Steamworks-documentatie
Vroegtijdige toegang

Overzicht

Wat is vroegtijdige toegang?

Met 'vroegtijdige toegang' kun je je spel op Steam verkopen terwijl het nog in ontwikkeling is. Door aan te geven dat het vroegtijdige toegang betreft, is het duidelijk voor gebruikers dat het product nog niet 'af' is. Deze vroegtijdige toegang is bedoeld voor spellen die een speelbare alpha- of bèta-status hebben, waarvoor de prijs overeenkomt met de huidige waarde van de speelbare build, en die nog verder ontwikkeld zullen worden voordat de definitieve versie van het spel wordt uitgegeven.

Door een spel aan te bieden in vroegtijdige toegang, krijgen potentiële klanten een beter idee van de context van je spel en kunnen ze informatie krijgen over je plannen en doelen voor het spel, voordat het klaar is voor de 'definitieve' uitgave.

Wat vroegtijdige toegang niet is

Vroegtijdige toegang is geen middel om de ontwikkeling van je product te bekostigen door middel van crowdfunding
Je moet vroegtijdige toegang niet alleen inzetten om de financiering van je verdere ontwikkeling rond te krijgen. Als je een specifiek aantal exemplaren moet verkopen om je spel te kunnen afmaken, dan moet je goed overwegen wat de gevolgen zijn voor jou of je team als het niet lukt om dat aantal te verkopen. Ben je bereid om het spel te blijven ontwikkelen als het niet verkoopt? Ben je bereid om andere vormen van financiering te overwegen?

Vroegtijdige toegang is geen voorverkoop
Vroegtijdige toegang is niet bedoeld als een vorm van voorverkoop, maar een middel om je spel in de handen van Steam-gebruikers te krijgen, zodat je kunt profiteren van de feedback terwijl je je spel afmaakt.

Titels in vroegtijdige toegang moeten speelbare spellen of bruikbare software zijn die de gebruiker vanaf het moment van aankoop kan gebruiken. Spellen die in de voorverkoop worden gekocht, worden pas op een later tijdstip beschikbaar gesteld aan de gebruiker. Meer informatie over voorverkopen vind je hier: Pre-Purchasing on Steam.

Is vroegtijdige toegang geschikt voor mijn spel?

Vroegtijdige toegang is een middel om je spel in samenspraak met de community te ontwikkelen door de community toegang te geven tot je spel nog voordat het officieel uit is. Dit is een beslissing waar je goed over moet nadenken. We raden je aan om andere spellen die vroegtijdige toegang aanbieden op Steam te bekijken. Lees ook de ontwikkelaarsfora en bekijk de video met casestudy's hieronder om inzicht te krijgen in hoe het voor ontwikkelaars is om vroegtijdige toegang aan te bieden:

Tijdens de Steam Dev Days in januari 2014 bespraken vier ontwikkelaars wat ze hebben geleerd van de vroegtijdige toegang voor hun spellen, de invloed die vroegtijdige toegang heeft gehad op de ontwikkeling en verkoop, en wanneer vroegtijdige toegang een goed idee is.

https://www.youtube.com/watch?v=JRDwA3cQmlc
Panelleden zijn: Justin Bailey (Double Fine), Bob Berry (Uber Entertainment), Jamie Cheng (Klei Entertainment) en Mark Morris (Introversion).

https://youtu.be/xXeoByO-OFE

Regels

1. Je moet de Steam-branding voor vroegtijdige toegang en informatie over de huidige staat van je spel toevoegen aan alle externe websites waar je Steam-steutels verkoopt voor je spel in vroegtijdige toegang. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het voor gebruikers volledig duidelijk is dat ze een titel in vroegtijdige toegang kopen op Steam, en we willen dat dat ook duidelijk is op alle andere plekken waar Steam-sleutels worden verkocht. Op alle websites waar je Steam-sleutels voor je spel in vroegtijdige toegang verkoopt, moet je de Steam-branding voor vroegtijdige toegang en up-to-date informatie over de staat van je spel delen. Daarnaast moet je een link delen naar de veelgestelde vragen over vroegtijdige toegang op Steam. Ten slotte moet je de vragenlijst voor vroegtijdige toegang publiceren. Je kunt hier meer over lezen in de Steam-richtlijnen voor branding.

2. Doe geen beloftes over de toekomst. Je kunt bijvoorbeeld niet van tevoren weten wanneer je spel precies af zal zijn, of het spel ooit af komt en welke geplande updates er ook daadwerkelijk komen. Vraag gebruikers niet om in te zetten op de toekomst van je spel. Gebruikers moeten hun beslissing om het spel al dan niet te kopen baseren op de huidige toestand van het spel, niet op basis van beloften over een toekomst die misschien nooit zal komen.

3. Titels waarvoor Steam vroegtijdige toegang mogelijk maakt, moeten via Steam beschikbaar zijn. Als Steam vroegtijdige toegang activeert voor je spel, verwachten we ook dat je je spel in vroegtijdige toegang te koop aanbiedt in de Steam-winkel. Je spel mag niet later op Steam verkocht worden dan op andere plekken.

4. Hanteer geen hogere prijzen voor Steam-klanten. De prijs van je spel in vroegtijdige toegang mag niet hoger zijn op Steam dan op een andere service of website. We vragen je om je klanten op Steam goed te behandelen.

5. Zorg ervoor dat je de juiste verwachtingen schept als je het over je spel hebt. Wees transparant richting je community. Als je bijvoorbeeld weet dat je updates tijdens de vroegtijdige toegang problemen opleveren met opgeslagen spelvoortgang, wees daar dan op voorhand duidelijk over. Deel deze informatie ook overal waar je je Steam-sleutels verkoopt.

6. Lanceer je spel niet in vroegtijdige toegang als je geen speelbaar spel hebt. Als je een technische demo hebt, maar nog niet veel gameplay, dan is het waarschijnlijk te vroeg om je spel uit te brengen in vroegtijdige toegang. Als je een concept wilt testen maar nog geen duidelijk beeld hebt van wat je spel leuk maakt voor spelers, dan is het waarschijnlijk ook te vroeg. Je kunt in dat geval misschien beter sleutels uitdelen aan een selecte groep fans, zodat je input kunt krijgen van een kleinere focusgroep, voordat je het spel uitbrengt in vroegtijdige toegang. Je moet op zijn minst een videotrailer hebben waarin de gameplay te zien is. Zelfs als je specifiek geïnteresseerd bent in feedback op je gameplay, moet je je gebruikers iets geven waar ze die feedback op kunnen geven.

7. Breng je spel niet uit in vroegtijdige toegang als de ontwikkeling van je spel is afgerond. Als al je gameplay al vastligt en je eigenlijk alleen nog hoeft te bugtesten, dan is vroegtijdige toegang niet het juiste medium voor je spel. Het is in dat geval beter om een paar sleutels naar fans te sturen of om zelf een aantal interne speltests te organiseren. Vroegtijdige toegang is bedoeld om klanten de mogelijkheid te bieden om het uiteindelijke spel te beïnvloeden.

De vragenlijst voor vroegtijdige toegang

Hieronder vind je een aantal richtlijnen om je te helpen bij het invullen van de vragenlijst voor vroegtijdige toegang. Niemand kent je product zo goed als jij, dus onderstaande antwoorden zijn vooral bedoeld als startpunt voor je eigen invulling. Het is het belangrijkste dat je zoveel mogelijk details geeft en transparant bent richting je klanten. Dit is het begin van de weg naar de definitieve versie, dus grijp deze gelegenheid aan om je plannen uit te leggen, verwachtingen te scheppen en het gesprek aan te gaan met je community. Je kunt ook inspiratie opdoen door een kijkje te nemen bij producten en ontwikkelaars die je bewondert.

Waarom vroegtijdige toegang?
Wat zijn je doelen? Hopelijk weet je het antwoord op deze vraag voordat je een winkelpagina aanmaakt. Vroegtijdige toegang is een marathon, geen sprint. Wees je ervan bewust dat je doorlopend aan je product moet blijven werken, dat je constant feedback krijgt en dat je je project uiteindelijk moet afronden.

Hoelang blijft dit spel ongeveer in vroegtijdige toegang?

Wees zo specifiek mogelijk. Als je geen datum of periode in gedachten hebt, leg dan uit waarom.

Hoe gaat de volledige versie verschillen van de versie in vroegtijdige toegang?
Nogmaals, denk na over wat je wilt bereiken. Een 'volledige versie' kan voor ieder product iets anders zijn, en alleen jij kunt bepalen wat dit voor jouw product betekent. Wees specifiek over wat je nog wilt toevoegen of welke gegevens je hoopt te verzamelen. Het is geen probleem als je later van gedachten verandert. Sterker nog, dat is juist de bedoeling! Als je transparant bent en goed naar je community luistert, komt alles vanzelf goed.

Wat is de huidige staat van de versie in vroegtijdige toegang?
Wat kan een klant die het spel in de huidige toestand koopt verwachten? Wees specifiek en benoem modi, functies, levels etc. Het is mogelijk dat je deze sectie elke paar weken of maanden moet bijwerken, omdat deze informatie kan veranderen naarmate je meer voortgang boekt.

Zal het spel anders geprijsd worden tijdens en na vroegtijdige toegang?
Er zijn geen regels voor de prijs van je definitieve product en er is geen officiële aanbeveling. Veel succesvolle ontwikkelaars hebben de prijs verhoogd en veel van hen hebben uiteindelijk besloten om de prijs te verlagen. Probeer het te bekijken vanuit het oogpunt van de gebruikers die hebben meegewerkt aan je vroegtijdige toegang. Wat vinden zij van je beslissing? Het is een goed idee om je trouwe spelers te belonen en ze het gevoel te geven dat dit proces hun tijd en moeite waard is geweest. Dat betekent niet automatisch dat je prijs in vroegtijdige toegang lager moet zijn dan voor de definitieve uitgave, maar we raden je aan om de vroegtijdige community op de een of andere manier te belonen.

Hoe zijn jullie van plan de community te betrekken bij het ontwikkelproces?
De community is van cruciaal belang bij de ontwikkeling in vroegtijdige toegang. Hoe ga je communiceren met je gebruikers? Via een forum? Of je website? En hoe vaak? Dit is je kans om je gebruikers te vertellen hoe ze de ontwikkeling van je product kunnen beïnvloeden.

Vroegtijdige toegang activeren

Je moet deze stappen uitvoeren voordat je je spel uitgeeft.

Je kunt vroegtijdige toegang als volgt activeren voor je product:
 1. Ga op je productpagina naar 'Winkelpagina bewerken', open het tabblad 'Vroegtijdige toegang' en vink het vakje aan bij 'Early Access'.
 2. Vul de vragenlijst voor vroegtijdige toegang in. Je kunt hier meer lezen over de vragen en antwoorden.

Zodra de productpagina en vragenlijst volledig zijn ingevuld en door Valve zijn gecontroleerd, kun je je titel uitgeven in vroegtijdige toegang. Lees voor meer informatie over het uitgeven van je titel onze documentatie over het uitgaveproces.
Let op: Als de winkelpagina voor je product al zichtbaar is als 'Binnenkort verwacht', kun je vroegtijdige toegang zelf activeren. Je winkelpagina moet voor de uitgave nogmaals beoordeeld worden.

Best Practices

Je winkelpagina bijhouden tijdens vroegtijdige toegang

Hoewel het prima is dat spellen zo lang als nodig in vroegtijdige toegang blijven, is het ook belangrijk dat huidige en potentiële spelers op de hoogte blijven van je verdere ontwikkelingsplannen. Dit betekent dat je de volgende informatie altijd up-to-date moet houden op je winkelpagina:
 1. de huidige staat van je spel in vroegtijdige toestand
 2. de laatste plannen voor een uiteindelijke volledige uitgave (versie 1.0)
Het is het beste om minstens een keer per jaar je winkelpagina te controleren om er zeker van te zijn dat de informatie nog steeds relevant en actueel is. Er zijn verschillende manieren waarop je je winkelpagina kunt (en zou moeten!) bijwerken:
 • Houd je vragenlijst voor je vroegtijdige toegang actueel. Je kunt je antwoorden, die gebruikers kunnen zien, bijwerken op Steamworks. Log hiervoor in op Steamworks en ga naar de productpagina van je spel, klik op 'Winkelpagina bewerken' en open het tabblad 'Vroegtijdige toegang'. (Zie hierboven voor meer informatie over deze vragenlijst.) Vergeet niet om je antwoorden op te slaan en te publiceren!
 • Werk je marketingmaterialen bij. Als je je marketingmaterialen wilt aanpassen voor de laatste versie van je spel, ga je naar Steamworks en klik je op 'Winkelpagina bewerken'. Selecteer vervolgens de gewenste tabbladen om je materialen bij te werken. Meer informatie over het bijwerken van je winkelpagina vind je hier.
 • Plaats een aankondiging. Heb je een grote mededeling die je met je community wilt delen, zoals een belangrijke nieuwe functie of een onverwachte vertraging? Overweeg dan om een aankondiging te plaatsen om die informatie te delen met je huidige spelers.

Prijsstelling voor vroegtijdige toegang

Beslissingen over de prijs zijn afhankelijk van het type spel en de gewenste resultaten. De meeste ontwikkelaars kiezen ervoor om te beginnen met een lagere prijs dan de prijs die ze willen rekenen na de lancering. Er is dan sprake van een eerlijke prijs voor de hoeveelheid beschikbare inhoud op dat moment, met de bedoeling om de prijs steeds te verhogen naarmate er meer inhoud beschikbaar is en het spel er beter uitziet.

Er zijn echter ook ontwikkelaars die de prijs van hun spel in vroegtijdige toegang juist hoger inzetten dan de uiteindelijk prijs, omdat ze zo een kleinere groep van trouwere fans hopen te bereiken.

Vergeet niet dat je geen korting kunt geven binnen 30 dagen na een prijsverhoging. Dit geldt ook voor een lanceringskorting bij de overgang van vroegtijdige toegang naar de volledige uitgave. Als je je prijs binnen 30 dagen voor deze overgang hebt verhoogd, kun je geen lanceringskorting aanbieden bij de officiële uitgave.

Zie de veelgestelde vragen over prijsstelling voor meer informatie.
Het is belangrijk om open met je community te communiceren over je prijsbeslissingen, zeker als je van plan bent om de prijs in de toekomst te verhogen. Het is niet toegestaan om tijdens de hele periode van vroegtijdige toegang een korting aan te bieden. Als je tijdens de vroegtijdige toegang een lagere prijs wilt hanteren voor je spel, moet je een lagere basisprijs opgeven.

Overgang van vroegtijdige toegang naar de volledige uitgave

Als je product alle geplande functies heeft en zich niet meer in een constante staat van verandering bevindt, kun je overgaan van vroegtijdige toegang naar de volledige uitgave. Dit betekent echter niet dat je geen functies meer mag toevoegen of dat je kunt ophouden met het bijwerken van je product. Blijf altijd nieuwe inhoud toevoegen en bugs oplossen op een manier die geschikt is voor je product.
Let op: Als je product niet meer is aangemerkt als een product in vroegtijdige toegang, verwachten klanten dat je product stabiel is en een complete ervaring biedt.

Als je klaar bent om de verwijzingen naar vroegtijdige toegang voor je product te verwijderen, volg dan de volgende stappen:
 1. Upload en publiceer de nieuwste build van je spel of software.
 2. Klik bovenaan de productpagina op 'Uitgave-opties weergeven' om de volledige uitgave van je spel voor te bereiden en je spel officieel uit te geven. Als je op de knop Uitgeven klikt, wordt de uitgavedatum van je spel aangepast, wordt alle Steam-branding voor vroegtijdige toegang verwijderd en gaat de lanceringskorting in die je hebt opgegeven voor de start van de verkoop.
 3. We raden je ook aan om een aankondiging te plaatsen in je communityhub om klanten op de hoogte te brengen dat de vroegtijdige toegang is afgelopen en dat het spel volledig is uitgegeven.

Marketing en zichtbaarheid tijdens vroegtijdige toegang

In veel opzichten worden spellen in vroegtijdige toegang hetzelfde behandeld als volledig uitgegeven titels. Je kunt korting geven, meedoen aan promoties en je spel kan worden aanbevolen aan nieuwe gebruikers. Je kunt echter niet profiteren van alle zichtbaarheid die volledig uitgegeven titels krijgen. Lees het artikel Zichtbaarheid op Steam voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

 • V. Kan ik mijn niet-uitgebrachte spel in vroegtijdige toegang markeren als 'Binnenkort verwacht'?

  A. Ja, zolang het product nog niet te koop is. Zodra je spel in vroegtijdige toegang in de verkoop gaat, is de status 'Binnenkort verwacht' niet meer van toepassing. Als je wilt aangeven dat je spel binnenkort van vroegtijdige toegang overgaat naar de volledige uitgave, kun je de vragenlijst gebruiken om dit te communiceren.

 • V. Stel dat ik mijn spel vanuit vroegtijdige toegang heb uitgebracht, kan ik het spel dan weer deactiveren en teruggaan naar de status 'Binnenkort verwacht'?

  A. Nee, dat is niet mogelijk. Vroegtijdige toegang is voor spellen die beschikbaar en speelbaar blijven tijdens hun ontwikkeling. Als je liever tijdelijk een spelbuild wilt testen met de optie om de build weer offline te halen, is een Steam Playtest een beter alternatief voor je spel.

 • V. Kan ik mijn prijs verhogen nadat de vroegtijdige toegang is beëindigd?

  A. Ja, maar als je je prijs verhoogt, moet je minstens 30 dagen wachten voordat je je prijs weer kunt wijzigen of een korting kunt aanbieden. Als je je prijs binnen 30 dagen na het einde van de vroegtijdige toegang verhoogt, wordt je lanceringskorting bij de start van de verkoop niet toegepast.

  Als je van plan bent om je prijs te verhogen op of rond het moment dat de vroegtijdige toegang wordt beëindigd en je wilt een korting geven om de uitgave van versie 1.0 te vieren, kun je deze scenario's overwegen:
  • Je kunt de prijs ongewijzigd laten, een korting geven wanneer versie 1.0 wordt uitgegeven (bij verlaten van vroegtijdige toegang) en daarna je prijs verhogen.
  • Je kunt je prijs verhogen tijdens de overgang van vroegtijdige toegang naar volledig uitgegeven en geen korting geven.
  • Je kunt je prijs meer dan 30 dagen voordat je uit vroegtijdige toegang komt verhogen en dan een korting geven bij de uitgave van versie 1.0.

 • V. Hoe werkt de marketing rond de start van mijn vroegtijdige toegang? Worden spellen die vroegtijdige toegang aanbieden uitgelicht in de winkel?

  A. Ook spellen in vroegtijdige toegang kunnen korting geven, meedoen aan promoties en je spel kan worden aanbevolen aan nieuwe gebruikers. Spellen die uitkomen in vroegtijdige toegang krijgen echter niet dezelfde zichtbaarheid als een volledige uitgave (versie 1.0). Lees het artikel Zichtbaarheid op Steam voor meer informatie.

 • V. Kunnen titels die uitkomen in vroegtijdige toegang ook profiteren van extra zichtbaarheid bij de lancering?

  A. Titels in vroegtijdige toegang worden weergegeven op het tabblad 'Alle nieuwe uitgaven', onder het kopje voor vroegtijdige toegang. Gebruikers die het spel op hun verlanglijst hebben staan, krijgen een e-mail dat het spel beschikbaar is in vroegtijdige toegang. Spellen in vroegtijdige toegang kunnen ook aan specifieke gebruikers worden aanbevolen. Dit is afhankelijk van de voorkeuren en spelgeschiedenis van die gebruikers. Ze worden dan als aanbeveling weergegeven in verschillende secties op de startpagina. Als de verkoop goed gaat, worden ze daarnaast weergegeven op de genrepagina 'Vroegtijdige toegang' als 'Nieuw en populair', en als ze een bepaalde verkooprang bereiken, kan het spel ook opgenomen worden in de lijst 'Bestverkocht' op de startpagina van de winkel en op de toepasselijke pagina's voor genre en tags.

  Zodra je klaar bent om je spel volledig uit te geven, wordt je spel op meer plekken weergegeven. Meer informatie hierover vind je in het gedeelte over zichtbaarheid bij de volledige uitgave in dit artikel: Zichtbaarheid op Steam

 • V. Hoe zorg ik ervoor dat mijn overgang van vroegtijdige toegang naar een volledige uitgave een succes is?

  A. Of je definieve uitgave een succes is, hangt helemaal af van jouw situatie en de specifieke eigenschappen van je spel. Het is daarom erg lastig om hier algemeen advies over te geven. Denk bijvoorbeeld aan factoren als het succes van je spel tijdens de vroegtijdige toegang. Hoe tevreden waren spelers en zijn spelers erg nieuwsgierig naar de volledige uitgave van je spel? Als je spel er tijdens de vroegtijdige toegang al mooi afgewerkt en professioneel uitzag, kijken spelers misschien minder ongeduldig uit naar je definitieve versie en zie je mogelijk een minder hoge piek bij de lancering, tenzij je een grote campagne organiseert of veel betere kwaliteit biedt in de volledige versie. Een succesvolle lancering vertaalt zich dan gewoon in goede verkoopcijfers over een langere periode, zonder grote pieken bij de release. Je kunt waarschijnlijk zelf het beste inschatten hoe je overgang van vroegtijdige toegang naar versie 1.0 zal verlopen, omdat jij het beste weet hoe je je vroegtijdige toegang hebt ingezet.

 • V. Ik ben vergeten om mijn vroegtijdige toegang te activeren. Wat nu?

  A. Als de winkelpagina voor je product al zichtbaar is als 'Binnenkort verwacht', kun je vroegtijdige toegang zelf activeren. Je winkelpagina moet voor de uitgave nogmaals beoordeeld worden. Als je spel al is uitgebracht, is het niet meer mogelijk om terug te gaan van 'uitgegeven' naar 'vroegtijdige toegang'. Steam hanteert bij vroegtijdige toegang andere regels omtrent de zichtbaarheid bij de lancering, de weergave en beoordelingen. Als je informatie over je ontwikkelingsplannen wilt delen, kun je de communityhub gebruiken (het kan handig zijn om je bericht te markeren als Belangrijk) of je kunt de nieuwe informatie toevoegen aan het gedeelte 'Over dit spel', dat voor iedereen op je winkelpagina te zien is.

 • V. Kan ik de uitgavedatum van mijn volledige versie vastleggen zodra mijn spel uitkomt in vroegtijdige toegang?

  A. Er is geen speciek veld waar je je voorgenomen uitgavedatum voor de volledige versie (versie 1.0) kunt vastleggen. Je kunt echter wel een aankondiging plaatsen met alle informatie over je volledige uitgave, waaronder de voorgenomen uitgavedatum en eventuele updates die met versie 1.0 zullen uitkomen.

 • V. Wat gebeurt er als ik mijn spel in vroegtijdige toegang nooit afmaak?

  A. Soms lopen dingen anders dan gepland en het kan dus gebeuren dat je de ontwikkeling van je spel in vroegtijdige toegang moet afbreken voordat je klaar bent voor een volledige uitgave. Neem in dat geval contact op met Valve om de volgende stappen te bespreken. Er zijn twee opties:

  Als je spel in vroegtijdige toegang speelbaar is en het goed doet bij je publiek, maar je niet in staat bent om het verder te ontwikkelen tot een volledige versie waar je tevreden mee bent, dan kunnen we je spel in de winkel laten staan, maar verder de vroegtijdige toegang beëindigen. De tag 'Vroegtijdige toegang' en de vragenlijst voor vroegtijdige toegang worden dan van de winkelpagina verwijderd, maar de promotie en zichtbaarheid die normaal gesproken gepaard gaan met een volledige uitgave worden niet gestart. Deze beslissing is definitief. We zijn niet in staat om de vroegtijdige toegang later weer te activeren, dus denk goed na voordat je contact met ons opneemt met dit verzoek. Als je voor deze optie kiest, moet je ook je community laten weten dat je hebt besloten de vroegtijdige toegang te beëindigen. Dit kan via een bericht op je forum of een aankondiging.

  De andere optie is om je spel in vroegtijdige toegang van Steam te verwijderen. Lees voordat je hierom vraagt de documentatie over het proces om een spel van Steam te verwijderen en denk goed na of het verwijderen van je spel daadwerkelijk de beste keuze is. Stel jezelf de vraag of je deze beslissing niet neemt als emotionele reactie op negatieve feedback, maar echt alleen omdat het de juiste beslissing is voor je spel. We hechten veel waarde aan onze relatie met onze klanten, dus als je ervoor kiest om de ontwikkeling te staken en je spel uit de winkel te verwijderen, zullen we het later niet opnieuw te koop aanbieden. Het is ook mogelijk dat we klanten die het spel hebben gekocht hun aankoopbedrag terugbetalen. Een eerlijke behandeling van onze klanten staat bij ons altijd op de eerste plaats.