Steamworks dokumentáció
Hamarosan jön
Röviden
Készíts egy oldalt játékod információival a közönségépítés elkezdéséhez, és hogy a játékosoknak helyet biztosíts, ahol többet tudhatnak meg, és kívánságlistájukhoz adhatják a játékodat.
Az integrálás szintje
Szükséged lesz egy adag márkaképre, szöveges leírásra, és ideális esetben egy játékmenet-előzetesre.

Áttekintés

Jóval a kiadási dátumod előtt közzétehetsz egy „Hamarosan jön” oldalt a termékedhez. Ily módon tájékoztathatod a vásárlókat, hogy a játék érkezik a Steamre, és elkezdhetsz a terméked köré közönséget építeni és érdeklődést kelteni iránta. Új termékeknél kiadás előtt legalább két hétre meg kell jelenítened „Hamarosan jön” oldalt.

Időzítés

Javasoljuk „Hamarosan jön” oldalad közzétételét, amint készen állsz nyilvánosan beszélni a játékodról. Amikor információkat teszel közzé a játékodról, használhatod a „Hamarosan jön” oldaladat a Steamen, hogy elkezdj visszajelzéseket gyűjteni, és hogy a játékosok hozzáadhassák a játékodat a kívánságlistájukhoz.

Amit érdemes megfontolni:
  • Érdemes lehet várnod játékod nyilvános megmutatásával, amíg egészen biztos nem leszel a grafikád irányát és az alapvető funkciókészletedet illetően. Ha a játék sokat változhat a bemutatás kezdete és a kiadás között, akkor a játékot korán a kívánságlistájukhoz adó játékosok összezavarodhatnak.
  • Úgy tűnik, nincs nagy hátránya annak, ha az áruházi oldal hosszú ideje kint van a kiadás előtt, hacsak a játék nem változik sokat ezen időszak alatt. A játékot két évvel a kiadás előtt kívánságlistázó játékosok ugyanolyan valószínűséggel vásárolnak, mint azok, akik két héttel a kiadás előtt kívánságlistázták azt.

Előnyök

Miután áruházi oldalad már látható a vásárlóknak, az segíthet terméked köztudatba hozásában, és izgalmat kelthet a potenciális vásárlók körében. Amint van termékmárkád, képernyőmentéseid és leírásod a játékról, kitehetsz egy „Hamarosan jön” oldalt a Steamen elérhető eszközök kihasználásának megkezdésére. És miután áruházi oldalad már élő, frissítheted azt, amikor csak szükséges.

Aktiválja a közösségközpontot: Amikor áruházi oldalad látható lesz a vásárlóknak, az bekapcsolja a közösségközpontot is. Ez helyet ad neked bejelentések közzétételére, képanyagok megosztására, közönségednek pedig lelkesedésük megosztására, és a közelgő megjelenésedről szóló beszélgetésekre.

Lehetővé teszi a kívánságlistázást: Miután áruházi oldalad látható lett a vásárlóknak, az érdeklődők elkezdhetik a kívánságlistájukhoz adni a játékodat. Amikor eléred a kiadási dátumot és megnyomod a kiadás gombot, a Steam automatikusan e-mailt fog küldeni azoknak, akiknek a kívánságlistáján szerepel a játékod.

Elkészítés

Előkészületek: Oldalad „Hamarosan jön” állapotúként közzétételéhez először új alkalmazást kell készítened, elvégezni a kiadási ellenőrző listát, majd felülvizsgáltatni és jóváhagyatni az oldaladat a Valve-vel. Ennek megtételéhez kattints az „Új alkalmazás létrehozása...” gombra a Steamworks műszerfaladon, majd kövesd az ellenőrző listát a termék-kezdőoldaladon. Az „Áruházi jelenléted” szakasz minden eleme szükséges áruházi oldalad közzététele előtt.

Felülvizsgáltatás: Miután elkészültél az ellenőrző listáddal, meg kell nyomnod a „Felülvizsgálatra készként jelölés...” gombot a terméked kezdőoldalának felső részén. Ez láthatóvá teszi a termékedet a Valve számára a kiadás előtti felülvizsgálathoz és jóváhagyáshoz.

Közzététel: Oldalad jóváhagyása után meg kell nyomnod a zöld „Közzététel »Hamarosan jön« állapotban...” gombot, hogy az nyilvánosan megjelenjen „Hamarosan jön” állapotúként.

További információkért a kiadásra felkészülésről nézd meg a Kiadási folyamat dokumentációt.

Hol, és hogyan jelenik meg

Kiadási dátum megjelenítése: Szabályozhatod, hogyan jelenjen meg a kiadási dátumod, és hogy mennyire konkrét dátum megjelenítésére vagy készen a játékosoknak.

További információkért nézd meg a Kiadási dátumok dokumentációt.