Steamworks-dokumentaatio
Hinnoittelu

Yleiskatsaus

Steamin yhteistyökumppanit ovat vastuussa tuotteidensa hinnoittelusta. Steamworks-kehittäjäsivustolla on työkaluja, joiden avulla voit määrittää alennukset ja hinnat kaikissa Steamin tukemissa valuutoissa. Valve tarkistaa aloitushinnat sekä ehdotetut hinnanmuutokset. Käsittelyyn kuluu yleensä 1–2 työpäivää. Suosittelemme kokemukseemme pohjautuvia hinnoittelustrategioita. Saatamme ehdottaa hintoja, jotka perustuvat valuuttamuunnoksiin tai muihin tekijöihin. Pyrimme tarkistamaan, että hinnat on syötetty oikein, mutta emme ehkä huomaa kaikkia virheitä, joten tarkista tuotteen hinta huolellisesti ennen lähettämistä.

Hinnoittelutyypit

Steam tukee useita peleissä käytettäviä liiketoimintamalleja, esimerkiksi yksittäisen pelin ostamista, lisämateriaaleja, pelissä olevia mikromaksuja tai jatkuvia tilauksia. Tämä artikkeli keskittyy lähinnä paketin hinnoitteluun, joka on asiakkaille pelin kauppasivulla Steamissä näkyvä ostovaihtoehto.

Muita hinnoittelutyyppejä ovat pelin sisäiset mikromaksut ja jatkuvat tilaukset. Lisätietoa näiden hinnoittelutyyppien käyttöönotosta löytyy alla.

Hintojen muokkauksen edellyttämät oikeudet

Vain joillain julkaisijan tileillä on tarvittavat oikeudet Steamissä olevien tuotteiden hintojen syöttämiseen tai muokkaamiseen tai alennusten määrittämiseen. Uusien Steamworks-yhteistyökumppaneiden oletustili on Steam-tili, joka on hyväksynyt Steam-jakelusopimuksen digitaalisesti. Henkilö saattaa vaihdella organisaatiokohtaisesti.

Jos sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia (katso alta), ota yhteyttä johonkin Steamworks-ylläpitäjääsi. Hän on joku organisaatiosi käyttäjä, jolla on oikeus myöntää oikeuksia. Näet Steamworks-ylläpitäjät Steamworks-kotisivusi oikeasta sarakkeesta – paitsi jos olet itse ylläpitäjä.


Tilillä on oltava seuraavat oikeudet, jotta siltä voidaan määrittää tai muokata tuotteen hintaa:

 • Sen Steamworks-yhteistyökumppanin, jonka jäsen olet, on saatava maksut tuotteen myynnistä. Jos esimerkiksi kehität peliä toisen studion kanssa tai toinen studio on merkitty pelimyyntien maksujen saajaksi, vain kyseisen studion edustajat voivat muokata hintoja.
 • Tilillesi täytyy olla määritettynä kyseisen tuotteen Muokkaa hintoja ja alennuksia -käyttöoikeus. Lisätietoja löytyy Käyttäjien ja käyttöoikeuksien hallinnointi -kohdasta.

Hinnoittelun päivittäminen ja alennusten lisääminen

Seuraavassa ohjevideossa kerrotaan, miten voit päivittää Steamin tuotteiden hintoja ja lisätä alennuksia.
https://www.youtube.com/watch?v=_cPdvPBfy5M

Hinnoittelun parhaat käytännöt

Kun määrität pelin julkaisuhintaa, ota huomioon muutama seikka.

 • Miten kauan pelin läpi pelaaminen kestää?
 • Voiko peliä pelata monta kertaa uudestaan?
 • Tukeeko se moninpeliä?
 • Julkaisetko sen Early Access -tilassa?
 • Miten samantyyppiset pelit on hinnoiteltu?
 • Otatko hinnoittelussa huomioon tulevat mainoskampanjat?

Jos haluat myydä peliä vakavissasi, suhtaudu siihen normaalina liiketoimintana ja tee markkinatutkimus. Osta ja pelaa samantapaisia pelejä. Lukemalla käyttäjäarviointeja ja asiakaspalautetta näet, miten paljon asiakkaat arvostavat peliä. Tee hinnoittelupäätöksesi näiden tietojen perusteella. Tarkoituksena ei ole kilpailun heikentäminen hintoja polkemalla. Pyri sen sijaan ymmärtämään markkinatilanne ja varmistamaan, että asiakkaasi saavat vastinetta rahalleen.

Alueelliset hinnoittelusuositukset

Kehittäjät saavat päättää Steamissä omat hintansa kaikissa valuutoissa. Hintojen tutkiminen ja määrittäminen kymmenissä eri valuutoissa voi olla haastavaa.

Hinnoittelun helpottamiseksi Steam tarjoaa suosituksia kaikissa valuutoissa. Suositukset perustuvat Yhdysvaltain dollareissa valitsemaasi hintaan. Kun syötät pelille hintaa, huomaat Steamin tekevän hinnoitteluehdotuksia Yhdysvaltain dollarihinnan pohjalta. Voit käyttää hintasuosituksia osalle valuutoista tai jättää ne täysin huomiotta.

Miten Valve päättää suositushinnat?

Olisi helppoa ajatella, että hinnoittelussa on kyse vain valuuttamuunnoksesta ja hinnat voi hyvin sitoa kussakin valuutassa valuuttakurssiin. Mutta sellainen strategia yksinkertaistaa alueiden väliset ja vertailukelvottomat taloustilanteet. Vaikka valuuttakursseilla on makrotaloudellisia seurauksia, ne eivät yleensä vaikuta lyhyellä aikavälillä yksittäisen kuluttajan ostokäyttäytymiseen.

Sen sijaan, että hinnat sidottaisiin suoraan valuuttakursseihin, hintasuositusprosessi perustuu hintoihin, joita pelaajat maksavat arkielämässään tuotteista ja palveluista. Niitä mittaavat muun muassa ostovoimapariteetti ja kuluttajahintaindeksi, joiden avulla hintoja ja kuluja on helpompi verrata useilla eri taloussektoreilla. Mutta tässä Steamin pelien tapauksessa tarkastelemme myös erityisesti viihdeostoja parempien päätösten tekemiseksi.
Tämä on johtanut siihen, että olemme päättäneet päivittää hintaehdotuksia paljon säännöllisemmin, jotta pysymme taloudellisten muutosten tahdissa.

Monet pelit jättävät suosituksemme huomiotta ja määrittelevät oman hinnoittelunsa kussakin valuutassa. Tämä on myös mahdollista. Toivomme kuitenkin, että suositukset ovat hyödyllistä tietoa kehittäjille, joilla ei ole aikaa tai kiinnostusta tutkia itse kunkin valuutan hinnoittelua.

Usein kysytyt kysymykset

K: Pelistäni puuttuu joitain paikallisia Steamin tukemia valuuttoja. Onko sillä merkitystä?
V: Jos peliltä puuttuu hinta jossain valuutassa, peli ei silloin ole saatavilla kyseistä valuuttaa käyttäville pelaajille. Esimerkiksi, jos sinulla ei ole syötettynä hintaa Japanin jenille, Japanissa olevat käyttäjät eivät voi ostaa peliä.

K: Pelistäni puuttuu paketteja. Miten lähetän hinnan?
V: Joskus järjestelmässä esiintyy virhe, jonka vuoksi standardipaketteja ei luoda sovellustunnukselle (AppID), kun sovellustunnus luodaan. Voit luoda nämä paketit menemällä Kaikki tähän liittyvät paketit, lisäsisällöt, demot ja työkalut -sivulle ja painamalla sivun ylälaidassa vihreää Luo standardipaketteja -painiketta. Voit halutessasi lähettää meille viestin tämän sivun yläosassa olevalla tukipainikkeella, jotta saat apua milloin tahansa.

K: Mitä valuuttoja Steam tukee?
V: Täydellinen lista löytyy Tuetut valuutat -sivulta, josta löytyy myös tieto siitä, mitkä valuutat tukevat hinnoittelua ja ostamista pienemmissä yksiköissä sekä miten ja missä yksikössä ne ilmoitetaan.

K: Kuinka usein tuotteen hintaa voi muuttaa?
V: Tuotteen hintaa ei kannata muuttaa, ennen kuin julkaisusta on kulunut vähintään kuukausi. Mutta jos olet vahingossa lähettänyt julkaisusi ja siinä on iso hinnoitteluvirhe, joka on korjattava nopeasti, voimme auttaa.
Sen jälkeen voit halutessasi muuttaa hintoja, mutta muista, että hinnan korottaminen yhdessä tai useammassa valuutassa heikentää mahdollisuuttasi lähettää alennuksia. Lue lisätietoja Alennusten dokumentaatiosta.


K: Voiko hintojen päivitykset automatisoida?
V: Ei, hinnanmuutoksia ei voi automatisoida, mutta ne voi julkaista oman aikataulun mukaan Valven tarkistuksen jälkeen. Valve voi myös julkaista ne suoraan tarkistuksen jälkeen.

Jos päätät julkaista muutokset itse Valven tarkistuksen jälkeen, saat tarkistuksen valmistumisesta ilmoituksen sähköpostitse. Saat sen jälkeen mahdollisuuden julkaista tulevat hinnanmuutokset oman aikataulusi mukaan. Muutokset näkyvät asiakkaille välittömästi julkaisun jälkeen.

Vaihtoehto löytyy pakettien aloitussivulta Ehdota hintaa -osiosta.

pricechangeschedule.JPG

K: Voiko pelin hintaa korottaa, kun se siirtyy Early Access -vaiheesta täyteen julkaisuun?
V: Voi. Hinnanmuutosta tulee pyytää pari päivää ennen kuin tuote siirtyy Early Access -vaiheesta julkaistuksi peliksi, jotta muutos ehditään hyväksyä ennen siirtoa.

Huomaa, että hinnankorotuksen jälkeen et voi alentaa tuotteesi hintaa 30 päivään. Julkaisuale ei ole käytössä, jos korotat hintaa 30 päivän sisällä siitä, kun tuote on siirretty Early Access -vaiheesta julkaistuksi peliksi.

Jos aiot korottaa hintaa samoihin aikoihin, kun siirrät tuotteen pois Early Accessistä ja haluat juhlistaa version 1.0 julkaisua alennuksella, pohdi seuraavia vaihtoehtoja:
 • Voit pitää hinnan ennallaan ja tarjota alennuksen julkaistessasi 1.0-version Early Accessistä ja korottaa hintaa julkaisun jälkeen.
 • Voit korottaa tuotteen hintaa, kun siirryt pois Early Access -vaiheesta, ilman mitään alennusta.
 • Voit korottaa tuotteen hintaa 30 päivää ennen kuin julkaiset tuotteen Early Accessistä ja antaa alennuksen 1.0-version julkaisun yhteydessä.


K: Voinko osallistua suuriin aletapahtumiin, jos tuotteeni julkaistiin äskettäin?
V: Yleensä alennusta ei voi tarjota 30 päivän sisällä julkaisusta tai julkaisualen päättymisestä. Voit kuitenkin määrittää julkaisualen astuvan voimaan, kun pelisi julkaistaan ensimmäisen kerran. Jos tuotteesi julkaistaan 7 päivän sisällä isosta, Steamin kesäalen kaltaisesta tapahtumasta, Valve voi auttaa sinua pitkittämään julkaisualen kestoa koko aletapahtuman ajaksi.

Pääset tarjoamaan peliäsi alehintaan myös tulevaisuudessa. Älä siis ota turhia paineita julkaisupäivän muuttamisesta kausialetapahtuman takia.

K: Entä jos haluan muuttaa pelini ilmaisesta maksulliseksi?
V: Se käy päinsä. Ota meihin yhteyttä tällä tukilomakkeella, jotta voit vaihtaa pelisi ilmaiseksi pelattavasta pelistä maksulliseen pakettiin. Asiakkaiden oikeudenmukainen kohtelu on meille tärkeää. Jos pelissäsi ei ole enää pelinsisäisiä ostoksia sen jälkeen, kun vaihdat Pelaa ilmaiseksi -pelin maksulliseen pakettiin, pyydämme ilmoittamaan asiakkaille vähintään 30 päivää ennen kuin pelinsisäisten ostojen poistamista pelistä. Näin asiakkailla on riittävästi aikaa käyttää kaikki jäljellä olevat pelinsisäiset valuuttansa tai esineensä, ennen kuin niitä ei ole enää mahdollista ostaa tai käyttää. Pelin ilmaisen lisenssin tilillään omaavat käyttäjät omistavat pelin edelleen ja voivat jatkaa sen pelaamista, kun se muuttuu ilmaisesta maksulliseksi.

K: Entä jos haluan muuttaa pelini maksullisesta ilmaiseksi?
V: Tämä onnistuu samalla tavalla kuin pelin muuttaminen ilmaisesta maksulliseksi. Käytä tätä tukilomaketta ilmoittaaksesi siitä meille. Tässäkin tapauksessa asiakkaille tulee kertoa muutoksesta vähintään kuukautta aiemmin, jotta he voivat tehdä perustellun päätöksen siitä, haluavatko he ostaa pelin, jonka liiketoimintamalli on pian muuttumassa.

K: Tukeeko Steamin hinnoittelu pelien maksettuja mainoksia?
V: Ei. Steam ei tue maksettuja mainoksia tai suosittelu- tai affiliate-linkkien liikevaihtoa toisten pelien ja/tai tuotteiden tai palveluiden mainosten näyttämisestä. Jos pelisi liikevaihto muilla alustoilla on mainostulojen varassa, sinun tulee löytää uusi toimitusmalli Steamissä olevalle pelillesi. Jos sinulla on mainoksia tukeva peli ja haluat julkaista sen Steamissä, kannattaa harkita joko pelin määrittämistä maksulliseksi tai tehdä siitä ilmaispeli, jossa on mikromaksuja tai lisäsisältöä lisämateriaalina (DLC).

K: Tukeeko Steamin hinnoittelu maksumuuripelejä?
V: Ei. Steam ei tue malleja, joissa pelissä eteneminen estetään, ja asiakkaan pitää maksaa päästäkseen jatkamaan. Jos haluat esitellä peliäsi ilmaisella demolla, se on mahdollista. Demossa ja pelin täysversiossa voi olla yhteisiä tiedostoja, jotta pelaamisen jatkaminen onnistuu. Lue lisätietoja Demot-dokumentaatiosta, jos mietit, olisiko demon tarjoaminen Steamissä sinulle sopiva vaihtoehto.

K: Miten hinnoittelen tuotteet minulle tuntemattomissa valuutoissa?
V: Hintaehdotustyökalu ehdottaa hintoja, jotka perustuvat valittuun hintaan Yhdysvaltain dollareissa. Voit hyväksyä tai muuttaa ehdotukset mielesi mukaan. Steamin hinnoittelupäätökset ovat täysin kehittäjien käsissä.

K: Sisältääkö ehdotettu hinta verot?
V: Joissain maissa asiakkaat ovat tottuneet näkemään hinnan, joka sisältää verot. Toisissa maissa asiakkaat ovat tottuneet lisäämään verot hintaan. Steam noudattaa paikallisia normeja ja sääntöjä hintojen ja verojen suhteen. Lisätietoa veroista löytyy täältä: Verotuksen UKK