Steamworks-dokumentaatio
Hinnoittelu

Yleiskatsaus

Steamin yhteistyökumppanit ovat vastuussa tuotteidensa hinnoittelusta. Steamworks-kehittäjäsivustolla on työkaluja, joiden avulla voit määrittää alennukset ja hinnat kaikissa Steamin tukemissa valuutoissa. Valve tarkistaa aloitushinnat sekä ehdotetut hinnanmuutokset. Käsittelyyn kuluu yleensä 1–2 työpäivää. Suosittelemme kokemuksemme mukaan toimivia hinnoittelustrategioita ja saatamme ehdottaa hintoja, jotka perustuvat valuuttamuunnoksiin tai muihin tekijöihin. Pyrimme tarkistamaan, että hinnat on syötetty oikein, mutta emme ehkä huomaa kaikkia virheitä, joten tarkista tuotteen hinta huolellisesti ennen lähettämistä.

Hintojen muokkauksen edellyttämät oikeudet

Vain joillakin julkaisijan tileillä on tarvittavat oikeudet Steamissä olevien tuotteiden hintojen syöttämiseen, muokkaamiseen tai alennusten määrittämiseen. Uusien Steamworks-yhteistyökumppaneiden oletustili on Steam-tili, jolta hoidettiin Steam-jakelusopimuksen sähköiset paperityöt. Kyseinen henkilö saattaa vaihdella organisaatiokohtaisesti.

Jos sinulla ei ole alla mainittuja, tarvittavia lupia, ota yhteyttä Steamworks-ylläpitäjääsi. Hän voi myöntää organisaatiosi käyttöoikeuksia. Näet Steamworks-ylläpitäjät Steamworks-kotisivusi oikeasta sarakkeesta – paitsi jos olet itse ylläpitäjä.


Tilillä on oltava seuraavat oikeudet, jotta siltä voidaan määrittää tai muokata tuotteen hintoja:

 • Maksut tuotteen myynnistä tulee suorittaa Steamworks-yhteistyökumppanitilille, jonka jäsen olet. Jos esimerkiksi kehität peliä toisen studion kanssa tai toinen studio on merkitty pelimyyntien maksujen saajaksi, vain kyseisen studion jäsenet voivat muokata hintoja.
 • Tilillesi täytyy olla määritettynä kyseisen tuotteen "Muokkaa hintoja ja alennuksia" -käyttöoikeus. Lisätietoja löytyy Käyttäjien ja käyttöoikeuksien hallinnointi -kohdasta.

Hinnoittelun päivittäminen ja alennusten lisääminen

Seuraavassa ohjevideossa kerrotaan siitä, miten voit päivittää Steamin tuotteiden hintoja ja lisätä alennuksia.
https://www.youtube.com/watch?v=EQHt1X33MKM

Hinnoittelun parhaat käytännöt

Kun määrität pelin aloitushintaa, ota huomioon muutama seikka.

 • Miten kauan pelin läpi pelaaminen kestää?
 • Voiko peliä pelata monta kertaa uudestaan?
 • Tukeeko se moninpeliä?
 • Julkaisetko sen Early Access -tilassa?
 • Miten samantyyppiset pelit on hinnoiteltu?
 • Otatko hinnoittelussa huomioon tulevat mainoskampanjat?

Jos haluat myydä peliä tosissasi, sinun pitää suhtautua siihen normaalina liiketoimintana ja tehdä markkinatutkimusta. Osta ja pelaa samantapaisia pelejä. Lue käyttäjäarvosteluja ja asiakaspalautetta, jotta näet, mitä arvoa asiakkaat saavat. Tee hinnoittelupäätöksesi näiden tietojen perusteella. Tarkoituksena ei ole kilpailun heikentäminen hintoja polkemalla. Pyri sen sijaan ymmärtämään markkinaa ja varmistamaan, että asiakkaasi saavat arvoa koko rahan edestä.

Usein kysytyt kysymykset

K: Miten usein voin muuttaa tuotteeni hintaa?
V: Tuotteen hintaa ei kannata muuttaa, ennen kuin julkaisusta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Tätä ennen ei tulisi myöskään tarjota alennuksia.

K: Voinko korottaa pelini hintaa siirtyessäni Early Access -vaiheesta täyteen julkaisuun?
V: Kyllä. Sinun tulee pyytää hinnan muutosta muutama päivä ennen kuin siirrät tuotteen pois Early Access -tilasta, jotta muutos hyväksytään ennen siirtoa.

Huomaa, että hinnankorotuksen jälkeen et voi alentaa tuotteesi hintaa 30 päivään. Julkaisuale ei ole voimassa, jos korotat hintaa 30 päivän sisällä siitä, kun tuote on siirretty Early Access -tilasta julkaistuksi peliksi.

Jos aiot korottaa hintaa samoihin aikoihin, kun siirrät tuotteen pois Early Access -vaiheesta ja haluat juhlistaa 1.0-version julkaisua alennuksella, pohdi seuraavia vaihtoehtoja:
 • Voit pitää hinnan ennallaan ja tarjota alennuksen julkaistessasi 1.0-version Early Accessistä ja korottaa hintaa julkaisun jälkeen.
 • Voit korottaa tuotteen hintaa, kun siirryt pois Early Access -vaiheesta, ilman mitään alennusta.
 • Voit korottaa tuotteen hintaa 30 päivää ennen kuin julkaiset tuotteen Early Accessistä ja antaa alennuksen 1.0-version julkaisun yhteydessä.


K: Voinko osallistua suuriin aletapahtumiin, jos tuotteeni julkaistiin äskettäin?
V: Yleensä et voi tarjota alennusta 30 päivän sisällä julkaisusta tai julkaisualen päättymisestä. Voit kuitenkin määrittää julkaisualen astuvan voimaan, kun pelisi julkaistaan ensimmäisen kerran. Jos tuotteesi julkaistaan 7 päivän sisällä isosta, Steamin kesäalen kaltaisesta tapahtumasta, Valve voi auttaa sinua pitkittämään julkaisualen kestoa koko aletapahtuman ajaksi.

Pääset tarjoamaan peliäsi alehintaan myös tulevaisuudessa. Älä siis ota turhia paineita julkaisupäivän muuttamisesta kausialetapahtuman takia.

K: Entä jos haluan muuttaa pelini ilmaisesta maksulliseksi?
V: Voit vaihtaa pelisi ilmaisesta maksulliseksi. Ota yhteyttä tällä tukilomakeella, jotta pelisi vaihtuu ilmaispelistä maksettuun pakettiin. Asiakkaiden oikeudenmukainen kohtelu on meille tärkeää, joten pyydämmekin, että ilmoitat asiakkaillesi vähintään 30 päivää ennen kuin poistat pelin sisäiset ostot pelistä. Näin asiakkailla on riittävästi aikaa käyttää kaikki jäljellä olevat pelin sisäiset valuuttansa tai esineensä ennen kuin niitä ei ole enää mahdollista ostaa tai käyttää.

K: Entä jos haluan muuttaa pelini maksullisesta ilmaiseksi?
V: Tämä onnistuu samalla tavalla kuin pelin muuttaminen ilmaisesta maksulliseksi, eli käytä tätä tukilomaketta ilmoittaaksesi siitä meille. Tässäkin tapauksessa asiakkaille tulee kertoa muutoksesta vähintään 30 päivää aiemmin, jotta he voivat tehdä perustellun päätöksen siitä, haluavatko he ostaa pelin, jonka liiketoimintamalli on muuttumassa lähitulevaisuudessa.