Steamworks-dokumentaatio
Hinnoittelu

Yleiskatsaus

Steamin yhteistyökumppanit ovat vastuussa tuotteidensa hinnoittelusta. Steamworks-kehittäjäsivustossa on työkaluja, joiden avulla voit määrittää alennukset ja hinnat kaikissa Steamin tukemissa valuutoissa. Valve tarkistaa aloitushinnat sekä ehdotetut hinnanmuutokset. Käsittelyyn kuluu yleensä 1–2 työpäivää. Suosittelemme kokemuksemme mukaan toimivia hinnoittelustrategioita ja saatamme ehdottaa hintoja, jotka perustuvat valuuttamuunnoksiin tai muihin tekijöihin. Käsittelyn aikana pyrimme tarkistamaan, että hinnat on syötetty oikein, mutta emme ehkä huomaa kaikkia virheitä, joten tarkista hintasi huolellisesti ennen lähettämistä.

Luvat hintojen muokkaamiselle

Vain joillakin julkaisijan tileillä on tarvittavat luvat Steam-tuotteiden hintojen syöttämiseen tai muokkaamiseen tai alennusten määrittämiseen. Uusien Steamworks-yhteistyökumppaneiden oletustili on Steam-tili, jolta hoidettiin Steam-jakelusopimuksen sähköiset paperityöt. Kyseinen henkilö saattaa vaihdella organisaatiokohtaisesti.

Jos sinulla ei ole alla tarkennettuja, tarvittavia lupia, ota yhteyttä yhteen Steamworks-ylläpitäjistäsi. Hän on organisaatiosi käyttäjä, jolla on käyttöoikeuksien myöntämislupa. Näet Steamworks-ylläpitäjät Steamworks-kotisivusi oikeasta sarakkeesta – paitsi jos olet itse ylläpitäjä.


Tilillä on oltava seuraavat luvat, jotta siltä voidaan määrittää tai muokata tuotteen hintoja:

 • Maksut tuotteen myynnistä tulee suorittaa Steamworks-yhteistyökumppanitilille, jonka jäsen olet. Jos esimerkiksi kehität peliä toisen studion kanssa tai toinen studio on merkitty pelimyyntien maksujen saajaksi, vain kyseisen studion jäsenet voivat muokata hintoja.
 • Tilillesi täytyy olla määritettynä kyseisen tuotteen "Muokkaa hintoja ja alennuksia" -käyttöoikeus. Lisätietoja saat Käyttäjien ja käyttöoikeuksien hallinnointi -kohdasta.

Hinnoittelun päivittäminen ja alennusten lisääminen

Seuraavassa ohjevideossa kerrotaan siitä, miten voit päivittää Steamin tuotteiden hintoja ja lisätä alennuksia.
https://www.youtube.com/watch?v=EQHt1X33MKM

Parhaat käytänteet hinnoittelulle

Pohdi seuraavia asioita, kun mietit pelisi julkaisuhintaa.

 • Miten kauan pelin läpi pelaaminen kestää?
 • Voiko peliä pelata monta kertaa uudestaan?
 • Tukeeko se moninpeliä?
 • Julkaisetko sen Early Access -tilassa?
 • Miten samantyyppiset pelit on hinnoiteltu?
 • Otatko hinnoittelussa huomioon tulevat mainoskampanjat?

Jos myyt tosissasi peliäsi, lähesty sitä normaalina liiketoimintana ja tee päätöksesi markkinointitutkimukseen pohjautuen. Osta ja pelaa samantapaisia pelejä. Lue käyttäjäarviointeja ja asiakaspalautetta, jotta näet sen, mitä lisäarvoa asiakkaat saavat. Tee hinnoittelupäätöksesi pohjautuen näihin tietoihin. Tarkoituksena ei ole kilpailun heikentäminen hintoja polkemalla. Pyri sen sijaan ymmärtämään markkinoita ja varmistamaan se, että asiakkaasi saavat mahtavaa sisältöä koko rahan edestä.

Usein kysytyt kysymykset

K: Miten usein voin muuttaa tuotteeni hintaa?
V: Tuotteen hintaa ei kannata muuttaa, ennen kuin julkaisusta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Tätä ennen ei tulisi tarjota alennuksia.

K: Voinko korottaa pelini hintaa siirtyessäni Early Access -vaiheesta täyteen julkaisuun?
V: Kyllä. Sinun tulee anoa hinnanmuutosta pari päivää ennen kuin siirrät tuotteen pois Early Accessista, jotta muutos ehditään hyväksyä.

Huomaa, että hinnankorotuksen jälkeen et voi alentaa tuotteesi hintaa 30 päivään. Julkaisuale ei ole voimassa, jos korotat hintaa 30 päivän sisällä siitä, kun tuote on siirretty Early Access -tilasta julkaistuksi peliksi.

Jos aiot korottaa hintaa samoihin aikoihin, kun siirrät tuotteen pois Early Access -vaiheesta ja haluat juhlistaa alennuksella V1.0-version julkaisua, pohdi seuraavia vaihtoehtoja:
 • Voit pitää hintasi ennallaan, tarjota alennuksen julkaistessasi V1.0-version erillään Early Accessistä ja sen jälkeen korottaa hintaasi.
 • Voit korottaa hintaa, kun siirryt pois Early Access -vaiheesta, etkä anna mitään alennusta.
 • Voit korottaa hintaa 30 päivää ennen tuotteen Early Access -vaiheesta poistamista ja antaa alennuksen V1.0-julkaisun yhteydessä.


K: Voinko osallistua suuriin myyntitapahtumiin, jos tuotteeni julkaistiin äskettäin?
V: Yleensä et voi tarjota alennusta 30 päivän sisällä julkaisusta tai julkaisualen päättymisestä. Voit kuitenkin määrittää julkaisualen astuvan voimaan, kun pelisi julkaistaan ensimmäisen kerran. Jos tuotteesi julkaistaan 7 päivän sisällä isosta, Steamin kesäalen kaltaisesta tapahtumasta, Valve voi auttaa sinua pitkittämään julkaisualen kestoa koko aletapahtuman ajaksi.

Pääset tarjoamaan peliäsi alehintaan myös tulevaisuudessa. Älä siis ota turhia paineita julkaisupäivän muuttamisesta kausialetapahtuman takia.

K: Entä jos haluan muuttaa pelini ilmaisesta maksulliseksi?
A: You're welcome to change your game from free to paid, so please use the support form here to contact us to change from a Free to Play game to a paid package. Asiakkaiden oikeudenmukainen kohtelu on meille tärkeää, joten pyydämmekin, että ilmoitat asiakkaillesi vähintään 30 päivää ennen kuin poistat pelin sisäiset ostot pelistä. Näin asiakkailla on riittävästi aikaa käyttää kaikki jäljellä olevat pelin sisäiset valuuttansa tai esineensä ennen kuin niitä ei ole enää mahdollista ostaa tai käyttää.

K: Entä jos haluan muuttaa pelini maksullisesta ilmaiseksi?
V: Tämä onnistuu samalla tavalla kuin pelin muuttaminen ilmaisesta maksulliseksi, eli käytä tätä tukilomaketta ilmoittaaksesi siitä meille. Again, we'd ask that you give your customers at least 30 days notice before changing so that they can make an informed decision whether or not to buy a game that's intending to change its business model in the near future.