Steamworks документация
Продажби и маркетинг
Разбирането на характеристиките, които можете да използвате, за да пласирате своя продукт, е ключово. Този раздел обхваща някои най-добри практики за маркетинга на Вашия продукт в Steam, редом с характеристиките и инструментите, които са достъпни за използване от партньорите.Обществени ваучериОбществените ваучери са купони, раздавани като награди за потребители, участващи в дейности от Steam общността.
Модерация на общносттаНай-добри практики и насоки за управление на общественото Ви присъствие в Steam.
Куратори и „Свръзка с куратор“Популяризирайте играта си директно към куратори в Steam.
ОтстъпкиИнформация относно провеждането на отстъпки и разпродажби в Steam.
Инструменти за събития и анонсиОбщувайте с аудитория Ви в Steam относно Вашата игра.
Маркетингови характеристики и инструментиНаучете още относно разнообразните инструменти, с които Steam разполага, за маркетинга на играта Ви.
Профилни характеристикиИгри, които са постигнали обширна ангажираност с потребителите и известен комерсиален успех, са допустими за създаване на съдържание, което играчите могат да използват в своя профил от Steam общността. Това включва Steam карти за размяна, значки, фоново изображение и емотикони.
Най-добри маркетингови практикиАко работите, за да поднесете Вашето заглавие в Steam или вече сте го пуснали в Steam, имаме няколко предложения и най-добри практики, които да Ви помогнат с обмислянето и задаването на правилните въпроси относно маркетинга.
Насоки за авторство на SteamС цел да се уверим, че авторството и търговските марки на Steam се използват последователно във всички маркетингови и комуникационни материали, имаме някои насоки, които трябва да бъдат следвани от всички партньори, когато използват авторството на Steam.
Обществени Steam артикулиSteam картите за размяна са колекционерски артикули, които потребителите получават, като пускат игри в Steam. Като съберат цялата колода от карти, потребителите печелят артикули, които им помагат да персонализират своя профил и да покажат игралното преживяване.
Джаджа за магазинаПри всяка игра с видима опция за покупка в Steam магазина, можете да създадете джаджа с информация относно продукта Ви, текущата цена, всякакви отстъпки и бутон за закупуване. Това ще Ви помогне да популяризирате и покажете своето заглавие навсякъде.
Предстоящи събитияРазгледайте предстоящите благоприятни възможности за участие в сезонни разпродажби, тематични събития, фестивали и още други, организирани от Steam.
Видимост в SteamИзтъкнатата видимост за продуктите на началната страница в Steam магазина е внимателно балансиран подход. Искаме да показваме продукти, предизвикващи интереса на клиентите да ги закупят и от които ще бъдат доволни, докато същевременно с това даваме шанс на новите игри и софтуер да намерят своята аудитория.
Списъци с желанияВъзможно е да бъдат изпращани известия по е-поща до клиентите спрямо разнообразни задействащи действия, свързани с играта, софтуера или видеото Ви в Steam. Възможно е в бъдеще тези задействания да се променят, но това е описание на текущия набор от характеристики.