Steamworks-dokumentaatio
UTM-analytiikka
https://www.youtube.com/watch?v=K-qmYY69kqI

Steamworksin UTM-analytiikan avulla voit analysoida, miten UTM-markkinointikampanjat toimivat. Voit käyttää UTM-parametreja Steamin kauppasivulle ohjaavassa linkissä, jolloin Steamworks kertoo lisätietoja linkin tehokkuudesta.

Mikä UTM on?

UTM on alan standardien mukainen tapa mitata, klikkaavatko asiakkaat tiettyjä markkinointikampanjoidesi linkkejä. UTM-linkissä on sitä varten nimetyt UTM-parametrit linkin kohdeosoitteen jälkeen. UTM-parametrit identifioivat, mitä linkkiä asiakas klikkasi käydessään kohdeosoitteessa. Lisätietoja UTM:stä löytyy täältä: https://en.wikipedia.org/wiki/UTM_parameters.

Miten homma toimii

Steamworks rekisteröi nyt käytetyt UTM-parametrit, kun asiakas käy pelin kauppasivulla, ja esimerkiksi ostaa pelin tai lisää sen toivelistalleen. Steamworksin työpöydän näyttämät UTM-tiedot auttavat analysoimaan kampanjasi tehokkuutta.

Raportissa on kolme osiota: yleiskatsaus kaikesta liikenteestä ja konversioista, kaavio kaikesta liikenteestä ja konversioista sekä kunkin UTM-parametriyhdistelmän menestyksestä kertova taulukko. Voit suodattaa taulukkoa tietyillä UTM-parametreilla ja datan voi ladata csv-tiedostona.

utm-example-update-2023.png

Yksityisyys

Asiakkaiden yksityisyyden suojaamiseksi tiedot säilytetään tiivistelmänäkymässä, jossa ei näytetä henkilötietoja. Näin voit seurata kampanjoiden menestystä ja suojella samalla asiakkaiden yksityisyyttä. Tässä lisätietoja siitä, miten Steam suojelee asiakkaiden yksityisyyttä.
 • Emme näytä tai tarjoa Steam-tunnuksia tai muita henkilötietoja missään.
 • Näytämme vain käynti- ja konversiodatan yhteensä.
 • Jos käyntien määrä ei ylitä minimikynnystä, yksittäisten UTM-yhdistelmien dataa ei näytetä taulukossa.
 • Joitakin käyttäjiä ei seurata heidän selainmäärityksistään tai evästeasetuksistaan johtuen.

Raportin käyttöoikeus

UTM-analytiikkaraporttien käyttöoikeus on rajoitettu Steamworks-tileille, joilla on Markkinoinnin kävijäliikenteen tietojen selaus -oikeudet peliä varten.

Seuratut käynnit

UTM-analytiikka seuraa kolmenlaisia käyntejä:
 • Käynnit yhteensä: kokonaismäärä käyntejä tuotesivulla, jonka URL-osoitteeseen on liitetty UTM-koodi.
 • Luotetut käynnit: osajoukko käyntien kokonaismäärästä, joka jättää huomiota bottien ja hakurobottien aiheuttaman liikenteen.
 • Seuratut käynnit: tuotesivun käyntien kokonaismäärä kirjautuneiden käyttäjien osalta. Ei huomioi esimerkiksi toistuvista nopeista käynneistä aiheutuvaa, tavallisesta poikkeavaa liikennettä.

Konversiot

Kun käyttäjät käyvät kauppasivulla UTM-linkin kautta ja kirjautuvat Steamiin, Steamworks kokoaa seurattujen käyntien määrän ja raportoi käyttäjien konversiot.

Raportoitavia konversiotyyppejä ovat:
 • Toivelistalle lisääminen: asiakas lisäsi pelin toivelistalleen.
 • Ostot: asiakas osti pelin.
 • Aktivoinnit: asiakas hankki lisenssin ilmaiseksi pelattavaan peliin tai lunasti sen tuotetunnuksella.

Konversioksi laskettu ajanjakso

Steam laskee yllä mainitut tapahtumat konversioiksi, jos ne tehdään 72 tunnin sisällä UTM-linkin klikkaamisesta, vaikka käyttäjä vierailisi kyseisenä aikana myös muilla sivuilla.

Esimerkki

Tässä on esimerkki Steamin kauppasivulle ohjaavasta linkistä, jossa on oikein muotoillut UTM-parametrit.
https://store.steampowered.com/app/480?utm_source=homepage&utm_campaign=summer_sale&utm_medium=web

Jos asiakkaat klikkasivat linkkiä 20 kertaa, sovellustunnuksen 480 UTM-analytiikkaraportti näyttää Käynnit yhteensä -sarakkeessa yhteensä 20 käyntiä uniikille UTM-yhdistelmälle: utm_source, utm_campaign ja utm_medium.

clicks_conversions.png

Raportti näyttää myös, että 6/20 käynneistä oli Steamiin kirjautuneilta asiakkailta. Kuudesta seuratusta käynnistä Steamworks laski kaksi toivelistalisäystä ja yhden ostoksen.

Näin pääset alkuun

Steamworksin UTM-analytiikka on jo käytössä pelissäsi. Voit aloittaa toiminnon käytön seuraavasti.

Raportin katselu

Pääset UTM-työpöydälle pelin Markkinointi ja näkyvyys -osion välilehdeltä. Jos et näe UTM-analytiikka-välilehteä, tarkista, onko sinulla pelin tietojen katseluun vaadittava Markkinoinnin kävijäliikenteen tietojen selaus -oikeus.

utm_tabs.png

Linkin luominen

Steam rekisteröi UTM-parametrit sisältävät linkit, jos seuraavat ehdot täyttyvät:
 • Niiden pitää viitata sovelluksen sivuun Steamissä. Linkkejä muille Steam-sivuille ei tällä hetkellä tueta.
  store.steampowered.com/app/SOVELLUSTUNNUS
 • Linkin täytyy sisältää joko utm_source- tai utm_campaign-parametri.
UTM-analytiikka tukee seuraavia parametreja:
 • utm_source
 • utm_campaign
 • utm_medium
 • utm_content
 • utm_term.

Käyttämällä mitä tahansa URL-osoitteiden tukemaa kirjainten, numeroiden ja muiden merkkien yhdistelmää voit lisätä omaa käyttöäsi varten haluamasi termin parametrin loppuun. Katso edellä oleva esimerkki.

UTM-analytiikan raportoimaa dataa voi analysoida kahdella tapaa.
 • Käyttämällä kaaviota, jossa on dataa pidemmältä ajalta sekä erittelytaulukkoa, joka tukee suodatusta ja lajittelua.
 • Lataamalla datan csv-tiedostona ja käyttämällä sitä haluamassasi analytiikkatyökalussa.

Linkin testaaminen

UTM-raportin Testaa UTM-linkki -painikkeella voi testata linkin toimivuuden. Kannattaa myös testata linkkejä verkkoselaimessa. Huomaa: UTM-työpöydän käyntilaskurit päivittyvät tunnin välein. Konversiot viimeistellään neljä päivää käynnin jälkeen.

Usein kysytyt kysymykset

K: Miksi Steam tarjoaa UTM-analytiikan kehittäjiä varten?

V: Pelikehittäjät esittivät meille tiuhaan Steamworksin UTM-raportointityökaluja koskevia pyyntöjä.

K: Miksei kampanjalleni näy UTM-käyntejä?

V: Tässä joitakin mahdollisia syitä.
 • Steamworks-tililläsi ei ole Näytä markkinoinnin kävijäliikenteen tiedot -oikeutta. Lisätietoja tilioikeuksista löytyy Steamworks-tilin hallinta ja käyttöoikeudet -dokumentaatiosta.
 • Jos kampanjasi on vasta alkanut, odota UTM-työpöydän päivittymistä. Käyntilaskurit päivittyvät tunnin välein.
 • Jos käyntien määrä ei ylitä minimikynnystä, yksittäisten UTM-yhdistelmien dataa ei näytetä taulukossa.
 • Linkissä voi olla ongelma. Tarkista (UTM-työpöydän painikkeesta löytyvällä) Testaa UTM-linkki -työkalulla täyttääkö linkki raportointivaatimukset.

K: Mitä seuratut käynnit ovat?

V: Ne ovat sellaisten käyttäjien käyntejä, jotka ovat kirjautuneet Steamiin samalla selaimella, jolla he avasivat UTM-linkin. Se sisältää myös Steam-mobiilisovelluksella avautuvat UTM-linkit. Vain seuratut käynnit kirjataan konversioraporttiin (toivelistalle lisääminen, ostot ja aktivoinnit).

K: Lasketaanko se konversioksi, jos asiakas ostaa jonkun toisen pelin valikoimastani?

V: Tällä hetkellä vain UTM-linkissä käytetyn sovellustunnuksen toivelistalle lisääminen, osto tai aktivointi lasketaan konversioksi. Jatkossa myös toisen pelin ostamisen kaltaiset skenaariot on tarkoitus laskea konversioiksi.

K: Lasketaanko se konversioksi, jos asiakas lataa pelin demon tai lisämateriaalin?

V: Sellaisia demon ja lisämateriaalin latauksia, joihin ei sisälly itse emopeli, ei tällä hetkellä lasketa emopelin sivun UTM-linkkien konversioiksi. Jos lisämateriaalipaketti sisältää emopelin, se lasketaan konversioksi.

K: Seurataanko pelinsisäisiä ostoksia konversiolaskelmia varten?

V: Pelinsisäisiä ostoksia ei tällä hetkellä lasketa konversioiksi.

K: Lasketaanko tuotetunnukset tai Steamin jälleenmyyjien tunnukset mukaan konversioihin?

V: Kyllä, tällaiset konversiot näkyvät sivun UTM-työpöydän Aktivoinnit-osiossa.

K: Entä pelitestisovellukset?

V: Pelitestisovelluksia ei tällä hetkellä lasketa mukaan konversioihin.

K: Tuetaanko tilausten, kuraattorien tai myyntipakettien kaltaisia muita yhteisö- ja kauppasivulinkkejä?

V: Tällä hetkellä tuetaan vain sovellussivuja. Tarkoituksena on jatkossa lisätä tukea muille sivutyypeille.

K: Rekisteröidäänkö UTM-linkit, jos kauppasivu avaa ikärajoitetun sivun?

V: Kyllä, UTM-klikkaus rekisteröidään ennen ikärajoitetulle sivulle siirtymistä. Vaikka asiakas ei jatkaisi ikärajoitussivulta eteenpäin, vierailu rekisteröidään UTM-linkin klikkauksena.

K: Mitä laitteita UTM-analytiikka tukee?

V: Analytiikka tukee kaikkia laitteita, joissa on moderni selain, ja jossa Steam-kauppa toimii. Tähän sisältyvät mobiililaitteet ja tabletit. Tietoja ei tällä hetkellä eritellä käytettävän laitteen perusteella, kun kauppasivulle siirrytään UTM-linkkiä klikkaamalla. Jos käyttäjä kirjautuu Steamiin samalla mobiililaitteella, jolla hän on klikannut UTM-linkkiä, ja sen jälkeen tietokonetta käyttämällä lisää pelin toivelistalleen tai tekee ostoksen Steam-kaupassa, tämä lasketaan konversioksi.

K: Miksi käyntien yhteismäärä eroaa kolmannen osapuolen ilmoittamista luvuista?

V: Steamin ja kolmannen osapuolen ilmoittamat käyntien määrät voivat erota toisistaan, sillä Steam laskee käyntien yhteismäärään kaikki UTM-parametreja sisältävien URL-linkkien kautta tehdyt vierailut. Asiakas saattaa esimerkiksi jakaa UTM-parametreja sisältävän kauppasivun linkin toisten klikattavaksi tai avata sivun selainhistoriasta löytyvästä UTM-linkistä. Arvioimme käyntien määrän mittaamista ja päivitämme tätä dokumentaatiota, jos mittaustavassa tapahtuu muutoksia.

K: Voinko käyttää UTM:ää luodakseni kumppanuusohjelman tai palkitakseni pelaajia?

V: Kumppanuusohjelmassa henkilö saa pelisi markkinointia vastaan jotain, jolla on arvoa. Steam ei tarjoa kumppanuusmarkkinointiohjelmaa, mutta jotkut kehittäjät ovat kysyneet, voisivatko he luoda oman ohjelmansa, hoitaa kompensaation Steamin ulkopuolella ja käyttää UTM-dataa toimintojen seuraamiseen. Suosittelemme suhtautumaan UTM-parametrien käyttämiseen kumppanuus- tai palkitsemisohjelman luomista varten varauksella. Vastaavat ohjelmat ovat alttiita väärinkäytöksille, joissa käyttäjä pitää ostoksensa riittävän kauan saadakseen palkkion ja palauttaa sitten ostoksen. Tällaista voi olla vaikea estää.
 • UTM-raportti ei erittele, mitkä ostot liittyvät mihinkin UTM-parametreihin. Se kertoo vain jokaisen uniikin UTM-parametrien yhdistelmän ostojen kokonaismäärän.
 • Se ei tarkista kokonaismääriä palautuksille, jotka tapahtuvat neljä päivää UTM-käyntien jälkeen tai sitä myöhemmin. Katsomme UTM-vierailut kokonaan käsitellyiksi neljän päivän kuluttua klikkauksesta.

Jos olet edelleen kiinnostunut luomaan oman kumppanuusohjelmasi käyttämällä Steam-kauppasivullesi ohjaavia UTM-linkkejä, kannattaa pitää mielessä seuraavat seikat:
 • Noudata kaikkia laillisia vaatimuksia. Huomaa, että vaatimukset saattavat vaihdella maittain.
 • Vaadi, että kaikki kumppanuusohjelmaasi osallistuvat ilmoittavat siitä omalle käyttäjäkunnalleen.
 • Älä mainosta kumppanuusohjelmia pelisi kauppasivulla.