Steamworks-dokumentation
Ønskelister
Kort opsummering
Spillere kan tilføje dit spil til deres ønskeliste på Steam for at holde styr på spil, de er interesserede i. Når dit spil udgives eller kommer på tilbud, vil disse spillere automatisk modtage en notifikation.
Integreringsniveau
Du skal ikke gøre andet end at oprette din butiksside.

Oversigt

Når dit spil har en offentligt synlig butiksside i Steam, kan spillere begynde at føje dit spil til deres ønskeliste. Før du udgiver dit spil, fungerer den som et sted, du kan henvise dine fans og interesserede spillere til, hvor de kan udtrykke deres interesse og holde øje med dit spil. Undervejs giver dette dig en fornemmelse af interesseniveauet hos potentielle kunder og en måde at give interesserede kunder besked, når dit spil udgives eller kommer på udsalg.

https://youtu.be/AVo9fVPcls0

Ønskelistenotifikationer

Der kan sendes e-mails til kunder baseret på en række udløsende handlinger relateret til dit spil, din software eller video på Steam. Disse udløsende faktorer kan ændre sig i fremtiden, men dette er en beskrivelse af det aktuelle sæt af funktioner.

E-mails om rabatter sendes som regel inden for et par timer af dit spils udgivelse eller rabat. Notifikationer kan tage længere tid i perioder med stor e-mailaktivitet.

Kunder, som har fået besked om dit spil inden for de sidste 1-2 uger (inklusive "ude nu"-e-mails efter produktlanceringer), vil være på en e-mailnedkøling og vil først modtage yderligere e-mails efter nedkølingsperioden. Nedkølingen kan være længere, hvis der er en periode med mange notifikationer (f.eks. i tilfælde af Steam-sæsonudsalg).

Bemærk: Kunder skal have bekræftet deres e-mailkonto for at modtage beskeder, og nogle kunder kan have konfigureret deres e-mailpræferencer sådan, at de ikke modtager nogle eller alle e-mails af denne type.

Produktlanceringer (udgivelse eller tidlig adgang)

Når dit spil udgives, enten i Tidlig adgang eller som Fuld udgivelse, modtager alle brugere, der har spillet på deres ønskeliste på det tidspunkt, en e-mail og/eller push-notifikation om, at spillet er tilgængeligt.

Hvis dit spil er udgivet i tidlig adgang og derefter går over til fuld udgivelse, sendes der endnu en e-mail til brugere, som har spillet på deres ønskeliste på det tidspunkt.

Du kan få flere oplysninger om forberedelse af udgivelse i artiklen Udgivelsesproces.

Kampagnerabatter

Hvis du opfylder følgende kriterier, sendes der en e-mail eller push-notifikation til brugere, som har dit spil på deres ønskeliste, når du kører med en rabat på spillet:
  • Enhver form for rabat på 20% eller derover, hvad enten det er en kurateret fremhævningsplads, et ugetilbud eller en brugerdefineret rabat
  • Rabatter skal som minimum påvirke den billigste pakke til et spil. Hvis du for eksempel har en almindelig pakke på 20 USD og en Deluxe-pakke på 30 USD til dit spil, skal du sætte rabat på begge pakker, før det udløser en e-mailnotifikation.
  • Rabatter skal være globale. Der kan være forskellige pakker på tværs af regioner, men alle regioner skal have rabatter.
  • Rabatter skal vare over 8 timer
  • Bemærk: Hvis en e-mail stoppes i mere end en uge, uanset årsagen, stopper vi med at prøve at sende e-mailen.

Du kan få flere oplysninger om rabatter i artiklen Rabatter.

Ønskelistedata

På hver applikations detaljeside på portalen for Salgs- og Aktiveringsrapporter finder du en sektion, der hedder "Ønskelister". Sektionen sporer tilføjelser, køb og sletninger foretaget af brugere, som har dit spil på deres ønskeliste. Derudover kan du se en oversigt over ønskelistetal efter region eller land i sektionen "Regional salgsrapport" for hver applikation. Ønskelistedata opdateres dagligt for dagen før (dvs. d. 2. marts kan du se alle data frem til d. 1. marts).

Du kan også finde nogle tidligere analyser af ønskelisteadfærd fra Steamworks-udviklergruppen her, inklusive gennemsnit for konverteringsrater fra ønskeliste-e-mails og konverteringer af ønskelister over tid.

Anbefalede fremgangsmåder

Disse er vores tre vigtigste forslag:
  1. Opret en "Kommer snart"-side, så snart du er klar, så interesserede kunder kan tilføje produktet til deres ønskeliste og få besked ved lanceringen.
  2. Bliv ved med at være engageret – du skal ikke bare lancere dit spil og så gå videre til det næste. Mange brugere venter på en grund til at købe din titel, f.eks. at det forlader tidlig adgang, en indholdsopdatering, rabat eller en ven at spille spillet med.
  3. Se tilbage på ønskelistedataene efter et udsalg eller en kampagne for at få hjælp til dine fremtidige beslutninger. Udviklingen over tid kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken kommunikation der genererer mest interesse, både hvad angår køb og ønskesedler.

Ofte stillede spørgsmål

Sp: Hvor lang tid efter en udløsende faktor sendes e-mails?

Sv: E-mailnotifikationer kan sendes ud i løbet af flere timer, afhængigt af hvor mange brugere systemet skal sende til. Derudover kan e-mailnotifikationer indeholde flere spil, alt efter hvor mange en bruger har på sin ønskeliste.

Sp: Er der en nedkølingsperiode på, hvor ofte der sendes e-mails for et bestemt produkt?

Sv: Ja, der er en nedkøling på 1-2 uger mellem e-mails om ønskelister. Nedkølingen kan udvides i perioder med mange e-mails (f.eks. sæsonudsalg).

Sp: Hvor kan brugere konfigurere deres e-mailpræferencer?

Sv: Klik på dit brugernavn i øverste højre hjørne i Steam for at åbne rullemenuen, og vælg "Kontooplysninger". Derfra kan du vælge "Administrer e-mailpræferencer" og vælge, hvilke typer e-mails du ønsker at modtage.

Sp: Modtager alle kunder ønskelistenotifikationer?

Sv: Kun kunder, som har bekræftet deres e-mailadresse til Steam, modtager notifikationer.

Sp: Hvordan sporer jeg aktivitet fra e-mails?

Sv: Hvis en e-mailnotifikation sendes for dit spil, kan du se besøg på din butiksside ved at gå til "Markedsføring og synlighed" -> "Trafikoversigt" på applikationens landingsside.

Du kan også følge med i e-mailkampagner og konverteringsrater ved at gå til siden med finansielle rapporter og klikke på "Vis detaljeret ønskelisteoversigt" og rulle ned til bunden af siden. Her kan du se, hvilke e-mailnotifikationer der blev sendt ud i det valgte interval.

Sp: Hvordan påvirker ønskelister mit spils synlighed på Steam?

Sv: Ønskelister kan være en vigtig faktor for, hvor dit spil vises på Steam. Når en bruger har lagt dit spil til sin ønskeliste, kan spillet vises i forskellige fremhævede sektioner, med en visuel påmindelse om, at spillet er på brugerens ønskeliste. Inden udgivelse kan dit spil vises på lister med kommende spil ud fra forskellige filtre såsom udgivelsesdato, popularitet, tag eller andre kategorier. Og når dit spil er udgivet og kommer på udsalg, kan Steam sende e-mailpåmindelser eller andre notifikationer til brugere, som har spillet på deres ønskeliste. Generelt er Steam designet sådan, at visningen er tilpasset den enkelte spiller. Hvorvidt et spil vises i sektioner som anbefalet af tag eller kurator, det interaktive anbefalingssystem, topsællerter eller netop opdateret afhænger af, hvilke spil brugeren kan lide, spiller, hvor i verden personen befinder sig, hvad deres sprogpræference er, hvad deres venner spiller, om de følger nogen Steam-kuratorer osv. Steam-butikken er kontekstbaseret og tilpasset til hver bruger ud fra mange forskellige faktorer.

Sp: Er der et minimum for, hvor mange ønskelister mit spil skal tilføjes til, før Steam begynder at vise spillet for brugere?

Sv: Nej.

Sp: Brugere har lagt mit spil til deres ønskeliste. Hvad nu?

Sv: Ønskelistetilføjelser indikerer, at brugere er interesserede i dit spil på grund af din markedsføring eller den opmærksomhed, du har skabt om spillet inden og efter udgivelsen. Har du lige streamet dit spil og lagt din trailer ud på sociale medier i forbindelse med udgivelsen? Så vil du nok opleve en stigning i ønskelistetilføjelser. Er dit spil udgivet, og kører du et udsalg i forbindelse med din store opdatering? Så vil du sandsynligvis ikke kun opleve, at brugere, som har spillet på deres ønskeliste, køber det, men også at spillere, som ser spillet for første gang, lægger det til deres ønskeliste. Måske venter disse spillere på at have tid til at spille eller til en ferie eller fødselsdag, eller måske venter de på en rabat, så prisen passer bedre i forhold til deres købsvaner eller budget.

Folk lægger spil til deres ønskeliste af forskellige årsager, så der er ingen formel til nøjagtigt at kunne forudsige salg ud fra ønskelistetilføjelser. Men ønskelistetilføjelser er nyttige. De er et resultat af andet arbejde, som du gør for at opbygge et potentielt publikum til dit spil ved udgivelsen og derefter.

Sp: Hvordan kan jeg se ønskelistetilføjelser grupperet efter region eller land?

Sv: På applikationens detaljeside på portalen for Salgs- og Aktiveringsrapporter finder du en sektion, der hedder "Ønskelister". Sektionen sporer tilføjelser, køb og sletninger foretaget af brugere, som har dit spil på deres ønskeliste. Derudover kan du se en oversigt over ønskelistetal efter region eller land i sektionen "Regional salgsrapport" for hver applikation.