Steamworks-dokumentation
Prisfastsættelse
Kort opsummering
Steam understøtter priser i over 35 valutaer og giver mulighed for at bruge hundredvis af lokale betalingsmetoder. Dette sikrer, at spillere kan forstå, hvad de betaler.
Integrering
Partnere på Steam er ansvarlige for at fastsætte og administrere priser for deres produkter, og Steam stiller værktøjer til rådighed til at hjælpe med dette.

Oversigt

Partnere på Steam er ansvarlige for at fastsætte og administrere priserne på deres produkter. Steamworks-udviklerwebstedet indeholder værktøjer til konfiguration af priser og rabatter i alle de valutaer, der understøttes af Steam. Indledningsvise priser og foreslåede pristilpasninger gennemgås af Valve og behandles normalt inden for én til to hverdage. Vi anbefaler prisstrategier på grundlag af vores erfaringer, og vi foreslår muligvis priser på grundlag af valutaomregninger og andre faktorer. Vi bestræber os på at kontrollere dine angivelser for indtastningsfejl under behandlingen, men vi kan ikke garantere, at vi finder alle fejl, så det er vigtigt, at du tjekker dine priser omhyggeligt, inden du indsender dem.

Pristyper

Steam understøtter flere forretningsmodeller, som spil bruger til at fastsætte priser på indhold. Det kan være køb af et fuldt spil, køb af DLC, mikrotransaktioner i spil eller løbende abonnementer. Denne artikel fokuserer primært på prisfastsættelse af pakker, som er den købsmulighed, der vises for kunder på spillets butiksside på Steam.

Andre priser inkluderer mikrotransaktioner i spil og løbende abonnementer. Flere oplysninger angående implementering af disse pristyper kan findes her:

Nødvendige tilladelser til redigering af priser

Kun visse udgiverkonti har de nødvendige tilladelser til at indtaste eller tilpasse priser og konfigurere rabatter for dine produkter på Steam. For nye Steamworks-partnere er standardkontoen den Steam-konto, som blev brugt til at udfylde den digitale dokumentation vedr. Steam-distributionsaftalen. Det er dog muligt, at en anden person har ansvaret for dette i din organisation.

Hvis du ikke har de nødvendige tilladelser iht. oplysningerne nedenfor, er det mest hensigtsmæssigt at kontakte en af dine Steamworks-administratorer, som er en af din organisations brugere, der er i stand til at bevilge tilladelser. En liste over dine Steamworks-administratorer fremgår af den højre kolonne på din Steamworks-startside (medmindre du selv er administrator).


Følgende tilladelser kræves til en specifik konto, for at du kan indstille eller tilpasse priser på et produkt:

 • Steamworks-partneren, som du arbejder for, skal være den partner, der modtager betaling for salg af produktet. Hvis du eksempelvis arbejder på et spil sammen med et andet studie, og det andet studie er anført som instansen, der modtager betaling for salg af spillet, er det kun personer, der arbejder for det andet studie, som kan ændre priserne.
 • Din konto skal have den specifikke tilladelse: "Administrer priser og rabatter" for det pågældende produkt. Se Administration af brugere og tilladelser for at få nærmere oplysninger.

Opdatering af priser og tilføjelse af rabatter

Nedenfor er en hurtig guide, der orienterer om opdatering af priser og indtastning af rabatter på dine produkter på Steam.
https://www.youtube.com/watch?v=_cPdvPBfy5M

Bedste fremgangsmåder vedr. priser

Når du overvejer udgivelsesprisen på dit spil, skal du tage højde for flere forskellige faktorer:

 • Hvor lang tid tager det kunderne at gennemføre hele spillet?
 • Kan spillet i høj grad spilles igen?
 • Har det mulighed for multiplayer?
 • Lancerer du i tidlig adgang?
 • Hvordan er spil af tilsvarende art prissat?
 • Prisfastsætter du med tanke på fremtidige kampagner?

Hvis du tager forretningen med salg af dit spil alvorligt, bør du behandle arbejdet som ethvert andet forretningsprojekt og foretage nogle markedsundersøgelser. Køb og spil andre lignende spil. Læs brugeranmeldelser og kundefeedback for at få et indtryk af, hvor meget kunderne får for pengene, og brug disse data til at træffe dine egne prisbeslutninger. Det handler ikke om at forsøge at underbyde konkurrenterne med en lavere pris. Fokuser i stedet på at forstå markedet og sikre, at dine kunder virkelig får noget for de penge, de bruger.

Anbefalinger til regional prisfastsættelse

Udviklere på Steam bestemmer deres egne priser, i alle valutaer. Men det kan være vanskeligt for nogle udviklere at undersøge og fastsætte de mest ideelle priser for alle mulige forskellige valutaer.

Som en service for at hjælpe dig med at administrere priser i alle vores forskellige valutaer tilbyder Steam anbefalinger for alle andre valutaer baseret på den pris, du tager i amerikanske dollars. Når du indtaster prisen for dit spil, vil du bemærke, at Steam udfylder et sæt anbefalinger baseret på din valgte pris i USD. Du kan bruge vores anbefalinger til nogle, alle eller ingen af de andre valutaer, helt som du vil!

Men hvordan kommer Valve frem til disse anbefalinger?

Det er fristende at se prisfastsættelse som et simpelt valutakursproblem og sætte prisen i hver valuta efter det. Men denne strategi tager ikke højde for de betydelige økonomiske forskelle mellem forskellige regioner. Og selvom valutakurser har makroøkonomiske konsekvenser, påvirker de generelt ikke den individuelle forbrugers købekraft på kort sigt.

Derfor tager vores prisanbefalinger hensyn til forbrugernes leveomkostninger i de respektive regioner i stedet for at knytte priserne til valutakurser. Dette inkluderer kriterier såsom købekraftsparitet og forbrugerprisindekser, som gør det muligt at sammenligne priser og omkostninger mere bredt på tværs af mange forskellige økonomiske sektorer. Men når det gælder Steam, fokuserer vi mere specifikt på købekraften til underholdning for at sikre, at vi træffer disse beslutninger på et velinformeret grundlag.
Alle disse faktorer har fået os til at opdatere disse prisforslag meget mere regelmæssigt for at holde trit med de økonomiske forandringer over tid.

Mange spil vælger at ignorere vores anbefalinger og fastsætter selv deres priser i hver valuta, og det er helt i orden. Men vi håber, at anbefalingerne er et nyttigt datapunkt for udviklere, som ikke har tid til eller ikke er interesserede i at undersøge priser i hver enkelt valuta selv.

Tærskler for mindstepriser

Der er to minimumstærskler for priser på Steam:
 1. Den mindste grundpris, som kan indtastes for et produkt på Steam, skal som minimum svare til Steams anbefalede valutaomregning for 0,99 USD-niveauet. Læs mere i oversigten over mindstepriser pr. valuta.

 2. Den lavest mulige transaktionspris er 50% under den mindste grundpris, hvilket giver plads til at give rabat på den mindste grundpris. Den mindste transaktionspris er ca. 0,49 USD.
  • Et produkt med en pris på 0,99 USD-niveauet kan have en rabat på op til 50%.
  • Et produkt med en pris på 1,99 USD-niveauet kan have en rabat på op til 75%.
  • Et produkt med en pris på 4,99 USD-niveauet kan have en rabat på op til 90%.

Hvis du har et eller flere produkter med priser eller rabatter under de nye mindstepriser, kan det resultere i et af følgende problemer:
 • Hvis produktets grundpris ligger under Steams lavest mulige transaktionspris i en valuta, kan det ikke længere købes i lande, som bruger den pågældende valuta.
 • Hvis du har en planlagt rabat, som ville bringe den endelige pris ned under Steams lavest mulige transaktionspris, kan produktet ikke længere købes af kunder i lande, hvor den endelige pris er under den tilladte mindstepris.
 • Hvis grundprisen er under Steams lavest mulige transaktionspris i en valuta, kan du ikke planlægge nye rabatter.
 • Hvis grundprisen er tæt på Steams lavest mulige transaktionspris i en valuta, kan den rabat, du kan indtaste, være begrænset for at sikre, at den resulterende pris ikke kommer ned under det tilladte minimum.

Læs mere i vores blogindlæg fra 15. august: Opdateringer til Steams tærskler for mindstepriser.

Ofte stillede spørgsmål

Sp. Mit spil mangler nogle af de lokale valutaer, som Steam understøtter. Betyder det noget?
Sv. Hvis der mangler en pris i en valuta, vil det gøre dit spil utilgængeligt for brugere, som er afhængige af den pågældende valuta. Hvis du f.eks. ikke har indtastet en pris for japanske yen, kan brugere i Japan ikke købe spillet.

Sp. Mit spil mangler pakker. Hvordan indsender jeg priser?
Sv. Fra tid til anden oplever vi en fejl, hvor standardpakkerne ikke oprettes, når et app-ID oprettes. Du kan oprette pakkerne ved at gå til siden "Alle tilknyttede pakker, DLC, demoer og værktøjer" og trykke på den grønne knap "Opret standardpakker" foroven. Du kan også kontakte os for at få hjælp når som helst – bare tryk på Support-knappen øverst på denne side.

Sp. Hvilke valutaer understøtter Steam?
Sv. Du kan se en komplet liste over valutaer på siden Understøttede valutaer, som også har information om, hvilke valutaer der understøtter priser og køb i delvise beløb, hvordan de rapporteres og i hvilke inkrementer.

Sp. Hvor ofte kan jeg ændre prisen på mit produkt?
Sv. For at beskytte brugernes forventninger til nyligt udgivne spil beder vi dig vente med prisændringer indtil mindst 30 dage efter udgivelsen. Hvis du ved et uheld har indsendt en stor prisfejl ved udgivelse, som du har brug for at rette hurtigt, kan vi hjælpe med det. I så fald bedes du kontakte os her for at få hjælp til den slags prisfejl. Bagefter kan du ændre priserne, som du vil – bare husk, at en prisstigning i en eller flere valutaer vil medføre en 30-dages nedkøling, før du kan indsende rabatter. Læs dokumentationen om rabatter for flere detaljer om dette.


Sp. Kan jeg planlægge prisopdateringer, så de sker automatisk?
Sv. Nej, prisændringer kan ikke foretages automatisk, men du kan udgive dem, når du vil, efter Valve har gennemgået dem, eller lade Valve udgive dem umiddelbart efter gennemgangen.

Hvis du vælger at udgive prisændringer selv, når de er blevet gennemgået af Valve, får du besked via e-mail. Du kan derefter vælge et udgive fremtidige prisændringer, når du vil. Når du udgiver ændringerne, går de live for kunderne med det samme.

Denne mulighed kan findes i sektionen "Foreslå pris" på pakkens landingsside.

pricechangeschedule.JPG

Sp. Kan jeg hæve prisen på mit spil, når det går fra tidlig adgang til fuldt udgivet?
Sv: Ja. Du skal bede om prisændringen et par dage inden, at spillet forlader tidlig adgang, så den kan godkendes i tide.

Bemærk: Det er ikke muligt at give rabat på spillet i 30 dage efter en prisstigning. Hvis du hæver prisen inden for 30 dage fra overgangen fra tidlig adgang til fuldt udgivet, gælder udgivelsesrabatten ikke.

Hvis du planlægger at hæve prisen på eller omkring det tidspunkt, hvor spillet forlader tidlig adgang, og du vil køre en rabat for at fejre udgivelsen af version 1.0, kan du overveje disse scenarier:
 • Du kan lade din pris forblive uændret, køre en rabat ved udgivelsen af version 1.0 fra tidlig adgang og sidenhen hæve prisen.
 • Du kan hæve prisen, når du skifter fra tidlig adgang, og ikke køre en rabat.
 • Du kan hæve prisen mere end 30 dage før, at du udgiver fra tidlig adgang, og derefter køre en rabat sammen din V1.0-udgivelse.


Sp. Kan jeg deltage i sæsonudsalgsbegivenheder, hvis mit produkt er blevet udgivet for nylig?
Sv. Generelt kan du ikke indsende en rabat inden for 30 dage fra udgivelse eller 30 dage fra udgangen af udgivelsesrabatten. Men du kan indsende en udgivelsesrabat, som træder i kraft, når spillet bliver udgivet. Der vil altid være fremtidige muligheder for at give rabat på dit spil, så du skal ikke føle dig presset til at ændre udgivelsesdatoen på grund af et sæsonudsalg.

Sp. Hvad hvis jeg vil ændre mit spil fra gratis til betalt?
Sv. Du er velkommen til at ændre dit spil fra gratis til betalt. Brug supportformularen her for at kontakte os og ændre spillet fra at være gratis at spille til en betalt pakke. Det absolut vigtigste for os er, at kunderne behandles retfærdigt, så hvis det ikke længere skal være muligt at købe ting i dit spil, når det ændres fra at være gratis at spille til en betalt pakke, beder vi dig give dine kunder mindst 30 dages varsel, inden du fjerner køb i spillet, så kunderne får et rimeligt varsel og dermed mulighed for at opbruge resterende spilvaluta eller genstande, inden de ikke længere kan købes eller bruges. Brugere, som har den gratis licens til spillet på deres konto, vil fortsat eje og kunne spille spillet, efter det skifter fra at være gratis til betalt.

Sp. Hvad hvis jeg vil ændre mit spil fra betalt til gratis?
Sv. Hvis du vil ændre dit spil fra betalt til gratis, skal du ligesom ved ændring fra gratis til betalt bruge supportformularen her for at give os besked. Vi beder dig igen give dine kunder mindst en måneds varsel, før du ændrer det, så de kan træffe en informeret beslutning om, hvorvidt de vil købe et spil, som har planer om at skifte forretningsmodel i den nærmeste fremtid.

Sp. Understøtter Steam-priser spil med betalte annoncer?
Sv. Nej. Steam understøtter ikke betalte annoncer eller indtægter fra henvisninger eller affilieringer for at vise annoncer for andre spil og/eller produkter eller tjenester. Hvis dit spils indtægter afhænger af annoncer på andre platforme, skal du finde en ny model for udgivelser på Steam. Men hvis du har et spil, som har indtægter fra annoncer, og du vil udgive det på Steam, kan du overveje at lade dit spil være ét enkelt køb eller gøre det gratis at spille med mikrotransaktioner eller yderligere indhold som DLC.

Sp. Understøtter Steam-priser "paywall"-spil?
Sv. Nej. Steam understøtter ikke modeller, hvor en kunde blokeres og skal betale for at fortsætte med at spille. Du er velkommen til at have en gratis demo, som viser dit spil, hvis du vil. Demoen og det fulde spil kan også dele filer, så man kan fortsætte fra, hvor man slap. Læs demodokumentationen for at finde ud af, om en demo er det rigtige for dit spil.

Sp. Hvilke priser bør jeg sætte for valutaer, som jeg ikke kender?
Sv. Vi foreslår priser i værktøjet til prisfastsættelse, som er relative til en valgt pris i USD. Du kan acceptere eller justere disse, som du vil. Beslutninger vedrørende prisfastsættelse på Steam er fuldstændigt op til dig som udvikler.

Sp. Inkluderer de anbefalede priser skatter og afgifter?
Sv. I nogle lande er kunder vant til at se priser, som inkluderer skatter og afgifter på de varer, de køber, mens kunder i andre lande er vant til at se, at skatter og afgifter tilføjes prisen, som vises bagefter. Steam bruger de forventede lokale normer og regler, når vi viser priser og skatter for kunder. Mere om skatter kan findes her: Ofte stillede spørgsmål om skatter