Steamworks-dokumentation
Prisfastsættelse

Oversigt

Partnere på Steam har ansvaret for at indstille og administrere priserne på deres produkter. Steamworks-udviklerwebstedet indeholder værktøjer til konfiguration af priser og rabatter i alle de valutaer, der understøttes af Steam. Indledningsvise priser og foreslåede pristilpasninger gennemgås af Valve og behandles normalt inden for én til to hverdage. Vi anbefaler prisstrategier på grundlag af vores erfaringer, og vi foreslår muligvis priser på grundlag af valutaomregninger og andre faktorer. Vi bestræber os på at kontrollere dine angivelser for indtastningsfejl under behandlingen, men vi kan ikke garantere, at vi finder alle fejl, så det er vigtigt, at du tjekker dine priser omhyggeligt forud for indsendelsen.

Pristyper

Steam understøtter flere forretningsmodeller, som spil bruger til at fastsætte priser på indhold. Det kan være køb af et fuldt spil, køb af DLC, mikrotransaktioner i spil eller løbende abonnementer. Denne artikel fokuserer primært på prisfastsættelse af pakker, som er købsmuligheden, der vises for kunder på spillets butiksside på Steam.

Andre priser inkluderer mikrotransaktioner i spil og løbende abonnementer. Flere oplysninger angående implementering af disse pristyper kan findes her:

Nødvendige tilladelser til redigering af priser

Kun visse udgiverkonti har de nødvendige tilladelser til at indtaste eller tilpasse priser og konfigurere rabatter for dine produkter på Steam. For nye Steamworks-partnere er standardkontoen den Steam-konto, som blev brugt til at udfylde den digitale dokumentation vedr. Steam-distributionsaftalen. Det er dog muligt, at en anden person har ansvaret for dette i din organisation.

Hvis du ikke har de nødvendige tilladelser iht. oplysningerne nedenfor, er det mest hensigtsmæssigt at kontakte en af dine Steamworks-administratorer, som er en af din organisations brugere, der er i stand til at bevilge tilladelser. En liste over dine Steamworks-administratorer fremgår af den højre kolonne på din Steamworks-startside (medmindre du selv er administrator).


Følgende tilladelser kræves til en specifik konto, for at du kan indstille eller tilpasse priser på et produkt:

 • Steamworks-partneren, som du arbejder for, skal være den partner, der modtager betaling for salg af produktet. Hvis du eksempelvis arbejder på et spil sammen med et andet studie, og det andet studie er anført som instansen, der modtager betaling for salg af spillet, er det kun personer, der arbejder for det andet studie, som kan ændre priserne.
 • Din konto skal have den specifikke tilladelse: "Administrer priser og rabatter" for det pågældende produkt. Se Administration af brugere og tilladelser for at få nærmere oplysninger.

Opdatering af priser og tilføjelse af rabatter

Nedenfor ses en hurtig guide, der orienterer om opdatering af priser og oprettelse af rabatter på dine produkter på Steam.
https://www.youtube.com/watch?v=EQHt1X33MK

Bedste fremgangsmåder vedr. priser

Når du overvejer lanceringsprisen på dit spil, skal du tage højde for flere forskellige faktorer.

 • Hvor lang tid tager det kunderne at gennemføre hele spillet?
 • Kan spillet i høj grad spilles igen?
 • Har det mulighed for multiplayer?
 • Lancerer du i tidlig adgang?
 • Hvordan er spil af tilsvarende art prissat?
 • Prisfastsætter du med tanke på fremtidige kampagner?

Hvis du tager forretningen med salg af dit spil alvorligt, bør du behandle arbejdet som ethvert andet forretningsprojekt og foretage nogle markedsundersøgelser. Køb og spil andre lignende spil. Læs brugeranmeldelser og kundefeedback for at få et indtryk af, hvor meget kunderne får for pengene, og brug disse data til at træffe dine egne prisbeslutninger. Det handler ikke om at forsøge at underbyde konkurrenterne med en lavere pris. Fokuser i stedet på at forstå markedet og sikre, at dine kunder virkelig får noget for de penge, de bruger.

Anbefalinger til regional prisfastsættelse

Beslutninger vedrørende prisfastsættelse er fuldstændigt op til dig, udvikleren, og vi opfordrer dig til altid at gøre det, der er bedst for dine spillere. Og vi ved, at det kan være ret kompliceret at finde den rigtige pris for dit spil på tværs af mange forskellige lande og valutaer.

Som en service for at hjælpe dig med at administrere over 35 forskellige valutaer tilbyder Steam anbefalinger til, hvordan du "oversætter" din grundpris fra USD til passende prisniveauer i forskellige regioner. Vi baserer disse anbefalinger på aktuelle valutaomregninger, regional købekraft, påkrævede skatter og vores egen erfaring med salg i de forskellige regioner. Købekraft kan variere meget fra land til land, og prisen for varer og underholdning påvirkes af mange faktorer. Derfor repræsenterer Valves anbefalede prisfastsættelser ikke præcise valutakurser. Vi opdaterer disse vejledninger med jævne mellemrum, efterhånden som valutakurser eller andre markedsfaktorer berettiger det.

Når du indtaster prisen for dit spil, vil du bemærke, at Steam udfylder et sæt anbefalinger baseret på din valgte pris i USD. Du er velkommen til at overskrive enhver af disse priser med din egen pris.

Ofte stillede spørgsmål

Sp. Mit spil mangler nogle af de lokale valutaer, som Steam understøtter. Betyder det noget?
Sv. Hvis du ikke har angivet priser for alle relevante valutaer, kan brugere ikke foretage køb. Hvis du eksempelvis ikke har indtastet en pris for japanske yen, kan brugere i Japan ikke købe dit spil.

Sp. Mit spil mangler pakker. Hvordan indsender jeg priser?
Sv. Fra tid til anden oplever vi en fejl, hvor standardpakkerne ikke oprettes, når et app-ID oprettes. Du kan oprette pakkerne ved at gå til siden "Alle tilknyttede pakker, DLC, demoer og værktøjer" og trykke på den grønne knap "Opret standardpakker" foroven.

Sp. Hvilke valutaer understøtter Steam?
Sv. Du kan se en komplet liste over valutaer på siden Understøttede valutaer, som også har information om, hvilke valutaer der understøtter priser og køb i delvise beløb, hvordan de rapporteres og i hvilke inkrementer.

Sp. Hvor ofte kan jeg ændre prisen på mit produkt?
Sv. Vi foreslår, at du venter mindst to måneder efter udgivelse, før du ændrer prisen. Det er den samme periode, du bør vente, før du tilbyder den første rabat på dit produkt.

Sp. Kan jeg planlægge prisopdateringer, så de sker automatisk?
Sv. Nej, prisændringer kan ikke foretages automatisk, men du kan udgive dem, når du vil, efter Valve har gennemgået dem, eller lade Valve udgive dem umiddelbart efter gennemgangen.

Hvis du vælger at udgive prisændringer selv, når de er blevet gennemgået af Valve, får du besked via e-mail. Du kan derefter vælge et udgive fremtidige prisændringer, når du vil. Når du udgiver ændringerne, går de live for kunderne med det samme.

Denne mulighed kan findes i sektionen "Foreslå pris" på pakkens landingsside.

pricechangeschedule.JPG

Sp. Kan jeg hæve prisen på mit spil, når det går fra tidlig adgang til fuldt udgivet?
Sv: Ja. Du skal bede om prisændringen et par dage inden, at spillet forlader tidlig adgang, så den kan godkendes i tide.

Bemærk: Det er ikke muligt at give rabat på spillet i 28 dage efter en prisstigning. Hvis du hæver prisen inden for 28 dage fra overgangen fra tidlig adgang til fuldt udgivet, gælder udgivelsesrabatten ikke.

Hvis du planlægger at hæve prisen på eller omkring det tidspunkt, hvor spillet forlader tidlig adgang, og du vil køre en rabat for at fejre udgivelsen af version 1.0, kan du overveje disse scenarier:
 • Du kan lade din pris forblive uændret, køre en rabat ved frigivelsen af V1.0 fra tidlig adgang og sidenhen hæve prisen.
 • Du kan hæve prisen, når du skifter fra tidlig adgang, og ikke køre en rabat.
 • Du kan hæve prisen mere end 28 dage før, at du udgiver fra tidlig adgang, og derefter køre en rabat sammen din V1.0-udgivelse.


Sp. Kan jeg deltage i store udsalgsbegivenheder, hvis mit produkt er blevet udgivet for nylig?
Sv: Generelt kan du ikke indsende en rabat inden for 28 dage efter udgivelse eller 28 dage efter, at udgivelsesrabatten er slut. Men hvis du har indsendt en udgivelsesrabat, som træder i kraft, når dit spil udgives, og hvis produktudgivelsen er inden for 7 dage af en stor udsalgsbegivenhed (f.eks. Steams sommerudsalg), kan Valve hjælpe dig med at forlænge udgivelsesrabatten til efter udsalgsbegivenheden.

Der vil altid være fremtidige muligheder for at give rabat på dit spil, så du skal ikke føle dig presset til at ændre udgivelsesdatoen på grund af et sæsonudsalg.

Sp. Hvad hvis jeg vil ændre mit spil fra gratis til betalt?
Sv. Du er velkommen til at ændre dit spil fra gratis til betalt. Brug supportformularen her for at kontakte os og ændre spillet fra at være gratis at spille til en betalt pakke. Det absolut vigtigste for os er, at kunderne behandles retfærdigt, så hvis dit spil ikke længere vil have køb i spil, når det ændres fra at være gratis at spille til en betalt pakke, beder vi dig give dine kunder mindst 28 dages varsel, inden du fjerner køb i spillet, så kunderne får et rimeligt varsel og dermed mulighed for at opbruge resterende spilvaluta eller genstande, inden de ikke længere kan købes eller bruges. Brugere, som har den gratis licens til spillet på deres konto, vil fortsat eje og kunne spille spillet, efter det skifter fra at være gratis til betalt.

Sp. Hvad hvis jeg vil ændre mit spil fra betalt til gratis?
Sv. Hvis du vil ændre dit spil fra betalt til gratis, skal du ligesom ved ændring fra gratis til betalt bruge supportformularen her for at give os besked. Vi beder dig igen give dine kunder mindst en måneds varsel, før du ændrer det, så de kan træffe en informeret beslutning om, hvorvidt de vil købe et spil, som har planer om at skifte forretningsmodel i den nærmeste fremtid.

Sp. Understøtter Steam-priser spil med betalte annoncer?
Sv. Nej. Steam understøtter ikke betalte annoncer eller indtægter fra henvisninger eller affilieringer for at vise annoncer for andre spil og/eller produkter eller tjenester. Hvis dit spils indtægter afhænger af annoncer på andre platforme, skal du finde en ny model for udgivelser på Steam. Men hvis du har et spil, som har indtægter fra annoncer, og du vil udgive det på Steam, kan du overveje at lade dit spil være ét enkelt køb eller gøre det gratis at spille med mikrotransaktioner eller yderligere indhold som DLC.

Sp. Understøtter Steam-priser "paywall"-spil?
Sv. Nej. Steam understøtter ikke modeller, hvor en kunde blokeres og skal betale for at fortsætte med at spille. Du er velkommen til at have en gratis demo, som viser dit spil, hvis du vil. Demoen og det fulde spil kan også dele filer, så man kan fortsætte gameplayet. Læs demodokumentationen for at finde ud af, om en demo er det rigtige for dit spil.

Sp. Hvilke priser bør jeg sætte for valutaer, som jeg ikke kender?
Sv. Vi foreslår priser i værktøjet til prisfastsættelse, som er relative til en udvalgt pris i USD. Du kan acceptere eller justere disse, som du vil. Beslutninger vedrørende prissætning er fuldstændigt op til dig, udvikleren, og vi opfordrer dig til altid at gøre, hvad er bedst for dine spillere.

Sp. Hvordan udregner Valve de foreslåede priser?
Sv. Vi baserer disse vejledende priser på aktuelle valutaomregninger, regional købekraft, påkrævede skatter og vores egen erfaring. Købekraft kan variere meget fra land til land, og prisen for varer og underholdning påvirkes af mange faktorer. Derfor repræsenterer Valves anbefalede prisfastsættelser ikke præcise valutakurser. Vi opdaterer disse vejledninger med jævne mellemrum, efterhånden som udenlandske valutakurser eller andre markedsfaktorer berettiger det.

Sp. Inkluderer de anbefalede priser skatter og afgifter?
Sv. I nogle lande er kunder vant til at se priser, som inkluderer skatter og afgifter på de varer, de køber, mens kunder i andre lande er vant til at se, at skatter og afgifter tilføjes prisen, som vises bagefter. Steam bruger de forventede lokale normer og regler, når vi viser priser og skatter for kunder. Mere om skatter kan findes her: Ofte stillede spørgsmål om skatter