Steamworks-dokumentaatio
Kaupan ulkoasu
Osiossa käydään läpi Steam-kaupan ulkoasun hallinnointi.

Aiheita ovat muun muassa:

SovelluksetSovellus on pääasiallinen tuotteen esitysmuoto Steamissä. Sovelluksella on yleensä oma kauppasivu ja yhteisökeskus, ja sovellus näkyy asiakkaiden kirjastoissa.
Kehittäjien ja julkaisijoiden kotisivutKehittäjille ja julkaisijoille tarkoitetut työkalut, joilla voi luoda yritykselle räätälöidyn kotisivun. Kotisivulla voidaan esitellä yrityksen tekemät ja julkaisemat pelit.
Tulossa pianVoit luoda Tulossa pian -sivun pelillesi hyvissä ajoin ennen julkaisupäivää. Näin kerrot asiakkaille tulevasta pelistäsi, alat kerätä yleisöä ja nostatat innostusta.
Early AccessEarly Access -vaiheessa voit myydä peliäsi Steamissä, vaikka kehitystyö on vielä kesken, mutta asiakkaiden tulee olla tietoisia, ettei kyseessä ole valmis julkaisu. Jos sinulla on alfa- tai betavaiheessa oleva koontiversio, jonka pelattavuus ja hinta ovat sopusoinnussa, ja jonka aiot kehittää valmiiksi julkaisuksi, niin Early Access on sopiva ratkaisu.
Kauppasivun muokkaaminenDokumentaatiossa kerrotaan, miten kauppasivu määritetään ennen julkaisua ja päivitetään julkaisun jälkeen.
Pelisarjan sivutLinkitä toisiinsa liittyvät pelit yhteen ja määritä jokaiselle pelille, elokuvalle, ohjelmistolle tai VR-kokemukselle pelisarja (franchise). Sen jälkeen voit linkittää jokaisen pelin pelisarjan kotisivulle.
Graafiset elementit – yleiskatsausSinun on toimitettava tuotteellesi tiettyjä graafisia elementtejä osana Steamin julkaisuprosessia. Ne näkyvät eri puolilla Steam-kauppaa ja asiakkaiden kirjastoissa.
SuoratoistoLisätietoja pelin striimauksesta tuotesivulle tai kehittäjän kotisivulle Steamissä.
Lokalisointi ja kieletSteam on globaali alusta, joka tukee monia alustan ominaisuuksia usealla kielellä. Yli 60 % Steamin käyttäjistä käyttää alustaa jollain muulla kielellä kuin englannilla, joten on tärkeää, että tarjoat sisältöä myös näille käyttäjille. Tukemalla mahdollisimman monia kieliä, valuuttoja ja maksutapoja Steam voi tarjota asiakkailleen kautta maailman parhaan mahdollisen kokemuksen. Osiossa kerrotaan Steamin kielituesta.
Arvostelut ja palkinnot kauppasivullaPelisi saamat arvostelut ja palkinnot. Dokumentaatiosta selviää, kuinka saat lisättyä palkintotiedot ja suositukset tuotesivullesi.
Ennakkotilaaminen SteamissäEnnakkotilaukset eivät yleensä toimi hyvin, ellei kyseessä ole todella odotettu ja mainostettu peli, ja niissäkin tapauksissa ennakkomyyntijakso kannattaa pitää lyhyenä.
HinnoitteluSteamin yhteistyökumppanit ovat vastuussa tuotteidensa hinnoittelusta. Steamworks-kehittäjäsivustolla on työkaluja, jotka auttavat määrittämään alennukset ja hinnat kaikissa Steamin tukemissa valuutoissa.
JulkaisuasetuksetTuotteesta ja sen julkaisuajankohdasta riippuen voit valita kolmesta vaihtoehdosta, kuinka tuote näkyy kaupassa, kun olet julkaisemassa sovelluksen.
JulkaisuprosessiValve tarkistaa ja hyväksyy tuotteen ennen julkaisua, mutta julkaisupäivän ja useimmat muut julkaisuun liittyvät asiat saat päättää itse. Yleisselvitys Steamin julkaisuprosessista näkyy Steamworksissa tuotteen aloitussivun yläosassa.
Tuotteen poistaminen SteamistäJos jostain syystä haluat lopettaa tuotteesi myynnin, Valve voi auttaa tarvittavien muutosten tekemisessä. Dokumentaatiosta on apua, jos aiot peruuttaa pelin tai poistaa sen käytöstä, tai jos olet jakeluoikeuksien menettämisen seurauksena lopettamassa pelin myynnin.
ArviointiprosessiKun pelisi tai ohjelmistosi on muilta osin julkaisuvalmis, Valven pitää vielä arvioida sen koontiversio ja kaupan ulkoasu. Klikkaa lopuksi "Valmis arvioitavaksi", jotta Valve saa tiedon, että tarkistuslistan kohdat on hoidettu, ja että kauppasivu ja hinnoitteluehdotukset ovat valmiit tarkistettaviksi.
Steam-tunnisteetTunnisteet ovat termejä, jotka kuvaavat peliä. Ne näkyvät kauppasivulla. Tunnisteiden avulla asiakkaat saavat käsityksen pelistä, ja niiden perusteella Steam tekee pelisuosituksia.
TraileritOsana Steamin julkaisuprosessia tuotteelle on ladattava traileri. Kauppasivun yläreunassa näkyvä traileri on useimmiten ensimmäinen asia, jonka mahdolliset asiakkaat huomaavat.
Myydyimpien pelien listaSteam-kaupassa on useita myydyimpien listoja, joista näkyvin on Steamin kotisivulla. Listat löytyvät myös tunnisteiden, teemojen tai lajityyppien perusteella.
Pelin päivitys – parhaat käytännötKokoelma Valvella ja Steamissä hyviksi havaittuja tuotepäivitysvinkkejä.
TuotearvostelutKäyttäjät, joilla on tallennettua peliaikaa tuotteessasi Steamissä, voivat kirjoittaa arvosteluja ja suositella peliäsi muille. Arvostelut näkyvät tuotteesi kauppasivulla ja Steam-yhteisössä sen mukaan, kuinka moni käyttäjä pitää niitä hyödyllisenä. Kauppasivulla näkyy myös positiivisten ja negatiivisten arvostelujen perusteella laskettu pistemäärä, joka antaa yleiskuvan tuotteen suosiosta edellisen kuukauden ja koko sen elinkaaren aikana.
Ilmaiseksi pelattavat pelitPelin voi julkaista ilmaiseksi pelattavana tai joissain tapauksissa jo julkaistun maksullisen pelin voi muuttaa ilmaiseksi pelattavaksi. Dokumentaatio käy läpi ilmaiseksi pelattavien pelien määrittämisen, näkyvyyden kaupassa ja parhaat käytännöt.