Steamworks dokumentáció
Közvetítés beállítása

Áttekintés

Ebben az oktatásban végigvezetünk a játékod Steam Áruházbeli közvetítéséhez szükséges lépéseken.

Mielőtt belekezdesz

Megjegyzés: „csak felnőtteknek” jelölésű játékok nem közvetíthetők a Steam Áruházban.
 • Szükséged lesz egy nem korlátozott Steam fiókra. A „nem korlátozott” azt jelenti, hogy a Steam fióknak, amelyről közvetíteni tervezel, legalább 5 USD értékben költenie kellett a Steam Áruházban. A „korlátozott” fiókok (olyan fiókok, amelyek nem költöttek legalább 5 USD-t a Steamen) nem fognak tudni RTMP-tokent létrehozni, így nem fognak tudni áruházi oldalra közvetíteni a Steamen.
 • A fióknak, amelyről közvetíteni tervezel, birtokolnia kell a játékot, amelyikből közvetíteni fog. Ezt ellenőrizheted belépve a Steam kliensbe ezzel a fiókkal, és meggyőződve arról, hogy látod a játékot a Steam Könyvtáradban.
 • A fióknak vagy rendelkeznie kell az „Élő közvetítés” engedéllyel a Steamworks partnerfiókban, vagy a Store Broadcast Beta csoport tagjának kell lennie.

Közvetítésed előkészítése RTMP használatával


Az alábbi lépések segíteni fognak összegyűjteni a játékod külső fejlesztésű közvetítőprogrammal közvetítéséhez szükséges információkat. A közvetítés a Steamen az RTMP protokollt használja. A Steamen közvetítéshez nem szükséges tudnod, pontosan hogyan működik ez a protokoll, de az alábbi fogalmak felületes ismerete segítséget fog jelenteni.
 1. Menj a https://steamcommunity.com/broadcast/upload/ oldalra.

 2. Feltöltési szerver kereséséhez kattints az „RTMP-token létrehozása” gombra. A Steam az IP-címed alapján automatikusan ki fog választani egy olyan feltöltési szervert, ami közel van hozzád. A játékodat közvetítő számítógép ennek a feltöltési szervernek fogja küldeni a videót.

  stream1.png


 3. Keresd meg az RTMP-tokenedet. Ezt a tokent be kell majd írnod a közvetítő szoftveredbe.

  Mi az az RTMP-token?

  Az RTMP-token egy egyedi azonosító, ami megengedni, hogy közvetíts a Steamen. Ezt a tokent a https://steamcommunity.com/broadcast/upload oldalon fogod létrehozni, és beírod abba a szoftverbe, amit a játékod Steamre közvetítésére tervezel használni.
  Fontos: A tokenedet kezeld úgy, mint egy jelszót, és sose oszd meg, mivel bárki, akinek megvan, közvetíteni tud a te nevedben. Ha úgy véled, a tokened kitudódott, ezen az oldalon érvényteleníteni tudod, és létre tudsz hozni egy másikat.

  stream2.png


 4. Írd be a játékod AppID-jét.

  Játékod AppID-jét a játékod Steamworks-beli alkalmazás-kezdőoldalának vagy Steam áruházi oldalának felkeresésével láthatod; az AppID-d benne van az URL-ben.

  Ügyelj rá, hogy csak az alapjátékod AppID-jét használd; ne használd DLC-k, demók, zenei anyagok vagy más másodlagos tartalomfajták AppID-jét.

  stream3.png


 5. Állítsd be közvetítési engedélyeidet.

  Alapesetben a közvetítésed „Csak barátok” beállítású, ami azt jelenti, csak neked és Steames barátaidnak látható. Ez jó módja a közvetítésed tesztelésének, mielőtt az nyilvánosan látható lesz áruházi oldaladon. A közvetítésedet meg tudod nézni az ezen az oldalon a „Quick Links” alatt található „Közvetítési URL-ed” hivatkozásra kattintva. Amikor készen állsz rá, hogy a közvetítésed nyilvánosan megjelenjen az áruházi oldaladon, „Nyilvánosra” állíthatod ezt az engedélyt.

  stream4.png

Az OBS beállítása (elhagyható)

Számos szoftvereszköz áll rendelkezésre játékod Steamre közvetítéséhez. Az OBS egy népszerű, ingyenes és nyílt forráskódú lehetőség. Alább találhatók a lépések közvetítésed beállításához OBS-ben. A Steam minden olyan közvetítőszoftvert támogat, amely támogatja az RTMP protokollt.

stream5.png
 1. Menj a Fájl -> Beállítások -> Stream menüpontba.

 2. A legördülő menüből válaszd az „Egyéni...” lehetőséget.

  stream6.png

 3. A „Kiszolgáló” mezőbe írd be a https://steamcommunity.com/broadcast/upload/ oldalon a „Feltöltési szerver” mezőbe generált URL-t.

 4. A „Stream kulcs” mezőbe írd be a https://steamcommunity.com/broadcast/upload/ oldalon kapott tokent.

 5. Az OBS-ben menj a Fájl -> Beállítások -> Kimenet menüpontba.

  stream7.png

 6. A „Kimeneti módnál” válaszd a „Haladó” lehetőséget a lenyíló menüből.

 7. A Közvetítés fülön állítsd a Kulcsképkockák időközét 2-re. Megjegyzés: Ez fontos lépés. E beállítás nélkül a közvetítésed nem fog elindulni.

Közvetítésed tesztelése

Amikor készen állsz, kezdd meg játékod közvetítését az OBS-sel. Majd menj vissza a https://steamcommunity.com/broadcast/upload/ oldalra, és keresd meg az oldal jobb oldalán a „Közvetítési URL-ed” nevű hivatkozást.

stream8.png

Ezen az oldalon látnod kellene a játékod közvetítését. Jelen pillanatban, ha közvetítési beállításaidat „Csak barátokra” állítottad, akkor a közvetítésed még nem nyilvános.

Hozz létre Steames eseményt a játékodhoz

Jó ötlet tájékoztatni a közösségedet a közvetítésedről. Ezt a Steamworksben az Eseményeszközökkel tudod megtenni. Alább található egy rövid útmutató „Élő adás / közvetítés” esemény beállításához. Az eseményekről a Steamen itt tudhatsz meg többet: https://partner.steamgames.com/doc/marketing/event_tools

Kövesd ezeket a lépéseket:
 1. Játékod alkalmazás-kezdőoldalán, a „Közösség és moderálás” szakaszban kattints az „Események és bejelentések közzététele és kezelése” lehetőségre.

 2. Kattints a kék „Új esemény vagy bejelentés létrehozása” gombra.

 3. Válaszd az „Élő adás / közvetítés” lehetőséget.

  stream10.png


 4. Válts a „Közvetítés” fülre.

  stream11.png


 5. Engedélyezd a közvetítés funkciót az eseményen néhány közvetítésbeállítási lehetőség felfedéséhez.

  span>stream14.png

  Itt megadhatsz egy címet a közvetítéshez listából, vagy beírhatsz sajátot. Ha egyedi címet írsz be, ne feledd megadni a lokalizált címeket.

  stream12.png

  Itt fogsz kijelölni egy vagy több olyan Steam fiókot, amelyeknek megengedett a közvetítés az áruházi oldaladra az esemény során. Add hozzá a fiókot, amellyel közvetíteni tervezel:

  stream13.png

  Fontos: a közvetítést beállító Steam fióknak és annak, amelyik közvetíteni fog, barátoknak kell lenniük ahhoz, hogy a közvetítés látható legyen ezen az oldalon.

  Javasolt, de elhagyható: tölts fel (máskor is használható) grafikát az élő közvetítésedhez. Ez a grafika fog megjelenni az élő közvetítésed két oldalán.

  Kattints a „Mentés” gombra az eseményed mentéséhez.

 6. Menj a „Beállítások” fülre és győződj meg róla, hogy az esemény kezdési és befejezési időpontjai helyesek. A közvetítésedet az eseményed vége után legfeljebb 24 órán át folytathatod.

 7. Mentsd el és tedd közzé az eseményedet. Amikor az esemény során közvetíteni kezdesz, a közvetítésed meg fog jelenni az áruházi oldaladon. Vedd figyelembe, hogy lehet egy akár öt perces késés azt követően, hogy megkezdted a közvetítést, mielőtt az áruházi oldal átveszi azt, így ennek számításba vételére érdemes lehet a közvetítést néhány perccel előbb kezdeni.

Hibaelhárítás:


K.: Nem látom a közvetítésemet a Steam áruházi oldalamon!

 • V.: Lehet, hogy néhány másodperc után frissítened kell a termékoldalt. Az élő közvetítést csak a kapcsolat létrejötte után jelenítjük meg. Az első nézőknek fog a legtovább tartani a kapcsolat létrehozása a közvetítővel.
 • Ellenőrizd, hogy a helyes AppID-t írtad be a https://steamcommunity.com/broadcast/upload oldalon. A közvetítés az AppID használatával van a megfelelő játékhoz kapcsolva. Ha az AppID hiányzik, a Steam áruházi termékoldal nem fogja mutatni a közvetítést, és az nem lesz megjelenítve a főoldalon. Be kell írnod az AppID-t, új RTMP-tokent kell generálnod, és be kell írnod azt a közvetítő szoftveredbe.

RTMP közvetítési specifikációk

Ha a közvetítésed külső szoftvert használ a tartalom Steamre közvetítéséhez, akkor ez a szakasz vonatkozik rád. Jelen pillanatban a Steam e kódolási specifikációk beállítását követeli meg. Ha a videó akadozik, megáll vagy helytelenül játszódik le, kérjük, ellenőrizd a következőket:

Videókódolási követelmények

 • Kodek: H.264
 • Profil: Magas
 • Szint: 4.1
 • Képkockaszám: 30 vagy 60 FPS
 • Képarány: 16:9
 • Kulcsképkocka-időköz: 2 másodperc
 • Maximális bitsebesség: 7000 kbps CBR
Hangkódolási követelmények
 • Kodek: AAC-LC
 • Maximális bitsebesség: 128 kbps

Közvetítőszoftver-megjegyzés:
VMIX: A VMIX alapesetben a Main profilt és a 3.0 szintet használja. Meg kell változtatnod ezeket a beállításokat, hogy a VMIX helyesen közvetítsen a Steamre.

Többszörös közvetítési szolgáltatás használata

Tartalomszabályok

Ne felejtsd el betartani a tartalomszabályokat, amikor a termékoldaladra közvetítesz. Ezek a szabályok megtalálhatók a Steam Közvetítés GYIK-ben, a „Milyen tartalom megengedett?” kérdés alatt. A Valve moderálhatja az e szabályokat megszegő közvetítéseket, vagy más lépéseket tehet az azokat megsértő partnerfiókok ellen, beleértve a szerződésbontást.