Steamworks dokumentáció
Ágak (béták)
Az ágak, más néven béták, alkalmazásod olyan konkrét buildjei, amelyeket nyilvánosan vagy privátban elérhetővé tettél a Steamen.

Az ágak kezelése a Steamworks alkalmazás-adminisztrációjának Buildek oldalán történik. Az Elérhető alkalmazás-ágak felsorolja az összes általad létrehozott ágat, plusz az alapértelmezett „default branch” ágat.

RimWorld_BranchManagement.jpg

Új ágat az értelemszerűen elnevezett „Új alkalmazás-ág létrehozása” gombbal tudsz létrehozni. Ág létrehozásakor csak egy szóközök nélküli, alkalmas nevet kell adnod annak. Amikor a felhasználók választanak a játékod bétamenüjéből, ezt a nevet fogják látni a leírással együtt. Ha van megadva jelszó, be kell azt írniuk, mielőtt hozzáférnének az ághoz, beleértve a nevének láthatóságát.

Egyedi ágra váltáshoz a Steam kliensben kattints jobb egérgombbal a játékra a Könyvtár nézetben, és válaszd a „Tulajdonságokat”. Az elérhető kategóriák között lesz egy „Béták” kategória.
A bétádnak szerepelnie kellene a „Válaszd ki a bétát, amire jelentkezni akarsz.” szöveg melletti lenyíló listában.

Rimworld_BranchExample.jpg

Amint a tesztelő vagy vásárló kiválasztotta az ágat, a Steam kliens elkezdi letölteni azt, lecserélve a jelenleg telepített ágat.

„Default branch”

A „default branch” a játékod azon verziója, amely telepítésre kerül vásárlóidnak a Steamen. Kiadás előtt ez az a verzió, amelyet tesztelőid alapértelmezetten letöltenek. Miután játékod élővé vált, semmi különöset nem kell tenned default builded eljuttatásához vásárlóidnak.

MEGJEGYZÉS: Amikor feltöltöd a tartalmadat, a buildet a default branchen nem tudod automatikusan élőre állítani. Ezt kézzel kell megtenned az alkalmazás-adminisztrációban.

Új ág hozzáadása

Különféle szükségleteid kielégítéséhez létrehozhatsz további ágakat a termékedből. A béta ágak leggyakoribb felhasználása a tesztelés.
Például, ha a terméked jelenleg élő a Steamen:
 • Javítanod kell néhány problémát, amelyeket a Hibajelentésekben látsz megjelenni, de szükséged van a javításaid tesztelésének valamilyen módjára, mielőtt frissítenéd a játékot a vásárlóidnak.
 • Nem adsz ki semmilyen új tartalmat, így nem zavar, ha vásárlóid fel akarnak iratkozni a bétádra, és játszanak azzal a verzióval, amelyen dolgozol.
 • Az alábbi lépésekkel állíthatod ezt be:
  • Hozz létre egy új ágat az alkalmazás-adminisztrációd Buildek fülén.
  • A Steamworks SDK-ban levő ContentBuilder eszközök használatával töltsd fel a buildet, amit tesztelésre szeretnél használni.
  • Frissítsd az alkalmazás-adminisztrációs oldaladat, és a legújabb buildnek meg kellene jelennie a Legutóbbi 50 build mutatása: lista tetején.
  • Válaszd ki az ágat a „Build élőre állítása az ágon...” legördülő menüből.
  • Kattints a kiválasztott build „Változtatás előnézete” gombjára.
  • Kattints a „Build azonnali élőre állítása” gombra ágad azonnal élővé tételéhez a Steamen.