Steamworks-dokumentasjon
Butikktilstedeværelse
Denne seksjonen inneholder detaljert informasjon om hva som inngår i behandling av tilstedeværelse i Steam-butikken.

Noen av de omtalte emnene:

ApplikasjonerEn applikasjon (eller app) er hovedrepresentasjonen til et produkt på Steam. En applikasjon har som regel sin egen butikkside, sin egen samfunnssentral, og er det som dukker opp i kunders bibliotek.
Startsider for utviklere og utgivereVerktøy for utviklere og utgivere for å opprette en tilpasset hjemmeside for organisasjonen sin og for å vise alle spillene som er laget eller publisert av organisasjonen.
Kommer snartDu kan sette opp en «kommer snart»-side for produktet lenge før utgivelsesdatoen. På denne måten kan du gjøre kunder oppmerksomme på at produktet kommer ut på Steam og begynne å skape et publikum og engasjement rundt produktet.
Tidlig tilgangSteams tidlig tilgang gir deg mulighet til å selge et spill på Steam mens det fortsatt utvikles, og informere kunder om at et produkt skal betraktes som «uferdig». Tidlig tilgang er et sted for spill som er i en spillbar alfa- eller betatilstand, er verdt den nåværende verdien av den spillbare versjonen, og som du planlegger å utvikle videre frem til utgivelse.
store/editingDenne dokumentasjonen inneholder informasjon om hvordan du forbereder butikksiden før utgivelse og oppdaterer butikksiden etter utgivelse.
SeriesiderTilknytt beslektede spill ved å definere og angi en serie for hvert spill, film, programvare eller VR-opplevelse, og så knytte dem til en hjemmeside for serien.
Grafiske elementer – oversiktSom en del av utgivelsen på Steam må du levere diverse grafiske ressurser for produktet. Disse vises på forskjellige steder i Steam-butikken og i kunders bibliotek.
DirektesendingerLes mer om å strømme spillet på produktsiden eller utviklersiden på Steam.
Lokalisering og språkSteam er en global plattform og støtter derfor flere språk på tvers av mange funksjoner på plattformen. Over 60 % av brukere på Steam bruker plattformen på et annet språk enn engelsk, så det er viktig å rette opplevelsen du tilbyr, mot disse brukerne. Å støtte så mange spill, valutaer og betalingsmetoder som mulig gjør det mulig for Steam å tilby best mulig opplevelse til kunder over hele verden. Denne veiledningen forklarer hvordan språk støttes på Steam.
store/accoladesUtmerkelser inkluderer anmeldelser og priser som spillet har vunnet. Denne dokumentasjonen viser deg hvordan du legger til disse utmerkelsene på produktsiden.
Forhåndskjøp på SteamVåre erfaringer med forhåndskjøp er at det har en tendens til å være ineffektivt med mindre det allerede er høye forventninger og spillet har mye markedsføring, og til og med da anbefaler vi korte perioder for forhåndskjøp på Steam.
PrissettingPartnere på Steam er ansvarlige for å angi og behandle prissetting for produktene sine. Utviklersiden til Steamworks byr på verktøy for å konfigurere prissetting og rabatter i alle valutaer som støttes på Steam.
Alternativer for utgivelseDu kan velge mellom 3 forskjellige synlighetsalternativer i butikken, avhengig av produktet og utgivelsestidspunkt, når du trykker på «Utgi applikasjon».
UtgivelsesprosessUtgivelsen av produktet er for det meste opp til deg, men Valve må gå gjennom og godkjenne produktet før utgivelse. Du kan velge datoen for utgivelse og du kan konfigurere mesteparten av funksjonene selv. Den generelle prosessen for å lansere produktet på Steam vises øverst på produktets startside i Steamworks.
Fjerning av produkter på SteamHvis du av en eller annen grunn må slutte å selge produktet, kan Valve hjelpe deg med å gjøre nødvendige endringer. Denne dokumentasjonen kan være nyttig hvis du avbryter eller trekker tilbake et spill, eller hvis du har mistet distribusjonsrettighetene og må slutte å selge et spill.
GjennomgangsprosessNår du har fullført sjekklistene, må tilstedeværelsen i butikken og produktets byggversjon gjennomgås av Valve før du kan gi ut spillet eller programvaren. Du må trykke «Marker som klar for gjennomgang» for å kommunisere til Valve at du har gjort de nødvendige forberedelsene og er klar for at butikksiden og foreslått pris skal gås gjennom.
Merkelapper på SteamMerkelapper er begreper som kan knyttes til spillet, og er synlige på butikksiden. Merkelapper er viktige metadata som hjelper med å beskrive et spill til kunder, og det hjelper Steam med å anbefale spillet på best mulig måte.
TrailereSom en del av utgivelsen på Steam må du laste opp en trailer for produktet. Trailere vises øverst på produktets butikkside og er ofte noe av det første potensielle kunder ser.
BestselgerlisterSteam har forskjellige bestselgerlister i butikken, deriblant den mest synlige på startsiden til Steam. Du finner dem også ved å bla gjennom merkelapper, temaer eller sjangere, men da begrenset til den spesifikke kategorien.
Anbefalte fremgangsmåter for oppdatering av spillGenerelle fremgangsmåter å ta i betraktning når man gir ut en oppdatering, samt anbefalte fremgangsmåter som vi hos Valve har lært fra større oppdateringer vi har gitt ut til egne produkter og fra mange andre produkter som er tilgjengelige på Steam.
BrukeranmeldelserBrukere som har registrert spilletid på et produkt på Steam, kan skrive anmeldelser og gi uttrykk for om de anbefaler produktet til andre. Anmeldelsene kan vises på produktets butikkside og i Steam-samfunnet, avhengig av om andre brukere synes anmeldelsen er nyttig. Sammensetningen av positive og negative anmeldelser brukes for å regne ut anmeldelsespoeng, som også vises på butikksiden. Det gir kunder en oversikt over hvordan andre har anmeldt produktet de siste 30 dagene og gjennom produktets levetid.
Gratis å spilleDu kan gi ut spill som gratis å spille, eller i noen tilfeller endre et eksisterende spill til å bli gratis å spille. Denne dokumentasjonen gir et nærmere innblikk i hvordan man setter opp et spill som er gratis å spille, synlighet i butikken og anbefalte fremgangsmåter for utviklere av gratisspill.