Steamworks dokumentáció
Áruházi grafikai elemek
Ezek a szokványos áruházi grafikai elemek. Ezek többsége szükséges a játékod terjesztéséhez a Steamen.

Áruházi kapszulákra vonatkozó szabályok

FONTOS MEGJEGYZÉS: Kérjük, nézd meg a Grafikai elemekre vonatkozó szabályok dokumentációt fontos szabályokért arról, mit tartalmazhatnak a grafikai elemek, és mit nem.

Áruházi kapszulasablonok

SablonokTölts le sablonokat az áruházi elemek méretezéséhez és rajtuk szövegek elhelyezéséhez.
Tartalom
  • Fejléckapszula
  • Kis kapszula
  • Főkapszula
  • Függőleges kapszula
  • Képernyőmentések
  • Oldalháttér
  • Csomagelemek

Fejléckapszula Szükséges


header.jpg

Használat: Az áruházi oldal tetején, a „Neked javasolt” szakaszban, a Nagy Kép mód böngésző nézeteiben és ha esedékes, a Napi ajánlatokban jelenik meg.

Kialakítás: Ennek a képnek a terméked márkaképét kell hangsúlyoznia. A legjobb eredményhez használd ugyanazt a grafikát, melyet bármely kiskereskedelmi dobozon vagy marketingnél használsz, és gondoskodj róla, hogy a logó és a játék neve tisztán kivehető legyen.

Méret: 460 x 215 képpont méretű képet biztosíts. Automatikusan generálásra kerül belőle egy 292 x 136 képpont méretű kép.

Kis kapszula Szükséges


capsule_231x87.jpg

Használat: Ezek különböző listákban vannak használva a Steamen: keresési eredmények, legkelendőbbek, új megjelenések stb.

Kialakítás: Ezek kicsik, így a legjobb eredmény érdekében összpontosíts arra, hogy a logód tisztán kivehető legyen.

Méret: 231 x 87 képpontos képet biztosíts. Ebből automatikusan generálva lesz egy 120 x 45 és egy 184 x 69 képpont méretű kapszula.

Követelmények: A kis kapszulának a legkisebb méretnél is jól látható logót kell tartalmaznia. Az esetek többségében ez azt jelenti, hogy szinte teljesen a logód töltse ki a kis kapszulát.

Főkapszula Szükséges


capsule_616x353.jpg

Használat: Ez a kép a Steam Áruház főoldalának tetején, a főkapszula körforgóban jelenik meg.

Kialakítás: A legjobb eredményéért használd azt a főgrafikát és logót, amelyet bármilyen kiskereskedelmi dobozhoz vagy marketinghez használsz. Ne tartalmazzon idézeteket vagy más szöveget a játékod címén kívül. A játék logójának jól kivehetőnek kell lennie a háttéren. Legjobb, ha a grafika, amit használsz, rögtön valami fontosat mond a vásárlónak a játékodról. Grafikaközpontúnak kell lennie, hogy egy kis ízelítőt adjon a felhasználónak a játékmenetből.

Méret: 616 x 353 képpont

Függőleges kapszula Szükséges


hero_capsule.jpg

Használat: Ezek a főoldal tetején jelenhetnek meg szezonális vásárok idején, vagy más új vásári oldalakon.

Kialakítás: A legjobb eredményéért használd azt a főgrafikát és logót, amelyet bármilyen kiskereskedelmi dobozhoz vagy marketinghez használsz. Ne tartalmazzon idézeteket vagy más szöveget a játékod címén kívül. A játék logójának jól kivehetőnek kell lennie a háttéren. Legjobb, ha a grafika, amit használsz, rögtön valami fontosat mond a vásárlónak a játékodról. Grafikaközpontúnak kell lennie, hogy egy kis ízelítőt adjon a felhasználónak a játékmenetből.

Méret: 374 x 448 képpont

Képernyőmentések Szükséges


dotascreenshot.jpg

A képernyőmentéseknek kizárólag játékod játékmenetét kellene mutatniuk. Ez azt jelenti, hogy kerüld a látványtervek, előre renderelt filmszerű állóképek, vagy olyan képek használatát, melyek díjakat, marketingszöveget, leírást és hasonlókat tartalmaznak. Kérjük, azt mutasd meg vásárlóidnak, milyen ténylegesen a játékoddal játszani. Menüképeket csak olyankor érdemes mutatni, ha azok játékod egyedi összetevői. A játékon belüli felhasználói felület megmutatása hasznos lehet a játékosoknak annak megértéséhez, hogyan fognak interakcióba lépni a játékoddal.

Használat: A képernyőmentések az áruházi oldaladon, és más olyan oldalakon jelennek meg, amelyeken a játékod szerepelhet, például a Steam főoldalán. Legalább 5 képernyőmentést kell biztosítanod a termékedhez.

Kialakítás:

  • Formátum: A legjobb eredményhez nagy felbontású, szélesvásznú formátumban biztosíts képernyőmentéseket. Bármely kép, amit áruházi oldalad „képernyőmentés” részébe töltesz fel, olyan képernyőmentés legyen, ami a játékodat mutatja. Ez azt jelenti, hogy kerüld a látványtervek, előre renderelt filmszerű állóképek, vagy olyan képek használatát, melyek díjakat, értékesítési szlogeneket vagy termékleírást tartalmaznak. Az olyan elemekhez, mint a marketingszöveg, a bemutatni kívánt díjak vagy egy Deluxe Edition leírása, használd az áruházi oldaladon már rendelkezésre álló helyeket ahelyett, hogy a képernyőmentéseken szerepeltetnéd ezeket.

  • Lokalizáció: A képernyőkép lokalizált verzióinak feltöltéséhez húzd rá az alternatív verziókat a meglévő képernyőkép bélyegképére. A nyelv neve használható utótagként, jelzésül a felhasználói felületnek, hogy melyik nyelven legyen a képernyőkép (például: foo_japanese.jpg).

  • Felnőtt tartalom: Ha játékodban felnőtt tartalom van, legalább négy képernyőmentést minden korosztálynak megfelelőként kell megjelölnöd. Az alkalmas képernyőmentések ne tartalmazzanak vért, erőszakot vagy szuggesztív témákat. Ezek a képernyőmentések megjelenhetnek az áruházi oldaladon kívül, például a főoldalon. Ha nincs elegendő megjelölt képernyőmentésed, lehet, hogy játékod nem jelenik meg ezeken a helyeken, még akkor sem, ha egyébként megfelelő volna.

Méret: 1280 x 720 vagy 1920 x 1080 képpont

Oldalháttér Elhagyható


dota_page_bg_raw.jpg

Használat: Ez a kép lesz használva az áruházi oldalad háttereként.

Kialakítás: Visszafogottnak kell lennie, hogy ne versenyezzen az oldal tartalmával. A feltöltött fájlodon automatikusan alkalmazásra kerül egy sablon. Ha nem töltesz fel sajátot, automatikusan az utolsó képernyőmentésből generálunk megfelelő háttérképet.

Méret: 1438 x 810 képpont

Csomagelemek

A csomagok ugyanazt az elemkészletet használják, mint más termékek a Steamen, plusz még egyet:

Csomagfejléckép


civ6.jpg

Használat: Ez a kép jelenik meg a Steamen a csomagrészletek oldal tetején.

Kialakítás: Ennek a képnek a terméked márkaképét kell hangsúlyoznia. A legjobb eredményhez használd ugyanazt a grafikát, melyet bármely kiskereskedelmi dobozon vagy marketingnél használsz, és gondoskodj róla, hogy a logó tisztán kivehető legyen.

Méret: 707 x 232 képpont