Steamworks-dokumentaatio
Pelin päivittäminen
Steamin ydintoimintoihin kuuluu se, että pelaajat saavat tiedon pelisi tuoreimmasta versiosta. Oli kyseessä sitten pieni virheen korjaus tai tärkeä sisällön lisäys, Steam tarjoaa kunnon työkalut, joilla ilmoitat päivityksestä ja hoidat sen pelaajien käsiin.

Seuraavassa käsitellään päivitykseen liittyviä yleisiä ja parhaita käytäntöjä, jotka olemme Valvella oppineet omista tuotepäivityksistämme ja useista muista Steamin tuotteista.

Olipa tuotteesi ilmaispeli tai yksinpelitarina, päivitykset voivat kasvattaa käyttäjien määrää ja lisätä mielenkiintoa. Lisätietoja asiakasviestinnästä löytyy Valvomisen suositellut käytännöt -dokumentaatiosta ja Robin Walkerin Steamin kehittäjäpäivillä pitämästä esitelmästä.

Päivitä milloin haluat!

Päivitykset ovat tärkeä osa tuotteesi elinkaarta ja olennainen tapa viestiä asiakkaidesi kanssa. Päivityksiä on tehtävä bugien ja ongelmien korjaamiseksi, mutta suuret päivitykset ovat myös mahtava tilaisuus lisätä uutta sisältöä, pelitiloja ja ominaisuuksia. Niiden avulla pidät yllä nykyisten asiakkaiden mielenkiintoa ja houkuttelet uusia.

Steam helpottaa pelisi päivittämistä tai sisällön lisäämistä tarpeesi mukaan, jotta voisit parhaalla mahdollisella tavalla ja aikataulusi mukaan palvella yleisöäsi. Voit päivittää peliäsi niin usein kuin haluat. Pidä kuitenkin päivitysten koko mielessäsi, sillä pelaajien tulee ladata jokainen päivitys ennen pelin uudelleenkäynnistämistä.

Suunnitelmat ja tavoitteet

Onnistuneen päivityksen suunnittelu on hyvä aloittaa pohtimalla tavoitteita. Pelaajien ilmoittamia ja pelitestauksesi yhteydessä esiin tulleita virheitä kannattaa korjata kaiken aikaa. Lisäksi on hyvä miettiä pidemmän tähtäimen sisältöpäivityksiä, jotka pitävät yllä pelaajien mielenkiintoa ja saavat heidät palaamaan pelin pariin.

Olipa kyseessä suuri tai pieni päivitys, jokainen niistä on yhteydenotto pelaajiin ja osoitus siitä, että kuuntelet pelaajien palautteita ja välität pelikokemuksista.

Virhe- ja ohjelmakorjaukset

Pelin päivittäminen ja korjaaminen ovat parhaita tapoja olla yhteydessä asiakkaisiin. Jos kuulet asiakkaiden törmäävän pelissäsi ongelmiin, asian korjaaminen mahdollisimman pian on paras tapa reagoida, jos se on mielekästä. Steam tarjoaa helpot keinot päivittää tuotteita milloin tahansa, joten on hyvä iteroida tuotteita ja auttaa ongelmiin törmänneitä asiakkaita.

Steamin yhteisökeskuksessa kannattaa ilmoittaa päivityksestä, jotta asiakkaat näkevät, mikä on muuttunut. Tämä osoittaa asiakkaille, että kuuntelet heitä ja haluat ratkaista huomatut ongelmat.

Tärkeät sisältöpäivitykset

Tuotteen iterointi ja päivitys ovat välttämättömiä, mutta päivitykseen liittyvä viestintä voi olla ratkaiseva askel. Olemme huomanneet, että tärkeitä päivityksiä kannattaa tehdä korkeintaan kerran kuussa tai kahdessa. Näin päivityksistä tulee riittävän isoja, kiinnostavia ja houkuttelevia. Aikaa jää myös asiakkaiden houkutteluun ja päivityksen mainostamiseen, mikä kasvattaa odotuksia.

Lähestymistapasi voi vaihdella oppiessasi pelaajien myönteisistä reaktioista. Tässä on malli meillä hyvin toimineesta prosessista, jota olemme hioneet kokeilemalla eri lähestymistapoja ja kuuntelemalla pelaajien palautetta:

 1. Houkuttele päivityksellä - Houkuttele tarinamuodossa olevalla päivityksellä 3–4 päivää etukäteen. Näin vihjailet tulevasta, herätät arvailuja ja nostatat innostusta asiakkaiden keskuudessa. Samalla tarjoat tuotteestasi lähdemateriaalia lehdistölle.
 2. Lue keskustelupalstoja sekä palautteita - Ennen päivityksen lähettämistä seuraa keskustelupalstoja ja palautteita, joiden pohjalta voit muokata sisältöä. Selvitä se, mistä osioista asiakkaat innostuvat eniten.
 3. Korosta ominaisuuksien ja pelin muutoksia - Korosta ominaisuuksien ja pelattavuuden muutoksia päivitystä edeltävässä viestinnässäsi. Näin lisäät arvailua, innostusta ja näkyvyyttä. Kun paljastat yksityiskohtia vähitellen, pelaajat saavat jäsennellä ja sulatella sisältöä rauhassa ennen pelaamista.
 4. Luo metapelejä tai kilpailuja - Luo metapelejä tai kilpailuja, jotta asiakkaasi saavat markkinoitua tuotettasi tehokkaasti kavereillensa tai muille pelaajille ja pääsevät näin antamaan oman osuutensa pelimaailmaan.

Esimerkkinä Valven omien pelien päivitysilmoituksista Counter-Strike: Global Offensiven viimeisin päivitys CS:GO:n verkkosivun oikeassa alalaidassa tai Dota 2 -päivitykset täällä ja täällä.

Tyylilajista tai ryhmän koosta riippumatta kaikki nämä perusosat ovat tehtävissä mille tuotteelle tahansa. Suosittelemme lämpimästi, että sama suunnittelu- ja sisällönkehittämisen tiimi olisi suoraan yhteydessä asiakkaisiin ja vastaisi heidän palautteeseensa. Tämä EI TARKOITA, että karttasuunnittelijan pitäisi kuluttaa koko päivänsä Steamin keskustelupalstan kysymyksiin vastaten. Se tarkoittaa kuitenkin, että osa kehitystiimin työtä on palautteiden lukeminen ja vastuun ottaminen pikemminkin, kuin tehtävän delegointi yhteisön esimiehille tai erilliselle PR-tiimille. Katso koko Dev Days -päivien puhe erityisistä esimerkeistä ja lisäoivalluksista.

Lisämateriaalia vai osa emopeliä?

Sinulla on muutama vaihtoehto pelisisällön toimittamiseksi pelaajille, kun julkaiset uutta sisältöä pelillesi. Voit myydä sen lisämateriaalina (DLC) tai pelinsisäisinä ostoksina. Voit myös liittää sen mukaan emopeliin ilmaisena sisältöpäivityksenä.

Parhaista käytännöistä on alhaalla ehdotuksia, joiden olemme nähneet toimivan useimmissa tapauksissa.
 • Ilmainen sisältö => osa peliä - Jos haluat jakaa sisällön ilmaiseksi, se kannattaa kokemuksemme perusteella sisällyttää osaksi peruspelin sisältöä. Näin pelaajat saavat tuoreimman sisällön ilman erillistä latauspainikkeen painamista (päinvastoin kuin jos julkaisisit päivityksen ilmaisena lisämateriaalina).
 • Pieni maksullinen sisältö => pelinsisäiset ostokset - Jos lisäät pientä maksullista sisältöä, kuten hattuja, yksittäisiä aseita tai kertakäyttöesineitä, kannattaa ehkä tarjota niitä yksittäisinä, pelinsisäisinä ostoksina. Steamworks sisältää helppokäyttöisen Steamin tavaraluettelopalvelun. Käytä lisäksi Steamin mikromaksuja, joilla pystyy käsittelemään kaikki maksut ja valuuttamuunnokset.
 • Iso maksullinen sisältö => lisämateriaali - Jos myyt huomattavia määriä sisältöä, kuten karttoja, uusia pelitiloja tai laajennuksen, suosittelemme käyttämään lisämateriaalia. Niin sisältö voidaan asentaa erikseen pienentäen tiedostokokoa pelaajille, jotka eivät osta lisäsisältöä. Voit markkinoida kokonaista sisältöä pelisi kauppasivulla.

Testaaminen

Haluat todennäköisesti varmistaa päivityksen toimivan Steamin koontiversiossa ennen sen lähettämistä. Voit testata useilla eri tavoilla. Varmista, että olet poistunut Testaaminen Steamissä -dokumentaatiosta.

Päivityksen lataaminen

Päivittääksesi pelisi tai ohjelmistosi koontiversion seuraa samoja ohjeita kuin alkuperäiskoontiversion luomiselle SteamPipe-järjestelmässä. Katso lisätietoja SteamPipe-dokumentaatiosta.

Huomaa! Asiakkaasi saavat oletuskoontiversion sen jälkeen, kun sovelluksesi on julkaistu. Testataksesi päivitystäsi sinun tulisi ladata uusi koontiversio Steampipe-järjestelmää käyttäen. Tämän jälkeen määritä tuo koontiversio testihaaraksi salasanalla, jotta voit arvioida sitä ennen oletushaaraan siirtoa. Katso ylhäältä Ladattujen koontiversioiden hallinta muistutuksena siitä, miten koontiversiohaarojasi hallitaan.

Koontiversion julkistaminen

Pystyt julkaisemaan päivityksesi pelaajille, kun olet ladannut ja testannut koontiversiotasi. Sen saat vaihtamalla haluamasi koontiversion uudeksi oletuskoontiversioksi. Varmista, että lisäät uuden depotin kaikkiin kauppa- ja tuotetunnuspaketteihin, jos loit uusia depotteja uutta sisältöä lisätessäsi. Katso pakettien dokumentaatiosta lisätietoa.

Päivityksestä tiedottaminen

Kun olet valmis julkaisemaan päivityksesi Steamissä, kerro siitä asiakkaille ja tarjoa heille palautekanava. Steamissä voit ilmoittaa päivityksestä ja levittää sanaa useammalla tavalla.
 • Käytä kuvituksen ohitusta - Käytä väliaikaisia tunnistekuvia, joilla kerrot asiakkaille pelin päivityksistä. Steamworksin "muokkaa kauppaa" -osion graafisten elementtien välilehdellä voi määrittää väliaikaisen kuvituksen ohituksen.
 • Julkaise ilmoitus - Kun julkaiset ilmoituksen Steamin yhteisökeskuksessa, se näkyy kaikille asiakkaille, jotka seuraavat peliä (joko yhteisökeskuksessa tai kauppasivulla). Ilmoitus näkyy myös kauppasivullasi ja tuotteesi kohdalla Steam-sovelluskokoelmassa.
 • Järjestä alennuskampanja - Isosta sisältöpäivityksestä saa enemmän irti, jos siihen yhdistää pelin alennuskampanjan. Sellainen herättää huomiota ja houkuttelee pelaajat ostamaan pelisi, koska se on kovasti tapetilla. Alennuskampanjasta lähtee myös sähköposti pelaajille, joiden toivelistalla pelisi on. Tämä toimii tosi hyvin yllämainitun, väliaikaisen kuvituksen kanssa.
 • Käytä päivitysten näkyvyyskierrosta - Jos kyseessä on tärkeä sisältöpäivitys, saat sen myös Steamin kaupan kotisivulla näkyviin käyttämällä Steamin päivitysten näkyvyyskierrosta. Näin levität helposti sanaa päivityksestäsi nykyisille ja uusille asiakkaille. Samalla pelisi näkyy hiljattain päivitettyjen pelien listalla.
  Päivitysten näkyvyyskierrosta käyttääksesi sinun täytyy ensin julkaista päivityksen yksityiskohdista kertova ilmoitus Steamin yhteisökeskuksessa. Lue lisätietoja Steam-päivitysten näkyvyyskierros -dokumentaatiosta.