Steamworks-dokumentation
Ønskelister

Oversigt

Når dit spil har en offentligt synlig butiksside i Steam, kan spillerne begynde at føje dit spil til deres ønskeliste. Før udgivelsen af dit spil giver dette dig et sted at henvise dine fans og interesserede spillere til, hvor de kan udtrykke deres interesse og holde øje med dit spil. Undervejs giver dette dig en fornemmelse af interesseniveauet hos potentielle kunder og en måde at give interesserede kunder besked, når dit spil udgives eller kommer på udsalg.

Ønskeliste-meddelelser

Der kan sendes e-mails til kunder baseret på en række udløsende handlinger relateret til dit spil, software eller video på Steam. Disse udløsende faktorer kan ændre sig i fremtiden, men dette er en beskrivelse af det aktuelle sæt af funktioner.

E-mails med rabatter sendes typisk indenfor et par timer efter udgivelsen af dit produkt eller din rabat. I perioder med store mængder af e-mails kan det tage længere.

Kunder, som har fået en notifikation om dit spil indenfor den sidste uge (inklusive "nu tilgængelig"-notifikationer fra produktlanceringer) vil være på e-mailnedkøling og vil derfor ikke modtage yderligere e-mails, før nedkølingsperioden på en uge er slut.

Bemærk, at kunder skal have bekræftet deres e-mailkonto for at modtage beskeder, samt at nogle kunder kan have valgt at konfigurere deres e-mailpræferencer, så de ikke modtager visse eller alle e-mails af disse typer.

Produktlanceringer (Udgivelse eller Tidlig adgang)

Når dit spil udgives, enten i Tidlig adgang eller som Fuld udgivelse, modtager alle brugere, der har spillet på deres ønskeliste på det tidspunkt, en e-mail om, at spillet er tilgængeligt.

Hvis dit spil er blevet udgivet i Tidlig adgang og derefter skifter til Fuld udgivelse, sendes endnu en e-mail til brugere, som har spillet på deres ønskeliste på det pågældende tidspunkt.

Yderligere oplysninger om forberedelse af en udgivelse fremgår af dokumentationen om Udgivelsesproces.

Kampagnerabatter

Enhver form for rabat på 20% eller derover, hvad enten det er en plads som en kurateret funktion, et ugetilbud eller en brugerdefineret rabat, vil udløse en e-mail til brugere, som har dit spil på deres ønskeliste.

Rabatter skal som minimum påvirke den billigste pakke til et spil. Hvis du for eksempel har en almindelig pakke på 20$ og en Deluxe-pakke på 30$ til dit spil, skal du sætte rabat på begge pakker, før det udløser en e-mailnotifikation.

Rabatter skal være globale. Der kan være forskellige pakker på tværs af regioner, men alle regioner skal have rabatter.

Rabatter skal vare over 8 timer og må ikke vare længere end en uge.

Yderligere oplysninger om rabatter fremgår af dokumentationen om Rabatter.

Dine ønskelistedata

På hver apps oplysningsside på Portalen for salgs- og aktiveringsrapporter kan du finde en sektion for "Ønskelister". Denne sektion sporer tilføjelser, indkøb og sletninger foretaget af brugere, som har dit spil på deres ønskeliste. Derudover kan du se en oversigt over tallene for ønskelister sorteret efter region eller land i sektionen "Regional salgsrapport" for hver app. Dataene for ønskelister opdateres dagligt for den foregående dato (dvs. fra og med d. 2. marts kan du se alle data frem til d. 1. marts).

Du kan også finde nogle af de tidligere analyser af ønskelisteadfærd fra Steamworks-udviklergruppen her, herunder gennemsnit for konverteringsraten fra ønskelistemails og konverteringer af ønskelister over tid.

Bedste fremgangsmåder

Her er vores tre største forslag:
  1. Opret en "Kommer snart"-side, så snart du er klar, så interesserede kunder kan tilføje produktet til deres ønskeliste og få besked ved lanceringen.
  2. Bliv ved med at være engageret – du skal ikke bare lancere dit spil og så gå videre til det næste. Mange brugere venter på en grund til at købe din titel, f.eks. en flytning væk fra Tidlig adgang, en indholdsopdatering, rabat eller en ven at spille spillet med.
  3. Se tilbage på ønskelistedataene efter et udsalg eller en kampagne for at få hjælp til dine fremtidige beslutninger. Udviklingen over tid kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken kommunikation der genererer mest interesse, både hvad angår køb og ønskesedler.

Ofte stillede spørgsmål

Sp: Hvor lang tid efter en udløsende faktor sendes e-mails?

Sv: E-mails kan sendes ud over flere timer, afhængigt af hvor mange brugere systemet skal sende til. Derudover kan e-mails omfatte flere titler, afhængigt af hvor mange en kunde har på sin ønskeliste.

Sp: Er der en nedkølingsperiode på, hvor ofte en e-mail sendes for et bestemt produkt?

Sv: Hvis begivenheder, der udløser e-mails for et bestemt produkt, finder sted med under en uge eller to imellem, bliver den anden e-mail muligvis ikke sendt til den samme bruger.

Sp: Hvor kan en bruger konfigurere deres e-mailpræferencer?

Sv: Hvis en e-mail sendes for din titel, kan du se besøg i din butik ved at gå til "Marketing og synlighed" – "Trafikoversigt" på din apps startside.

Sp: Modtager alle kunder ønskelistemeddelelser?

Sv: Kun kunder, som har bekræftet deres e-mailadresse hos Steam, modtager e-mails.

Sp: Hvordan sporer jeg aktivitet fra e-mails?

Sv: Hvis en e-mail sendes for din titel, kan du se besøg i din butik ved at gå til "Marketing og synlighed" – "Trafikoversigt" på din apps startside.

Derudover kan du overvåge e-mailkampagner og konverteringsrater ved at gå til økonomisiden, klikke på "Vis detaljeret ønskelisteoversigt" og derefter rulle ned til bunden af siden. Det viser dig e-mails, der er sendt i den valgte periode.