Steamworks-dokumentaatio
Hinnoittelu
Lyhyesti
Steam tukee hinnoittelua 35 valuutassa sadoilla paikallisilla maksutavoilla. Siten pelaajien on helppo ymmärtää, mitä he maksavat.
Integraation taso
Steamin yhteistyökumppanit ovat vastuussa tuotteidensa hinnoittelusta. Steam tarjoaa työkalut sen hallinnointiin.

Yleiskatsaus

Yhteistyökumppanit ovat vastuussa tuotteidensa hinnoittelusta Steamissä. Steamworks-kehittäjäsivustolla on työkaluja, joiden avulla voi määrittää alennukset ja hinnat kaikissa Steamin tukemissa valuutoissa. Valve tarkistaa aloitushinnat sekä ehdotetut hinnanmuutokset. Tämä kestää yleensä 1–2 arkipäivää. Suosituksemme hinnoittelustrategioista perustuvat aiempiin kokemuksiin. Ehdotettu hinta voi pohjautua valuuttamuunnokseen tai muihin tekijöihin. Pyrimme tarkistamaan, että hinnat on syötetty oikein, muttemme ehkä huomaa kaikkia virheitä, joten varmista hinnat huolellisesti ennen lähettämistä.

Hinnoittelutyypit

Steam tukee useita peleissä käytettäviä liiketoimintamalleja, esimerkiksi yksittäisen pelin ostamista, lisämateriaaleja, pelissä olevia mikromaksuja tai jatkuvia tilauksia. Artikkeli keskittyy lähinnä pakettihinnoitteluun, sillä paketit näkyvät asiakkaille pelin kauppasivulla Steamissä.

Muita hinnoittelutyyppejä ovat pelin sisäiset mikromaksut ja jatkuvat tilaukset. Lisätietoa näiden hinnoittelutyyppien käyttöönotosta löytyy seuraavista linkeistä:

Hintojen muokkaukseen vaadittavat oikeudet

Vain joillain julkaisijan tileillä on tarvittavat oikeudet Steamissä olevien tuotteiden hintojen syöttämiseen tai muokkaamiseen tai alennusten määrittämiseen. Uusien Steamworks-yhteistyökumppaneiden oletustili on Steam-tili, joka on hyväksynyt Steam-lisenssikumppanuussopimuksen digitaalisesti. Kyseinen henkilö saattaa vaihdella organisaatiokohtaisesti.

Jos sinulla ei ole alla kuvattuja, tarvittavia oikeuksia, ota yhteyttä johonkin Steamworks-ylläpitäjääsi. Hän on joku organisaatiosi käyttäjä, jolla on valtuudet myöntää oikeuksia. Näet Steamworks-ylläpitäjät Steamworks-kotisivusi oikeasta sarakkeesta – paitsi jos olet itse ylläpitäjä.


Tilillä on oltava seuraavat oikeudet, jotta siltä voidaan määrittää tai muokata tuotteen hintaa:

 • Sen Steamworks-yhteistyökumppanin, jonka jäsen olet, on saatava maksut tuotteen myynnistä. Jos esimerkiksi kehität peliä toisen studion kanssa tai toinen studio on merkitty pelimyyntien maksujen saajaksi, vain kyseisen studion edustajat voivat muokata hintoja.
 • Tilillesi täytyy olla määritettynä kyseisen tuotteen Muokkaa hintoja ja alennuksia -käyttöoikeus. Lisätietoja löytyy kohdasta Käyttöoikeuksien myöntäminen.

Hinnoittelun päivittäminen ja alennusten lisääminen

Seuraavassa ohjevideossa kerrotaan, miten voit päivittää Steamin tuotteiden hintoja ja lisätä alennuksia.
https://www.youtube.com/watch?v=_cPdvPBfy5M

Hinnoittelun parhaat käytännöt

Tuoreen julkaisun hintaa mietittäessä kannattaa pohtia seuraavia kysymyksiä.

 • Miten kauan pelin läpipelaaminen kestää?
 • Voiko peliä pelata monta kertaa uudestaan?
 • Tukeeko se moninpeliä?
 • Julkaisetko sen Early Access -tilassa?
 • Miten samantyyppiset pelit on hinnoiteltu?
 • Onko hinnoittelussa huomioitu tulevat kampanjat?

Jos haluat myydä peliä vakavissasi, suhtaudu siihen normaalina liiketoimintana ja tee markkinatutkimus. Osta ja pelaa samantapaisia pelejä. Lukemalla käyttäjäarvosteluja ja asiakaspalautetta näet, miten paljon asiakkaat arvostavat peliä. Tee hinnoittelupäätöksesi näiden tietojen perusteella. Tarkoituksena ei ole myydä peliä halvemmalla kuin muut. Pyri sen sijaan ymmärtämään markkinatilanne ja varmistamaan, että asiakkaasi saavat vastinetta rahalleen.

Alueelliset hinnoittelusuositukset

Kehittäjät saavat päättää Steamissä omat hintansa kaikissa valuutoissa. Hintojen tutkiminen ja määrittäminen kymmenissä eri valuutoissa voi olla haastavaa.

Hinnoittelun helpottamiseksi Steam tarjoaa suosituksia kaikissa valuutoissa. Suositukset perustuvat Yhdysvaltain dollareissa valitsemaasi hintaan. Kun syötät pelille hintaa, huomaat Steamin tekevän hinnoitteluehdotuksia Yhdysvaltain dollarihinnan pohjalta. Voit käyttää suosituksia osalle valuutoista tai jättää ne täysin huomiotta. Sinä saat päättää!

Miten Valve päättää suositushinnat?

Olisi helppoa ajatella, että hinnoittelussa on kyse vain valuuttamuunnoksesta ja hinnat voi hyvin sitoa kussakin valuutassa valuuttakurssiin. Mutta sellainen strategia yksinkertaistaa alueiden väliset ja vertailukelvottomat taloustilanteet. Vaikka valuuttakursseilla on makrotaloudellisia seurauksia, ne eivät yleensä vaikuta lyhyellä aikavälillä yksittäisen kuluttajan ostokäyttäytymiseen.

Sen sijaan, että hinnat sidottaisiin suoraan valuuttakursseihin, hintasuositusprosessi perustuu hintoihin, joita pelaajat maksavat arkielämässään tuotteista ja palveluista. Niitä mittaavat muun muassa ostovoimapariteetti ja kuluttajahintaindeksi, joiden avulla hintoja ja kuluja on helpompi verrata useilla eri taloussektoreilla. Tehdäksemme Steamin peleille parempia hintasuosituksia tarkastelemme erityisesti viihteeseen liittyviä ostoja.
Tämä on johtanut siihen, että olemme päättäneet päivittää hintaehdotuksia paljon säännöllisemmin, jotta pysymme taloudellisten muutosten tahdissa.

Moni peli jättää suosituksemme huomiotta ja määrittelee oman hintansa eri valuutoissa. Se on täysin sallittua. Toivottavasti suosituksista on hyötyä kehittäjille, joilla ei ole aikaa tai kiinnostusta tutkia hinnoittelua joka valuutassa.

Vähimmäishinnat

Steamissä on kaksi vähimmäishintakynnystä.
 1. Vähimmäisperushinta mille tahansa tuotteelle normaalisti on 0,99 Yhdysvaltain dollaria tai vastaava hinta toisessa valuutassa Steamin valuuttamuunnossuositusten mukaisesti. Lisätietoja vähimmäishinnoista eri valuutoissa löytyy täältä.

 2. Maksutapahtuman vähimmäishinta on 50 % alempi kuin vähimmäisperushinta. Tämä mahdollistaa alennukset vähimmäisperushinnasta. Maksutapatuman vähimmäishinta on noin 0,49 USD.
  • 0,99 USD maksavan tuotteen hintaa voi laskea 50 %.
  • 1,99 USD maksavan tuotteen hintaa voi laskea 75 %.
  • 4,99 USD maksavan tuotteen hintaa voi laskea 90 %.

Jos sinulla on tuotteita, joiden hinta tai alennus on alle uusien minimivaatimusten, jokin seuraavista ongelmista saattaa ilmetä.
 • Jos tuotteen perushinta Steamissä on alle maksutapahtuman vähimmäishinnan jossakin valuutassa, sitä ei enää voi ostaa maissa, jotka käyttävät kyseistä valuuttaa.
 • Jos sinulla on ajoitettu alennus, jonka seurauksena lopullinen hinta laskee alle Steamin maksutapahtuman vähimmäishinnan, kyseistä tuotetta ei voi ostaa maissa, joissa lopullinen hinta on alle sallitun vähimmäishinnan.
 • Jos perushinta on alle Steamin maksutapahtuman vähimmäishinnan missä tahansa valuutassa, uusia alennuksia ei voi ajoittaa.
 • Jos perushinta on lähellä Steamin maksutapahtuman vähimmäishintaa missä tahansa valuutassa, alennus voidaan rajoittaa sen varmistamiseksi, että tuloksena oleva hinta ei laske sallitun vähimmäishinnan alapuolelle.

Lisätietoja löytyy 15.8. julkaistusta blogista Päivityksiä Steamin vähimmäishintoihin.

Usein kysytyt kysymykset

K: Pelistäni puuttuu joitain paikallisia Steamin tukemia valuuttoja. Onko sillä merkitystä?
V: Jos peliltä puuttuu hinta jossain valuutassa, peli ei silloin ole saatavilla kyseistä valuuttaa käyttäville pelaajille. Jos esimerkiksi sinulla ei ole syötettynä hintaa Japanin jenille, Japanissa olevat käyttäjät eivät voi ostaa peliä.

K: Pelistäni puuttuu paketteja. Miten lähetän hinnan?
V: Joskus järjestelmässä esiintyy bugi, jonka vuoksi standardipaketteja ei luoda sovellustunnukselle, kun sovellustunnus luodaan. Voit luoda nämä paketit menemällä Kaikki tähän liittyvät paketit, lisäsisällöt, demot ja työkalut -sivulle ja painamalla sivun ylälaidassa vihreää Luo standardipaketteja -painiketta. Voit myös lähettää meille viestin tämän sivun yläosan Tuki-välilehdellä.

K: Mitä valuuttoja Steam tukee?
V: Täydellinen lista löytyy Tuetut valuutat -sivulta, josta löytyy myös tieto siitä, mitkä valuutat tukevat hinnoittelua ja ostamista pienemmissä yksiköissä ja miten ja minä yksikkönä ne ilmoitetaan.

K: Kuinka usein tuotteen hintaa voi muuttaa?
V: Tuoreen pelin käyttäjien odotuksilla on suuri merkitys, joten hinnan muutosta ei kannata tehdä 30 päivän sisällä julkaisusta. Ei hätää, jos teit vahingossa julkaisun yhteydessä merkittävän, välitöntä korjausta vaativan hinnoitteluvirheen. Ota yhteyttä, niin voimme auttaa. Sen jälkeen voit halutessasi muuttaa hintoja, mutta muista, että hinnan korottaminen yhdessä tai useammassa valuutassa johtaa 30 päivän alennusten väliseen jäähyyn. Lue lisätietoja Alennusten dokumentaatiosta.


K: Voiko hintojen päivitykset automatisoida?
V: Ei, hinnanmuutoksia ei voi automatisoida, mutta ne voi julkaista oman aikataulun mukaan Valven tarkistuksen jälkeen. Valve voi myös julkaista ne suoraan tarkistuksen jälkeen.

Jos päätät julkaista muutokset itse Valven tarkistuksen jälkeen, saat tarkistuksen valmistumisesta ilmoituksen sähköpostitse. Saat sen jälkeen mahdollisuuden julkaista tulevat hinnanmuutokset oman aikataulusi mukaan. Muutokset näkyvät asiakkaille välittömästi julkaisun jälkeen.

Vaihtoehto löytyy pakettien aloitussivulta Ehdota hintaa -osiosta.

pricechangeschedule.JPG

K: Voiko pelin hintaa korottaa, kun se siirtyy Early Access -vaiheesta täysjulkaisuksi?
V: Voi. Hinnanmuutosta tulee pyytää pari päivää ennen kuin tuote siirtyy Early Access -vaiheesta julkaistuksi peliksi, jotta muutos ehditään hyväksyä ennen siirtoa.

Huomaa, että hinnankorotuksen jälkeen et voi alentaa tuotteesi hintaa 30 päivään. Julkaisuale ei ole käytössä, jos korotat hintaa 30 päivän sisällä siitä, kun tuote on siirretty Early Access -vaiheesta julkaistuksi peliksi.

Jos aiot korottaa hintaa samoihin aikoihin, kun siirrät tuotteen pois Early Accessistä ja haluat juhlistaa version 1.0 julkaisua alennuksella, pohdi seuraavia vaihtoehtoja:
 • Voit pitää hinnan ennallaan ja tarjota alennuksen julkaistessasi version 1.0 Early Accessistä ja korottaa hintaa julkaisun jälkeen.
 • Voit korottaa tuotteen hintaa ilman mitään alennusta, kun siirryt pois Early Access -vaiheesta.
 • Voit korottaa tuotteen hintaa 30 päivää ennen kuin julkaiset tuotteen Early Accessistä ja antaa alennuksen 1.0-version julkaisun yhteydessä.


K: Voinko osallistua aletapahtumiin, jos tuotteeni julkaistiin hiljattain?
V: Yleensä alennusta ei voi tarjota 30 päivän sisällä julkaisusta tai julkaisualen päättymisestä. Voit kuitenkin tarjota julkaisualen, joka alkaa pelin julkaisun yhteydessä. Pääset tarjoamaan peliäsi alehintaan myös tulevaisuudessa. Ei siis kannata turhaan hermoilla julkaisupäivän muuttamisesta kausialetapahtuman takia.

K: Entä jos haluan muuttaa pelini ilmaisesta maksulliseksi?
V: Voit muuttaa pelisi ilmaisesta maksulliseksi. Ota yhteyttä tällä tukilomakkeella, jotta pelisi vaihdetaan ilmaiseksi pelattavasta pelistä maksulliseen pakettiin. Asiakkaiden oikeudenmukainen kohtelu on meille tärkeää. Jos pelissäsi ei ole enää pelinsisäisiä ostoksia sen jälkeen, kun vaihdat Pelaa ilmaiseksi -pelin maksulliseen pakettiin, pyydämme ilmoittamaan asiakkaille vähintään 30 päivää ennen pelinsisäisten ostojen poistamista pelistä. Näin asiakkailla on riittävästi aikaa käyttää kaikki jäljellä olevat pelinsisäiset valuuttansa tai esineensä, ennen kuin niitä ei ole enää mahdollista ostaa tai käyttää. Pelin ilmaisen lisenssin tilillään omaavat käyttäjät omistavat pelin edelleen ja voivat jatkaa sen pelaamista, kun se muuttuu ilmaisesta maksulliseksi.

K: Entä jos haluan muuttaa pelini maksullisesta ilmaiseksi?
V: Tämä onnistuu samalla tavalla kuin pelin muuttaminen ilmaisesta maksulliseksi. Käytä tätä tukilomaketta ilmoittaaksesi siitä meille. Tässäkin tapauksessa asiakkaille tulee kertoa muutoksesta vähintään kuukautta aiemmin, jotta he voivat tehdä perustellun päätöksen siitä, haluavatko he ostaa pelin, jonka liiketoimintamalli on muuttumassa lähitulevaisuudessa.

K: Tukeeko Steamin hinnoittelu pelien maksettuja mainoksia?
V: Ei. Steam ei tue maksettuja mainoksia tai suosittelu- tai affiliate-linkkien liikevaihtoa toisten pelien ja/tai tuotteiden tai palveluiden mainosten näyttämisestä. Jos pelisi liikevaihto on muilla alustoilla mainostulojen varassa, sinun tulee löytää uusi tuottomalli Steamissä olevalle pelillesi. Jos sinulla on mainoksia tukeva peli ja haluat julkaista sen Steamissä, kannattaa harkita joko pelin määrittämistä maksulliseksi tai tehdä siitä ilmaiseksi pelattava peli, jossa on mikromaksuja tai lisäsisältöä lisämateriaalina (DLC).

K: Tukeeko Steamin hinnoittelu maksumuuripelejä?
V: Ei. Steam ei tue malleja, joissa asiakkaan eteneminen pelissä estetään ja hänen pitää maksaa jatkaakseen pelaamista. Jos haluat esitellä peliäsi ilmaisella demolla, se on mahdollista. Demossa ja pelin täysversiossa voi olla yhteisiä tiedostoja, jotta pelaamisen jatkaminen onnistuu täysversiossa. Katso lisätietoja Demot-dokumentaatiosta, jos mietit, olisiko demon tarjoaminen Steamissä sinulle sopiva vaihtoehto.

K: Miten hinnoittelen tuotteet minulle tuntemattomissa valuutoissa?
V: Hintaehdotustyökalu ehdottaa hintoja, jotka perustuvat valittuun hintaan Yhdysvaltain dollareissa. Voit hyväksyä tai muuttaa ehdotukset mielesi mukaan. Steamin hinnoittelupäätökset ovat täysin kehittäjien päätettävissä.

K: Sisältääkö ehdotettu hinta verot?
V: Joissain maissa asiakkaat ovat tottuneet näkemään hinnan, joka jo sisältää verot. Toisissa maissa asiakkaat ovat tottuneet lisäämään verot hintaan. Steam noudattaa paikallisia normeja ja sääntöjä hintojen ja verojen suhteen. Lisätietoa veroista löytyy täältä: Verotuksen UKK