Steamworks-dokumentation
Grene (betaversioner)
Grene, også kaldet betaversioner, er specifikke builds af din applikation, som du har gjort tilgængeligt offentligt eller privat via Steam.

Grene administreres via siden Builds under App-administrator i Steamworks. Tilgængelige app-grene indeholder en liste over alle de grene, du har oprettet, plus standardgrenen.

RimWorld_BranchManagement.jpg

Du kan oprette en ny gren ved hjælp af knappen, der meget passende hedder "Opret ny app-gren". Når du opretter en gren, behøver du bare at give den et beskrivende navn uden mellemrum. Når brugere vælger i betamenuen til dit spil, er det dette navn, de får at se. Hvis der er specificeret en adgangskode, bliver de bedt om at indtaste adgangskoden, inden de får adgang til grenen og dens navn.

Hvis du vil skifte til en brugerdefineret gren i Steam-klienten, skal du højreklikke på spillet fra bibliotekssiden og vælge "Egenskaber". Blandt de tilgængelige faner er fanen "Betaer".
Din betaversion bør fremgå i rullemenuen under "Vælg den beta, du ønsker at tilmelde dig:"

Rimworld_BranchExample.jpg

Så snart en tester eller kunde har valgt grenen, begynder Steam-klienten at downloade grenen, hvilket erstatter den allerede installerede gren.

Standardgren

Standardgrenen er den version af dit spil, som leveres til dine kunder på Steam. Det er denne version, som dine testere downloader som standard forud for udgivelsen. Når dit spil er live, er der ikke noget specielt, du skal gøre for at levere standardbuildet til dine kunder.

BEMÆRK: Når du overfører dit indhold, kan du ikke indstille buildet som live på standardgrenen automatisk. Det skal du gøre manuelt i App-administratoren.

Tilføjelse af en ny gren

Du kan oprette yderligere grene af din titel for at imødekomme forskellige behov. Den mest almindelig anvendelse af en betagren er til testformål.
Her er et eksempel, hvis din titel er live på Steam i øjeblikket:
 • Du skal udbedre nogle problemer, som viser sig i Fejlrapportering, men du har brug for en måde at teste dine fejlrettelser på, inden du opdaterer spillet til dine kunder.
 • Du leverer ikke noget nyt indhold, så du har ikke noget imod, at kunderne tilmelder sig til din betaversion og spiller den version, du arbejder på.
 • Her er trinnene til konfiguration af netop dette:
  • Opret en ny gren på fanen Builds i din App-administrator
  • Brug ContentBuilder-værktøjerne i Steamworks SDK til at overføre det build, som du vil bruge til testformål
  • Opdater din App-administratorside, hvorefter det seneste build bør kunne ses øverst på listen med teksten Viser seneste 50 builds:
  • Vælg grenen fra rullemenuen "Indstil build som live for gren...".
  • Klik på knappen "Forhåndsvis ændring" for det build, du har valgt.
  • Klik på "Indstil build som live nu" for at gøre din gren tilgængelig i Steam med det samme.