Steamworks dokumentáció
Áruházi jelenlét
E szakasz részletes betekintés nyújt a Steam áruházi jelenléted kezelésébe.

Néhány téma, amire kitérünk:

AlkalmazásokAz alkalmazás (vagy app) egy termék legfőbb képviselője a Steamen. Egy alkalmazásnak általában saját áruházi oldala és közösségközpontja van, és az alkalmazás az, ami megjelenik a vásárlók Könyvtárában.
Fejlesztői és kiadói kezdőoldalakEszközök a fejlesztőknek és kiadóknak szervezetük egyedi oldalának létrehozásához, és az adott szervezet által készített vagy kiadott játékok megjelenítéséhez.
Hamarosan jönJóval a kiadási dátumod előtt közzétehetsz egy „Hamarosan jön” oldalt a termékedhez. Ily módon tájékoztathatod a vásárlókat, hogy a játék érkezik a Steamre, és elkezdhetsz a terméked köré közönséget építeni és érdeklődést kelteni iránta.
Korai hozzáférésA Steam Korai hozzáférés lehetővé teszi játékod árusítását a Steamen, miközben az még fejlesztés alatt áll, és annak jelzését a vásárlóknak, hogy a termék „befejezetlennek” tekintendő. A Korai hozzáférés olyan játékoknak nyújt teret, amelyek játszható alfa vagy béta állapotúak, megérik a játszható build jelenlegi értékét, és amelyek továbbfejlesztését tervezed kiadható állapotúvá.
store/editingE dokumentáció arról nyújt információt, hogyan készítsd elő áruházi oldaladat a kiadás előtt, és hogyan frissítsd azt a kiadás után.
Franchise-oldalakKapcsolj össze kapcsolódó játékokat úgy, hogy minden játékhoz, filmhez, szoftverhez vagy VR élményhez meghatározol és beállítasz egy franchise-t, majd mindegyiket összekapcsolod a franchise kezdőlapjával.
Grafikai elemek – ÁttekintésA kiadási folyamat részeként a Steamen különféle grafikai elemeket kell biztosítanod a termékedhez. Ezek különböző helyeken jelennek meg a Steam Áruházban és a vásárlók Könyvtárában.
Élő közvetítésTudj meg többet játékod közvetítéséről termékoldaladra vagy a fejlesztői kezdőoldaladra a Steamen.
Lokalizáció és nyelvekA Steam egy globális platform, így több nyelvet támogat a platform számos funkciójához. A Steam felhasználók több mint 60%-a az angoltól eltérő nyelven használja a Steamet, ezért fontos élményed e felhasználókra szabása. A lehető legtöbb nyelv, pénznem és fizetési mód támogatása lehetővé teszi, hogy a Steam a lehető legjobb élményt nyújtsa a vásárlóknak világszerte. Ez az útmutató elmagyarázza, hogyan támogatjuk a nyelveket a Steamen.
store/accoladesAz „elismerések” a játékod által kapott értékeléseket és díjakat tartalmazza. E dokumentáció megmutatja, hogyan add ezeket az elismeréseket a termékoldaladhoz.
Elővásárlás a SteamenAz elővásárlásokkal az a tapasztalatunk, hogy jellemzően hatástalanok, hacsak nem egy nagyon várt és erőteljesen reklámozott termék, és még ekkor is rövid elővásárlási időszakot javaslunk a játékokhoz a Steamen.
ÁrazásA Steamen a partnerek felelnek a termékeik árazásának beállításáért és kezeléséért. A Steamworks fejlesztői oldal eszközöket kínál az árak és kedvezmények beállításához a Steam által támogatott minden pénznemben.
Kiadási lehetőségekA termékedtől és a kiadás időzítésétől függően 3 különböző áruházi láthatósági lehetőségből választhatsz az „Alkalmazás kiadása” gombra kattintáskor.
Kiadási folyamatTerméked kiadása leginkább a te kezedben van, bár a Valve-nek a kiadás előtt felül kell vizsgálnia és jóvá kell hagynia a termékedet. Kiválaszthatod a kiadás dátumát, és te magad állíthatod be a jellemzők legtöbbjét. Terméked Steames megjelenésének általános folyamata a Steamworksben a terméked kezdőoldalának tetején jelenik meg.
Termék kivezetése a SteamrőlHa valamilyen okból abba kell hagynod terméked árusítását, a Valve segíteni tud a szükséges változtatások végrehajtásában. E dokumentáció a segítségedre lesz, ha egy játék megszüntetését vagy kivezetését tervezed, vagy ha elvesztetted a terjesztési jogokat, és abba kell hagynod egy játék árusítását.
Felülvizsgálati eljárásMiután teljesítetted az ellenőrző listáidat, a Valve-nek felül kell vizsgálnia áruházi jelenlétedet és termékbuildedet, mielőtt a játékodat vagy szoftveredet kiadhatnád. Rá kell kattintanod a „Felülvizsgálatra készként jelölésre”, hogy jelezd a Valve-nek, elvégezted a szükséges munkálatokat, és készen állsz az áruházi oldalad és javasolt árazásod felülvizsgálatára.
Steam címkékA címkék olyan kifejezések, amelyek játékodra alkalmazhatók, és láthatók az áruházi oldaladon. A címkék fontos metaadatok, amelyek segítenek leírni egy játékot a vásárlóknak, és segítenek a Steamnek megtalálni a játékod ajánlásának legjobb módját.
ElőzetesekA Steames kiadási folyamat részeként fel kell töltened egy előzetest a termékedhez. Az előzetes a terméked áruházi oldalának tetején jelenik meg, és gyakran ez az egyik első dolog, amit a potenciális vásárlóid látni fognak.
Legkelendőbbek listákA Steamen számos legkelendőbbek lista van szerte az Áruházban, köztük a legszembetűnőbb a Steam kezdőoldalán. Egy adott kategóriához tartozó egyedi címkéket, témákat vagy műfajokat böngészve is megtalálhatod őket.
Játékod frissítése – Bevált módszerekFrissítés készítésekor figyelembe veendő általános gyakorlatok, néhány olyan bevált módszerrel, amelyeket itt a Valve-nél tanultunk a saját termékeink jelentős frissítéseiből és sok más, a Steamen elérhető termékből.
Felhasználói értékelésekAzok a felhasználók, akik játszottak a termékeddel a Steamen, értékelést írhatnak, és jelezhetik, hogy ajánlják-e másoknak a termékedet. Ezek az értékelések megjelenhetnek a terméked áruházi oldalán és a Steam közösségben, attól függően, hogy hány másik felhasználó találja azokat hasznosnak. A pozitív és negatív értékelések összegzését egy értékelési pontszám kiszámításához használjuk, ami szintén megjelenik az áruházi oldaladon, áttekintést adva arról, hogyan értékelték a vásárlók a termékedet az elmúlt 30 napban, illetve annak teljes élettartama során.
Ingyenesen játszható játékokJátékodat kiadhatod ingyenesen játszhatóként, vagy egyes esetekben átminősítheted létező játékodat ingyenesen játszhatóvá. Ez a dokumentáció részletezi az ingyenesen játszható játékok beállításait, áruházi láthatóságát és a bevált módszereket ingyenesen játszható játékok fejlesztőinek.