Steamworks-dokumentation
Tidlig adgang

Oversigt

Hvad er tidlig adgang?

Tidlig adgang på Steam giver dig mulighed for at sælge dit spil på Steam, mens det fortsat udvikles, og samtidig gøre kunderne opmærksomme på, at et produkt er at betragte som "ufærdigt". Tidlig adgang er et sted for spil, der befinder sig i en spilbar alfa- eller betatilstand, som har samme værdi som det spilbare build, og som du har tænkt dig at fortsætte med at udvikle, indtil det er klar til udgivelse.

Udgivelse af et spil i tidlig adgang hjælper med at klargøre sammenhængen for potentielle kunder og giver dem samtidig oplysninger om dine planer og målsætninger forud for en "endelig" udgivelse.

Hvad tidlig adgang ikke er

Tidlig adgang er ikke en mulighed for at crowdfunde udviklingen af dit produkt.
Du bør ikke udelukkende bruge tidlig adgang til finansiering af udviklingsarbejdet. Hvis du forventer at sælge et bestemt antal enheder for at færdiggøre dit spil, skal du overveje meget nøje, hvad det vil betyde for dig selv og dit team, hvis der ikke bliver solgt så mange enheder. Er du villig til at fortsætte udviklingen af spillet uden omsætning? Er du villig til at søge andre investeringsformer?

Tidlig adgang er ikke et forudkøb
Tidlig adgang er ikke tænkt som en form for forudkøb, men et redskab, der bringer dit spil i berøring med Steam-brugere, så du kan samle feedback, mens du færdiggør spillet.

Titler i tidlig adgang skal levere et spilbart spil eller brugbar software til kunden på købstidspunktet, mens forudkøbte spil leveres på en fremtidig dato. Læs mere om Forudkøb på Steam.

Er tidlig adgang det rigtige for mig?

Tidlig adgang er et redskab til udvikling af dit spil sammen med fællesskabet, og det fungerer ved at give dem adgang til din titel, inden den frigives officielt. Du skal overveje nøje, om dette er den rigtige løsning til dit spil. Vi anbefaler, at du kigger på andre spil i tidlig adgang på Steam, at du tjekker udviklerforaene, og at du læser nogle af de nedenstående casestudier for at få mere at vide om udvikleres erfaringer med tidlig adgang:

På Steam Dev Days i januar 2014 fortalte fire udviklere, hvad de havde fået ud af at være på tidlig adgang – hvordan det påvirkede deres udvikling og deres omsætning, og hvornår tidlig adgang giver mening.

https://www.youtube.com/watch?v=JRDwA3cQmlc
Paneldeltagerne er: Justin Bailey (Double Fine), Bob Berry (Uber Entertainment), Jamie Cheng (Klei Entertainment), Mark Morris (Introversion)

https://youtu.be/xXeoByO-OFE

Regler

1. Du skal inkludere branding for tidlig adgang på Steam og oplysninger om spillets nuværende tilstand på eventuelle tredjepartssider, hvor du distribuerer Steam-nøgler til spillet. Vi arbejder hårdt på at sikre, at kunder ved, hvad de køber, når de køber et spil i tidlig adgang på Steam, og det er også forventningen, når der distribueres Steam-nøgler andre steder. Du skal inkludere branding for tidlig adgang på Steam samt oplysninger om spillets nuværende tilstand og et link til de ofte stillede spørgsmål om tidlig adgang på Steam på andre hjemmesider, hvor du sælger Steam-nøgler til spillet, mens det er i tidlig adgang. Derudover skal du også inkludere et eksemplar af spørgeskemaet om tidlig adgang. Du kan læse mere i Retningslinjer for Steam-branding.

2. Afgiv ikke bestemte løfter om fremtidige begivenheder. For eksempel kan du ikke vide præcist, hvornår spillet vil være færdigt, om spillet vil blive færdigt, eller at planlagte fremtidige tilføjelser helt sikkert vil blive til virkelighed. Bed ikke dine kunder om at satse på dit spils fremtid. Kunder skal købe dit spil baseret på dets nuværende tilstand, ikke på løfter om en fremtid, som måske eller måske ikke bliver til noget.

3. Spil i tidlig adgang på Steam skal være tilgængelige for kunder på Steam. Hvis dit spil er i tidlig adgang på Steam, forventer vi, at spillet kan købes i Steam-butikken. Sælg det ikke på Steam senere, end du sælger det andre steder.

4. Forlang ikke overpris af Steam-kunder. Prisen på dit spil i tidlig adgang må ikke være højere end den pris, du tager på andre tjenester eller hjemmesider. Pas på dine kunder på Steam.

5. Sørg for at sætte de rette forventninger alle steder, hvor du taler om dit spil. Vær åben overfor fællesskabet. Hvis du f.eks. ved, at dine opdateringer i tidlig adgang vil ødelægge gemte filer, så fortæl spillerne det på forhånd. Og giv besked alle steder, hvor du sælger Steam-nøgler.

6. Udgiv ikke i tidlig adgang, hvis spillet ikke kan spilles. Hvis du har en teknisk demo, men ikke så meget spilbart indhold endnu, er det nok for tidligt at udgive i tidlig adgang. Hvis du prøver at teste et koncept og endnu ikke helt har fundet ud af, hvad spillere skal gøre i spillet, som gør det sjovt, er det nok for tidligt. Du skal nok hellere starte med at give nøgler til et par udvalgte fans og få input fra en lille og koncentreret gruppe, inden du udgiver i tidlig adgang. Som minimum skal du have en videotrailer, som viser gameplayet. Selvom du beder om feedback, som vil påvirke gameplayet, skal kunderne have noget at begynde med for at kunne give dig kvalificeret feedback og komme med nyttige forslag.

7. Udgiv ikke i tidlig adgang, hvis du er færdig med udviklingsarbejdet. Hvis spilindholdet er klar, og du blot mangler den sidste fejlfinding, er tidlig adgang ikke det rigtige for dig. Det vil være bedre at sende nogle nøgler ud til fans eller foretage mere intern spiltestning i stedet. Tidlig adgang er tiltænkt som et sted, hvor kunderne kan få indflydelse på det endelige spil.

Spørgsmål og svar vedr. tidlig adgang

Nedenfor finder du foreslåede retningslinjer til udfyldelse af spørgeskemaet om tidlig adgang. Du kender dit produkt bedst, så svarene her er blot vejledende. Det vigtigste er, at du prøver at give detaljeret information og være åben overfor kunderne. Dette er din mulighed for at tale om dine planer, sætte generelle forventninger og starte en samtale med fællesskabet, mens du arbejder på den endelige udgivelse. Det kan også være nyttigt at hente inspiration fra de produkter og udviklere, du beundrer.

Hvorfor tidlig adgang?
Hvad er dine mål? Forhåbentlig kender du svaret på dette spørgsmål, inden du opretter din butiksside. Tidlig adgang er et maraton, ikke et sprint. Sørg for, at du er indstillet på at fortsætte med at arbejde på produktet, tage imod feedback og fuldføre projektet.

Ca. hvor længe vil dette spil være i tidlig adgang?

Vær så specifik som muligt. Hvis du ikke har sat en dato for, hvornår du regner med at have spillet færdigt, så forklar hvorfor.

Hvordan planlægges den fulde version at adskille sig fra tidlig adgang-versionen?
Tænk igen på, hvad dine mål er. "Fuld version" betyder forskellige ting for hvert produkt, og dette er noget, som kun du kan bestemme. Vær specifik om, hvad du planlægger at tilføje, eller hvilke data du håber at indhente. Det gør ikke noget, hvis du ombestemmer dig senere. Det er pointen! Hvis du er åben og lytter til fællesskabet, er du godt på vej.

Hvad er den nuværende tilstand for versionen med tidlig adgang?
Hvad kan kunder købe og bruge i dag? Vær specifik i forhold til tilstande, funktioner, levels osv. Du vil måske skulle opdatere denne sektion med nogle ugers eller måneders mellemrum for at sikre, at den afspejler dine fremskridt.

Vil spillet have forskellige priser under og efter tidlig adgang?
Der er ingen regel for, hvordan du prissætter det endelige produkt, eller nogen officielle anbefalede fremgangsmåder. Mange succesfulde udviklere har hævet prisen, og mange har i sidste ende sat prisen ned. Prøv generelt at se tingene fra kundernes perspektiv i tidlig adgang. Hvad ville de synes om beslutningen? Forsøg at belønne spillere, der har støttet dit spil fra starten af forløbet, så de føler, at deres tid og energi var det værd. Det betyder ikke nødvendigvis, at din pris i tidlig adgang skal være lavere end prisen på den endelige udgivelse, men prøv at give fællesskabet værdi for pengene i tidlig adgang.

Hvordan har du tænkt dig at involvere fællesskabet i din udviklingsproces?
Fællesskabet spiller en afgørende rolle under udviklingen i tidlig adgang. Hvordan vil du kommunikere med brugerne? I et forum? På din hjemmeside? Hvor ofte? Dette er din chance for at fortælle brugerne, hvordan de kan forme produktets udvikling.

Aktivering af tidlig adgang

Disse trin skal udføres, inden du udgiver dit spil.

Udfør følgende trin for at aktivere tidlig adgang for dit produkt:
 1. Markér afkrydsningsfeltet "Tidlig adgang" på fanen "Tidlig adgang" i konfigurationsområdet til dit produkts butiksside.
 2. Færdiggør spørgsmål og svar vedr. tidlig adgang. Læs mere om spørgsmål og svar her.

Når din produktside og sektionen med ofte stillede spørgsmål er færdige, og Valve har gennemgået dem, kan du udgive dit spil i tidlig adgang. Læs mere om udgivelse af spil i Udgivelsesproces.
Bemærk: Hvis du allerede har en "Kommer snart"-side til dit produkt, kan du selv aktivere tidlig adgang. Din butiksside skal gennemgås igen, inden du kan udgive. Din butiksside skal gennemgås igen, inden du kan udgive.

Bedste fremgangsmåder

Vedligeholdelse af butiksside i tidlig adgang

Det er helt i orden, at spil er i tidlig adgang, så længe det er nødvendigt, men det er meget vigtigt for nuværende og potentielle spillere at få opdateret information om dine udviklingsplaner. Det betyder, at butikssiden altid bør afspejle følgende:
 1. Spillets nuværende tilstand i tidlig adgang
 2. De seneste planer for en eventuel udgivelse af version 1.0
Det er bedst at gå butikssiden i tidlig adgang igennem mindst en gang om året for at sikre, at oplysningerne på siden stadig er relevante og aktuelle. Du kan (og bør) holde butikssiden opdateret på flere måder:
 • Opdater Q&A'en om tidlig adgang: Opdater dine svar i Q&A'en om tidlig adgang, som vises for spillere, ved at logge på dit spil i Steamworks, klikke på "Rediger butiksside" og derefter vælge fanen "Tidlig adgang" (se ovenfor for flere detaljer om Q&A'en). Husk at gemme og udgive!
 • Opdater dine markedsføringsmaterialer: Hvis du har brug for at opdatere dine markedsføringsmaterialer, så de afspejler den seneste udgave af spillet, skal du logge på Steamworks og klikke på "Rediger butiksside" og derefter vælge de relevante faner for at opdatere de pågældende markedsføringsmaterialer. Flere detaljer om opdatering af butikssiden kan findes her.
 • Slå en nyhedsbegivenhed op: Har du en stor opdatering, du vil dele med fællesskabet, f.eks. en fed ny funktion eller en uventet forsinkelse? Så overvej også at udgive en nyhedsbegivenhed for at dele dette med dine nuværende spillere.

Priser ved tidlig adgang

Beslutninger om priser afhænger af spillets karakter, og hvilken adfærd du vil tilskynde. Mange udviklere vælger at starte med en lavere pris end deres ønskede udgivelsespris. Dette etablerer en pris, som er fair for det indhold, der er til rådighed på det pågældende tidspunkt, med den hensigt at hæve prisen over tid, i takt med at der bliver tilføjet mere indhold, og spillet udvikles mere.

Omvendt vælger nogle udviklere at sætte deres pris i tidlig adgang højere end deres ønskede udgivelsespris, så de kan nå en mindre gruppe af mere dedikerede fans.

Bemærk, at du ikke vil kunne give rabat inden for 30 dage af en prisforøgelse. Dette inkluderer en udgivelsesrabat, når spillet forlader tidlig adgang og udgives helt. Hvis du har hævet grundprisen inden for 30 dage af denne overgangsperiode, vil du ikke kunne lave en udgivelsesrabat.

Se Ofte stillede spørgsmål om tidlig adgang.
Det er vigtigt at være transparent over for dit fællesskab omkring dine prisbeslutninger, især hvis du har tænkt dig at hæve prisen fremover. Du må ikke køre en permanent rabat under tidlig adgang. Hvis du vil have prisen til at være lidt lavere under tidlig adgang, bør du fastlægge en lavere grundpris.

Overgang fra tidlig adgang til "Udgivet"

Når du synes, at dit produkt er fuldt funktionsdygtigt, og der ikke forventes større ændringer, kan du ændre spillets status fra tidlig adgang til "Udgivet". Bemærk dog, at dette ikke betyder, at du skal stoppe med at tilføje funktioner eller opdatere spillet. Fortsæt med at tilføje indhold eller rette fejl efter behov.
Bemærk: Hvis dit produkt ikke længere er markeret som tidlig adgang, vil forventningen fra kundernes side være, at dit produkt er stabilt og leverer en komplet oplevelse.

Når du er klar til at fjerne tidlig adgang fra produktet, skal du udføre følgende trin:
 1. Overfør og udgiv dit opdaterede build af dit spil eller din software.
 2. Klik på "Vis udgivelsesmuligheder" øverst på produktlandingssiden for at forberede og udgive dit spil fuldstændigt. Når du trykker på knappen "Udgiv", opdateres udgivelsesdatoen for dit spil, Steam tidlig adgang-brandingen fjernes fra din butiksside, og en eventuel lanceringsrabat, du måtte have defineret, anvendes.
 3. Vi anbefaler at offentliggøre en bekendtgørelse i dit fællesskabshub med underretning til kunderne om, at spillet er udgivet fra tidlig adgang.

Markedsføring og synlighed af tidlig adgang

Spil i tidlig adgang behandles på mange måder ligesom "fuldt udgivne" spil. Du vil kunne køre rabatter og kampagner, og spillet kan blive anbefalet til andre kunder. Men spillet vil ikke få fuld udgivelsessynlighed, før det er fuldt udgivet. Læs mere i Synlighed på Steam.

Ofte stillede spørgsmål

 • Sp. Kan mit spil i tidlig adgang blive opført som "kommer snart"?

  Sv. Ja, så længe produktet ikke allerede kan købes. Hvis du tilbyder et spil i tidlig adgang til salg, giver det ikke så meget mening samtidigt at annoncere, at det kommer snart. Hvis du vil kommunikere, at det snart forlader tidlig adgang, så brug sektionen med ofte stillede spørgsmål om tidlig adgang.

 • Sp. Kan jeg hæve prisen, når mit spil har forladt tidlig adgang?

  Sv. Ja, men hvis du hæver prisen, skal du vente i mindst 30 dage, før du må ændre prisen igen eller køre en rabat. Hvis du hæver prisen inden for 30 dage fra overgangen fra tidlig adgang til fuldt udgivet, gælder udgivelsesrabatten ikke.

  Hvis du planlægger at hæve prisen på eller omkring det tidspunkt, hvor spillet forlader tidlig adgang, og du vil køre en rabat for at fejre udgivelsen af version 1.0, kan du overveje disse scenarier:
  • Du kan lade din pris forblive uændret, køre en rabat ved udgivelsen af version 1.0 fra tidlig adgang og sidenhen hæve prisen.
  • Du kan hæve prisen, når du skifter fra tidlig adgang, og ikke køre en rabat.
  • Du kan hæve prisen mere end 30 dage før, at du udgiver fra tidlig adgang, og derefter køre en rabat sammen din V1.0-udgivelse.

 • Sp. Hvordan markedsføres min udgivelse i tidlig adgang? Får spil i tidlig adgang synlighed i butikken?

  Sv. Der kan køres rabatter og kampagner for spil i tidlig adgang, og spillene kan blive anbefalet til andre kunder. Spil i tidlig adgang har ikke samme udgivelsessynlighed som udgivelse af version 1.0. Læs mere i Synlighed på Steam.

 • Sp. Får spil i tidlig adgang "udgivelsessynlighed"?

  Sv. Spil i tidlig adgang vises i fanen "Alle nye udgivelser" i sektionen "Tidlig adgang", og hvis brugere har dit spil på deres ønskeliste, får de en e-mail om, at spillet er udgivet i tidlig adgang. Spil i tidlig adgang kan også blive anbefalet til bestemte brugere i forskellige sektioner på startsiden alt efter brugernes præferencer og indstillinger. Et spil kan blive vist i sektionen "Nyt og populært" på siden for tidlig adgang, hvis det klarer sig godt, og det kan vises på listen med topsællerter på butikssiden og på relevante genre- og tagsider, hvis det har opnået en vis salgskvote.

  Når du er klar til at udgive dit spil helt, er der yderligere synlighedsområder til rådighed. Læs mere i sektionen "Lanceringssynlighed ved fuld udgivelse" her: Synlighed på Steam

 • Sp. Hvordan sikrer jeg en god overgang ud af tidlig adgang?

  Sv. Det afhænger meget af dit spil og detaljerne ved spillet, om overgangen bliver god, så det er vanskeligt at give generelle råd. Tænk på faktorer såsom spillets popularitet i tidlig adgang, spillertilfredshed og efterspørgsel. Hvis dit spil allerede var nærmest færdigudviklet, og spillerne var tilfredse, er der måske ikke så meget efterspørgsel efter den fulde udgivelse, medmindre du laver en større udgivelseskampagne, eller der er en væsentlig kvalitetsforskel i forhold til versionen fra tidlig adgang. Ellers bliver spillets succes målt ud fra stabilt salg over tid. Du vil nok være den bedste til at vurdere overgangen fra tidlig adgang til version 1.0, fordi du ved, hvordan du brugte tidlig adgang.

 • Sp. Jeg har glemt at aktivere tidlig adgang. Hvad gør jeg?

  Sv. Hvis du allerede har en "Kommer snart"-side for dit produkt, kan du selv aktivere tidlig adgang. Din butiksside skal gennemgås igen, inden du kan udgive. Hvis dit spil allerede er blevet udgivet, kan du ikke gå tilbage fra "Udgivet" til "Tidlig adgang". Steam håndterer synlighed, visning og anmeldelser anderledes, når et spil kommer i tidlig adgang. Hvis du gerne vil dele nærmere detaljer om dine udviklingsplaner, skal du bruge fællesskabshubben (et fastgjort indlæg kan være praktisk) eller måske tilføje de relevante oplysninger i sektionen "Om spillet".

 • Sp. Når mit spil er udgivet i tidlig adgang, kan jeg så angive min udgivelsesdato for version 1.0?

  Sv. Der er ikke et specifikt felt, hvor du kan indtaste din planlagte dato for fuld udgivelse (udgivelsesdato for version 1.0). Men du kan oprette en meddelelse med oplysninger om din planlagte udgivelse, bl.a. datoen og kommende opdateringer, som kommer med i version 1.0.

 • Sp. Kan jeg forlade tidlig adgang uden at udgive mit spil?

  Sv. Hvis du er færdig med at udvikle dit spil i tidlig adgang, men du ikke synes, det helt er klar til en fuld 1.0-version, kan vi hjælpe dig med at fjerne spillet fra tidlig adgang Dette fjerner tagget "tidlig adgang" og Q&A'en om tidlig adgang, som vises på spillets butiksside, men spillet får ikke den lanceringssynlighed, som følger med, når spillet definitivt udgives fra tidlig adgang. Det ville være en permanent ændring. Vi kan ikke aktivere tidlig adgang igen senere, så overvej denne mulighed nøje, før du kontakter os med nærmere detaljer. Hvis du ønsker at foretage denne ændring, skal du også fortælle fællesskabet om din beslutning om at forlade tidlig adgang.

 • Sp. Hvad sker der, hvis jeg ikke gør mit spil i tidlig adgang færdigt?

  Sv. Nogle gange går tingene ikke som planlagt, og du kan måske blive nødt til at stoppe udviklingen af spillet. Hvis det sker, så kontakt Valve for at finde ud af, hvad de næste skridt er. Inden du tager kontakt, skal du bruge et øjeblik på nøje at overveje, om fjernelse af dit spil faktisk er den rette beslutning. Handler du på baggrund af en følelsesladet reaktion på negativ feedback, eller er tilbagetrækning af dit spil det rigtige næste skridt? Vi tager vores forhold til kunderne alvorligt, så hvis du vælger at annullere udviklingen af et spil og trække det tilbage fra butikken, vil vi ikke genudgive det senere, og vi vil muligvis tilbyde refusion til brugere, der har købt det. Det vigtigste for os er, at kunderne bliver retfærdigt behandlet. Du kan læse mere i Fjernelse af et produkt fra Steam.