Steam Direct
Aan het Steamworks-distributieprogramma deelnemen
Welkom bij Steam Direct! Dit nieuwe indieningsproces is ontworpen om een gestroomlijnde, transparante en betaalbare route te bieden voor nieuwe spelontwikkelaars van over de hele wereld om spellen op Steam uit te brengen.

Hieronder vind je de stappen die je moet doorlopen om deel uit te maken van het Steamworks-ontwikkelaarsprogramma om je spel, VR-ervaring of video via Steam te distribueren. Veelvoorkomende vragen over dit proces en meer informatie over uitgeven op Steam vind je in de documentatie Aan de slag.
Wat je kunt verwachten
Er zijn een aantal stappen die je moet volgen om je spel gereed te maken voor distributie via Steam. Hier vind je een algemeen overzicht.
 1. Onderteken het digitale papierwerk. Je hebt de onderstaande informatie nodig.
 2. Betaal de kosten voor de waarborg voor de app met om het even welke onderstaande Steam-betaalmethode.
 3. Vul de papieren in met je bank- en belastingsgegevens en identiteitsverificatie, zodat we weten met wie we zaken gaan doen.
 4. Je hebt nu toegang tot Steamworks en kunt je titel dus op de uitgave voorbereiden. Dat betekent dat je een winkelpagina moet aanmaken, je builds moet uploaden, eventuele Steamworks-functies moet configureren en je gewenste prijsstelling moet invoeren. We hebben hard gewerkt aan het stroomlijnen van onze tools en het documenteren van alle diensten en functies die er voor je beschikbaar zijn. Neem zeker een kijkje in de Steamworks-documentatie voor meer informatie.
 5. Voordat je winkelpagina of spelbuild live kan gaan, is er een kort beoordelingsproces waar we je spel draaien, je winkelpagina bekijken en controleren of die juist geconfigureerd is, werkt zoals verwacht en niet schadelijk is. Dit duurt 1 tot 5 dagen.
 6. Er zijn een paar extra tijdvereisten voordat je je eerste titels op Steam kunt uitgeven:
  1. Een wachtperiode van dertig dagen tussen wanneer je de appkosten betaalt en wanneer je het spel kunt uitgeven. Dit geeft ons de tijd om je informatie te beoordelen en te bevestigen dat we weten met wie we zaken doen.
  2. Je moet je winkelpagina voorbereiden en minimaal twee weken een openbaar zichtbare pagina met 'Binnenkort verwacht' opzetten. Dit helpt je om een groep geïnteresseerde klanten op te bouwen die je spel aan hun verlanglijst kunnen toevoegen of aan discussies kunnen deelnemen. Het is daarnaast een goed oefenmoment om over je product te praten, zodat je de best mogelijke presentatie hebt wanneer je op de knop Uitgeven klikt.
 7. Je bent nu helemaal gereed voor uitgave. Jij hebt de volledige controle over de uitgave en je kunt ook updaten wanneer je wilt.


Informatie die je bij de hand moet hebben:
Betalingsinformatie
We hebben correcte bankinformatie nodig, zoals de bankcode, het bankrekeningnummer en het adres van de bank, zodat we weten waar we de betalingen van de verkopen van je applicatie heen moeten sturen.

Opmerking: De naam van de rekeninghouder van je bankrekening moet overeenkomen met de naam van je wettelijke identificatie zoals hierboven beschreven. Als je je inschrijft als bedrijf en nog geen bankrekening voor dat bedrijf hebt geopend, moet je er eerst een openen voordat je kunt doorgaan.

Belastinggegevens
Je wordt doorgestuurd naar een korte belastingvragenlijst om je belastingstatus en het percentage aan bronbelasting te bepalen. De informatie die je nodig hebt om de vragenlijst te kunnen voltooien hangt af van of jij je als individu of als bedrijf aanmeldt en waar jij woont of je bedrijf is gevestigd. Burgers en bedrijven in de VS hebben informatie nodig die lijkt op wat er te vinden is op formulier W-9. Burgers en bedrijven in een land met een belastingverdrag met de VS hebben informatie nodig die lijkt op wat er te vinden is op formulier W-8BEN.

Alle vereiste informatie is nodig voor het gebruik van Steamworks. Klik hier voor meer informatie over bronbelasting.

Steam Direct-vergoeding
Om volledig operationeel te zijn, moet je een vergoeding van $100.00 betalen voor elk product dat je op Steam wilt verkopen (de 'Steam Direct-vergoeding'). Je kunt deze vergoeding betalen met elke betaalmethode die door Steam in je regio wordt ondersteund, behalve met methoden die gebruikmaken van de Steam-portemonnee.

Deze vergoeding kan niet worden terugbetaald, maar wordt gecrediteerd in de betaling die je ontvangt nadat je product ten minste $1,000.00 aan aangepaste bruto-omzet (Adjusted Gross Revenue) heeft verzameld voor aankopen in de Steam-winkel en in de app zelf. De uitbetaling van verkoopsinkomsten en terugbetaling van de vergoeding kan geweigerd worden indien de stortingskosten geannuleerd of teruggestort worden, of op een andere manier als frauduleus worden aangeduid. Meer informatie over de Steam Direct-vergoeding kun je hier vinden.


Regels en richtlijnen
We hebben enkele richtlijnen opgesteld over de inhoud die via Steam kan worden gedistribueerd. Houd rekening met deze richtlijnen als je besluit om een product te distribueren.

Wat je niet moet publiceren op Steam:
 1. Haatspraak: taal­ge­bruik dat aan­zet tot haat, geweld of discriminatie tegen groepen of individuen gebaseerd op etniciteit, religie, genderidentiteit, leeftijd, handicap of seksuele geaardheid.
 2. Seksueel expliciete afbeeldingen van echte personen.
 3. Inhoud voor volwassenen die niet als dusdanig is gelabeld en voorzien van gepaste leeftijdsbeperkingen.
 4. Smadelijke of lasterlijke beweringen.
 5. Inhoud waarvan je de rechten niet bezit.
 6. Inhoud die inbreuk maakt op de wet in rechtsgebieden waar die inhoud beschikbaar zal zijn.
 7. Inhoud die overduidelijk aanstootgevend is, of bedoeld om het publiek te schokken of te doen walgen.
 8. Inhoud die kinderen uitbuit, op welke wijze dan ook.
 9. Applicaties die ongewenste of schadelijke wijzigingen aanbrengen op computers van klanten, zoals malware of virussen.
 10. Applicaties die op frauduleuze wijze proberen om gevoelige gegevens te verzamelen, zoals aanmeldgegevens voor Steam of financiële gegevens (bijvoorbeeld creditcardgegevens).
 11. Video's die niet rechtstreeks gerelateerd zijn aan een product dat op Steam is uitgebracht.
 12. 360-VR-video's die niet interactief zijn.
 13. Applicaties die gemaakt zijn met blockchaintechnologie en het mogelijk maken cryptovaluta of NFT's uit te geven of uit te wisselen.

Geaccepteerde soorten inhoud
We aanvaarden voornamelijk spellen voor distributie op Steam. Andere software kan eventueel ook aanvaard worden, als het om een van de volgende categorieën gaat:
 • Animatie en modellering
 • Audio- of videoproductie
 • Ontwerp en illustratie
 • Fotobewerking
 • Educatie en handleidingen
 • Financiën en boekhouding
 • Tools voor spelers
 • SteamVR-tools (stuurprogramma's, overlays, hulpmiddelen)

Naast de hierboven beschreven punten, moet inhoud die je publiceert op Steam natuurlijk ook voldoen aan de Steam-distributieovereenkomst, de Steam Subscriber Agreement, de online gedragsregels van Steam en het Steam-privacybeleid.


Meld je aan om te beginnen
Klik op de onderstaande knop om je met je Steam-account aan te melden en met het inschrijfproces voor Steam Direct te beginnen.