Steamworks dokumentáció
Kívánságlisták
Röviden
A játékosok Steames kívánságlistájukhoz adhatják a játékodat, hogy számon tartsák az őket érdeklő játékokat. Amikor a játékodat kiadod vagy leárazod, ezek a játékosok automatikusan értesítést kapnak.
Az integrálás szintje
Az áruházi oldalad létrehozásán kívül más nem szükséges.

Áttekintés

Miután a játékodnak van nyilvánosan látható Steam áruházi oldala, a játékosok elkezdhetik hozzáadni játékodat a kívánságlistájukhoz. Ez a játékod megjelenése előtt olyan helyet biztosít, ahová rajongóidat és az érdeklődő játékosokat irányíthatod, hogy kifejezhessék érdeklődésüket és figyelemmel kísérhessék a játékodat. Menet közben pedig érzékelteti a potenciális vásárlók érdeklődésének szintjét, és módot ad az érdeklődő vásárlók értesítésére, amikor a játékod megjelenik vagy kedvezményes lesz.

https://youtu.be/AVo9fVPcls0

Kívánságlista-értesítések

A vásárlóknak e-mail-értesítések küldhetők, amit a Steamen lévő játékodhoz, szoftveredhez vagy videódhoz kapcsolódó különféle tevékenységek váltanak ki. E kiváltó tényezők változhatnak a jövőben, de ez a leírása a jelenlegi funkciókészletnek.

A kedvezmény e-mailek általában néhány órával a termék megjelenése vagy leárazása után kerülnek kiküldésre. A nagy forgalmú e-mail-küldési időszakokban az értesítési idő hosszabb lesz.

Azok a vásárlók, akik a megelőző 1–2 hétben már kaptak értesítést a játékodról (beleértve a „már elérhető” e-maileket a termékmegjelenésekről), e-mail szüneteltetésen lesznek, és a szünet lejártáig nem kapnak további kommunikációt. Ez az időszak a nagyobb forgalmú időszakokban (például Steam szezonális vásárok idején) meghosszabbodhat.

Vedd figyelembe, hogy a vásárlóknak meg kellett erősíteniük e-mail-fiókjukat az üzenetek fogadásához, és egyes vásárlók úgy állíthatták be az e-mail-preferenciáikat, hogy ne kapják meg az ilyen típusú e-mailek egy részét vagy egyiket sem.

Termékmegjelenések (Kiadás vagy Korai hozzáférés)

A játékod kiadásakor, akár Korai hozzáférésben akár teljes megjelenésként, minden felhasználó, akinek akkor a kívánságlistáján van a játék, e-mailes vagy mobil leküldéses értesítést fog kapni az elérhetőségéről.

Ha a játékod Korai hozzáférésben jelent meg, és később teljes megjelenésre vált, egy másik e-mail lesz kiküldve azon felhasználóknak, akiknek akkor a kívánságlistáján van a játék.

További információkért a kiadásra felkészülésről nézd meg a Kiadási folyamat dokumentációt.

Promóciós kedvezmények

Amikor leárazod a játékodat, minden felhasználó, akinek a kívánságlistáján van a játékod, e-mailes vagy mobil leküldéses értesítést fog kapni, feltéve, hogy megfelelsz az alábbi kritériumoknak:
  • Bármilyen fajta 20%-os vagy azt meghaladó kedvezmény, akár válogatott kiemelt helyen, heti ajánlatban vagy egyedileg beállított leárazásként.
  • A kedvezményeknek legalább a játék legalacsonyabb árú csomagjára hatással kell lenniük. Például, ha a játékodhoz van egy 20 dolláros alap- és egy 30 dolláros Deluxe csomagod, csupán a Deluxe csomag leárazása nem fog értesítési e-maileket kiváltani; ahhoz az alapcsomagot is le kellene áraznod.
  • A leárazásoknak globálisnak kell lenniük. Lehetnek régiónként eltérő csomagok, de minden régióra alkalmazni kell a leárazást.
  • A leárazásoknak 8 óránál tovább kell tartaniuk.
  • Megjegyzés: ha egy e-mail egy hétnél tovább fel van tartva bármilyen okból, nem fogunk tovább próbálkozni a kiküldésével.

További információkért a leárazásról, kérjük, nézd meg a Leárazás dokumentációt.

Kívánságlistázási adataid

Az Eladási és aktiválási jelentések weboldalán az összes alkalmazás részletezésénél megtalálod a „Wishlists" részt. Ez a szakasz követi a játékodat kívánságlistázó felhasználók általi kívánságlistázásokat, vásárlásokat és törléseket. Ezenkívül láthatod az egyes alkalmazások kívánságlistázásainak régió és ország szerinti részletezését a „Regional sales report” szakaszban. A kívánságlistázási adatok naponta frissülnek, és az előző napot mutatják (pl. március 2-án március 1-jéig láthatod az adatokat).

A kívánságlistázás működéséről korábbi elemzéseket találhatsz a Steamworks fejlesztői csoportban, beleértve a kívánságlista-e-mailekből származó konverziós arány átlagait és kívánságlista-konverziókat az idő függvényében.

Bevált módszerek

Íme a három legfontosabb javaslatunk:
  1. Amint készen állsz, állíts be egy „hamarosan jön” oldalt, hogy az érdeklődő vásárlók a kívánságlistájukhoz adhassák a termékedet, és értesítést kapjanak a megjelenésekor.
  2. Később is maradj kapcsolatban; nem elég csak kiadni a játékodat, és továbblépni a következőre. Sok játékos valamilyen okra vár játékod megvásárlásával, pl. kilépés a Korai hozzáférésből, tartalomfrissítés, leárazás vagy egy barát, akivel játszhatja azt.
  3. Nézz vissza a kívánságlistázási adatokra egy vásár vagy promóciós esemény után a jövőbeli döntéseid megalapozásához. Az idővel kirajzolódó trendek segíthetnek meghatároznod, hogy melyik kommunikáció váltja ki a legnagyobb érdeklődést, mind a vásárlások, mind a kívánságlistázások tekintetében.

Gyakran ismételt kérdések

K.: A kiváltó tényezők után mennyi idővel lesznek kiküldve az e-mail-értesítések?

V.: Az e-mail-értesítések kiküldése több órát is igénybe vehet, attól függően, hogy hány felhasználónak kell a rendszernek kiküldenie azokat. Ezenfelül, az e-mail-értesítések több terméket is tartalmazhatnak, attól függően, hogy hány termék van egy felhasználó kívánságlistáján.

K.: Van korlátozás arra, milyen gyakran kerül e-mail kiküldésre egy adott termékről?

V.: Igen, a kívánságlista-e-mailek között 1–2 hét várakoztatási idő van. Ez nagy forgalmú időszakokban (például szezonális vásárok idején) meghosszabbodhat.

K.: Hol tudja a felhasználó beállítani az e-mail-beállításait?

V.: A Steam jobb felső sarkában válaszd ki a felhasználónevet a legördülő menü aktiválásához, és válaszd a „Fiók részletei” lehetőséget. Innen kiválaszthatod a „E-mail-beállítások kezelése” hivatkozást a kívánt kommunikációs értesítések kiválasztásához.

K.: Minden felhasználó kap kívánságlista-értesítést?

V.: Csak azok a vásárlók fognak értesítéseket kapni, akik megerősítették az e-mail-címüket a Steam felé.

K.: Hogyan tudom követni az e-mail-értesítésekből származó aktivitást?

V.: E-mail-értesítés kiküldésekor a játékodról az áruházi oldalad látogatottsága az alkalmazásod kezdőoldalán, a „Marketing és láthatóság” -> „Áruházi és Steam platform forgalom lebontása” alatt lesz látható.

Ezenkívül, nyomon követheted az e-mail-kampányokat és a konverziós arányokat, felkeresve az „Eladási és aktiválási jelentések” oldalt, majd a „View detailed wishlist breakdown” lehetőségre kattintva, és az oldal aljára görgetve. Ez megmutatja neked a kiválasztott időszakban kiküldött e-mail-értesítéseket.

K.: Hogyan befolyásolják a kívánságlistázások a játékom láthatóságát a Steamen?

V.: A kívánságlistázás fontos tényező lehet annak meghatározásában, hol jelenik meg játékod a Steamen. Miután egy felhasználó kívánságlistázta a játékodat, az megjelenhet különféle kiemelt szakaszokban, vizuális emlékeztetővel, hogy a játék a kívánságlistáján van. Kiadás előtt a játékod megjelenhet különböző szűrők alapján csoportosított közelgő megjelenési listákon, például megjelenési dátum, népszerűség, címke vagy más kategóriák alapján. Ezenkívül, amikor a játékod megjelenik vagy leárazásra kerül, a Steam emlékeztető e-mailt vagy más értesítést küldhet azoknak a felhasználóknak, akik kívánságlistázták azt. A Steamet általánosságban úgy terveztük, hogy minden játékosnak személyre szabott nézetet nyújtson. Az, hogy egy játék megjelenik-e címkék vagy kurátorok szerinti javaslatok között, illetve az Interaktív Ajánló, Legkelendőbbek vagy Most frissítve szakaszokban, attól függ, hogy a felhasználó milyen játékokat szeret, milyenekkel játszik, hol van földrajzilag, milyen nyelvet részesít előnyben, mivel játszanak a barátai, követ-e Steames kurátorokat stb. A Steam Áruház környezetfüggő, és számos különböző tényező alapján az egyes felhasználókra van szabva.

K.: Van egy minimális kívánságlistázási szám, amit el kell érnie a játékomnak, mielőtt a Steam elkezdi a felhasználóknak megmutatni azt?

V.: Nincs.

K.: Kívánságlistázták a játékomat. És most?

V.: A kívánságlistázások a felhasználók érdeklődését jelzik a játék megjelenése előtt és után általad végzett marketing, illetve népszerűsítés eredményeként. Épp közvetítetted a játékodat, és felfedted a megjelenési előzetesét a közösségi médiában? Valószínűleg a kívánságlistázások növekedését fogod látni. Megjelent a játékod, vagy vásárt tartasz egy nagy frissítés mellé? Nem csak meglévő kívánságlistázóktól várhatsz vásárlásokat, hanem olyan játékosok kívánságlistázását is, akik először látják a játékodat. Lehet, hogy ezek a játékosok arra várnak, hogy legyen idejük játszani, vagy ünnepre, születésnapra, esetleg olyan leárazásra, amely jobban megfelel vásárlási szokásaiknak vagy költségvetésüknek.

Mivel mindenki más okból kívánságlistázik, nincs képlet a kívánságlisták alapján történő eladások pontos előrejelzésére. Mindazonáltal a kívánságlistázás hasznos, és olyan egyéb tevékenységek eredménye, amelyeket a játék megjelenésekor és azon túl végzel a potenciális közönség növelésére.

K.: Hogyan láthatom régiók vagy országok szerint csoportosítva a kívánságlistázásokat?

V.: Az Eladási és aktiválási jelentések weboldalán, az alkalmazás részletezésénél megtalálod a „Wishlists" részt. Ez a szakasz követi a játékodat kívánságlistázó felhasználók általi kívánságlistázásokat, vásárlásokat és törléseket. Ezenkívül láthatod az egyes alkalmazások kívánságlistázásainak régió és ország szerinti lebontását a „Regional sales report” szakaszban.