Steamworks-dokumentation
Butikstilstedeværelse
Denne sektion giver et dybdegående indblik i, hvad det kræver at administrere din butikstilstedeværelse på Steam.

Nogle af de omtalte emner er:

ApplikationerEn applikation (eller app) er den primære repræsentation af et produkt på Steam. Generelt har en app sin egen butiksside, sin egen fællesskabshub, og det er den, kunder ser i deres bibliotek.
Udvikler- og udgiverhjemmesiderVærktøjer til udviklere og udgivere, som gør det muligt at skabe en tilpasset hjemmeside til en organisation og vise alle spil, som organisationen har lavet eller udgivet.
Kommer snartDu kan oprette en "Kommer snart"-side for dit produkt i god tid forud for din udgivelsesdato. På denne måde kan du gøre kunderne opmærksomme på, at titlen kommer på Steam, og begynde at opbygge et publikum og skabe begejstring for dit produkt.
Tidlig adgangTidlig adgang på Steam giver dig mulighed for at sælge dit spil på Steam, mens det stadig udvikles, og samtidig gøre kunderne opmærksomme på, at et produkt er at betragte som "ufærdigt". Tidlig adgang er et sted for spil, der befinder sig i en spilbar alfa- eller betatilstand, som er det samme værd som den aktuelle værdi af det spilbare build, og som du har tænkt dig at fortsætte med at udvikle frem til udgivelsen.
Redigering af en butikssideDenne dokumentation indeholder oplysninger om, hvordan du forbereder din butiksside forud for udgivelsen og opdaterer din butiksside efter udgivelsen.
FranchisesiderForbind relaterede spil ved at definere og opsætte en franchise for hvert spil, hver film, software eller VR-oplevelse og derefter linke hver ting til en franchisehjemmeside.
Grafiske assets – oversigtDu skal som en del af udgivelsesprocessen på Steam levere forskellige grafiske aktiver til dit produkt. Disse vises på forskellige steder i Steam-butikken og i kundernes biblioteker.
LivestreamingLæs mere om, hvordan du streamer dit spil til din produktside eller udviklerside på Steam.
Lokalisering og sprogSteam er en global platform og understøtter derfor mange sprog på tværs af en lang række platformfunktioner. Over 60% af Steams brugere benytter Steam på et andet sprog end engelsk, så det er vigtigt, at du skræddersyr den oplevelse, du tilbyder, til disse brugere. Med understøttelse af flest mulige sprog, valutaer og betalingsmetoder kan Steam levere den bedst mulige oplevelse til kunder i hele verden. Denne guide forklarer, hvordan sprog understøttes på Steam.
Anerkendelser på butikssiderAnerkendelser inkluderer anmeldelser og priser, som dit spil har modtaget. Denne artikel viser, hvordan du tilføjer disse anerkendelser til din produktside.
Forudkøb på SteamVores erfaringer med forudkøb er, at de ofte er ineffektive, medmindre der er tale om en længe ventet titel med omfattende markedsføring, og selv i sådanne situationer anbefaler vi at holde forudkøbsperioderne på Steam korte.
PrisfastsættelsePartnere på Steam er ansvarlige for at fastsætte og administrere priserne på deres produkter. Steamworks-udviklerwebstedet indeholder værktøjer til konfiguration af priser og rabatter i alle de valutaer, der understøttes af Steam.
UdgivelsesmulighederDu har 3 forskellige muligheder til rådighed for butikssynlighed, som du, afhængigt af dit produkt og tidspunktet for udgivelsen, kan vælge imellem, når du klikker på "Udgiv app".
UdgivelsesprocesUdgivelsen af dit produkt ligger hovedsageligt i dine hænder, men Valve skal gennemgå og godkende produktet, inden det kan udgives. Du kan vælge en dato for udgivelsen, og du kan konfigurere de fleste aspekter selv. Den generelle procedure for lancering af dit produkt på Steam fremgår øverst på din produktstartside i Steamworks.
Fjernelse af et produkt fra SteamHvis du af en eller anden årsag holder op med at sælge dit produkt, kan Valve hjælpe dig med at foretage de nødvendige ændringer. Denne dokumentation er nyttig, hvis du annullerer eller tilbagetrækker et spil, eller hvis du har mistet distributionsrettighederne og skal holde op med at sælge en titel.
GennemgangsprocesNår du har gennemgået dine tjeklister, skal din butikstilstedeværelse og dit produktbuild gennemgås af Valve, før du kan udgive dit spil eller din software. Du skal klikke på "Markér som klar til gennemgang" for at meddele Valve, at du har færdiggjort de nødvendige emner og er klar til, at din butiksside og dine foreslåede priser gennemgås.
Steam-tagsTags er beskrivende ord, som du kan knytte til dit spil, og de er synlige på din butiksside. Tags er vigtige metadata, som beskriver dit spil for kunderne og hjælper Steam med at anbefale det til dem på den bedste måde.
TrailereDu skal som en del af udgivelsesprocessen på Steam uploade en trailer til dit produkt. Trailere vises øverst på dit produkts butiksside og er ofte en af de første ting, som dine potentielle kunder får at se.
Lister over topsællerterSteam har forskellige lister over topsællerter i butikken, inklusive den mest fremtrædende liste på Steams startside. Du kan også finde listerne, når du gennemser et individuelt tag, tema eller en genre, som omfatter netop den kategori.
Bedste fremgangsmåder for spilopdateringerEt generelt sæt fremgangsmåder, som er værd at overveje, når du laver en opdatering, foruden nogle af de bedste fremgangsmåder, vi hos Valve har lært fra de store opdateringer, som vi har lavet med vores egne produkter, og ved at lære fra mange andre produkter, som er tilgængelige via Steam.
BrugeranmeldelserBrugere, der har registreret spilletid i dit produkt på Steam, kan skrive anmeldelser og indikere, om de anbefaler dit produkt til andre brugere. Disse anmeldelser vises muligvis på dit produkts butiksside og i Steam-fællesskabet, afhængigt af hvor mange brugere der finder anmeldelsen nyttig. Det samlede antal positive og negative anmeldelser bruges til at beregne en anmeldelsesscore, som ligeledes vises på din butiksside, og som giver et overblik over, hvordan kunderne har anmeldt dit produkt i løbet af de seneste 30 dage og i dets samlede levetid.
Gratis at spilleDu kan udgive dit spil som "gratis at spille" eller i visse tilfælde ændre dit nuværende spil til et gratisspil. Denne dokumentation forklarer, hvordan man konfigurerer spil, som er gratis at spille, synlighed i butikken og bedste fremgangsmåder for udviklere af gratisspil.