Steamworks dokumentáció
Áruházi oldal szerkesztése

Áttekintés

E dokumentáció arról nyújt információt, hogyan készítsd elő áruházi oldaladat a kiadás előtt, és hogyan frissítsd azt a kiadás után.

Áruházi oldal létrehozása

Az alkalmazásod kezdőoldaláról kattints az „Áruházi oldal szerkesztése” lehetőségre a terméked leírásának, előzetesének, képernyőmentéseinek stb. szerkesztéséhez. A kezdőoldal jobb oldalán levő ellenőrző lista tartalmazza az áruházi jelenlétedhez szükséges lépéseket, amelyeket el kell végezned, mielőtt a termékedet beküldhetnéd felülvizsgálatra. További információkért a terméked kiadásra előkészítéséről nézd meg a Kiadási folyamat dokumentációt.

A csillaggal (*) jelölt szakaszokat minden egyes fülön el kell végezned. Minden szakasz további információt tartalmaz arról, hogy mit kell megadnod abban a szakaszban. A Grafikai elemek – Áttekintés és Előzetesek dokumentációinkból többet is megtudhatsz. Megnézheted a Felülvizsgálati eljárás dokumentációnkat is, hogy lásd, mit nézünk az alkalmazásod felülvizsgálatakor.

Korai hozzáférés áruházi oldal

Ha Korai hozzáférésben adsz ki, be kell jelölnöd a Korai hozzáférés fülön levő jelölőnégyzetet, és válaszolnod kell az ott található kérdésekre. Részletesebb információkért a Korai hozzáférésről a Steamen nézd meg a Kiadási folyamat dokumentációt.

Oktatóvideó az áruházi oldalhoz

Ez a Steamworks oktatás részletezi a Steames áruházi oldalad létrehozásának és megtekintésének folyamatát.

https://www.youtube.com/watch?v=lU1SFAa3QqM

Az áruházi oldal béta módja

Amikor először hozod létre az áruházi oldaladat, vagy egy létező áruházi oldal szerkesztésekor, a módosítások többségét megnézheted béta módban, mielőtt nyilvánossá teszed azokat. Az áruházi oldalad béta módban megnézéséhez szerkesztés közben csak kattints az oldal jobb felső sarkában levő „Változtatások előnézete az Áruházban” hivatkozásra.

Hol van a vásárlás gombom?

Ha a terméked még nincs kiadva a Steamen, akkor béta módban megtekintéskor a vásárlás gomb és a csomagok nem lesznek láthatók az oldaladon. Annak biztosítására, hogy egy vásárlási lehetőség helyesen legyen beállítva, ellenőrizd az alkalmazás kezdőoldalán, az „Áruházi csomagok, árazás és kiadási dátumok” alatt, hogy az árazás meg lett adva, és a csomag neve az, amit nyilvános megjelenítésre szánsz. A csomag nevét a csomag kezdőoldalon a csomagra kattintva, és a jobb oldali oszlopban a „Csomagnév szerkesztését” választva szerkesztheted.

Miért látom listázva az összes közelgő DLC-met?

Alapesetben minden DLC, amit létrehoztál az alkalmazásodhoz, béta módban lesz, és megjelenik az áruházi oldaladon, amikor béta módban nézed azt. Hacsak nincsenek kiadva ezek a DLC-k, a nyilvánosságnak nem fognak megjelenni.

Áruházi oldal közzététele

Áruházi oldal közzétételéhez menj az alkalmazásod „Áruházi oldal szerkesztése” szakaszához, és kattints a „Kiadás” fülre. Itt összehasonlíthatod a verziókat, és elindíthatod a közzétételi folyamatot a „Felkészülés a közzétételre” gomb megnyomásával.

Ügyelj arra, hogy az áruházi oldal közzététele az ÖSSZES áruházi oldali adatot és elemet (beleértve a képernyőmentéseket, előzeteseket és Könyvtár-elemeket is) áthelyezi a Steam nyilvános szervereire. Onnan külső weboldalak esetleg begyűjthetik az adatait, és azok megoszthatók lesznek a közösségi médiában. Ez még akkor is igaz, ha az alkalmazásod kiadatlan vagy rejtett állapotban van, ezért ügyelj arra, hogy ne ossz meg akaratlanul egy be nem jelentett játékot vagy titkos DLC projektet a nyilvánossággal!

Ha inkább magad néznéd meg az áruházi oldal előnézetét, mielőtt mindenki számára közzéteszed, mindenképp az áruházi oldal béta módját használd, a fent leírtak szerint.

Áruházi oldal szerkesztése a közzététel után

Miután közzétetted az áruházi oldaladat, lehetőséged lesz önállóan frissíteni és változtatni azt a „Kiadás” fülre lépve. Az áruházi oldaladon végrehajtott változtatások a közzététel után azonnal megjelennek az áruházi oldaladon.

Ha szeretnéd szerkeszteni az áruházi oldaladat, de nem szeretnéd még nyilvánosságra hozni, megteheted az oldal alján a „Mentés” gombra kattintva, de nem közzétéve a változtatásokat. Ha az alkalmazás áruházi oldalán vannak közzé nem tett változtatások, az oldal tetején egy piros sáv jelenik meg.

Megjegyzés: Miután a játékod átesett a kiadás előtti felülvizsgálaton, a nevét már nem lehet megváltoztatni. További részletekért nézd meg a Játékod nevének megváltoztatása dokumentációt.