Steamworks-dokumentation
Opsætning af streaming
Se også https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6730-TOAK-6497 for generel information om opsætning af streaming i Steam.

Krav

 1. Steam-konti til broadcasting må ikke have nogen begrænsninger. Der skal med andre ord være brugt mindst 5 USD i Steam-butikken med disse konti.

 2. Begrænsede konti vil ikke være i stand til at oprette en RTMP-token og vil ikke kunne broadcaste på Steam-platformen ved hjælp af RTMP.

 3. Den konto, der bruges til streaming, skal eje det spil, du vil streame (dvs. spillet skal være i dit Steam-bibliotek). Kontoen skal angive spillets app-ID på siden broadcast/upload, så Steam ved, hvilken butiksside der skal vise livestreamingen. Flere detaljer nedenfor.

 4. Steam-klienten kan ikke streame et spil, som ikke er udgivet. Men du kan bruge RTMP til at streame et spil, som ikke er udgivet. Det er helt i orden at give dine fans en forhåndsvisning af et spil, som du arbejder på.

Opsætning af butiksside

En produktside i Steam-butikken kan nu være vært for en direkte broadcast. I det følgende forklares, hvordan du konfigurerer din applikation til broadcasting.

På butikssiden giver du tilladelse til Steam-brugere til at broadcaste på dine vegne. Du kan også ændre indstillinger tilknyttet broadcasten, som bliver vist på din butiksside. For eksempel kan du vælge at vise broadcast-chat eller skjule chatten som standard (så dine illustrationer er mere fremtrædende), eller du kan fjerne chatten fuldstændigt fra din butiksside. Du kan tilføje brugerdefinerede illustrationer, som omringer videoafspilleren, når en chat er skjult eller fjernet.

 • Naviger til applikationens startside på Steamworks-partnersiden
  • Vælg "Rediger butiksside", og gå til fanen "Særlige indstillinger".
  • Rul ned til sektionen "Steam-broadcast (beta)", og vælg en eller flere broadcastere, som har tilladelse til at streame direkte på din produktside i Steam-butikken. Den rækkefølge, som broadcasterne bliver vist i, er deres rang. Rangen bruges til at afgøre, hvem der har tilladelse til at streame live, når mere end én tilladt streamer forsøger at streame på samme tid. Steam vil foretrække at fremhæve den streamer, der har den højeste rang på din produktside. Du kan trække og slippe på brugergrænsefladen for at ændre en broadcasters rang.

   BroadcasterWhiteList_v1.png

  • Når du er tilfreds med ændringerne, skal du huske at gemme (rul ned til knappen i bunden af siden) for at beholde ændringerne. Når du har gemt, vil oplysningerne være tilgængelige i betavisningen af butikssiden.
  • Når du bruger udgivelsesprocessen på din app, afspejles dine ændringer i Steam-butikken. Dette gøres via "Udgiv"-fanen øverst på siden og derefter ved at udgive appen.
  • Husk, at hver gang du tilføjer/fjerner en Steam-konto, eller når du ændrer rækkefølgen på listen, bliver ændringen kun gemt i hukommelsen. Du skal gemme og derefter udgive, for at ændringerne bliver vist i Steam-butikken.
  • Kendt problem: Der kan være en kort forsinkelse (op til fem minutter), før Steam registrerer, at de streamer for din produktside. Dette har noget at gøre med vores cachelagringsmodel. Vi arbejder i øjeblikket på, hvordan vi kan reducere forsinkelsen. Med andre ord kan det tage op til fem minutter, før deres streaming bliver hentet og placeret på produktsiden. En løsning kan være at begynde at streame tidligt og vise en nedtælling til starttidspunktet eller billeder, som viser, hvornår streamingen begynder. Det er nyttigt at begynde på dette fem til ti minutter, før streamingen begynder.
 • Denne video bliver vist på din produktside i Steam-butikken ->
  http://store.steampowered.com/app/<your appid>
  • Bemærk: Du skal muligvis opdatere produktsiden efter nogle sekunder. Vi viser først den direkte broadcast, når der er etableret forbindelse. Det tager længst tid for de første seere at oprette forbindelse til broadcasteren.

Illustrationer til broadcasts i Steam-butikken

Du kan vælge at overføre brugertilpasset grafik, som bliver vist i venstre og højre kolonne omkring broadcastafspilleren. De kan tilføjes på fanen "Grafiske elementer". Billedfilens opløsning er 155 x 337 (bredde x højde). Disse illustrationer kan bruges til at beskrive streamingbegivenheden, give en opfordring til handling eller give links til sociale medier.

Steam-konfiguration

Uploadserver

Baseret på din nuværende maskines ping og vores broadcast-netværksressourcers tilgængelighed/overbelastning, anbefaler vi automatisk en RTMP-vært, når du konfigurerer dine indstillinger på http://steamcommunity.com/broadcast/upload/. Du kan også vælge en anden RTMP-vært fra listen, hvis du finder en bedre forbindelse:
ByRTMP-upload-URL
Chicago, USArtmp:/ingest-any-ord1.broadcast.steamcontent.com/app
Seattle, USArtmp:/ingest-any-sea1.broadcast.steamcontent.com/app
Los Angeles, USArtmp:/ingest-any-lax1.broadcast.steamcontent.com/app
Washington DC, USArtmp:/ingest-any-iad1.broadcast.steamcontent.com/app
Frankfurt, Tysklandrtmp:/ingest-any-fra1.broadcast.steamcontent.com/app
London, Storbritannienrtmp:/ingest-any-lhr1.broadcast.steamcontent.com/app
Stockholm, Sverigertmp:/ingest-any-sto1.broadcast.steamcontent.com/app
Tokyo, Japanrtmp:/ingest-any-tyo1.broadcast.steamcontent.com/app
Hongkong, HKrtmp:/ingest-any-hkg1.broadcast.steamcontent.com/app
Singapore, SGrtmp:/ingest-any-sgp1.broadcast.steamcontent.com/app
Sydney, Australienrtmp:/ingest-any-syd1.broadcast.steamcontent.com/app
São Paulo, Brasilienrtmp:/ingest-any-gru1.broadcast.steamcontent.com/app

Streameropsætning via RTMP

En streamer kan bruge enhver form for broadcastingsoftware, så længe programmet understøtter RTMP-protokollen. Populære eksempler på software til streaming er OBS og XSplit. Disse softwareprogrammer fanger din spilvideo eller -lyd og kan inkludere dit webcam og brugerdefinerede overlays, så streamingen ser professionel ud.

For at oprette et RTMP-token skal Steam-kontoen for streamingen tilsluttes "Store Broadcast Beta"-gruppen. Medlemskab af gruppen giver adgang til at oprette et RTMP-token i Steam.

 • Hvis du vil bruge en anden applikation til at streame til Steam, skal du oprette et RTMP-token. Læs instruktionerne på denne side: http://steamcommunity.com/broadcast/upload/
  • Du skal oprette en token, som skal bruges i din streamingapplikation. (Bemærk: Opdater siden efter at have trykket på knappen til oprettelse af din RTMP-token for at se RTMP-strengen)
  • Indtast dit app-ID for at sikre, at streamen også vises i butikken, på forsiden og i den korrekte fællesskabshub.
  • I din streamingapplikation (f.eks. OBS) skal du huske at indstille keyframe-intervallet til 2 sekunder. Uden denne indstilling vil det "applikationshåndtryk", som skal starte streamen, mislykkes. Dette viser sig ofte i form af en gentilslutningsløkke.
  • Seerindstillingen "Kun venner" er en god måde at teste, om broadcasten streames til din private "Se på"-side. Den gør, at det kun er dine venner, som kan se streamingen. På produktsiden i Steam-butikken vises dog kun den offentlige streaming. Det er en god idé at teste på den offentlige kanal for at bekræfte, at illustrationer og chatindstillinger fungerer efter forventningerne.

Vigtig bemærkning: Når du bruger ekstern software, ved Steam ikke automatisk, hvilket spil du streamer. Du kan give Steam besked ved at indtaste app-ID'et på siden https://steamcommunity.com/broadcast/upload. App-ID'et bruges til at forbinde streamingen til det korrekte spil. Hvis app-ID'et mangler, vil streamingen ikke blive vist på produktsiden i Steam-butikken, og den vil heller ikke blive vist på forsiden.

2018-09-26_10-11-11.png

Streamere via Steam-klient

Steam-klienten, som du bruger til at spille dine spil, har en indbygget broadcastingfunktion. Den lader dig sende dit gameplay til Steam, så andre kan se det. Den bruges ofte af Steam-kunder til at se deres venner spille spil. Det kan også bruges til at broadcaste direkte indhold til produktsiden i butikken.

For at aktivere broadcastmuligheden via Steam-klienten skal du bare gå til menuen og vælge "Steam" -> "Indstillinger" -> "Broadcasting". Sørg for, at synlighedsindstillingerne for broadcasting i Steam-klienten er indstillet til "Enhver kan se mine spil".
Bemærk: Du kan ikke bruge Steam-klienten til at streame et spil, som ikke er udgivet.

SteamClientBroadcastSettings.png

Moderering af chat

Hver Steam-broadcaster kan vælge at få moderatorer til at hjælpe med at administrere chatten. Moderatorer tilføjes via vennesiden. Når du vælger "Administrer venneliste", vil du kunne udpege en ven som "broadcastmoderator". Du kan udpege så mange venner, som du har brug for, til moderator.

FriendsPage.png

Når moderatoren ser, at du streamer direkte, vil de kunne fjerne alle beskeder fra en bruger eller dæmpe en bruger i en periode. Det er de samme handlinger, som du har på din egen broadcastchat. Disse kontrolelementer er tilgængelige ved at højreklikke på den chatbesked, som er upassende.

ModeratorOptions.png

For at forbedre din chatmodereringsworkflow kan du også åbne et vindue kun til chat. Dette vindue er nemmere at justere i størrelse og viser kun chatindhold. Det kan tilgås her eller ved at tilføje broadcasternes Steam-ID til denne URL: https://steamcommunity.com/broadcast/chatonly/<steamid>

Du kan gennemgå individer, som du har givet chatmoderatorrettigheder til din streaming eller individer, som er blevet dæmpet i din broadcastchat her: https://steamcommunity.com/broadcast/dashboard/.

Tips

 • Før du streamer dit spil, skal du huske at logge på din Steam-streamingkonto og indstille app-ID'et på steamcommunity.com/broadcast/upload. Du kan kun vælge et enkelt app-ID, selv om selve broadcasten kan vises på flere produktsider. Når brugere finder din broadcast i fællesskabet, med dette app-ID indstillet, vil det hjælpe dem med at finde butikssiden for spillet. Dette er også påkrævet, for at forsiden kan genkende appen, som bliver broadcastet.
 • Du kan teste din opsætning ved at indstille synligheden til "Offentlig" og tjekke, om din broadcast vises på produktsiden. Hvis den ikke vises, skal du dobbelttjekke, at dit indtastede Steam-ID i appen i Steamworks er korrekt. Du skal også sikre dig, at du har udgivet ændringerne, som er lavet i appen.
 • Du kan også teste ved at bruge dette butiks-API for at se, om din stream vises på listen. https://store.steampowered.com/broadcast/ajaxgetpopularpartnerbroadcasts?minviews=0
 • Hvis streamingen foregår på flere platforme, og streameren svarer på chat, er den bedste fremgangsmåde at læse spørgsmålet højt eller omformulere spørgsmålet og kommentere, før du svarer tilbage. Vi anbefaler, at du er inkluderende over for alle dine seere, uanset hvor de ser indholdet. Ved at læse spørgsmålet højt er det også nemmere at følge den optagede version under senere afspilninger eller genudsendelser.
 • Før og efter streamingen kan det være nyttigt at have et statisk billede eller en video, som afspiller i en løkke. Videoen eller billedet før streamingen kan give oplysninger om den kommende stream. Efter streamingen kan videoen eller billedet opfordre til handling eller bare vise en besked, som takker seeren for at følge streamingen og samtidigt indikerer, at streamingen er slut (og hvornår en fremtidig streaming er planlagt). Dette hjælper med at orientere Steam-kunder, som ankommer tidligt (og beslutter sig for at vente), eller kunder, som ankommer i slutningen af streamingen.

Indholdsregler

Husk at overholde indholdsreglerne, når du broadcaster på din produktside. Reglerne kan læses i de ofte stillede spørgsmål under svaret på "Hvilken slags indhold er tilladt?". Hvis du ikke overholder reglerne, kan der blive lagt restriktioner på din partnerkonto. Sådanne restriktioner kan spænde fra fratagelse af fremtidige broadcastrettigheder til fratagelse af dine muligheder for at sælge dit produkt i Steam-butikken.

RTMP-streamingspecifikationer

Hvis din stream bruger ekstern software til at streame indhold til Steam, gør denne sektion sig gældende for dig. På nuværende tidspunkt kræver Steam, at disse kodningsspecifikationer indstilles. Hvis du har problemer med videoer, der hakker, pauser eller ikke afspilles korrekt, skal du kontrollere følgende:

Krav til videokodning

 • Codec: H.264
 • Profil: Høj
 • Level: 4.1
 • Billedhastighed: 30 FPS eller 60 FPS
 • Billedformat: 16:9
 • Keyframe-interval: 2 sekunder
 • Maksimal bitrate: 7000 kbps CBR

Krav til lydkodning

 • Codec: AAC-LC
 • Maksimal bitrate: 128 kbps

Noter til streamingsoftware

 • VMIX: Som standard bruger VMIX hovedprofil og Level 3.0. Du skal ændre disse indstillinger for VMIX for at streame korrekt til Steam.

Restream.IO