Steamworks-dokumentaatio
Kaupan ulkoasu
Osiossa käydään läpi Steam-kaupan ulkoasun hallinnointi.

Aiheita ovat muun muassa:

SovelluksetSovellus on pääasiallinen tuotteen esitysmuoto Steamissä. Sovelluksella on yleensä oma kauppasivu ja yhteisökeskus, ja sovellus näkyy asiakkaiden kirjastoissa.
Kehittäjien ja julkaisijoiden kotisivutKehittäjille ja julkaisijoille tarkoitetut työkalut, joilla voi luoda yritykselle räätälöidyn kotisivun. Kotisivulla voidaan esitellä yrityksen tekemät ja julkaisemat pelit.
Tulossa pianVoit luoda Tulossa pian -sivun pelillesi hyvissä ajoin ennen julkaisupäivää. Näin kerrot asiakkaille tulevasta pelistäsi, alat kerätä yleisöä ja nostatat innostusta.
Early AccessSteamin Early Accessin avulla voit myydä peliäsi Steamissä samaan aikaan, kun sitä kehitetään. Asiakkaille tulee kertoa, että tuote on edelleen "keskeneräinen". Early Access on paikka peleille, jotka ovat pelattavassa alfa- tai betavaiheessa, koontiversion hinnan arvoisia ja joiden kehittämistä aiot jatkaa julkaisuun asti.
Kauppasivun muokkaaminenDokumentaatiossa kerrotaan, miten kauppasivu määritetään ennen julkaisua ja päivitetään julkaisun jälkeen.
Pelisarjan sivutLinkitä toisiinsa liittyvät pelit yhteen ja määritä jokaiselle pelille, elokuvalle, ohjelmistolle tai VR-kokemukselle pelisarja (franchise). Sen jälkeen voit linkittää jokaisen pelin pelisarjan kotisivulle.
Graafiset elementit – yleiskatsausSinun on toimitettava tuotteellesi tiettyjä graafisia elementtejä osana Steamin julkaisuprosessia. Ne näkyvät eri puolilla Steam-kauppaa ja asiakkaiden kirjastoissa.
Suoratoisto (beta)Lisätietoja pelin striimauksesta tuotesivulle tai kehittäjän kotisivulle Steamissä.
Lokalisointi ja kieletSteam on globaali alusta, joka tukee monia alustan ominaisuuksia usealla kielellä. Yli 60 % Steamin käyttäjistä käyttää alustaa jollain muulla kielellä kuin englannilla, joten on tärkeää, että tarjoat sisältöä myös näille käyttäjille. Tukemalla mahdollisimman monia kieliä, valuuttoja ja maksutapoja Steam voi tarjota asiakkailleen kautta maailman parhaan mahdollisen kokemuksen. Osiossa kerrotaan Steamin kielituesta.
Ennakkotilaaminen SteamissäKokemustemme mukaan ennakko-ostot eivät toimi hyvin, ellei kyseessä ole kovasti odotettu ja mainostettu peli. Siinäkin tapauksessa pelien ennakko-ostojaksot Steamissä kannattaa pitää lyhyinä.
HinnoitteluSteamin yhteistyökumppanit ovat vastuussa tuotteidensa hinnoittelusta. Steamworks-kehittäjäsivustolla on työkaluja, joiden avulla voit määrittää alennukset ja hinnat kaikissa Steamin tukemissa valuutoissa.
JulkaisuasetuksetTuotteen ja julkaisun ajankohdasta riippuen voit valita kolmesta eri vaihtoehdosta sen, miten tuote näkyy kaupassa Julkaise sovellus -vaihtoehtoa klikattaessa.
JulkaisuprosessiVoit päättää tuotteen julkaisusta itse, mutta Valven tulee tarkistaa ja hyväksyä tuote ennen sen julkaisua. Voit valita julkaisupäivän ja määrittää suurimman osan toiminnoista itse. Steamin tuotejulkaisun yleisprosessi näkyy Steamworksissä tuotteen aloitussivun yläosassa.
Tuotteen poistaminen SteamistäJos haluat jostain syystä lopettaa tuotteesi myynnin, Valve voi auttaa tarvittavien muutosten tekemisessä. Dokumentaatiosta on apua, jos haluat peruuttaa pelin, poistaa sen käytöstä tai jos olet menettänyt pelisi jakeluoikeudet, minkä seurauksena sinun tulee lopettaa sen myynti.
ArviointiprosessiKun olet käynyt läpi tarkistuslistat, Valven pitää arvioida tuotteen koontiversio ja kaupan ulkoasu, ennen kuin voit julkaista pelisi tai ohjelmistosi. Klikkaamalla Merkitse valmiiksi arviointia varten ilmoitat Valvelle, että olet suorittanut loppuun kaikki tarpeelliset vaiheet. Ilmoita myös, että kauppasivu ja hintaehdotukset ovat arviointivalmiita.
Steam-tunnisteetTunnisteet ovat termejä, joilla voidaan kuvata peliä. Ne näkyvät kauppasivulla. Tunnisteet ovat tärkeitä metatietoja, joiden avulla peliä kuvaillaan asiakkaille. Niiden perusteella Steam tekee pelisuosituksia.
TraileritOsana Steamin julkaisuprosessia tuotteelle on ladattava traileri. Trailerit näytetään tuotteen kauppasivun yläreunassa, ja ne ovat usein ensimmäinen asia, jonka mahdolliset asiakkaat näkevät.
Pelin päivitys – parhaat käytännötPäivitykseen liittyviä yleisiä ja parhaita käytäntöjä, jotka olemme Valvella oppineet omista tuotepäivityksistämme ja useista muista Steamin tuotteista.
KäyttäjäarvioinnitKäyttäjät, joilla on tallennettua peliaikaa tuotteessasi Steamissä, voivat kirjoittaa arviointeja ja suositella peliäsi muille. Arvioinnit voivat näkyä tuotteesi kauppasivulla ja Steam-yhteisössä sen mukaan, kuinka moni käyttäjä pitää arviointia hyödyllisenä. Positiivisten ja negatiivisten arviointien perusteella lasketaan arviointipisteet, jotka näkyvät myös kauppasivulla. Ne luovat yleiskuvan siitä, miten asiakkaat ovat arvioineet tuotteen edellisen 30 päivän ja koko elinkaaren aikana.