Steamworks-dokumentasjon
Prissetting

En nyere versjon er tilgjengelig på engelsk

Den engelske versjonen av siden er blitt oppdatert etter at denne oversettelsen ble publisert.
Trykk her for å se den engelske versjonen av denne siden.
Kort sagt
Steam støtter prissetting i over 35 valutaer, som sørger for at spillere kan forstå hva de betaler og gjøre det mulig å bruke hundrevis av lokale betalingsmetoder.
Integrasjonsnivå
Partnere på Steam er ansvarlige for å angi og behandle prissetting for produktene sine, og Steam har verktøy for å gjøre nettopp dette.

Oversikt

Partnere på Steam er ansvarlige for å angi og behandle prissetting for produktene sine. Utviklersiden til Steamworks har verktøy for å konfigurere prissetting og rabatter i alle valutaer som støttes på Steam. Innledende pris samt foreslåtte justeringer i pris gjennomgås av Valve, og behandles vanligvis innen én eller to virkedager. Vi anbefaler prisstrategier basert på erfaringer vi har gjort, og anbefaler priser basert på valutaomgjøringer og andre faktorer. Under behandling forsøker vi å sjekke prisene for feil inndata, men vi kan ikke garantere at vi fanger opp alt, så dobbeltsjekk prisene grundig før innsending.

Pristyper

Steam støtter flere forretningsmodeller som spill bruker for å prissette innhold, om det så er enkelt kjøp av et fullstendig spill, nedlastbart innhold, mikrotransaksjoner eller løpende abonnement. Denne artikkelen har hovedfokus på prissetting av pakker, som er kjøpsalternativet som vises til kunder på spillets butikkside på Steam.

Andre typer prissetting inkluderer mikrotransaksjoner i spill og løpende abonnement. Mer informasjon om implementasjon av disse typene:

Nødvendige tillatelser for å redigere priser

Kun enkelte utgiverkontoer har nødvendige tillatelser til å angi og justere prissetting eller konfigurere rabatter for produkter på Steam. For nye partnere i Steamworks er standardkontoen den Steam-kontoen som fullførte det digitale papirarbeidet for Steams distribusjonsavtale. Men den aktuelle personen i organisasjonen kan variere.

Hvis du ikke har nødvendige tillatelser som beskrevet nedenfor, er det beste alternativet å ta kontakt med en av administratorene dine i Steamworks. Dette er en bruker i organisasjonen som har muligheten til å tildele tillatelser. En liste over administratorer i Steamworks finnes i høyre kolonne på startsiden i Steamworks (med mindre du selv er administrator).


Følgende tillatelser kreves for en spesifikk konto for å kunne angi og justere prissetting for et produkt:

 • Steamworks-partneren som du er medlem av, må være partneren som får betalt for salg av produktet. Hvis du for eksempel jobber på et spill sammen med et annet studio, og det andre studioet er angitt som enheten som mottar utbetaling for salg av spillet, så kan kun medlemmer av det andre studioet endre priser.
 • Kontoen må spesifikt ha tillatelsen «Behandle priser og rabatter» for det aktuelle produktet. Ta en titt på behandling av brukere og tillatelser for mer informasjon.

Oppdatering av priser og tilføying av rabatter

Nedenfor finner du en rask veiledning på hvordan du oppdaterer prissetting og angir rabatter for produkter på Steam.
https://www.youtube.com/watch?v=_cPdvPBfy5M

Anbefalte fremgangsmåter for prissetting

Når det gjelder prissetting av spillet ved lansering, bør du vurdere noen forskjellige faktorer.

 • Hvor lang tid vil det ta kunder å spille gjennom spillet?
 • Har spillet høy gjenspillingsverdi?
 • Tilbyr det flerspillermodus?
 • Blir det utgitt i tidlig tilgang?
 • Hvordan er lignende spill priset?
 • Er prisen satt med tanke på fremtidige kampanjer?

Hvis du tar salg av spillet på alvor, så bør du håndtere det som et hvilket som helst annet forretningsforetak og utføre markedsundersøkelser. Kjøp og spill andre spill som ligner. Les brukeranmeldelser og tilbakemelding fra kunder for å få sansen for hvor mye verdi kunder får ut av spillet, og bruk dataene for å fatte avgjørelser rundt pris. Det handler ikke om å selge billigere enn konkurrentene. Istedenfor bør fokuset være på å forstå markedet og sørge for at kunder får mye ut av pengene de bruker.

Regionale prisanbefalinger

Utviklere på Steam har kontroll over egne priser, i hver valuta. Men det kan være en utfordring for noen utviklere å undersøke og avgjøre den ideelle prisen for mange ulike valutaer.

Som hjelp med å håndtere prissetting i alle valutaene vi tilbyr, gir Steam en anbefaling for alle andre valutaer basert på angitt pris i amerikanske dollar. Når du angir prisen for et spill, kan du se at Steam fyller inn anbefalinger basert på den valgte USD-prisen. Du kan bruke anbefalingene våre for enkelte, alle, eller ingen av de andre valutaene, alt etter som!

Hvordan kommer Valve fram til disse anbefalingene?

Det er fristende å behandle pris som en enkel omgjøring til utenlandske valutaer og så sette prisen i hver valuta deretter. Men den strategien tar ikke høyde for de ulike økonomiske omstendighetene i ulike områder. Mens valutakurser har makroøkonomiske konsekvenser, har de som regel ikke noen påvirkning på den individuelle forbrukerens kjøpekraft på kort sikt.

I stedet for å kun knytte priser til valutakurser, går systemet for prisanbefalinger dypere inn i hva spillere betaler for varer og tjenester de kjøper til daglig. Dette omfatter beregninger som kjøpekraftsparitet og konsumprisindekser, som bidrar til å sammenligne priser og kostnader mer bredt på tvers av en rekke forskjellige økonomiske sektorer. Men når det gjelder spill på Steam, beregnes de mer spesifikt etter kjøp av underholdning for å gi bedre grunnlag for disse beslutningene.
Alle disse faktorene har drevet oss mot forpliktelsen til å oppdatere disse prisforslagene oftere, slik at vi kan holde tritt med økonomiske endringer over tid.

Mange spill velger å ignorere anbefalingene våre og heller bestemme sine egne priser i hver valuta, og det er helt greit. Men vi håper at anbefalingene er nyttige datapunkt for utviklere som ikke har tid eller interesse i å undersøke prissetting i hver valuta selv.

Minstepriser

Det er to typer minstepriser på Steam:
 1. Minste grunnpris som kan angis for ethvert produkt på Steam, må minst samsvare med Steams anbefalte valutakonvertering for 0,99 USD-nivået. Se oversikt over minstepriser etter valuta for mer informasjon.

 2. Den minste transaksjonsprisen som er 50 % av minste grunnpris, som gir rom for noe rabatt på minste grunnpris. Den minste transaksjonsprisen er på omtrent 0,49 USD.
  • Et produkt på 0,99 USD-nivået kan ha rabatt på opptil 50 %.
  • Et produkt på 1,99 USD-nivået kan ha rabatt på opptil 75 %.
  • Et produkt på 4,99 USD-nivået kan ha rabatt på opptil 90 %.

Hvis du har ett eller flere produkter med pris eller rabatt under disse nye minstekravene, så kan dette føre til ett av følgende problemer:
 • Hvis produktets grunnpris er under Steams laveste mulige transaksjonspris i en spesifikk valuta, kan det ikke lenger kjøpes i land som bruker denne valutaen.
 • Hvis du har planlagt en rabatt som fører til at endelig pris faller under Steams laveste mulige transaksjonspris, kan produktet ikke lenger kjøpes av kunder i land der prisen er under minsteprisen.
 • Hvis grunnprisen er under Steams laveste mulige transaksjonspris i minst én valuta, kan du ikke planlegge nye rabatter.
 • Hvis grunnprisen er nær Steams laveste mulige transaksjonspris i minst én valuta, begrenses rabatten du kan angi slik at sluttprisen ikke faller under minsteprisen.

Se blogginnlegget vårt fra 15. august: Oppdateringer til Steams minstepriser for mer informasjon.

Ofte stilte spørsmål

Spillet mitt mangler noen av de lokale valutaene som støttes på Steam. Er dette et problem?
Hvis en prissetting mangler for en valuta, så blir spillet utilgjengelig for brukere som avhenger av valutaen. For eksempel, hvis du ikke har en pris angitt for japanske yen, så kommer kunder i Japan ikke til å kunne kjøpe spillet.

Spillet mitt mangler pakker. Hvordan sender jeg inn priser?
Vi støter på en feil av og til når en app-ID først opprettes, men standardpakkene for denne app-ID-en ikke opprettes. Du kan opprette disse pakkene ved å gå til siden «Alle tilknyttede pakker, nedlastbart innhold, demoer og verktøy» og trykke på den grønne knappen «Opprett standardpakker» på toppen. Du kan også sende oss en melding for å få hjelp når som helst, gjennom kundestøtteknappen øverst på denne siden.

Hvilke valutaer støttes på Steam?
Det ligger en fullstendig liste over valutaer på Støttede valutaer. Her finnes også informasjon om hvilke valutaer som støtter prissetting og kjøp i delvise enhetsbeløp, hvordan de rapporteres og i hvilke trinnvise økninger.

Hvor ofte kan jeg endre prisen på produktet?
For å svare til brukernes forventninger om et nylig utgitt spill ber vi om at prisen ikke endres før 30 dager etter utgivelse. Hvis du ved et uhell sendte inn en stor feil i pris ved lansering som du må rette raskt, er vi i stand til å hjelpe med det. Ta kontakt med oss her for å få hjelp med den slags prissettingsfeil. Etter dette kan du endre prisene som du vil – men husk at økning av en pris i en eller flere valutaer medfører en ventetid på 30 dager før du kan sende inn rabatter. Se gjennom rabattdokumentasjonen for mer informasjon.


Kan jeg planlegge prisoppdateringene så de skjer automatisk?
Nei. Prisendringer kan ikke planlegges slik at de skjer automatisk, men du har muligheten til å publisere prisendringer når du vil etter at Valve har gjennomgått dem, eller la Valve publisere dem øyeblikkelig etter en gjennomgang.

Hvis du velger å publisere prisendringer selv etter at prisendringene er blitt gjennomgått av Valve, blir du varslet på e-post. Du får da en mulighet til å publisere fremtidige prisendringer på et tidspunkt som passer for deg. Når du publiserer endringene, blir de øyeblikkelig tilgjengelige for kundene.

Dette alternativet finnes i seksjonen «Foreslå pris» på pakkens startside.

pricechangeschedule.JPG

Kan jeg sette opp prisen på spillet når jeg går fra tidlig tilgang til full utgivelse?
Ja. Du må be om en prisendring noen dager før overgangen fra tidlig tilgang for å sørge for at den godkjennes før overgangen.

Merk at du må vente i 30 dager etter en prisøkning før du kan ha rabatt på produktet. Hvis du øker prisen innen 30 dager før overgangen fra tidlig tilgang til fullstendig utgivelse, gjelder ikke lanseringsrabatten.

Hvis du planlegger å øke prisen ved eller rundt utgivelse fra tidlig tilgang og har lyst til å kjøre en rabatt for å feire fullstendig utgivelse, bør du vurdere disse alternativene:
 • Du kan la prisen være slik den er, ha en rabatt når du gir ut versjon 1.0 fra tidlig tilgang og så øke prisen etter det.
 • Du kan øke prisen når du går ut av tidlig tilgang, og ikke ha en rabatt.
 • Du kan øke prisen mer enn 30 dager før utgivelsen fra tidlig tilgang, og så ha en rabatt for den fullstendige utgivelsen.


Kan jeg delta i store sesongsalg hvis produktet mitt nylig ble utgitt?
Som regel kan du ikke sende inn en rabatt i en periode på 30 dager etter utgivelse, eller 30 dager etter at en lanseringsrabatt tar slutt. Men hvis du har angitt en lanseringsrabatt som skal tre i kraft når spillet først gis ut, og produktet gis ut innenfor en periode på 7 dager før et sesongsalg på Steam (f.eks. sommersalget), så kan Valve hjelpe deg med å utvide lanseringsrabatten til å vare gjennom hele salget.

Det kommer alltid fremtidige muligheter for å kjøre rabatt på spillet ditt, så du bør ikke føle deg presset til å endre utgivelsesdato på grunn av et sesongsalg.

Hva om jeg har lyst til å endre spillet fra gratis til betalt?
Du kan gjerne endre spillet fra gratis til betalt. Bruk da støtteskjemaet her for å ta kontakt med oss for å endre fra gratis å spille til betalt. Det viktigste for oss er at kunder behandles rettferdig, så hvis spillet ikke lenger har kjøp i spillet ved endring fra gratis å spille til betalt, ber vi om at du gir kunder beskjed minst 30 dager før du fjerner kjøp i spillet, slik at kunder får muligheten til å bruke opp valuta eller gjenstander i spillet før disse ikke lenger kan kjøpes eller brukes. Brukere som har gratislisens til spillet i kontoen, fortsetter å eie det og kan fortsatt spille spillet etter at det bytter fra gratis til betalt.

Hva om jeg har lyst til å endre spillet fra betalt til gratis?
På samme måte som endring fra gratis til betalt – hvis du har lyst til å endre spillet fra betalt til gratis, ta en titt på støtteskjemaet her for å si ifra til oss. Igjen ber vi om at du sier ifra til kunder minst en måned i forveien før endring slik at de kan gjøre et informert valg på om de skal bruke penger på et spill som blir gratis i nær fremtid.

Støtter prissetting på Steam spill med betalt annonsering?
Nei. Steam støtter ikke betalt annonsering eller inntjening fra visning av reklame for andre spill og/eller produkter eller tjenester. Hvis spillets omsetning avhenger av reklame på andre plattformer, så må du finne en ny modell til bruk på Steam. Men hvis du har et spill som støttes av reklame, og du har lyst til å gi det ut på Steam, så bør du vurdere å gjøre spillet til et enkelt kjøp, eller gjøre det gratis å spille med mikrotransaksjoner eller ytterligere innhold som nedlastbart innhold.

Støtter prissetting på Steam spill med betalingsmurer?
Nei. Steam støtter ikke modeller der kunder blokkeres og må betale for å fortsette å spille. Hvis du har lyst til å bruke en gratis demo til å vise frem spillet, så kan du gjerne gjøre det. Demoen og spillet kan dele filer for å gjenoppta spillingen. Se dokumentasjonen om demoer for å finne ut om en demo gir mening for spillet ditt.

Hvilke priser bør jeg angi for valutaer jeg ikke er kjent med?
Vi anbefaler priser i verktøyet for å foreslå prissetting, relativt til valgt pris i amerikanske dollar, som du kan godta eller justere etter eget behag. Avgjørelser rundt pris på Steam er helt opp til deg selv.

Er avgifter inkludert i anbefalte priser?
Kunder i enkelte land er vant med å se avgifter inkludert i prisen på det de kjøper, mens kunder i andre land er vant med å se avgifter lagt på toppen av angitt pris. Steam bruker forventede lokale normer og overholder lovmessige krav ved visning av priser og avgifter til kunder. Mer om avgifter finnes i ofte stilte spørsmål om skatt.