Steamworks-dokumentasjon
UTM-analyser
https://www.youtube.com/watch?v=K-qmYY69kqI

UTM-analyser i Steamworks gir deg innsikt i hvordan markedsføringskampanjene dine med UTM presterer. Du kan bruke UTM-parametre på en lenke med butikksiden din som mål, og så gir Steamworks deg innsikt i hvor effektiv denne lenken er.

Hva er UTM?

UTM (Urchin Tracking Module) er en standardtilnærmelse i bransjen for å måle om spesifikke linker i markedsføringskampanjer trykkes på av kunder. En lenke som bruker UTM, har spesifikt navngitte parametre etter lenkens måladresse. Disse parametrene gjør det tydelig hvilken lenke det var som ble trykket når en kunde besøker adressen. For mer informasjon om UTM kan du gå til Wikipedia-artikkelen her: https://en.wikipedia.org/wiki/UTM_parameters

Slik fungerer det

Steamworks registrerer nå brukte UTM-parametre når en bruker besøker spillets butikkside og utfører en handling, slik som å kjøpe eller legge på ønskelisten. Et dashbord i Steamworks viser denne UTM-informasjonen slik at du kan evaluere hvor godt kampanjene dine gjør det.

Rapporten har tre seksjoner: en oversikt over total trafikk og konverteringer, et diagram som viser total trafikk og konverteringer over tid, og en oversiktstabell som viser hver unike kombinasjon av UTM-parametre som ble utført. Øverst kan du kan filtrere dataene til spesifikke UTM-parametre, samt laste ned dataene som en .csv-fil.

utm-example-update-2023.png

Personvern

For å beskytte kunders personvern holdes all informasjon i en oversikt der ingen personopplysninger er med. Dette gjør det mulig for deg å finne ut av hvor effektive kampanjene dine er og samtidig beskytte kunders personopplysninger. Her er noe mer informasjon om hvordan Steam beskytter kunders personopplysninger:
 • Steam-ID og andre personopplysninger er aldri med eller tilgjengelige.
 • Vi leverer kun besøks- og konverteringsdata i sammenlagt antall.
 • Vi ekskluderer visning av unike kombinasjoner av UTM-parametre i oversiktstabellen når besøk for disse kombinasjonene ikke oppfyller et minstekrav.
 • Enkelte brukere spores ikke basert på innstillingene de har i nettleseren sin eller for informasjonskapsler.

Nødvendige tillatelse i Steamworks

Tilgang til rapporten for UTM-analyse er begrenset til Steamworks-kontoer som har rettigheter til å se trafikkdata fra markedsføring for spillet.

Sporede besøk

Tre typer besøk spores for UTM-analyser:
 • Totalt antall besøk: Totalt antall besøk til produktets side som har en UTM-kode knyttet til nettadressen.
 • Pålitelige besøk: En delmengde av totalt antall besøk som ekskluderer trafikk fra boter og crawlere.
 • Sporede besøk: Totalt antall besøk til produktets side fra brukere som også var logget inn. Ekskluderer trafikk som virker uvanlig, slik som gjentatte besøk med høy frekvens.

Konverteringer

Når brukere besøker butikksiden gjennom en UTM-lenke og logger inn på Steam, øker Steamworks antallet sporede besøk og rapporterer også konverteringer fra disse brukerne.

Følgende konverteringstyper rapporteres:
 • Ønskeliste: Kunden la til spillet på ønskelisten sin.
 • Kjøp: Kunden kjøpte spillet.
 • Aktivering: Kunden skaffet seg en lisens for spillet som er gratis å spille, eller løste inn en nøkkel for å få tilgang til spillet.

Konverteringsperiode

Steam teller handlingene ovenfor som en konvertering hvis brukeren utfører handlingen innen 72 timer etter at de fulgte UTM-lenken, selv om de har besøkt andre sider i mellomtiden.

Eksempel

Her er et eksempel på en lenke til en Steam-butikkside med ordentlig formaterte UTM-parametre:
https://store.steampowered.com/app/480?utm_source=homepage&utm_campaign=summer_sale&utm_medium=web

Hvis denne lenken ble trykket på av kunder 20 ganger, hadde rapporten for UTM-analyse for app-ID 480 vist 20 besøk i kolonnen for totalt antall besøk for denne unike kombinasjonen av utm_source, utm_campaign og utm_medium.

clicks_conversions.png

Rapporten viser også at 6 av disse 20 besøkene var fra kunder som er logget inn på Steam. Steamworks tilskrev 2 tillegg på ønskelister og 1 kjøp til de 6 sporede besøkene.

Slik kommer du i gang

UTM-analyser i Steamworks er allerede slått på for spillet ditt. Slik kommer du i gang.

Se rapporten

Du kan åpne UTM-dashbordet via en fane i seksjonen «Markedsføring og synlighet» for spillet. Hvis du ikke ser fanen UTM-analyser, kan du sjekke om du har tillatelsen «Se trafikkdata for markedsføring» for spillet, siden denne tillatelsen er nødvendig.

utm_tabs.png

Opprett en lenke

Lenker med UTM-parametre registreres av Steam hvis følgende kriterier oppfylles:
 • Må referere til en applikasjonsside på Steam. Lenker til andre sider på Steam støttes for øyeblikket ikke.
  store.steampowered.com/app/APP_ID
 • Må inkludere parametrene utm_source eller utm_campaign.
Hele listen med støttede UTM-parametre:
 • utm_source
 • utm_campaign
 • utm_medium
 • utm_content
 • utm_term

Bruk en hvilken som helst kombinasjon av bokstaver, tall eller andre tegn som støttes i nettadresser. Du kan tilføye hvilket som helst begrep til hver av disse parametrene for egne formål. Se eksempelet ovenfor.

Det finnes to måter å evaluere data rapportert av UTM-analyser:
 • Diagrammet for data over tid og oversiktstabellen som støtter filtrering og sortering.
 • Nedlasting av dataene som en .csv-fil for bruk i analyseverktøyet du foretrekker.

Test lenken

Du kan teste om lenken er gyldig ved å bruke knappen «Test en UTM-lenke», som er tilgjengelig i UTM-rapporten. Det er også en god idé å teste lenker i en nettleser. Merk: Antall besøk i UTM-dashbordet oppdateres hver time. Konverteringer ferdigstilles 4 dager etter besøket.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor leverer Steam UTM-analyser?

Dette ble bygget ut som svar på hyppige forespørsler fra spillutviklere om UTM-verktøy i Steamworks.

Hvorfor ser jeg ikke UTM-besøk for kampanjen min?

Her er noen mulige årsaker:
 • Steamworks-kontoen din har ikke tillatelse til å se trafikkdata for markedsføring. For informasjon om tillatelser i kontoen, gå til behandling av Steamworks-konto og gruppetillatelser
 • Hvis kampanjen din nettopp startet, så må du muligens vente på at UTM-dashbordet oppdateres. Antall besøk oppdateres hver time.
 • Vi ekskluderer visning av unike kombinasjoner av UTM-parametre i oversiktstabellen når besøk for disse kombinasjonene ikke oppfyller et minstekrav.
 • Det kan være et problem med lenken. Bruk verktøyet for å teste en UTM-lenke (tilgjengelig gjennom en knapp på UTM-dashbordet) for å sjekke om lenken oppfyller rapporteringskravene.

Hva er sporede besøk?

Sporede besøk er fra brukere som er logget inn på Steam i nettleseren de åpnet UTM-lenken i. Dette inkluderer også besøk fra UTM-lenker som åpnes gjennom Steam-appen på mobil. Kun sporede besøk kan komme med i konverteringsrapporter (ønskeliste, kjøp, aktivering).

Teller det som konvertering hvis kunden kjøper et annet spill fra katalogen min?

Kun kjøp, tillegg på ønskeliste eller aktivering av samme app-ID som ble brukt i UTM-lenken regnes som en konvertering. Vi har planer om å utvide konverteringsinnsiktene våre til å inkludere tilfeller som dette.

Teller det som konvertering hvis en kunde laster ned spillets demo eller nedlastbare innhold?

Nedlastinger av demo og nedlastet innhold som ikke inneholder hovedspillet er for øyeblikket ikke regnet som konverteringer for UTM-lenker til siden til hovedspillet. Hvis en pakke med nedlastbart innhold inneholder hovedspillet, telles dette som konvertering.

Sporer dere konverteringer gjennom kjøp i spill?

Vi rapporterer ikke for øyeblikket konverteringer fra kjøp i spill.

Sporer dere konverteringer gjennom CD-nøkler/Steam-nøkler?

Ja. Disse konverteringene er sporet i seksjonen for «Aktiveringer» i UTM-dashbordet.

Sporer dere konverteringer for spilltestapplikasjoner?

Vi rapporterer ikke for øyeblikket konverteringer for spilltestapplikasjoner.

Støtter dere andre lenker til samfunnet eller butikken slik som abonnement, kurator eller bunt?

For øyeblikket støttes kun applikasjonssider. Planen er å legge til støtte for flere typer sider i fremtiden.

Fanges UTM-lenker opp hvis butikksiden åpner en alderskontroll?

Ja. UTM-trykk fanges opp for applikasjonen når alderskontrollsiden vises. Kunder som velger å stoppe ved alderskontrollen telles fremdeles som trykk på UTM-lenken.

Hvilke enheter støttes?

Alle enheter med en moderne nettleser som er i stand til å vise Steam-butikken støttes. Dette omfatter mobilenheter og nettbrett. Vi viser for øyeblikket ikke hva slags enheter kunder bruker når de besøker butikksiden gjennom et trykk på en UTM-lenke. Hvis en bruker logger inn på Steam på en mobilenhet der de trykket på en UTM-lenke og så legger til et spill på ønskelisten eller kjøper det på en datamaskin, så regnes dette som en konvertering.

Hvorfor er totalt antall besøk forskjellige fra antallet som rapporteres av en tredjepart?

Det kan finnes en forskjell i totalt antall besøk rapportert av Steam og en tredjepart, ettersom Steam øker totalt antall besøk hver gang en kunde besøker lenken med UTM-parametre i nettadressen. Eksempler er hvis kunder deler lenken til butikken med UTM-parametre slik at andre kan trykke på dem, eller bruker lenken gjennom historikken i nettleseren sin. Vi evaluerer hvordan vi måler totalt antall besøk og oppdaterer denne dokumentasjonen hvis det endres.

Kan jeg bruke UTM for å opprette et «affiliate»-program eller belønne spillere?

Et «affiliate»-program er der noen mottar noe av verdi i bytte for å markedsfører spillet ditt. Steam tilbyr ikke slike markedsføringsprogram, men noen utviklere har spurt om å opprette egne ved å håndtere godtgjørelse utenfor Steam og bruke UTM for å spore handlinger. Vi advarer mot å bruke UTM-parametre for å lage egne belønningsprogram, ettersom slike programmer kan misbrukes av kunder ved å beholde kjøp lenge nok til å motta en belønning, for så å refundere disse kjøpene. Dette kan være vanskelig å forhindre siden UTM-rapporten ikke:
 • Avslører hvilke kjøp det er som hører til hvilke UTM-parametre – kun antall kjøp for hvert unike sett med UTM-parametre.
 • Justerer totalt antall for refusjoner som skjer 4 dager eller senere etter UTM-besøket. Vi regner UTM-besøket som ferdigbehandlet etter 4 dager.

Hvis du fremdeles har lyst til å opprette et eget program ved å bruke UTM-lenker til butikksiden din på Steam, så finnes det noen regler du bør huske på:
 • Overhold alle juridiske krav. Merk at juridiske krav kan være forskjellige fra land til land.
 • Ha et tydelig krav om at alle som deltar i programmet må opplyse om dette til publikummet sitt.
 • Ikke markedsfør slike programmer på spillets butikkside.