Steamworks dokumentáció
Könyvtári elemek
A kiadási folyamat részeként a Steamen különféle grafikai elemeket kell biztosítanod a termékedhez. Ezek az elemek a felhasználók Könyvtárában és a Közösségben jelennek meg.

Könyvtári kapszulákra vonatkozó szabályok

FONTOS MEGJEGYZÉS: Kérjük, nézd meg a Grafikai elemekre vonatkozó szabályok dokumentációt fontos szabályokért arról, mit tartalmazhatnak a grafikai elemek, és mit nem.

Könyvtári elemsablonok

SablonokTölts le sablonokat a könyvtári képek méretezéséhez és rajtuk szövegek elhelyezéséhez.
Tartalom
  • Könyvtárkapszula
  • Kiemelésgrafika
  • Logó

Láthatóság

Ne feledd, hogy a feltöltést követően a könyvtári elemek csak azokhoz az alkalmazásokhoz láthatók, amelyeknek közzétett áruházi oldala van a Steamen. Ha az áruházi oldalad nincs közzétéve, a könyvtári elemek nem lesznek láthatók a Steam kliensben.

Könyvtárkapszula Szükséges

A könyvtárkapszula a játékod megjelenítésének elsődleges módja a Steam Könyvtáron belül, beleértve a könyvtári áttekintést és a gyűjteményeket is.

library_capsule_example2.jpg

Használat: Ez a kép elsősorban a könyvtári áttekintésben és a gyűjteményekben van használva.

Kialakítás: Grafikaközpontúnak kell lennie, hogy egy kis ízelítőt adjon a felhasználónak az élményből. Kérjük, használd azt a főgrafikát és logót, amelyet bármilyen kiskereskedelmi dobozhoz vagy marketinghez használsz. Ne tartalmazzon idézeteket vagy más szöveget a játékod címén kívül. Legjobb, ha a grafika rögtön valami fontosat mond a vásárlónak a termékedről. A logónak jól kivehetőnek kell lennie a háttéren.

Méret: 600 x 900 képpont (egy további, felezett méretű, 300 x 450 képpontos .png automatikusan létre lesz hozva a nagyobb fájlból).

Könyvtári részletek oldal

A kiemelésgrafika és a logó egymásra vannak rétegezve, és külön-külön mozognak az oldal görgetésekor, enyhe parallaxishatást keltve. Gondold át, hogy hogyan legyen a terméklogó a kiemelésgrafika fölé helyezve (a bal alsó sarokba vagy középre). Gondoskodj róla, hogy a logó jól kivehető és olvasható legyen a háttéren.

Könyvtári kiemelés Szükséges

Hero_example.jpg

Használat: E termék könyvtári részletek oldalának tetején jelenik meg a felhasználó Könyvtárában.

Kialakítás: Érdemes látványgazdag, könnyen felismerhető képet használni. A legjobb eredményhez használd azt a főgrafikát és logót, amelyet bármilyen kiskereskedelmi dobozhoz vagy marketinghez használsz. Ez a kép nem tartalmazhat szöveget.

A sablon közepén van egy 860 x 380 képpontos „biztonságos terület”. Ez a rész nem lesz csonkítva a Steam kliens ablakának átméretezése során. A grafikának az egész sablonra ki kell terjednie, de a fontos tartalomnak a biztonságos területen belül kell lennie. Például, egy főszereplő arcának teljes egészében a biztonságos területen belül kell lennie, különben annak levágását kockáztatod.

Méret: 3840 x 1240 képpont (egy további, felezett méretű, 1920 x 620 képpontos .png automatikusan létre lesz hozva a nagyobb fájlból).

Könyvtári logó Szükséges

Logo_example_1.png

Használat: E termék könyvtári részletek oldalának tetején jelenik meg a felhasználó Könyvtárában, a kiemelésgrafika tetejére helyezve.

Kialakítás: A legjobb eredményéért használd azt a főgrafikát és logót, amelyet bármilyen kiskereskedelmi dobozhoz vagy marketinghez használsz. Gondoskodj róla, hogy a logó jól kivehető és olvasható legyen a hátteret adó kiemelésgrafikán. A .png kép háttere legyen átlátszó.

Méret: 1280 x 720 képpont (egy további, 640 x 360 képpontos .png automatikusan létre lesz hozva a nagyobb fájlból).

A feltöltés után az előnézetben választhatod ki a logó elhelyezkedését. Lehetőségek: bal alsó sarok, fent középen, középen, lent középen.

Megjegyzés: Ha nincs feltöltve kiemelésgrafika és logó, a kiemelésrész egy áruházi képernyőmentést fog mutatni az alkalmazás nevével a bal alsó sarokban.