Steamworks-dokumentation
Distribuering af din dedikerede spilserver

Oversigt

Hvis dine spilklienter har brug for at forbinde til dedikerede servere, kan du også bruge Steam til at distribuere dine servere. Dette gør det nemt for dig at installere dine servere og holde dem ajour.

Oprettelse

For at distribuere din dedikerede spilserver via Steam, er der et par nødvendige konfigurationer, som skal laves.
  1. Opret et nyt app-ID af typen TOOL, som kun skal bruges til den dedikerede server for spillet. Det kan du gøre selv ved at gå til sektionen "Alle tilknyttede pakker, DLC, demoer og værktøjer" for din app og klikke på knappen "Opret nyt værktøj".
  2. Klik på "Rediger Steamworks-indstillinger" i den nye app. Gå til "Installation" -> Redistributables, og slå "Dedikerede server-redistributables". Dette tilføjer de forskellige Steam SDK Redist-depoter til applikationen.
  3. Gå til fanen "Udgiv", og udgiv ændringerne.
Du kan nu uploade et nyt depot til den dedikerede server-app, som kun indeholder dine dedikerede binære serverfiler.

Du skal også oprette en steam_appid.txt-fil, som kun indeholder dit spils app-ID. Inkluder denne fil i din dedikerede serverpakke, så den dedikerede server kan køre som dit grund-app-ID.

Udgivelse

Din dedikerede server har en udgivelsestjekliste i stil med andre typer af produkter i Steamworks. Du skal fuldføre de påkrævede emner på listen i højre side af din apps landingsside for værktøjet. Når du er klar til at udgive, kan du bruge indstillingerne til at gøre det selv.

Når du trykker på udgivelsesknappen for din dedikerede server, sker der følgende:
  1. I de fleste tilfælde vil du have, at din dedikerede server skal kunne køre i anonym tilstand, så du ikke har brug for Steam-klienten eller en bestemt Steam-bruger, der skal være logget på for at køre den. Så når du bruger indstillingerne til at udgive dit værktøj, tilføjes det dedikerede server-app-ID og de tilknyttede depoter automatisk til den anonyme steamcmd-pakke (pkg 17906), så den kan downloades ved at bruge SteamCMD i anonym tilstand.
  2. App-ID'et vil blive markeret som "udgivet", så du kan automatisk køre serveren via SteamCMD.

Hvis du ikke har adgang til indstillingerne for at udgive dit eget værktøj (dette sker typisk, hvis Valve manuelt oprettede dit værktøj tidligere), skal dette gøres af en Valve-medarbejder. Du kan kontakte Valve her.

Du bør derefter teste, at den dedikerede server kan downloades og kan køre i overensstemmelse med instruktionerne på SteamCMD-siden.