Steamworks-dokumentation
Prisfastsættelse

Oversigt

Partnere på Steam har ansvaret for at indstille og administrere priserne på deres produkter. Steamworks-udviklerwebstedet indeholder værktøjer til konfiguration af priser og rabatter i alle de valutaer, der understøttes af Steam. Indledningsvise priser og foreslåede pristilpasninger gennemgås af Valve og behandles normalt inden for én til to hverdage. Vi anbefaler prisstrategier på grundlag af vores erfaringer, og vi foreslår muligvis priser på grundlag af valutaomregninger og andre faktorer. Vi bestræber os på at kontrollere dine angivelser for indtastningsfejl under behandlingen, men vi kan ikke garantere, at vi finder alle fejl, så det er vigtigt, at du tjekker dine priser omhyggeligt forud for indsendelsen.

Nødvendige tilladelser til redigering af priser

Kun visse udgiverkonti har de nødvendige tilladelser til at indtaste eller tilpasse priser og konfigurere rabatter for dine produkter på Steam. For nye Steamworks-partnere er standardkontoen den Steam-konto, som blev brugt til at udfylde den digitale dokumentation vedr. Steam-distributionsaftalen. Det er ikke muligt at sige noget præcist om, hvem den ansvarshavende person i din organisation er.

Hvis du ikke har de nødvendige tilladelser iht. oplysningerne nedenfor, er det mest hensigtsmæssigt at kontakte en af dine Steamworks-administratorer, som er en af din organisations brugere, der er i stand til at bevilge tilladelser. En liste over dine Steamworks-administratorer fremgår af den højre kolonne på din Steamworks-startside (medmindre du selv er administrator).


Følgende tilladelser kræves til en specifik konto, for at du kan indstille eller tilpasse priser på et produkt:

 • Steamworks-partneren, som du arbejder for, skal være den partner, der modtager betaling for salg af produktet. Hvis du eksempelvis arbejder på et spil sammen med et andet studie, og det andet studie er anført som instansen, der modtager betaling for salg af spillet, er det kun personer, der arbejder for det andet studie, som kan ændre priserne.
 • Din konto skal have den specifikke tilladelse: "Administrer priser og rabatter" for det pågældende produkt. Se Administration af brugere og tilladelser for at få nærmere oplysninger.

Opdatering af priser og tilføjelse af rabatter

Nedenfor ses en hurtig guide, der orienterer om opdatering af priser og oprettelse af rabatter på dine produkter på Steam. https://www.youtube.com/watch?v=EQHt1X33MKM

Bedste fremgangsmåder vedr. priser

Når du overvejer lanceringsprisen på dit spil, skal du tage højde for flere forskellige faktorer.

 • Hvor lang tid tager det kunderne at gennemføre hele spillet?
 • Kan spillet i høj grad spilles igen?
 • Har det mulighed for multiplayer?
 • Lancerer du i tidlig adgang?
 • Hvordan er spil af tilsvarende art prissat?
 • Prisfastsætter du med tanke på fremtidige kampagner?

Hvis du tager forretningen med salg af dit spil alvorligt, bør du behandle arbejdet som ethvert andet forretningsprojekt og foretage nogle markedsundersøgelser. Køb og spil andre lignende spil. Læs brugeranmeldelser og kunde-feedback for at få et indtryk af, hvor meget kunderne får for pengene, og brug disse data til at træffe dine egne prisbeslutninger. Det handler ikke om at forsøge at underbyde konkurrenterne med en lavere pris. Fokuser i stedet på at forstå markedet og sikre, at dine kunder virkelig får noget for de penge, de bruger.

Ofte stillede spørgsmål

Sp: Hvor ofte kan jeg ændre prisen på mit produkt?
A: Vi foreslår, at du venter mindst to måneder efter udgivelsen, før du ændrer prisen. Du bør også vente med at tilbyde din første rabat på din titel, indtil denne periode er forløbet.

Sp: Kan jeg hæve prisen på mit spil, når jeg skifter fra tidlig adgang til fuldstændigt udgivet?
Sv. Ja. Du skal anmode om en prisændring et par dage forud fra overgangen fra tidlig adgang for at sikre, at den er godkendt forud for din overgang.

Bemærk, at det ikke er muligt at give rabatter på dit produkt inden for 30 dage efter en prisstigning. Hvis du hæver din pris inden for 30 dage efter din overgang fra tidlig adgang til fuldstændigt frigivet, vil din lanceringsrabat ikke være gældende.

Hvis du planlægger at hæve prisen på eller i nærheden af tidspunktet for frigivelse fra tidlig adgang, og du vil køre en rabat i anledning af din V1.0-udgivelse, er det en god idé at overveje disse scenarier:
 • Du kan lade din pris forblive uændret, køre en rabat ved frigivelsen af V1.0 fra tidlig adgang og siden hen hæve prisen.
 • Du kan hæve prisen, når du skifter fra tidlig adgang, og ikke køre en rabat.
 • Du kan hæve prisen mere end 30 dage, før du udgiver fra tidlig adgang, og derefter køre en rabat sammen din V1.0-udgivelse.


Sp: Kan jeg deltage i et større udsalg, selv om mit produkt er lanceret for nylig?
Sv: Du kan generelt ikke indgive en rabat inden for 30 dage efter udgivelsen eller 30 dage efter tidspunktet, hvor lanceringsrabatten udløber. Du kan imidlertid indsende en lanceringsrabat, som skal træde i kraft, når spillet udgives oprindeligt, og hvis dit produktet udkommer tættere end 7 dage på et større udsalg (f.eks. Steam-sommerudsalg), kan Valve hjælpe dig med at forlænge introduktionsrabatten, så den gælder, mens udsalget er i gang.

Der er altid fremtidige muligheder for at give rabat på dit spil, så du skal ikke føle dig presset til at ændre din udgivelsesdato af hensyn til et sæsonbetinget udsalg.

Sp: Hvad nu, hvis jeg ønsker at ændre mit spil fra at være gratis til at koste penge?
Sv: Du er velkommen til at ændre dit spil fra gratis til betalt. Du skal bare bruge supportformularen her til at kontakte os for at ændre et gratis spil til en betalingspakke. Retfærdig behandling af kunderne er det absolut vigtigste for os, og derfor beder vi dig give dine kunder mindst 30 dages varsel, før du tilbagetrækker køb i spil, så kunder får en fair advarsel og får en chance for at bruge deres tilbageværende valuta eller genstande i spillet, inden de ikke længere kan købes eller bruges.

Sp: Hvad nu, hvis jeg ønsker at ændre mit spil fra at koste penge til at være gratis?
Sv: Ligesom når du skifter fra gratis til betalt, skal du bruge supportformularen her, hvis du ønsker at ændre dit spil fra at være gratis til betalt. Igen beder vi dig om at give dine kunder mindst 30 dages varsel, før du ændrer det, så de kan beslutte, om de ønsker at købe et spil, som har i sinde at ændre sin forretningsmodel snart.