Steamworks-dokumentasjon
Ønskelister
Kort fortalt
Spillere kan legge spillet ditt til på ønskelister på Steam for å følge med på spill de er interesserte i. Når spillet gis ut eller er på salg, så får spillerne automatisk et varsel.
Integrasjonsnivå
Ingen krav, utenom å opprette en butikkside.

Oversikt

Når spillet ditt har en offentlig synlig butikkside oppført på Steam, kan spillere begynne å legge spillet til på ønskelisten. Før utgivelsen til spillet så gir dette deg en plass du kan rette fans og interesserte spillere mot, der de kan utføre handlinger for å uttrykke interesse og holde seg oppdaterte om spillet. Langs veien så kan dette gi deg sansen for hvor mange interesserte kunder som finnes, og en måte å sende varsel til kunder når spillet gis ut eller er på tilbud.

https://youtu.be/AVo9fVPcls0

Ønskelistevarsler

Varsel via e-post kan sendes til kunder basert på et utvalg hendelser knyttet til spill, programvare eller video på Steam. Aktuelle hendelser kan endres i fremtiden, men dette er en beskrivelse av funksjoner som er tilgjengelige nå.

E-post om rabatt sendes vanligvis ut innen noen få timer etter produktets utgivelse eller begynnelsen på et tilbud. I perioder med mange e-poster tar dette lengre tid.

Kunder som har mottatt varsel om spillet ditt i løpet av de siste par ukene (inkludert e-poster om «tilgjengelig nå» fra produktlanseringer) blir satt på vent, slik at de ikke får flere e-poster før nedkjølingstiden er over. Denne perioden kan forlenges i perioder med mye varslingstrafikk (slik som under sesongsalgene på Steam).

Merk at kunder må ha bekreftet e-postkontoen sin for å motta meldinger, og at noen kunder kan ha valgt å konfigurere e-postinnstillingene sine til å ikke motta noen eller alle av disse e-postene.

Lanseringer (utgivelse eller tidlig tilgang)

Når spillet gis ut, enten i tidlig tilgang eller fullstendig utgivelse, så mottar alle brukere som har spillet på ønskelisten i det øyeblikket en e-post og/eller varsel på mobil om at spillet er tilgjengelig.

Hvis spillet er blitt gitt ut i tidlig tilgang og så går over til fullstendig utgivelse, sendes en annen e-post til brukere som har spillet på ønskelisten.

Ta en titt på dokumentasjonen om Utgivelsesprosess for mer informasjon om forberedelser for utgivelse.

Kampanjetilbud

Når du kjører et tilbud på spillet, så sendes et varsel på e-post eller mobil til brukere med spillet på ønskelisten, så lenge du oppfyller følgende krav:
  • En hvilken som helst type rabatt på 20 % eller høyere, om det så er på en kuratert plass, et ukelangt tilbud eller en egendefinert rabatt.
  • Et minstekrav er at rabatter gjelder for den billigste pakken til et spill. Hvis du for eksempel har en vanlig pakke til 20 USD og en Deluxe-pakke til 30 USD for spillet, så utløser det ikke varsel hvis du kun har Deluxe-pakken på tilbud. Den vanlige pakken må også ha en rabatt.
  • Rabatter må vare i over 8 timer.
  • Merk: Hvis en e-post stoppes fra å bli sendt ut i over en uke, uansett grunn, så avslutter vi forsøket på å sende e-posten.

Se dokumentasjonen om Rabatter for mer informasjon om rabatter.

Ønskelistedata

I informasjonssiden til hver applikasjon i portalen for salgs- og aktiveringsrapporter finnes en seksjon for ønskelister. Denne seksjonen sporer tillegg, kjøp og sletting på ønskelistene til brukere. Du får også se en oversikt over antall tillegg på ønskelister etter region eller land, i seksjonen for «regionale salgsrapporter» for hver applikasjon. Data for ønskelister oppdateres daglig for dagen før (f.eks. 2. mars kan du se all data opptil 1. mars).

Du finner også tidligere analyser av ønskelisteatferd beskrevet i utviklergruppen til Steamworks her, inkludert gjennomsnittlige konverteringer fra e-poster fra ønskelister og konverteringer fra ønskelister over tid.

Anbefalte fremgangsmåter

Her er de tre viktigste anbefalingene våre:
  1. Sett opp en «kommer snart»-side så snart du kan, slik at kunder som er interesserte kan legge produktet til på ønskelister og motta varsel ved lansering.
  2. Hold deg aktiv over tid – ikke bare lanser et spill og gå videre til neste. Mange brukere venter på en grunn til å kjøpe et spill, slik som utgang fra tidlig tilgang, en innholdsoppdatering, rabatt eller en venn å spille sammen med.
  3. Se tilbake på ønskelistedata etter et salg eller en kampanje for å hjelpe deg med fremtidige avgjørelser. Trender over tid kan hjelpe deg med å avgjøre hva slags kommunikasjon det er som genererer mest interesse, både når det gjelder kjøp og ønskelister.

Ofte stilte spørsmål

Hvor lang tid tar det før varsel på e-post sendes?

Sending av varsler på e-post kan foregå over flere timer, avhengig av hvor mange brukere systemet må sende til. I tillegg kan varsel på e-post inkludere flere spill, avhengig av hva en kunde har på ønskelisten.

Finnes det en nedkjøling mellom hver gang en e-post sendes ut for et gitt produkt?

Ja. Det finnes en nedkjøling på 1-2 uker mellom e-poster fra ønskelisten. Denne kan forlenges i perioder med mye trafikk (som under sesongsalgene).

Hvor kan brukere konfigurere e-postinnstillinger.

Fra oppe til høyre i Steam, velg brukernavnet ditt for å aktivere nedtrekksmenyen og velg «Kontodetaljer». Derfra kan du velge «Behandle e-postinnstillinger» for å velge hvilken type kommunikasjon du har lyst til å motta.

Kommer kunder til å motta ønskelistevarsel?

Kun kunder som har bekreftet e-postadressene sine på Steam mottar varsel.

Hvordan sporer jeg aktivitet fra e-postvarsler?

Hvis et e-postvarsel sendes for spillet ditt, kan du se besøk til butikksiden din ved å gå til «Markedsføring og synlighet» -> «Trafikkoversikt» på applikasjonens startside.

I tillegg kan du spore e-postkampanjer og konverteringer ved å gå til siden for finansielle rapporter, trykke på «Vis detaljert oversikt over ønskelister» og bla ned til bunnen av siden. Dette viser deg varsel på e-post som ble sendt under angitt periode.

Hvordan påvirker ønskelister spillets synlighet på Steam?

Ønskelister kan være en viktig faktor i å avgjøre hvor spillet dukker opp på Steam. Etter at en bruker har lagt spillet på ønskelisten, så vises spillet i flere fremhevede seksjoner, med en visuell påminnelse om at spillet er på ønskelisten til brukeren. Før lansering kan spillet dukke opp i lister over kommende spill som defineres av forskjellige filtre, som utgivelsesdato, popularitet, merkelapp eller andre kategorier. I tillegg sender Steam påminnelser på e-post eller andre varsel til brukere som har det på ønskelisten, når spillet lanseres eller er på tilbud. Som standard er Steam designet for å levere en tilpasset visning til hver spiller. Om spillet dukker opp i seksjoner som anbefalt av merkelapp eller kurator, interaktiv rådgiver, bestselgere eller nylig oppdatert, avhenger av typen spill brukeren liker, hva de spiller, hvor de befinner seg i verden, hvilket språk de foretrekker, hva venner av brukeren spiller, om brukeren følger kuratorer på Steam og så videre. Steam-butikken er kontekstbasert og tilpasset hver bruker basert på mange forskjellige faktorer.

Finnes det et minstekrav til antall tillegg på ønskelister før Steam begynner å vise spillet mitt til brukere?

Nei.

Brukere har lagt spillet mitt til på ønskelistene sine. Hva nå?

Tillegg på ønskelister gir en indikasjon på hvor interesserte brukere er som resultat av markedsføring/reklamering du gjorde før og etter utgivelsen av spillet. Strømmet du nettopp spillet og viste frem lanseringstraileren i sosiale medier? Da kommer du sannsynligvis til å oppleve en økning i tillegg på ønskelister. Er spillet utgitt, og avholder du et salg sammen med en stor oppdatering? Sannsynligvis kommer du ikke bare til å oppleve kjøp fra brukere som har lagt spillet på ønskelisten, men også tillegg fra brukere som ser spillet for første gang. Kanskje disse spillerne venter til de har tid til å spille, eller på en helligdag eller bursdag, eller kanskje venter de på en rabatt som passer bedre med egne kjøpsvaner eller eget budsjett.

Ettersom alle har forskjellige grunner til å bruke ønskelister, finnes det ingen formel for å nøyaktig forutsi påvirkning ønskelister har på salg. Men ønskelister er fremdeles verdifulle, og er et resultat av annet arbeid du utfører for å øke det potensielle publikummet til spillet ved utgivelse og videre.

Hvordan ser jeg ønskelister gruppert etter region eller land?

I informasjonssiden til hver applikasjon i portalen for salgs- og aktiveringsrapporter finner du en seksjon for «ønskelister». Denne seksjonen sporer tillegg, kjøp og fjerning i ønskelistene til brukere. Du kan også se en oversikt over antall tillegg på ønskelister etter region eller land, i seksjonen for «regionale salgsrapporter» for hver applikasjon.