Steamworks-dokumentation
Distribuering af Source Engine-spil/-mods
En spilmodifikation (forkortes ofte til mod) er en ændring eller oprettelse af filer til en spilmotor, som gør det muligt for den at ændre gameplaystilen, grafik, miljøer, modeller osv.
Mange af Valves egne spil udgives med en Software Development Kit eller SDK, som kan bruges til at udvikle mods.
De generelle juridiske vilkår for, hvordan vores spil kan bruges til modding, fremgår af Steam-abonnentaftalen, og nogle gange med vores modding-værktøjer er der nogle tilbagevendende spørgsmål, som vi får fra fællesskabet om mods, særligt når de skal udgives på Steam.

Vores forventning til mods er, at de som udgangspunkt er af ikke-kommerciel karakter, og at de er baseret på den officielle SDK til et af vores spil.

Ikke-kommerciel karakter

Med ikke-kommerciel karakter mener vi, at enhver, som ejer det Valve-udviklede grundspil, kan downloade og spille spilmodifikationen uden at skulle betale for den.
Modding-teams kan tage imod donationer fra deres brugere, så længe adgangen til spilmodifikationen eller tilhørende funktioner ikke er betinget af en donation.
Hvis du inkluderer betalte annoncer i din mod, bliver den kommerciel.

Baseret på den officielle SDK

Vi stiller SDK'er til rådighed med mange af vores spil. SDK'erne er det godkendte grundlag for modding af vores spil. Det er ikke tilladt at udgive en mod, som er baseret på lækket eller stjålet kildekode.
Så længe du følger disse retningslinjer, kan du frit distribuere din mod på Steam, via din egen hjemmeside eller en tredjepartstjeneste uden at skulle have en særskilt licens fra Valve.

Ofte stillede spørgsmål

 • Sp. Jeg ønsker at distribuere en Source Engine-mod via Steam. Skal jeg udfylde dokumenterne?

  Sv. Ja, udfyld de almindelige digitale dokumenter for at blive tilmeldt som Steamworks-udvikler. Alle oplysninger er påkrævet, inklusive bank- og skatteoplysninger og app-gebyr, selv hvis det er din hensigt at distribuere din mod gratis.
 • Sp. Er der et licensgebyr for at bruge Source Engine?

  Sv. Der er intet gebyr for at bruge Source Engine til din gratis mod, men der kan være licensgebyrer for inkluderede værktøjer, hvis du opkræver penge for dit spil.
 • Sp. Hvilke muligheder tilbyder Steam, for at min modifikation kan tage imod donationer?

  Sv. Steam har ingen officiel funktionalitet til at tage imod donationer. Men der er to muligheder for at modtage støtte fra brugere på Steam, som vi generelt tillader:
  (1) Hvis din mod har et fuldstændig originalt soundtrack uden Valve-musik eller -lyde, så kan du sælge soundtracket på Steam separat fra din mod.
  (2) Du kan tilbyde brugere DLC, som låser op for et supporterskin til en genstand i spillet, hvis det ikke introducerer en ny genstand eller ændrer den eksisterende genstands karakteristika i spillet udover dens kosmetiske udseende (eksempel her).
 • Sp. Er jeg nødt til at købe en Havok-licens?

  Sv. Tidligere i forbindelse med kommercielle mods baseret på Source Engine var det nødvendigt at købe en særskilt licens til Havok-fysikmotoren, men det er ikke længere tilfældet, da Microsoft har gjort licensen gratis. For ikke-kommercielle mods var dette aldrig nødvendigt.

  Men hvis du bruger RAD-værktøjerne, som følger med Source-SDK'en, skal du kontakte RAD for information og priser med henblik på licensering af Miles og/eller Bink.
 • Sp. Jeg har en Source-mod, som jeg gerne vil distribuere via Steam. Hvordan kan jeg forberede min mod under mit app-ID?

  Sv. Du skal kopiere exe-filen og indholdet fra det Valve Source Engine-spil, som du har bygget din mod fra, og pakke dette ind som din applikation.

  Selvom du bør inkludere alle de nødvendige Source Engine-dlls og indhold fra Source-grundspillet, som kræves, for at din mod kan køre, skal Source Engine-mods være konfigureret til at kræve ejerskab af grundspillet for at kunne spilles. Dette skal konfigureres af Valve.
 • Sp. Jeg vil gerne bruge Steam-præstationer i min mod. Hvordan gør jeg det?

  Sv. Brug CAchievementMgr-klassen inkluderet i Source Engine efter konfigurering af præstationer på siden "App-administrator" på partnersiden. Se dokumentationen Statistikker og præstationer for flere detaljer.
 • Sp. Hvordan fungerer de dedikerede servere for mit spil?

  Sv. Du skal have et nyt dedikeret server-app-ID, så du kan oprette depoter til en dedikeret server. Når du har et app-ID til dit grundspil, kan du oprette dit eget dedikerede server-app-ID. Fra din apps landingsside i Steamworks skal du klikke på "Alle tilknyttede pakker, DLC, demoer og værktøjer" og derefter på knappen "Opret nyt værktøj" i sektionen "Værktøjer".
 • Sp. Kan jeg bruge Valves intellektuelle ejendom i min Source-mod?

  Sv. Ja. Men gør det tydeligt på dine butikssider, at din mod er en mod og ikke er skabt af Valve. Kommercielle spil og mods, som inkluderer intellektuel ejendom fra Valve såsom karakterer og historier skal godkendes af Valve forinden.
 • Sp. Kan jeg bruge flere stykker intellektuel ejendom fra Valve i en Source-mod?

  Sv. Ja.
 • Sp. Hvordan får jeg adgang til kildekoden fra Valve?

  Sv. Vi har tidligere givet et lille antal modding-teams adgang til kildekoden til nogle af vores spil, hvis de kunne demonstrere et behov, som SDK'en ikke kunne opfylde. Det kan være, vi gør det igen i fremtiden under ekstraordinære omstændigheder, men grundet det medfølgende supportansvar og risikoen for datalækage er vores standardsvar at udvikle mods baseret på SDK'en.
 • Sp. Må jeg sælge min mod på Steam/udenfor Steam?

  Sv. Dette spørgsmål får vi jævnligt, men vi tillader meget sjældent salg af mods. Grunden er, at det sætter en forventning om, at Valve på en eller anden måde overvåger eller verificerer kvaliteten af udviklingen og tilbyder løbende support, hvilket vi ikke har mulighed for.
 • Sp. Skal min mod kræve, at spillere ejer grundspillet til spilmodifikationen, når jeg distribuerer min mod på Steam?

  Sv. Det afhænger af situationen. Hvis din mod er en forbedring eller udvidelse af det underliggende spil, skal spilleren eje grundspillet. Men hvis den mod, du distribuerer, er af typen "total conversion" og ikke bruger vores spils assets, eller din mod på anden vis er en helt separat oplevelse i forhold til grundspillet, så kan det være, vi giver dig lov til at udgive den på Steam uden nogen formel afhængighed.
 • Sp. Hvorfor er der mods på Steam, som ikke følger disse regler?

  Sv. Vores tilgang har udviklet sig med tiden, og de projekter, du tænker på, kan være undtaget, fordi de blev udgivet, inden vi havde lavet reglerne.
 • Sp. Hvad med mods til spil på Steam, som ikke er udviklet af Valve?

  Sv. Kontakt udvikleren af det pågældende spil direkte.
 • Sp. Hvor kan jeg lære mere om Source Engine-udvikling?

  Sv. Det bedste sted at starte er i Valves udviklerwiki. Men vær opmærksom på, at nogle af oplysningerne kan være forældede.
 • Sp. Hvordan kan jeg stille spørgsmål, som ikke er besvaret her?

  Den bedste måde at kontakte os med spørgsmål om udgivelse af din mod er ved at oprette en supportsag på https://help.steampowered.com.