Steam Direct
Steamworks-jakeluohjelmaan liittyminen
Tervetuloa Steam Directiin! Uusi julkaisulinja tarjoaa uusille pelikehittäjille kautta maailman virtaviivaisen, läpinäkyvän ja edullisen tavan tuoda pelejä Steamiin.

Alta löydät ohjeet, joiden avulla liitytään Steamworks-kehittäjäohjelmaan. Ohjelman jäsenenä voit jakaa pelejä, VR-kokemuksia ja videioita Steamin kautta. Näin pääset alkuun -artikkelista löydät lisätietoja prosessista ja Steamissä julkaisemisesta.
Mitä odottaa
Saat pelisi julkaisuvalmiuteen Steamissä käymällä läpi muutaman vaiheen. Tässä on yleiskatsaus asiaan.
 1. Allekirjoita digitaaliset dokumentit. Tarvitset alapuolella kuvattuja tietoja.
 2. Maksa sovelluksen ennakkomaksu millä tahansa Steamin tukemalla maksutavalla.
 3. Viimeistele pankkisi kanssa asiakirjat, verotiedot ja henkilöllisyyden vahvistaminen, jotta tiedämme, kenen kanssa teemme liiketoimintaa.
 4. Nyt pääset sisälle Steamworksiin ja voit aloittaa valmistelemaan pelisi julkaisua. Sinun tulee luoda kauppasivu, ladata koontiversiosi, määrittää Steamworks-esittelysi ja antaa toivomasi hinta. Olemme tehneet kovasti töitä tehostaaksemme ja nopeuttaaksemme työkalujen ja dokumenttien piirteitä ja toimintoja, jotta ne olisivat sinulle saatavilla. Katso Steamworksin dokumentaatiosta lisätietoa.
 5. Ennen kuin kauppasivusi tai peli voidaan julkaista,äy se läpi lyhyen arviointiprosessimme. Testaamme peliäsi, katsomme kauppasivuasi, ja varmistamme, että kaikki on määritelty oikein ja toimii odotetusti, eikä aiheuta ongelmia. Tässä kestää 1 - 5 päivää.
 6. On vielä lisäksi pari ajoitusvaatimusta, ennen kuin voit julkaista ensimmäiset pelisi Steamissä:
  1. Sovellusmaksun maksamisen ja pelisi julkaisemisen välillä on 30 päivän odotusaika. Meille jää aikaa arvioida tietosi ja vahvistaa, että tiedämme, kenen kanssa meillä on liiketoimia.
  2. Sinun tulee valmistella kaupan sivusi ja laittaa näkyville Tulossa pian -sivu vähintään kahdeksi viikoksi. Tämä helpottaa rakentamaan yleisöä kiinnostuneista asiakkaista, jotka voivat lisätä pelisi toivelistalleen tai osallistua keskusteluihin. Tämä on myös mahdollisuus harjoitella tapaasi kertoa tuotteesta, jotta voit esitellä sitä parhaimmalla mahdollisella tavalla klikatessasi Julkaise-painiketta.
 7. Nyt olet valmis julkaisemaan. Julkaiseminen on nyt täysin hallinnassasi, ja voit päivittää tietoja aina halutessasi.


Varaa seuraavat tiedot valmiiksi:
Maksutiedot
Tarvitsemme ajantasaiset maksutiedot kuten routing number (jos pankkisi on USA:ssa), pankkitilin numero ja pankin osoite, jotta voimme lähettää tuotteenne myynnistä ansaitsemanne maksut.

Huomaa, että pankkitilisi tilinhaltijan nimen tulee vastata yllä kuvattua laillista tunnistusta. Jos olet kirjautumassa yrityksenä etkä ole perustanut firmallesi pankkitiliä, sinun tulee aukaista se, ennen kuin voit jatkaa.

Verotiedot
Sinut ohjataan lyhyeen verokyselyyn, jotta voimme päätellä ennakonpidätyksesi ja verotietosi. Täyttämiseen tarvittavat tiedot riippuvat siitä, edustatko yksilöä vai yritystä ja missäpäin edustamasi yritys sijaitsee. Yhdysvalloissa sijaitsevat yritykset tarvitsevat samanlaista tietoa, jota löytyy W-9-lomakkeesta. Kansalaiset ja yritykset, jotka kuuluvat Yhdysvaltojen verosopimuksen piiriin, tarvitsevat samanlaista tietoa, jota löytyy lomakkeesta W-8BEN.

Kaikki pakolliset tiedot tarvitaan, jotta voit käyttää Steamworksia. Ennakkopidätyksestä saat lisätietoa täältä.

Steam Direct -maksu
Jotta saat kaiken toimimaan, sinun on maksettava Steam Direct -maksu ($100.00) jokaisesta tuotteesta, jota haluat jaella Steamissä. Voit maksaa sen millä tahansa Steamin alueellasi tukemalla maksutavalla paitsi Steam-lompakkovaroilla.

Maksua ei palauteta, mutta se on hyvitettävissä, kunhan tuotteesi on tehnyt ainakin $1,000.00 mukautettua bruttotuloa (Adjusted Gross Revenue) Steamin kaupassa ja pelin sisäisillä ostoilla. Myynneistä saatujen tulojen tilitys ja palkkion takaisinmaksu voidaan evätä, jos ennakkomaksu on peritty takaisin, hyvitetty tai muuten tunnistettu maksupetokseksi. Lisätietoja Steam Direct -maksusta löytyy täältä.


Säännöt ja ohjeet
Meillä on joitakin ohjeita sen suhteen, millaista sisältöä Steamin kautta voi jakaa. Pidä nämä ohjeet mielessäsi tehdessäsi päätöstä siitä, haluatko jatkaa jakamisprosessia.

Steamin kautta ei saisi jakaa:
 1. Vihapuhetta eli puhetta, joka edistää tiettyyn ihmisryhmään kohdistuvaa vihaa, väkivaltaa tai syrjintää etnisyyden, uskonnon, sukupuolen, iän, vamman tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella.
 2. Oikeita ihmisiä sisältäviä seksuaalisia kuvia.
 3. Vain aikuisille tarkoitettua sisältöä, jota ei ole asianmukaisesti luokiteltu ja jolle ei ole määritetty ikärajaa.
 4. Kunniaa loukkaavat ja häpäisevät lausunnot.
 5. Sisältöä, jota et omista tai johon sinulla ei ole riittäviä ja asianmukaisia oikeuksia.
 6. Sisältöä, joka loukkaa minkä tahansa lainkäyttöalueen lakeja, jossa sisältö tulee olemaan saatavilla.
 7. Sisältöä, joka on ilmeisen loukkaavaa tai tarkoitettu järkyttämään katsojia tai tuottamaan vastenmielisyyttä.
 8. Sisältöä, joka hyväksikäyttää lapsia millään tavalla.
 9. Sovelluksia, jotka muokkaavat asiakkaiden tietokoneita odottamattomalla tai haitallisella tavalla, kuten haittaohjelmat tai virukset.
 10. Sovelluksia, jotka vilpillisesti pyrkivät keräämään luottamuksellisia tietoja, kuten Steam-tunnistetietoja tai taloustietoja (esimerkiksi luottokorttitietoja).
 11. Videosisältöä, joka ei liity suoraan Steamissä julkaistuun tuotteeseen.
 12. 360 asteen VR-videoita, jotka eivät ole interaktiivisia.
 13. Lohkoketjuteknologialla tehdyt sovellukset, jotka antavat kryptovaluuttaa tai NFT:itä tai sallivat niiden vaihtamisen.

Hyväksyttyä sisältöä
Hyväksymme Steam-jakeluun pääasiassa pelejä. Muita ohjelmia voidaan hyväksyä jakeluun, jos ne kuuluvat seuraaviin luokkiin:

 • animointi ja mallintaminen
 • ääni- ja videotuotanto
 • muotoilu ja kuvittaminen
 • kuvankäsittely
 • opetukselliset ohjelmat ja opetuspelit
 • talous ja kirjanpito
 • pelaajan työkalut
 • SteamVR-työkalut (ajurit, peitetasot ja hyötyohjelmat).

Yllä mainittujen lisäksi Steamissä julkaisemasi sisällön on luonnollisesti oltava Steam-jakelusopimuksen, Steam-tilaussopimuksen, Steamin käyttäytymissääntöjen ja Steamin tietosuojakäytännön mukaista.


Kirjaudu sisään aloittaaksesi
Klikkaa alhaalta kirjautuaksesi Steam-tilillesi ja aloittaaksesi Steam Directin rekisteröiminen.