Steamworks-dokumentation
Tidlig adgang

Oversigt

Hvad er tidlig adgang?

Tidlig adgang på Steam giver dig mulighed for at sælge dit spil på Steam, mens det forsat udvikles, og samtidig gøre kunderne opmærksomme på, at et produkt er at betragte som "ufærdigt". Tidlig adgang er et sted for spil, der befinder sig i en spilbar alpha- eller betatilstand, som er det samme værd som den aktuelle værdi af det spilbare build, og som du har tænkt dig at fortsætte med at udvikle frem til udgivelse.

Udgivelse af et spil i tidlig adgang hjælper med at klargøre sammenhængen for potentielle kunder og giver dem samtidig oplysninger om dine planer og målsætninger forud for en "endelig" udgivelse.

Hvad tidlig adgang ikke er

Tidlig adgang er ikke en mulighed for at crowdfunde udviklingen af dit produkt.
Du bør ikke udelukkende bruge tidlig adgang til finansiering af udviklingsarbejdet. Hvis du forventer at sælge et bestemt antal enheder for at færdiggøre dit spil, skal du overveje meget nøje, hvad det vil betyde for dig selv og dit team, hvis der ikke bliver solgt så mange enheder. Er du villig til at fortsætte udviklingen af spillet uden omsætning? Er du villig til at søge andre investeringsformer?

Tidlig adgang er ikke et forhåndskøb
Tidlig adgang er ikke tænkt som en form for forhåndskøb, men et redskab, der bringer dit spil i berøring med Steam-brugere, så du kan samle feedback, mens du færdiggør spillet.

Tidlig adgang-titler skal levere et spilbart spil eller brugbar software til kunden på købstidspunktet, mens forhåndskøbte spil leveres på en fremtidig dato. Læs mere om Forhåndskøb på Steam.

Er tidlig adgang det rigtige for mig?

Tidlig adgang er et redskab til udvikling af dit spil sammen med fællesskabet, og det fungerer ved at give dem adgang til din titel, inden den frigives officielt. Du skal overveje nøje, om dette er den rigtige løsning til dit spil. Vi anbefaler, at du kigger på andre spil i tidlig adgang på Steam, at du tjekker udviklerforaene, og at du læser nogle af de nedenstående casestudier for at få mere at vide om udvikleres erfaringer med tidlig adgang:

På Steam Dev Days i januar 2014 fortalte fire udviklere, hvad de havde fået ud af at være på tidlig adgang – hvordan det påvirkede deres udvikling og deres omsætning, og hvornår tidlig adgang giver mening.

https://www.youtube.com/watch?v=JRDwA3cQmlc
Paneldeltagerne er: Justin Bailey (Double Fine), Bob Berry (Uber Entertainment), Jamie Cheng (Klei Entertainment), Mark Morris (Introversion)

Regler

1. Du skal inkludere Steam tidlig adgang-branding og oplysninger om dit spils aktuelle tilstand på eventuelle tredjepartswebsteder, hvor du distribuerer Steam-nøgler til dit tidlig adgang-spil. Vi arbejder meget hårdt på at sikre, at kunderne forstår, hvad de køber, når de får en tidlig adgang-titel på Steam, og denne forventning gælder også, når Steam-nøgler distribueres. Du skal medtage Steam tidlig adgang-brandingen og oplysninger om spillets aktuelle tilstand sammen med et link til Ofte stillede spørgsmål vedr. Steam tidlig adgang på alle websteder, hvor du sælger nøgler til din tidlig adgang-titel. Derudover bør du inkludere et eksemplar af tidlig adgang-spørgeskemaet. Du kan læse mere i Steam branding-retningslinjerne.

2. Fremsæt ikke specifikke løfter vedr. fremtidige begivenheder.Du har eksempelvis ingen mulighed for at vide, præcis hvornår spillet bliver færdigt, at spillet i det hele taget bliver færdigt, eller at planlagte fremtidige tilføjelser med sikkerhed realiseres. Forvent ikke af dine kunder, at de satser på dit spils fremtid. Kunderne bør købe dit spil på grundlag af dets aktuelle tilstand, ikke på grundlag af løfter om en fremtid, som muligvis eller muligvis ikke realiseres.

3. Steam tidlig adgang-titler skal være tilgængelige for kunder via Steam. Hvis Steam aktiverer dit tidlig adgang-spil, forventer vi, at du har tidlig adgang-spillet tilgængeligt til salg i Steam-butikken. Tilbyd ikke spillet til salg på Steam senere end noget andet sted.

4. Kræv ikke for høj betaling fra Steam-kunder. Tidlig adgang-prisen på dit spil bør ikke være højere end den pris, det tilbydes til via andre tjenester eller på andre websteder. Du bedes passe godt på dine kunder på Steam.

5. Sørg for, at du styrer forventningerne rigtigt, uanset hvor du fortæller om dit spil. Vær transparent over for dit fællesskab. Hvis du f.eks. ved, at dine opdateringer under tidlig adgang vil beskadige gemte fremskridt i spillet, skal du sørge for at fortælle spillerne om det på forhånd. Sørg for at fortælle dette alle steder, hvor du sælger dine Steam-nøgler.

6.Lancér ikke i tidlig adgang uden et spilbart spil. Hvis du har en teknologidemo, men ikke meget gameplay endnu, er det nok for tidligt at lancere i tidlig adgang. Hvis du forsøger at teste et koncept, og du endnu ikke har fundet ud af, hvad spillerne skal foretage sig i spillet for at have det sjovt, er det nok for tidligt. Det kan være en god idé at begynde med at uddele nøgler til udvalgte fans og indhente input fra en mindre og fokuseret gruppe, inden du udgiver i tidlig adgang. Du skal som et absolut minimum have en videotrailer, der viser gameplayet. Også selv om du anmoder om feedback, som vil få indvirkning på gameplayet, skal kunderne bruge et eller andet at begynde med for at kunne levere velfunderet feedback og komme med hensigtsmæssige forslag.

7. Lancer ikke i tidlig adgang, hvis du er færdig med udviklingsarbejdet. Hvis dit gameplay allerede er fuldstændigt defineret, og du bare har behov for endelig test for fejl, er tidlig adgang ikke det rigtige for dig. Det vil formodentlig være en bedre idé at udsende nogle nøgler til fans eller foretage mere omfattende interne spiltests i stedet. Tidlig adgang er tænkt som et sted, hvor kunderne kan have indflydelse på det endelige spil.

Spørgsmål og svar vedr. tidlig adgang

Nedenfor følger nogle foreslåede retningslinjer for udfyldelse af tidlig adgang-spørgeskemaet. Du kender selv dit eget produkt bedst, så betragt nedenstående svar som retningslinjer. Frem for alt skal du gøre dig umage med at være detaljeret og transparent over for kunderne. Dette er din mulighed for at fortælle om dine planer, fastlægge det generelle forventningsniveau og påbegynde kommunikationen med dit fællesskab, mens du arbejder i retning af en endelig udgivelse. Det kan også være nyttigt at hente inspiration i produkter eller udviklere, som du beundrer.

Hvorfor tidlig adgang?
Hvad er dine målsætninger? Forhåbentlig har du svaret på det spørgsmål, inden du opretter din butiksside. Tidlig adgang er en maraton, ikke en sprint. Sørg for, at du er klar til den forpligtelse, det er at fortsætte arbejdet på dit produkt, modtage feedback og følge dit projekt til dørs, så det bliver færdigt.

Ca. hvor længe vil dette spil være i tidlig adgang?

Vær så specifik, som du kan. Hvis du ikke har et måldatointerval, skal du forklare hvorfor.

Hvordan planlægges den fulde version at adskille sig fra tidlig adgang-versionen?
Også her skal du tænke på dine målsætninger. "Fuld version" betyder forskellige ting for ethvert produkt, og det er noget, som kun du kan afgøre. Vær specifik med hensyn til, hvad du planlægger at tilføje, eller de data, du håber på at kunne indsamle. Det gør ikke noget, at du eventuelt ender med at skifte mening senere - det er hele pointen! Hvis du er transparent og lytter til dit fællesskab, er dine forudsætninger ret gode.

Hvad er den nuværende tilstand for versionen med tidlig adgang?
Hvad kan en kunde købe og bruge i dag? Vær specifik med hensyn til tilstande, faciliteter, niveauer osv. Du skal eventuelt opdatere denne sektion med nogle ugers eller måneders mellemrum for at sikre, at den afspejler dine fremskridt.

Vil spillet have forskellige priser under og efter tidlig adgang?
Der er ingen regler for, hvordan du skal prisfastsætte dit endelige produkt, og der er ingen officielle bedste fremgangsmåder. Mange succesrige udviklere har hævet prisen, og mange har i sidste ende sænket prisen. Prøv generelt at overveje situationen ud fra en tidlig adgang-kundes synspunkt. Hvad vil de synes om denne beslutning. Du bør sigte på at belønne dine tidlige støtter og sørge for at de oplever, at deres tid og bestræbelser kaster noget af sig. Det betyder ikke nødvendigvis, at din tidlig adgang-pris skal være lavere end prisen på din endelige udgave, men prøv at sørge for en eller anden form for værdi til dit tidlig adgang-fællesskab.

Hvordan har du tænkt dig at involvere fællesskabet i din udviklingsproces?
Fællesskabet spiller en afgørende rolle for tidlig adgang-udvikling. Hvordan har du tænkt dig at kommunikere med dine brugere? På et forum? Dit websted? Hvor ofte? Dette er din chance for at fortælle dine brugere, hvordan de kan forme dit produkts udvikling.

Aktivering af tidlig adgang

Disse trin skal gennemføres forud for frigivelsen af dit spil. Hvis du har behov for at vende tilbage og aktivere tidlig adgang-sektionen for et udgivet spil, skal du kontakte Valve.

Gennemfør følgende trin for at aktivere tidlig adgang på dit produkt:

 1. Markér afkrydsningsfeltet "Tidlig adgang" på fanen "Tidlig adgang" i konfigurationsområdet til dit produkts butiksside.
 2. Færdiggør spørgsmål og svar vedr. tidlig adgang. Læs mere om spørgsmål og svar her.
Når din produktside og spørgsmål og svar er færdiggjort og gennemgået af Valve, kan du udgive din titel i tidlig adgang. Yderligere oplysninger om frigivelse af din titel fremgår af Udgivelsesproces.
Bemærk: Hvis du allerede har en "Kommer snart"-side til dit produkt, kan du selv aktivere tidlig adgang. Din butiksside skal gennemgås igen, inden du kan udgive. Din butiksside skal gennemgås igen, inden du kan udgive.

Bedste fremgangsmåder

Priser ved tidlig adgang

Beslutninger vedr. priser træffes på grundlag af dit spils type og den adfærd, du gerne vil tilskynde til. De fleste udviklere har valgt at starte med en lavere pris end deres tilsigtede lanceringspris. På denne måde fastlægges en pris, som er rimelig for indholdet, der stilles til rådighed på det pågældende tidspunkt, da hensigten er at lade prisen stige med tiden, efterhånden som der tilføjes mere indhold, og spillet bliver mere raffineret.

Omvendt har visse udviklere valgt at fastlægge deres tidlig adgang-pris højere end den tilsigtede lanceringspris, så de kan nå en mindre gruppe af mere dedikerede fans.

Vær opmærksom på, at du ikke kan køre rabatter inden for 30 dage efter en prisstigning. Dette omfatter en lanceringsrabat, når din titel skifter fra tidlig adgang til fuldstændigt udgivet. Hvis du har hævet basisprisen inden for 30 dage efter denne overgang, vil du ikke kunne køre en lanceringsrabat.

Se venligst de ofte stillede spørgsmål om prissætning af tidlig adgang for yderligere oplysninger.
Det er vigtigt at være transparent over for dit fællesskab omkring dine prisbeslutninger, især hvis du har tænkt dig at hæve prisen fremover. Du må ikke køre en permanent rabat under tidlig adgang. Hvis du vil have prisen til at være lidt lavere under tidlig adgang, bør du fastlægge en lavere grundpris.

Overgang fra tidlig adgang til "Udgivet"

Når du betragter dit produkt som "funktionskomplet", og det ikke længere udsættes for væsentlige ændringer, kan du skifte fra tidlig adgang til "Udgivet". Det er værd at bemærke, at dette ikke betyder, at du skal holde op med at tilføje funktioner eller opdatere dit produkt – du bør fortsætte med tilføje indhold og udbedre fejl i relevant omfang for din titel.
Bemærk: Hvis dit produkt ikke længere er markeret som tidlig adgang, vil forventningen fra kundernes side være, at dit produkt er stabilt og leverer en komplet oplevelse.

Når du er klar til at fjerne tidlig adgang-sammenhængen fra dit produkt, skal du gennemføre nedenstående trin:


 1. Overfør og udgiv dit opdaterede build af dit spil eller din software.
 2. Klik på "Vis frigivelsesmuligheder" øverst på din produktstartside for at forberede og udgive dit spil fuldstændigt. Når du trykker på knappen "Udgiv", opdateres udgivelsesdatoen for dit spil, Steam tidlig adgang-brandingen fjernes fra din butiksside, og en eventuel lanceringsrabat, du måtte have defineret, anvendes.
 3. Vi anbefaler at offentliggøre en bekendtgørelse i dit fællesskabshub med underretning til kunderne om, at spillet er frigivet fra tidlig adgang.

Markedsføring og synlighed af tidlig adgang

På en lang række måder behandles tidlig adgang-titler på samme måde som "fuldstændigt udgivne" titler. Du vil stadig kunne køre rabatter, som tilbydes i kampagner og blive anbefalet organisk til andre kunder. Du modtager imidlertid ikke din fulde lanceringssynlighed, før der sker fuldstændig udgivelse. Se Synlighed på Steam for at få flere oplysninger.

Ofte stillede spørgsmål

 • Sp: Kan mit tidlig adgang-spil anføres som "Kommer snart"?
  Sv: Ja, under forudsætning af at dit produkt ikke allerede kan købes. Når du tilbyder en tidlig adgang-titel, som skal kunne købes, kan man næppe forestille sig, at et produkt er tilgængeligt og kan købes i tidlig adgang, samtidig med at det snart udkommer. Hvis du vil viderekommunikere, at du inden længe forlader tidlig adgang, skal du bruge "Spørgsmål og svar vedr. tidlig adgang".

 • Sp: Er det i orden at hæve min pris, når tidlig adgang forlades?
  Sv: Ja, men hvis du hæver din pris, skal du vente mindst 30 dage, før du ændrer din pris igen eller kører rabatter.

 • Sp: Hvad sker der, hvis jeg ikke færdiggør mit spil?

  Sv: Nogle gange går tingene ikke efter planen, og du kan blive tvunget til at afbryde udviklingen af dit spil. Hvis det skulle ske, skal du kontakte Valve for at fastlægge de næste skridt. Inden du tager kontakt, skal du bruge et øjeblik på nøje at overveje, om fjernelse af dit spil faktisk er den rette beslutning. Handler du på baggrund af en følelsesladet reaktion på negativt feedback, eller er tilbagetrækning af dit spil det rigtige næste skridt? Vi tager vores forhold til kunderne alvorligt, så hvis du vælger at annullere udviklingen af et spil og trække det tilbage fra butikken, vil vi ikke genudgive det senere, og vi vil muligvis tilbyde refusion til brugere, der har købt det. At kunderne behandles retfærdigt, er det absolut vigtigste for os. Du kan få mere at vide ved at læse "Fjernelse af et produkt fra Steam".

 • Sp: Hvordan bliver min tidlig adgang-lancering markedsført? Får tidlig adgang-spil synlighed i butikken?

  Sv: Tidlig adgang-titler kan stadig køre rabatter, være en del af kampagner og blive anbefalet organisk til andre brugere. Tidlig adgang-titler modtager ikke samme lanceringssynlighed som v1.0-udgivelser. Se dokumentationen Synlighed på Steam for at få yderligere oplysninger.