Steamworks-dokumentation
Bedste fremgangsmåder for spilopdateringer
Steam er bygget op omkring en kernefunktionalitet, som består af at holde dine spillere opdateret med den seneste build af dit spil. Uanset om du skal rette en lille fejl eller tilføje en masse indhold, har Steam et robust sæt værktøjer, som du kan bruge til at meddele dine spillere om opdateringen og få den ud til dem.

I det følgende finder du et sæt fremgangsmåder, som er værd at overveje, når du laver en opdatering, foruden nogle af de bedste fremgangsmåder vi hos Valve har lært fra de store opdateringer, som vi har lavet med vores egne produkter og ved at lære fra mange andre produkter, som er tilgængelige via Steam.

Uanset om dit produkt er gratis at spille eller en singleplayer-fortælling, kan opdateringer få din brugerbase til at vokse og skabe et dybere engagement. Se vores dokumentation om de bedste måder at moderere på og hele Robin Walkers præsentation fra Steam Dev Days for at få generel information om, hvordan du kommunikerer med kunder.
Bemærk: Kunder forventer at kunne downloade dit spil og fremtidige opdateringer i Steam-klienten. Det er vigtigt, at du bruger Steam til at håndtere dine opdateringer og ikke kræver, at brugere downloader indhold i spillet, efter det er startet. Steam giver kunder en ensartet download- og opdateringsoplevelse, som gør det nemt at styre planlægning og placering af brugeres downloads og giver øget ydeevne og besparelser for udviklere.

Opdater når som helst

Opdateringer er en vigtig del af dit produkts livscyklus og er en vigtig form for kundekommunikation. Du vil skulle foretage opdateringer for at rette fejl og adressere problemer, men store opdateringer er også en kæmpe mulighed for at tilføje nyt indhold, nye spiltilstande eller nye funktioner for at hjælpe med at fastholde kundernes interesse og tiltrække nye spillere.

Steam gør det nemt at patche dit spil eller tilføje indhold når som helst efter behov, så du kan give dit publikum den bedste oplevelse, når det passer dig. Du kan lave opdateringer så tit, du vil, men husk, at spillere, som har dit spil installeret, skal downloade hver opdatering, før de kan starte spillet igen. Tag hensyn til dette, hvis dine opdateringer er store.

Planlægning og mål

For at få mest muligt ud af din opdatering skal du tænke på, hvilke mål du ønsker at opnå med opdateringen. Du vil formentlig ønske at lave programrettelser hele tiden for at rette problemer, som spillere har bragt op, eller som du har fundet under testning af spillet. Men du skal også tænke på langsigtede indholdsopdateringer, som fastholder spillernes engagement, så de kommer tilbage for at spille.

Uanset om din opdatering er stor eller lille, er de alle en form for kommunikation med spillerne, som viser, at du lytter til deres feedback, og at det er vigtigt for dig at forbedre spilleroplevelsen.

Fejl- og programrettelser

En af de bedste måder at kommunikere med dine kunder på er at opdatere og rette dit spil. Hvis du hører, at dine kunder oplever problemer med dit spil, er det bedste svar at rette problemet hurtigst muligt (inden for rimelighedens grænser). Steam gør det nemt at implementere opdaterede builds, når som helst du vil, så benyt dig af det for at være iterativ med dit produkt og hjælpe kunder med problemer.

Når du implementerer en opdatering, er det en god idé at slå en meddelelse op på din Steam-fællesskabshub, så kunderne kan se, hvad der er blevet ændret. Dette viser også kunderne, at du lytter til dem og arbejder på at adressere de problemer, som er blevet identificeret.

Store indholdsopdateringer

Iteration og opdatering af dit produkt er afgørende, men din kommunikation omkring opdateringen kan gøre en stor forskel. Vi har erfaret, at det for vores egne spil virker bedst at udgive store opdateringer maks. hver 1-2 måneder. Dette giver os mulighed for at sætte en opdatering sammen, som er stor nok til at opbygge begejstring, og det giver os tid nok til at tease eller informere om opdateringerne på forhånd, inden de udgives, for at skabe forventning.

Din tilgang kan variere, efterhånden som du lærer, hvad dine spillere reagerer positivt på. Her er et eksempel på en proces, som har fungeret godt for os, og som vi har finpudset ved at prøve forskellige tilgange og lytte til spillerfeedback:

  1. Lav en teaser om opdateringen – Lav en teaser om opdateringen (i fortællende stil om muligt) 3-4 dage i forvejen for at give hints, starte spekulation og begejstre kunder. Du giver også resurser til pressedækning om dit produkt.
  2. Hold øje med forummer og feedback – Hold øje med forummer og feedback forud for udgivelsen af opdateringen, og lav forbedringer eller justeringer til dit indhold derefter, eller find ud af, hvilke elementer dine kunder er mest begejstrede over, så du kan fremhæve dem derefter.
  3. Fremhæv ændringer i funktioner og gameplay – Fremhæv ændringer i funktioner og gameplay i din kommunikation forud for opdateringen for at skabe større synlighed, spekulation og begejstring. Når du afslører disse detaljer i små bidder, kan dine spillere analysere og fordøje indholdet, inden de rent faktisk spiller det.
  4. Skab metaspil eller konkurrencer – Skab metaspil eller konkurrencer, således at dine kunder reelt set markedsfører produktet over for deres venner eller andre spillere og får mulighed for at bidrage til spilverdenen.

Eksempler Hvis du har brug for eksempler på den type sider, vi laver hos Valve for opdateringsmeddelelser for nogle af vores egne spil, kan du se de seneste opdateringer til Counter-Strike: Global Offensive i højre side af CS:GO-hjemmesiden eller opdateringer til Dota 2 her og her.

Alle disse elementer kan laves for alle produkter, uanset genren eller størrelsen af udviklerteamet. Vi anbefaler på det kraftigste, at det team, som designer og skaber indholdet, også ser kundernes kommunikation og feedback direkte. Dette betyder IKKE, at din banedesigner skal bruge hele dagen på at besvare spørgsmål i Steam-forummet. Men det betyder, at det bør være en del af udviklerteamets rolle at læse feedback og være ansvarlig over for fællesskabet, i stedet for at det delegeres ud til fællesskabsledere eller et særskilt PR-team. Se hele Dev Days-diskussionen for at få specifikke eksempler og yderligere oplysninger.

DLC eller en del af grundspillet?

Når du udgiver nyt indhold til dit spil, har du forskellige muligheder med hensyn til, hvordan du kan give indholdet til spillerne. Du kan sælge det som indhold, der kan downloades (DLC), eller som køb i spillet. Eller du kan ganske enkelt inkludere det i grundspillet som en gratis indholdsopdatering.

Nedenfor er forslag til nogle bedste fremgangsmåder, som vi har erfaret fungerer godt i de fleste tilfælde:
  • Gratis indhold => en del af spillet – Hvis du vil have, at indholdet skal være gratis, har vi erfaret, at det fungerer bedst blot at inkludere det nye indhold som en del af indholdet i grundspillet. På den måde vil dine spillere have det seneste indhold med det samme, uden at de skal finde og klikke på en særskilt downloadknap (som de ville skulle, hvis du udgav opdateringen som gratis DLC).
  • Små betalte indholdstilføjelser => køb i spillet – Hvis du tilføjer små genstande i form af betalt indhold, f.eks. hatte, individuelle våben eller forbrugsvarer, kan du overveje at gøre dem til individuelle køb i spillet. Steamworks inkluderer en Steam-inventartjeneste, som er let at bruge, og selvfølgelig skal du bruge Steam-mikrotransaktioner, som håndterer betalingsprocessen og valutaomregning.
  • Store betalte indholdstilføjelser => DLC – Hvis du sælger en betydelig mængde indhold, f.eks. baner, nye spiltilstande eller en udvidelse, er det bedst at bruge DLC til det. Dette gør det muligt at installere indholdet separat for at reducere filstørrelsen for spillere, som ikke køber det ekstra indhold, og du kan markedsføre det omfattende indhold som en del af spillets butiksside.

Testarbejde

Inden du ruller opdateringen ud, skal du teste den selv fra et Steam-build. Der er flere måder at gøre dette på, så tjek dokumentationen Testarbejde i Steam.

Overførsel af opdateringen

For at opdatere dit spil eller dit software-build skal du blot følge de samme instruktioner som for at skabe dine første builds i SteamPipe. Tjek SteamPipe-dokumentationen for flere oplysninger.

Bemærk, at efter din app er udgivet til kunderne, vil dine kunder modtage det build, som er markeret som standardbuild. For at teste opdateringen skal du overføre det nye build ved hjælp af SteamPipe og derefter placere buildet på en testgren med en adgangskode, så det kan testes, før du flytter det til standardgrenen. Se Administration af overførte builds ovenfor for at få genopfrisket, hvordan du administrerer buildgrene.

Indstilling af dit build som live

Når du har overført og testet dit build, er du klar til at gøre det tilgængeligt for spillere. For at gøre dette skal du indstille det ønskede build som det nye "standardbuild". Hvis du har oprettet nye depoter under tilføjelsen af dette nye indhold, skal du sikre, at du tilføjer det nye depot til alle butiks- og nøglepakker. Se pakkedokumentationen for flere oplysninger.

Meddelelse om din opdatering på Steam

Når du er klar til at udgive din opdatering på Steam, skal du give kunderne besked og have et sted, hvor de kan give målrettet feedback. Steam giver dig flere måder at give kunder besked om din opdatering på og få nyheden ud:
  • Brug illustrationsskift – Du kan bruge et midlertidigt sæt af kapselbilleder til at fortælle dine kunder om opdateringer til dit spil. I sektionen "Rediger butik" i Steamworks, under fanen "Grafiske elementer" er der en sektion til at definere midlertidig tilsidesættelse af elementer. Mere om illustrationsskift
  • Slå en meddelelse op – Når du slår en begivenhed eller meddelelse op, vises den for alle kunder, som følger dit spil (hvilket de kan gøre fra din fællesskabshub eller butiksside), på din butiksside, i Steam-biblioteket, og den er tilgængelig fra downloadpanelet i Steam-klienten. Mere om begivenheder og meddelelser
  • Kør en rabatkampagne – For at få det meste ud af store indholdsopdateringer kan du planlægge det, så det kommer på samme tidspunkt som en rabat på dit spil. Dette kan hjælpe med at give spillet omtale og give spillere en grund til at købe dit spil nu, mens der er en masse interesse omkring spillet. Derudover vil spillere med dit spil på deres ønskeliste modtage en e-mail om, at dit spil er på udsalg. Dette fungerer rigtig godt kombineret med midlertidige illustrationsskift som beskrevet ovenfor. Mere om rabatter
  • Brug "Opdater synlighedsrunde – Hvis dette er en af dine store indholdsopdateringer, kan du bruge en synlighedsrunde for Steam-opdateringer for at få vist din opdatering på butiksstartsiden i Steam. Dette er nyttigt til at gøre nye og eksisterende kunder opmærksomme på din opdatering. Din titel vises også på en side over produkter, som er blevet opdateret for nylig.
    For at bruge en synlighedsrunde for opdateringer skal du først slå en Steam-fællesskabsmeddelelse op med oplysninger om din opdatering. Se dokumentationen om synlighedsrunder for Steam-opdateringer for at få flere oplysninger.