξασκηθείτε στο πώς να μιλάτε για το προϊόν σας ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή παρουσίαση όταν πατήσετε το κουμπί «κυκλοφορία».
 7. Τώρα είστε έτοιμοι για κυκλοφορία. Οι έλεγχοι κυκλοφορίας είναι τώρα στα χέρια σας και μπορείτε να ενημερώσετε όποτε θέλετε.


Πληροφορίες που θα πρέπει να έχετε πρόχειρες:
Πληροφορίες πληρωμής
Θα χρειαστούμε ακριβή τραπεζικά στοιχεία, όπως αριθμός δρομολόγησης, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και διεύθυνση τράπεζας ώστε να γνωρίζουμε πού θα αποστείλουμε τις πληρωμές από τις πωλήσεις της εφαρμογής σας.

Σημειώστε ότι το όνομα δικαιούχου του τραπεζικού σας λογαριασμού πρέπει να ταιριάζει με το όνομα της νόμιμης ταυτοποίησης που εισάγατε παραπάνω. Εάν δεν έχετε έναν τραπεζικό λογαριασμό για την επιχείρησή σας, θα χρειαστεί να ανοίξετε έναν προτού συνεχίσετε.

Φορολογικά στοιχεία
Θα κατευθυνθείτε μέσω ενός σύντομου φορολογικού ερωτηματολόγιου για να καθοριστεί η φορολογική σας κατάσταση και το ποσοστό κράτησης. Οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο εξαρτώνται στο αν εγγράφεστε ως ιδιώτης ή ως εταιρεία και στο πού βρίσκεται η εταιρεία σας. Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις ΗΠΑ θα χρειαστούν πληροφορίες παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται σε φόρμα W-9. Πολίτες και επιχειρήσεις σε χώρα με φορολογική σύμβαση με τις ΗΠΑ θα χρειαστούν πληροφορίες παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται σε φόρμα W-8BEN.

Όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες είναι απαραίτητες για να σας ετοιμάσουμε στο Steamworks. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρακράτηση φόρου.

Χρέωση Steam Direct
Για να είστε πλήρως έτοιμοι, θα χρειαστεί να πληρώσετε μία χρέωση $100.00 για κάθε προϊόν που επιθυμείτε να διανείμετε στο Steam (η «Χρέωση Steam Direct»). Μπορείτε να πληρώσετε αυτήν τη χρέωση με οποιαδήποτε μέθοδο πληρωμής υποστηρίζεται από το Steam στην περιοχή σας, εκτός από μεθόδους που χρησιμοποιούν το Πορτοφόλι Steam.

Αυτή η χρέωση δεν επιστρέφεται, αλλά θα είναι ανακτήσιμη στις πληρωμές που θα γίνουν αφού το προϊόν σας αποκτήσει τουλάχιστον $1,000.00 προσαρμοσμένα ακαθάριστα έσοδα από το Κατάστημα Steam και από αγορές εντός εφαρμογής. Η πληρωμή των εσόδων από τις πωλήσεις και η πληρωμή της χρέωσης μπορεί να κρατηθεί αν η κατάθεση ανακληθεί, επιστραφεί ή αλλιώς αναγνωριστεί ως ψευδής. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Χρέωση Steam Direct εδώ.


Κανόνες και οδηγίες
Έχουμε κάποιες οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο που μπορείτε να διανείμετε μέσω του Steam. Είναι καλό να έχετε αυτές τις οδηγίες κατά νου όταν επιλέγετε να προχωρήσετε με μία διανομή.

Τι δεν πρέπει να δημοσιεύετε στο Steam:
 1. Ρητορική μίσους, δηλαδή λόγος που προωθεί μίσος, βία ή διακρίσεις εναντίον ομάδων ανθρώπων με βάση την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, την ηλικία, την αναπηρία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό
 2. Εικόνες πραγματικών ανθρώπων με σεξουαλικό περιεχόμενο
 3. Περιεχόμενο για ενήλικες που δεν έχει κατάλληλη επιγραφή και ηλικιακή προειδοποίηση
 4. Δυσφημιστικές ή συκοφαντικές δηλώσεις
 5. Περιεχόμενο που δεν αποτελεί ιδιοκτησία σας και για το οποίο δεν έχετε επαρκή δικαιώματα
 6. Περιεχόμενο που παραβιάζει τους νόμους οποιασδήποτε περιοχής δικαιοδοσίας στην οποία θα είναι διαθέσιμο
 7. Περιεχόμενο που είναι ξεκάθαρα προσβλητικό ή προορίζεται για να σοκάρει ή να αηδιάσει τους θεατές
 8. Περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται παιδιά με οποιονδήποτε τρόπο
 9. Εφαρμογές που τροποποιούν τους υπολογιστές πελατών με απροσδόκητους και επιβλαβείς τρόπους, όπως είναι το κακόβουλο λογισμικό και οι ιοί
 10. Εφαρμογές που προσπαθούν μέσω εξαπάτησης να συλλέξουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, όπως τα διαπιστευτήρια Steam ή οικονομικά δεδομένα (π.χ. στοιχεία πιστωτικής κάρτας)
 11. Περιεχόμενο βίντεο το οποίο δεν σχετίζεται άμεσα με κάποιο προϊόν που έχει κυκλοφορήσει στο Steam
 12. Μη διαδραστικά βίντεο VR 360
 13. Εφαρμογές βασισμένες σε τεχνολογία blockchain που εκδίδουν ή επιτρέπουν ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων ή NFTs.

Αποδεκτοί τύποι περιεχομένου
Αποδεχόμαστε κυρίως παιχνίδια για διανομή στο Steam. Λογισμικό που δεν είναι παιχνίδι μπορεί να γίνει αποδεκτό για διανομή εάν ταιριάζει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:
 • Κίνηση και μοντελοποίηση
 • Παραγωγή ήχου/βίντεο
 • Σχεδίαση και εικονογράφηση
 • Επεξεργασία εικόνας
 • Εκπαίδευση και εκμάθηση
 • Χρηματοοικονομικά και λογιστική
 • Εργαλεία παικτών
 • Εργαλεία SteamVR (Οδηγοί, επικαλύψεις, βοηθητικά προγράμματα)

Επιπλέον με τα παραπάνω, το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο Steam πρέπει να συμμορφώνεται με το Συμφωνητικό διανομής Steam, το Συμφωνητικό συνδρομητή Steam, τη Διαδικτυακή συμπεριφορά Steam και την Πολιτική απορρήτου Steam.


Συνδεθείτε για να ξεκινήσετε
Πατήστε το παρακάτω κουμπί για να συνδεθείτε με το λογαριασμό Steam σας και να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγγραφής για το Steam Direct.