Steamworks-dokumentaatio
Toivelistat
Lyhyesti
Pelaajat voivat lisätä pelisi toivelistalleen Steamissä seuratakseen pelejä, joista ovat kiinnostuneita. Kun pelisi julkaistaan tai on alennuksessa, he saavat siitä ilmoituksen automaattisesti.
Integraation taso
Ei vaadita, lukuun ottamatta oman kauppasivun luomista.

Yleiskatsaus

Sen jälkeen, kun pelillä on julkinen kauppasivu Steamissä, pelaajat voivat lisätä sen toivelistoilleen. Tämä tarjoaa faneille ja pelistä kiinnostuneille tavan osoittaa mielenkiintonsa ja pitää silmällä pelin tulevaa julkaisua. Näin saat käsityksen mahdollisesti kiinnostuneiden asiakkaiden määrästä sekä keinon ilmoittaa heille, kun peli julkaistaan tai se on alennuksessa.

https://youtu.be/AVo9fVPcls0

Toivelistailmoitukset

Erilaiset peliin, ohjelmistoon tai videoon liittyvät toiminnot voivat käynnistää automaattisten sähköposti-ilmoitusten lähettämisen asiakkaille. Nämä saattavat muuttua tulevaisuudessa, mutta tämä kuvaa tämänhetkisiä ominaisuuksia.

Alennussähköpostit lähetetään yleensä muutaman tunnin kuluessa tuotteen julkaisusta tai alennuksesta. Vilkkaan sähköpostiliikenteen aikana ilmoitus tulee viiveellä.

Asiakkaat, joille on ilmoitettu pelistäsi viimeisen 1–2 viikon aikana, eivät saa enempää yhteydenottoja, ennen kuin jäähyaika on päättynyt. Tämä koskee myös asiakkaita, joille on lähetetty Nyt saatavilla -ilmoitus uudesta julkaisusta. Viive saattaa pitkittyä entisestään, kun ilmoituksia lähetetään suurissa määrin (esimerkiksi Steamin kausialejen aikana).

Huomaa, että asiakkaiden tulee vahvistaa sähköpostiosoitteensa vastaanottaakseen viestejä. On myös mahdollista, että he ovat määrittäneet sähköpostiasetuksensa siten, että heille ei lähetetä joitakin tai kaikkia tällaisia sähköpostiviestejä.

Tuotejulkaisut (valmis julkaisu tai Early Access -versio)

Kun pelisi julkaistaan joko Early Access- tai täysversiona, käyttäjät, joilla on peli toivelistallaan, saavat sähköpostiviestin tai mobiili-ilmoituksen.

Jos pelisi on julkaistu Early Access -versiona ja se siirtyy täysjulkaisuksi, käyttäjät, joilla on peli toivelistallaan, saavat toisen sähköpostin.

Lisätietoja julkaisuun valmistautumisesta löytyy täältä: Julkaisuprosessi.

Kampanja-alennukset

Käyttäjät, jotka ovat lisänneet pelin toivelistalleen, saavat ilmoituksen alennuksesta, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:
  • Alennuksen tulee olla vähintään 20 %, olipa se sitten kuratoitu esittelypaikka, viikon valinnat tai räätälöity alennus.
  • Minimivaatimuksena alennuksen on vaikutettava vähintään pelin halvimman version hintaan. Jos esimerkiksi pelin vakiopaketti maksaa 20 dollaria ja deluxe-paketti 30 dollaria, ainoastaan deluxe-pakettihinnan alentaminen ei käynnistäisi toivelistan ilmoitussähköpostia. Sähköposti lähetetään vain, kun molemmat paketit ovat alennuksessa.
  • Alennusten tulee olla maailmanlaajuisia. Eri alueilla saattaa olla erilaisia paketteja, mutta alennus on tarjottava kaikilla alueilla.
  • Alennuksen tulee kestää vähintään 8 tuntia.
  • Huomaa: jos sähköpostia viivytetään yli viikon ajan syystä tai toisesta, peruutamme sähköpostin lähettämisen.

Lisätietoa alennuksista löytyy tästä dokumentaatiosta: Alennukset.

Omat toivelistatietosi

Myynti- ja aktivointiraporttien portaalista löydät kunkin sovelluksen lisätiedoista Toivelistat-osion. Tässä osiossa seurataan niiden käyttäjien tekemiä lisäyksiä, ostoja ja poistoja, joiden toivelistalla peli on. Sen lisäksi toivelistatilastojen erittely alueittain tai maittain löytyy kunkin sovelluksen kohdasta Myyntiraportti alueittain. Toivelistan tiedot päivitetään päivittäin edellisen päivämäärän osalta (esimerkiksi 2.3. alkaen näet kaikki tiedot 1.3. asti).

Löydät myös joitakin aiempia analyysejä toivelistojen toiminnasta Steamworks-kehittäjäryhmästä. Analyysiin kuuluu toivelistasähköpostien ja kumulatiivisten toivelistalisäysten keskimääräiset konversioasteet.

Parhaat käytännöt

Tässä kolme tärkeintä suositustamme:
  1. Jotta kiinnostuneet asiakkaat voivat lisätä tuotteesi toivelistoillensa ja saavat julkaisuilmoituksia, perusta "Tulossa pian" -sivu mahdollisimman pian.
  2. Älä julkaise peliäsi ja siirry heti seuraavaan, vaan sitoudu tuotteeseesi pitkäkestoisesti. Monet käyttäjät hakevat hyvää syytä pelisi ostamiseksi, kuten siirtymistä Early Access -versiosta valmiiseen peliin, sisältöpäivitystä, alennusta tai kaveria, jonka kanssa peliä voisi pelata.
  3. Tulevia päätöksiä varten perehdy aletapahtuman tai myynnin jälkeisiin toivelistatietoihin uudelleen. Pitkäkestoisista trendeistä saa apua sen päättämiseen, millainen viestintä generoi eniten kiinnostusta ostoina ja toivelistoina.

Usein kysytyt kysymykset

K: Miten paljon aikaa kuluu kampanjan käynnistymisestä sähköposti-ilmoitusten lähettämiseen?

V: Kaikkien sähköpostien lähettämiseen voi kulua useita tunteja riippuen siitä, kuinka monelle käyttäjälle järjestelmän on lähetettävä ilmoituksia. Lisäksi ilmoitussähköpostit saattavät koskea useita eri pelejä, riippuen siitä, kuinka monta käyttäjällä on toivelistallaan.

K: Onko määritetty aikaa, joka pitää odottaa pelistä lähetettävien sähköpostien välillä?

V: On. Toivelistan sähköpostien välillä on 1–2 viikon jäähy. Aika voi olla pidempi kiireaikoina, esimerkiksi kausialetapahtumien aikana.

K: Missä käyttäjä voi määrittää sähköpostiasetuksensa?

V: Valitse käyttäjänimesi oikeasta yläkulmasta aktivoidaksesi pudotusvalikon ja valitse Tilitiedot. Valitse sitten kohdasta Hallinnoi sähköpostiasetuksia, minkä tyyppistä viestintää haluat vastaanottaa.

K: Lähetetäänkö kaikille asiakkaille toivelistailmoituksia?

V: Vain asiakkaat, jotka ovat vahvistaneet sähköpostiosoitteensa, voivat vastaanottaa ilmoituksia.

K: Miten voin seurata sähköposti-ilmoituksista seuraavaa aktiivisuutta?

V: Jos peliäsi koskeva sähköposti on lähetetty, näet kauppasivusi käynnit sovelluksen kotisivulta kohdasta Markkinointi ja näkyvyys > Vierailujen tiedot.

Lisäksi voit seurata sähköpostikampanjoita ja konversiolukuja taloustietojen raportoinnin sivustolla klikkaamalla kohdasta Näytä yksityiskohtainen toivelistaerittely ja vierittämällä sivun alareunaan. Sieltä näet sähköposti-ilmoitukset, jotka on lähetetty valitun aikavälin sisällä.

K: Miten toivelistalisäykset vaikuttavat pelini näkyvyyteen Steamissä?

V: Toivelistoilla on suuri vaikutus siihen, missä pelisi näkyy Steamissä. Kun käyttäjä on toivelistannut pelisi, se voi näkyä eri esittelyosioissa. Peli merkitään muistutuksella, joka kertoo, että se on käyttäjän toivelistalla. Ennen julkaisua pelisi saattaa näkyä tulevien pelien listoilla erilaisten suodattimien, esimerkiksi julkaisupäivän, suosion, tunnisteen tai muun luokan, mukaisesti. Lisäksi, kun peli julkaistaan tai se on alennuksessa, Steam saattaa lähettää muistutussähköposteja tai muita ilmoituksia käyttäjille, joilla peli on toivelistallaan. Yleisesti ottaen Steam tarjoaa yksilöllisen näkymän jokaiselle pelaajalle. Pelin näkyminen tunniste- tai kuraattorisuosituksissa, interaktiivisen suositusjärjestelmän listassa tai myydyimpien tai juuri päivitettyjen osiossa riippuu siitä, mitä pelejä käyttäjä seuraa tai pelaa, missä päin maailmaa hän asuu, mitä kieltä hän käyttää, mitä hänen kaverinsa pelaavat, seuraako hän joitakin Steamin kuraattoreita jne. Steam-kaupan kontekstipohjainen asettelu on räätälöity kullekin käyttäjälle eri tekijöiden perusteella.

K: Tuleeko pelin toivelistalisäysten yltää tiettyyn vähimmäismäärään, ennen kuin Steam alkaa esitellä sitä käyttäjille?

V: Ei.

K: Käyttäjät ovat lisänneet pelini toivelistoilleen. Mitä seuraavaksi?

V: Toivelistat kertovat käyttäjien kiinnostuksesta ennen julkaisemista ja sen jälkeen tekemäsi markkinoinnin sekä tietoisuuden levittämisen tuloksena. Striimasitko peliäsi hiljattain, ja paljastitko trailerisi sosiaalisessa mediassa? Luultavasti huomaat kasvun toivelistauksien määrässä. Onko pelisi julkaistu, ja järjestät alennuksen vauhdittamaan uutta isoa päivitystä? Luultavasti näet ostotapahtumia nykyisiltä toivelistaajilta, mutta myös uusilta käyttäjiltä, jotka näkevät pelisi ensimmäistä kertaa. Pelaajat saattavat lykätä pelin ostamista, jos heillä ei ole sillä hetkellä aikaa pelata sitä, tai jos he odottavat lomaa tai merkkipäivää. Tai ehkä he odottavat alennusta, jotta hinta sopisi paremmin heidän ostotottumuksiinsa tai budjettiinsa.

Koska käyttäjät lisäävät pelejä toivelistoilleen eri syistä, ei ole olemassa kaavaa, jolla toivelistojen myyntiä voitaisiin ennustaa tarkasti. Siitä huolimatta toivelistat ovat tärkeässä roolissa pelin mahdollisen yleisön kasvattamisessa julkaisuvaiheessa ja sen jälkeen.

K: Miten toivelistat näkyvät ryhmiteltyinä alueittain tai maittain?

V: Myynti- ja aktivointiraporttiportaalin lisätietosivulta löydät Toivelistat-osion. Tässä osiossa seurataan niiden käyttäjien tekemiä lisäyksiä, ostoja ja poistoja, joiden toivelistalla peli on. Sen lisäksi toivelistatilastojen erittely alueittain tai maittain löytyy kunkin sovelluksen kohdasta Myyntiraportti alueittain.