Steamworks-dokumentaatio
Toivelistat

Yleiskatsaus

Kun pelisi kauppasivu on julkinen, pelaajat voivat lisätä pelisi toivelistoillensa. Näin fanisi ja kiinnostuneet pelaajat voivat ilmaista mielenkiintonsa peliäsi kohtaan ja seurata sitä ennen julkaisua. Along the way, this gives you a sense of the level of interest by potential customers and a way of notifying interested customers when your game releases or goes on discount.

Toivelistailmoitukset

Peliisi, ohjelmistoosi tai videoosi liittyvien käynnistystoimintojen pohjalta asiakkaille saatetaan lähettää sähköposti-ilmoituksia. Käynnistystoiminnot voivat muuttua tulevaisuudessa, mutta tässä on kuvaus tämänhetkisistä toimininnoista.

Alennuksista tiedottavat sähköpostit lähetetään yleensä muutamassa tunnissa tuotteesi alennuksen alkamisesta tai julkaisuhetkestä. Ilmoitusajat ovat pidempiä silloin, kun sähköposteja lähetetään paljon.

Asiakkaat, joille on ilmoitettu viikon sisään pelistäsi (kuten "Nyt saatavilla" -sähköposteilla pelijulkaisuista), eivät saa sähköposteja tai ylimääräisiä viestejä seuraavaan viikkoon.

Huomaa! Saadakseen viestejä asiakkaiden on täynyt vahvistaa sähköpostiosoitteensa. Osa kuluttajista on voinut määrittää sähköpostiasetuksensa siten, ettei hän halua osaa tai mitään näistä sähköposteista.

Tuotejulkaisut (valmis julkaisu tai Early Access -versio)

Käyttäjä saa sähköposti-ilmoituksen pelin saatavuudesta, jos käyttäjällä on peli toivelistallansa ja peli julkaistaan Early Access -versiona tai valmiina julkaisuna.

Toinen sähköposti lähetetään pelin toivelistoillensa panneille käyttäjille, jos pelisi on ensin julkaistu Early Access -versiona ja myöhemmin julkaistaan valmiina.

Julkaisuun valmistautumisesta löytyy lisätietoa tästä Julkaisuprosessi -dokumentaatiosta.

Kampanja-alennukset

Any type of discount at or above 20%, whether a curated feature spot, a weeklong deal, or a custom configured discount will trigger a notification e-mail to users with your game on their wishlist.

Discounts must, at a minimum, affect the lowest priced package for a game. Jos pelisi tavallinen paketti maksaa esimerkiksi 20 ja Deluxe-paketti 30 Yhdysvaltain dollaria ja panisit ainostaan Deluxe-paketin alennukseen, siitä ei automaattisesti lähetetä toivelistailmoitussähköpostia. Tavallista pakettia pitäisi myös tarjota alehintaan.

Alennusten tulee olla samoja kautta maailman. Alennuspaketit voivat vaihdella alueesta toiseen, mutta alennuksia tarjotaan kaikkialla.

Alennusten tulee kestää vähintään kahdeksan tuntia ja korkeintaan viikon.

Lisätietoja alennuksista on Alennukset -dokumentaatiossa.

Omat toivelistatietosi

Alennusten ja aktivointi-ilmoitusten portaalin jokaisen sovelluksen lisätietosivulta löytyy "toivelistat"-osio. Tässä osiossa seurataan käyttäjien lisäyksiä, ostoja ja poistoja. Jokaisen sovelluksen "Aluekohtaiset myyntiraportit" -kohdassa näytetään toivelistojen lukumääriä alueittain tai maittain eriteltyinä. Edeltävän päiväyksen toivelistatiedot saatetaan ajan tasalle joka päivä: 2.3. näytetään tiedot 1.3. asti.

Steamworks-kehittäjäryhmässä on tarjolla aiempia analyysejä toivelistojen käytöksestä täällä. Keskiarvoja toivelistasähköpostien muuntoasteista ja toivelistojen muunnoksista ajan kuluessa löytyy myös täältä.

Parhaat käytännöt

Tärkeimmät ehdotuksemme ovat seuraavassa.
  1. Jotta kiinnostuneet asiakkaat voivat lisätä tuotteesi toivelistoillensa ja saavat julkaisuilmoituksia, perusta "Tulossa pian" -sivu mahdollisimman pian.
  2. Älä julkaise peliäsi ja siirry heti seuraavaan, vaan sitoudu tuotteeseesi pitkäkestoisesti. Monet käyttäjät hakevat hyvää syytä pelisi ostamiseksi, kuten siirtymistä Early Access -versiosta valmiiseen peliin, sisältöpäivitystä, alennusta tai kaveria, jonka kanssa peliä voisi pelata.
  3. Tulevia päätöksiä varten perehdy aletapahtuman tai myynnin jälkeisiin toivelistatietoihin uudelleen. Pitkäkestoisista trendeistä saa apua sen päättämiseen, millainen viestintä generoi eniten kiinnostusta ostoina ja toivelistoina.

Usein kysytyt kysymykset

K: Miten paljon aikaa kuluu kampanjan käynnistymisestä sähköposti-ilmoitusten lähettämiseen?

V: Sähköposti-ilmoitusten lähetys saattaa kestää useita tunteja riippuen siitä, monelleko käyttäjälle niitä on lähetettävä. Ilmoitussähköpostiviesteihin voi lisäksi sisältyä useita pelejä riippuen siitä, kuinka monta asiakas on valinnut toivelistalleensa.

K: Onko määritetty aikaa, joka pitää odottaa pelistä lähetettävien sähköpostien välillä?

V: Samalle käyttäjälle ei välttämättä lähetetä toista sähköpostia, jos tietyn pelin ilmoitetut tapahtumat ovat olleet viikon tai parin välein.

K: Missä käyttäjä voi määrittää sähköpostiasetuksensa?

V: Klikkaa käyttäjänimeäsi Steamin oikeasta yläkulmasta nähdäksesi pudotusvalikon ja valitse "Tilitiedot". Valitse sieltä "Hallinnoi sähköpostiasetuksia", niin voit päättää, millaisia sähköposti-ilmoituksia sinulle lähetetään.

K: Lähetetäänkö kaikille asiakkaille toivelistailmoituksia?

V: Ilmoituksia lähetetään vain asiakkaille, jotka ovat vahvistaneet Steamissä sähköpostiosoitteensa.

K: Miten voin seurata sähköposti-ilmoituksista seuraavaa aktiivisuutta?

V: Kauppasivusi käynnit näet sovelluksesi aloitussivulla valitsemalla "Markkinointi & näkyvyys -> "Liikenteen erittely", jos pelistäsi on lähetetty sähköposti-ilmoitus.

Lisäksi sähköpostikampanjoita ja muuntokursseja voidaan seurata taloustietojen sivustolta valitsemalla "Näytä yksityiskohtainen toivelistaerittely" ja rullaamalla sivun alareunaan. Sieltä näet valitun aikajakson lähetetyt sähköposti-ilmoitukset.