Steamworks-dokumentaatio
Suoratoiston valmistelu

Yleiskatsaus

Tässä ohjeessa selitetään vaihe vaiheelta, kuinka voit suoratoistaa peliäsi Steam-kaupassa.

Aluksi

Huomioithan, että aikuissisällöksi merkittyjä pelejä ei voi suoratoistaa Steam-kaupassa.
 • Käyttäjätili ei voi olla rajoitettu. Tämä tarkoittaa sitä, että suoratoistoon käytettävältä tililtä on tehty Steam-kaupassa ostoksia vähintään viiden dollarin arvosta. Jos käyttäjätililtä ei ole tehty Steam-kaupassa vähintään 5 dollarin arvosta ostoksia, kyseessä on rajoitettu tili, eikä sille voi luoda suoratoistoon tarvittavaa RTMP-lähetystunnusta.
 • Suoratoistoon käytettävän tilin on omistettava esiteltävä peli. Kirjaudu tällä tilillä Steamiin ja varmista, että kyseinen peli näkyy kirjastossasi.
 • Käyttäjätilillä pitää olla joko suoratoisto-oikeudet tai sen pitää kuulua Kaupan suoratoiston beta -ryhmään.

Suoratoiston valmistelu RTMP-protokollan avulla


Seuraavat vaiheet auttavat tarvittavien tietojen keräämisessä, kun suoratoistat peliäsi kolmannen osapuolen suoratoisto-ohjelmiston välityksellä. Steam käyttää suoratoistoon RTMP-protokollaa. Sinun ei tarvitse olla perillä toimintaperiaatteista sen tarkemmin, mutta on hyödyllistä tietää seuraavat seikat.
 1. Siirry osoitteeseen http://steamcommunity.com/broadcast/upload/.

 2. Klikkaa Luo RTMP-tunnus löytääksesi latauspalvelimen. Steam valitsee IP-osoitteen perusteella lähimmän latauspalvelimen automaattisesti. Peliäsi suoratoistava tietokone lähettää videon kyseiselle latauspalvelimelle.

  stream1.png


 3. RTMP-lähetystunnus: Kopioi tämä tunnus ja syötä se suoratoisto-ohjelmistoon.

  Mikä on RTMP-lähetystunnus?

  RTMP-lähetystunnus on yksilöllinen tunniste, jonka avulla voit suoratoistaa sisältöä Steamissä. Luo tunnus osoitteessa https://steamcommunity.com/broadcast/upload ja kopioi se ohjelmistoon, jota aiot käyttää pelin suoratoistamiseen.
  Tärkeää: Lähetystunnus on kuin salasana. Jos se joutuu vääriin käsiin, sen haltija pystyy aloittamaan suoratoiston nimissäsi. Jos arvelet, että tunnuksesi on vaarantunut, voit mitätöidä sen ja luoda uuden tällä samalla sivulla.

  stream2.png


 4. Pelin sovellustunnus (AppID):

  Sovellustunnus löytyy URL-osoitteesta, kun menet Steamworksissä sovelluksen aloitussivulle tai Steamissä pelin kauppasivulle.

  Käytä sovellustunnusta vain emopelissä, älä lisämateriaaleissa, demoissa, ääniraidoissa tai muussa sisällössä.

  stream3.png


 5. Yleisö:

  Suoratoiston oletusasetuksena on Vain kaverit. Tällöin suoratoisto näkyy Steamissä ainoastaan sinulle ja kavereillesi. Suoratoistoa onkin hyvä testata ennen kuin se on kauppasivulla suuren yleisön nähtävillä. Löydät lähetyksen linkin kohdasta Pikalinkit > Lähetyksesi URL-osoite. Kun kaikki on valmista, voit vaihtaa pudotusvalikosta suoratoiston asetukseksi Julkinen.

  stream4.png

Suoratoisto OBS:n välityksellä (valinnainen)

Sisältöä voi suoratoistaa Steamissä useilla eri ohjelmistoilla. OBS on suosittu ja ilmainen, avoimen lähdekoodin vaihtoehto. Seuraavilla ohjeilla pääset suoratoistamaan sisältöä OBS:n avulla. Steam tukee kaikkia RTMP-protokollaa käyttäviä, ohjelmasisällön lähettämiseen tarkoitettuja työkaluja.

stream5.png
 1. Siirry kohtaan Tiedosto > Asetukset > Lähetys.

 2. Valitse pudotusvalikosta Mukautettu...

  stream6.png

 3. Käytä palvelinkentässä Lähetä palvelimelle -kentän alla osoitteessa http://steamcommunity.com/broadcast/upload/ luotua RTMP:n URL-osoitetta.

 4. Kopioi sivulta http://steamcommunity.com/broadcast/upload/ oma lähetystunnuksesi ja lisää se kohtaan Striimiavain.

 5. Siirry OBS:ssä kohtaan Tiedosto > Asetukset > Ulostulo

  stream7.png

 6. Valitse ulostulotilan pudotusvalikosta Kehittynyt.

 7. Määritä Lähetys-välilehdellä avainruutujen väliksi (keyframe interval) 2. Huomaa: Tämä määritys on ensiarvoisen tärkeä. Ilman sitä suoratoisto ei käynnisty.

Suoratoiston testaaminen

Kun olet valmis, aloita pelin suoratoisto OBS:n välityksellä. Siirry sen jälkeen takaisin osoitteeseen http://steamcommunity.com/broadcast/upload/ ja etsi sivun oikealta puolelta löytyvä Lähetyksesi URL-osoite -linkki.

stream8.png

Suoratoiston pitäisi löytyä kyseiseltä sivulta. Jos yleisöksi on valittu Vain kaverit, suoratoisto ei ole vielä julkinen.

Steam-tapahtuman luominen

Peliyhteisölle kannattaa kertoa suoratoistosta. Tämä onnistuu Steamworksin tapahtumatyökaluilla. Alla olevan lyhyen oppaan avulla voit määrittää suoratoistotapahtuman. Lue lisää Steamin tapahtumista täältä: https://partner.steamgames.com/doc/marketing/event_tools.

Tee näin:
 1. Valitse pelisi sovelluksen aloitussivulta Yhteisö ja valvonta ja sitten Julkaise ja hallinnoi tapahtumia ja ilmoituksia.

 2. Klikkaa sinistä Luo uusi tapahtuma tai ilmoitus -painiketta.

 3. Valitse Suoratoisto

  stream10.png


 4. Valitse Suoratoisto-välilehti

  stream11.png


 5. Ota käyttöön tapahtuman suoratoisto-ominaisuus, niin näet suoratoistoon liittyviä vaihtoehtoja.

  stream14.png

  Tähän voit syöttää lähetyksesi otsikon listalta tai kirjoittaa oman. Jos kirjoitat mukautetun nimen, lisää myös lokalisoidut otsikot.

   stream12.png

  Tässä määrität yhden tai useamman Steam-tilin, joiden sallitaan suoratoistaa kauppasivullesi tapahtuman aikana. Lisää tili, jota aiot käyttää suoratoistamisessa:

  stream13.png

  Tärkeää: striimin määrittävän tilin ja suoratoistavan tilin on oltava kavereita, jotta suoratoistaminen toimii.

  Suositeltu mutta valinnainen: lataa kuvitus (jota voit käyttää uudelleen tulevaisuudessa) suoratoistoa varten. Valitsemasi kuvitus näkyy lähetysruutusi molemmilla puolilla.

  Tallenna tapahtuma.

 6. Siirry Asetukset-välilehdelle ja varmista, että tapahtuman alkamis- ja päättymisajat ovat oikein. Voit jatkaa sisällön suoratoistamista enintään 24 tuntia tapahtuman päättymisen jälkeen.

 7. Tallenna ja julkaise tapahtuma. Kun aloitat sisällön suoratoistamisen tapahtuman aikana, lähetys näkyy pelin kauppasivulla. Suoratoisto saattaa alkaa näkyä kauppasivulla jopa viiden minuutin viiveellä, joten lähetys kannattaa aloittaa muutamaa minuuttia aiemmin.

Vianmääritys:


K: Miksi en näe omaa lähetystäni Steamin kauppasivulla?

 • V: Odota muutama sekunti ja päivitä tuotesivu. Livelähetys näytetään vasta yhteyden muodostamisen jälkeen. Ensimmäisillä katsojilla yhteydenmuodostus kestää pisimpään.
 • Vahvista, että olet syöttänyt oikean sovellustunnuksen tänne: https://steamcommunity.com/broadcast/upload. Tämä tunnus yhdistää suoratoiston haluttuun peliin. Jos AppID puuttuu, lähetys ei näy Steam-kaupan tuotesivulla, eikä sitä ei esitellä etusivulla. Anna AppID, luo RTMP-tunnus uudelleen ja syötä se sitten suoratoisto-ohjelmistoon.

RTMP-suoratoiston tekniset tiedot

Tämän osion tiedot pitävät paikkaansa, jos käytät ulkopuolista ohjelmistoa sisällön suoratoistamiseen Steamissä. Steam tarvitsee nämä asetukset videon koodausta varten. Jos video pätkii, keskeytyy tai ei toistu oikein, tarkista seuraavat vaatimukset.

Videon koodausvaatimukset

 • Koodekki: H.264
 • Profiili: korkealaatuinen
 • Taso: 4.1
 • Kuvataajuus: 30 tai 60 FPS
 • Kuvasuhde: 16:9
 • Avainruutujen väli: 2 sekuntia
 • Enimmäisbittinopeus: 7 000 kbit/s CBR.
Äänen koodausvaatimukset
 • Koodekki: AAC-LC
 • Enimmäisbittinopeus: 128 kbit/s.

Huomio suoratoisto-ohjelmistoja varten
VMIX:in oletusarvoinen profiiliasetus on Main ja tasoasetus 3.0. Asetuksia on muutettava, jotta VMIX voi suoratoistaa Steamiin.

Suoratoisto useaan eri paikkaan

Säännöt suoratoistettavalle sisällölle

Muista noudattaa sisältöä koskevia sääntöjä, kun suoratoistat peliä tuotesivullasi. Lisätietoja löytyy Suoratoiston usein kysytyistä kysymyksistä. Valvella on oikeudet valvoa sääntöjen vastaisesti toimivia suoratoistolähetyksiä. Sääntöjä rikkovia kumppanitilejä kohtaan voidaan ryhtyä myös muihin toimiin ja ne voidaan tarvittaessa sulkea.