Steamworks dokumentáció
Hamarosan jön

Áttekintés

Jóval a kiadási dátumod előtt közzétehetsz egy „Hamarosan jön” oldalt a termékedhez. Ily módon tájékoztathatod a vásárlókat, hogy a játék érkezik a Steamre, és elkezdhetsz a terméked köré közönséget építeni és érdeklődést kelteni iránta. Új termékeknél kiadás előtt legalább két hétre meg kell jelenítened Hamarosan jön oldalt.

Javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb tedd közzé Hamarosan jön oldaladat. Amint elkezdesz nyilvánosan beszélni játékodról, érdemes beindítanod Hamarosan jön oldaladat, hogy elkezdd a visszajelzés gyűjtését, és lehetővé tedd a vásárlóknak játékod kívánságlistázását.

Előnyök

Miután áruházi oldalad már látható a vásárlóknak, az segíthet terméked köztudatba hozásában, és izgalmat kelthet a potenciális vásárlók körében. Amint van termékmárkád, képernyőmentéseid és leírásod a játékról, kitehetsz egy „Hamarosan jön” oldalt a Steamen elérhető eszközök kihasználásának megkezdésére. És miután áruházi oldalad már élő, frissítheted azt, amikor csak szükséges.

Aktiválja a közösségközpontot: Amikor áruházi oldalad látható lesz a vásárlóknak, az bekapcsolja a közösségközpontot is. Ez helyet ad neked bejelentések közzétételére, képanyagok megosztására, közönségednek pedig lelkesedésük megosztására, és a közelgő megjelenésedről szóló beszélgetésekre.

Lehetővé teszi a kívánságlistázást: Miután áruházi oldalad látható lett a vásárlóknak, az érdeklődők elkezdhetik a kívánságlistájukhoz adni a játékodat. Amikor eléred a kiadási dátumot és megnyomod a kiadás gombot, a Steam automatikusan e-mailt fog küldeni azoknak, akiknek a kívánságlistáján szerepel a játékod.

Elkészítés

Előkészületek: Oldalad Hamarosan jön állapotúként közzétételéhez először új alkalmazást kell készítened, elvégezni a kiadási ellenőrző listát, majd felülvizsgáltatni és jóváhagyatni az oldaladat a Valve-vel. Ennek megtételéhez kattints az „Új alkalmazás létrehozása...” gombra a Steamworks műszerfaladon, majd kövesd az ellenőrző listát a termék-kezdőoldaladon. Az „Áruházi jelenléted” szakasz minden eleme szükséges áruházi oldalad közzététele előtt.

Felülvizsgáltatás: Miután elkészültél az ellenőrző listáddal, meg kell nyomnod a „Felülvizsgálatra készként jelölés...” gombot a terméked kezdőoldalának felső részén. Ez láthatóvá teszi a termékedet a Valve számára a kiadás előtti felülvizsgálathoz és jóváhagyáshoz.

Közzététel: Oldalad jóváhagyása után meg kell nyomnod a zöld „Közzététel »Hamarosan jön« állapotban...” gombot, hogy az nyilvánosan megjelenjen hamarosan jön állapotúként.

További információkért a kiadásra felkészülésről nézd meg a Release Process dokumentációt.

Hol, és hogyan jelenik meg

Kiadási dátum megjelenítése: Szabályozhatod, hogyan jelenjen meg a kiadási dátumod, és hogy mennyire konkrét dátum megjelenítésére vagy készen a játékosoknak.

További információkért nézd meg a Kiadási dátumok dokumentációt.