Steamworks-dokumentaatio
Tapahtuma- ja ilmoitustyökalut
Lyhyesti
Voit tehdä julkaisuja tai aikatauluttaa tapahtuman, joilla viestität pelaajille uutisista, livetapahtumista tai pelin päivityksistä. Näitä julkaisuja näytetään pelaajille eri puolilla Steamiä.
Integroinnin taso
Peli-integrointia ei vaadita. Julkaisut voivat vaihdella yksinkertaisesta tekstistä vahvasti muotoiltuun sisältöön, joka sisältää kuvia, videoita ja taulukoita.


Olemme laajentaneet Steamin tapahtuma- ja ilmoitusjärjestelmää, jotta se mahdollistaisi integroidun, huomiota kiinnittävän viestinnän pelaajiesi kanssa. Pelin kehittämisen, julkaisemisen, päivittämisen ja hallinnoinnin keskellä haluat ehkä jakaa mielenkiintoisia uutisia tai hetkiä pelaajien kanssa. Siksi olemme lisänneet näihin työkaluihin ominaisuuksia, jotta voimme tarjota keskitetyn paikan, missä voit kuvailla peliisi liittyviä tapahtumia. Olemme myös parantaneet sitä, miten tapahtumat näkyvät yleisöllesi.

EsimerkkejäKatso esimerkkejä siitä, miten tapahtumat ja ilmoitukset näkyvät Steam-kaupassa, yhteisössä ja kirjastossa.
Graafiset elementitLataa mallit tapahtumakuvien koolle ja tekstin asettelulle.
Katso elementtien määritykset bannereille ja kuvan koolle, käytölle ja kuvauksille.

Tapahtumien yleiskatsaus -video

Näin pääset alkuun

Varmista ennen tapahtuman tai ilmoituksen julkaisemista, että käyttämäsi tili täyttää seuraavat kriteerit. Huomioi, että julkaiseva tili näkyy profiilin muiden osien (avatarin, tilinimen, kommenttien jne.) tavoin julkisesti.

 • Varmista, että tili on julkaisijaryhmäsi jäsen ja sille on myönnetty kyseisen tuotteen yhteistyökumppanin käyttöoikeudet. Lisätietoa käyttäjien sekä käyttöoikeuksien määrittämisestä löytyy täältä.
 • Tuotteen Steam-yhteisökeskuksen ylläpitäjät ja valvojat voivat myös oletusarvoisesti julkaista ilmoituksia. Muokkaamalla ryhmäoikeuksia voi hallita sitä, kuka saa julkaista ilmoituksia.
 • Varmista, ettei henkilökohtainen Steam-tilisi ole rajoitettu. Rajoitetulta tililtä ei voi luoda yhteisöryhmiä eikä liittyä nykyisiin ryhmiin. Katso tästä lisätietoja rajoitetuista käyttäjätileistä.

Missä ilmoitukset näkyvät?

event_example_store_armello.jpg

Ilmoitus näkyy sen tyypin mukaan seuraavilla kanavilla:

 • Kauppasivu – kaksi viimeisintä tuoteilmoitusta esitellään kauppasivun lisämateriaalikohdan alla.
 • Yhteisökeskus – ilmoitukset näytetään yhteisökeskuksessa, pääsyötteessä ja Uutiset-välilehdellä.
 • Steam-kirjaston tietosivu – uudessa Steam-kirjastossa pelin paranneltu kirjastosivu näyttää viimeksi julkaisemasi tapahtumat ja ilmoitukset. Voit myös tarjota kuvan, joka korostaa tapahtumaasi sivullasi visuaalisesti.
 • Steam-kirjaston kotisivu – osana Steam-kirjaston päivitystä tapahtumasi ja ilmoituksesi voivat näkyä pelaajien pelikirjaston kotisivun yläosassa.
 • Tapahtumasyöte – tuotettasi seuraavat käyttäjät saavat sen ilmoitukset tapahtumasyötteisiinsä.
 • Workshop-keskus – kun ilmoitus merkitään "workshop"-tunnisteella, se näkyy tuotteen workshop-keskuksessa.
 • RSS-syöte – ilmoitukset luovat jokaiselle pelille automaattisesti RSS-syötteen, jota voit käyttää julkaistessasi uutisia omalla sivullasi, sosiaalisessa mediassa tai muualla. URL-muoto näyttää tältä: https://steamcommunity.com/games/489830/rss

Uuden tapahtuman luonti

Luo uusi tapahtuma tai ilmoitus kuten aiemminkin:
 • Klikkaa keskuksesi ylläpitopaneelia sovelluksen aloitussivulla Steamworksissä:


  post_announcement_1.JPG

Luokittelu

Kun luot uuden tapahtuman, sinun tulee ensin valita luokka tai alaluokka. Tämä on tärkeää muutamasta syystä:

 • Luokitus ei ainoastaan vaikuta missä ja miten tapahtuma näkyy, vaan se auttaa myös pelaajia ymmärtämään tapahtuman toimintakontekstin. Kaikkien tapahtumien ei tarvitse näkyä samalla tavoin pelaajille. Olemmekin suunnitelleet järjestelmän sopivaksi niin pienille päivitystiedotteille kuin vuoden isoimmille päivityksillekin ja kaikille tapahtumille siltä väliltä.
 • Joillain tapahtumilla (esim. suoratoistot ja pelinsisäiset alennukset) on päättymispäivä. Voit valita näille tapahtumatyypin, jossa voit määritellä milloin tarjouskampanja päättyy ja milloin tapahtuman pitäisi poistua näkyvistä.

On selvää, että moni tapahtuma voi kuulua yhtä aikaa useaan luokkaan. Valitse luokka, joka ensisijaisesti vastaa tapahtumaasi.

Näet esikatselukuvan tapahtumasta siirtäessäsi hiiren kunkin alaluokan päälle, jotta näet, missä ja miten tapahtuma näkyy sekä mikä merkitys eri luokilla on.

Editori

Luokan valinnan jälkeen löydät useita työkaluja, jolla voit luoda ja räätälöidä tapahtumaasi. Tähän sisältyy uudentyyppisen ylätunnistekuvan määrittely tapahtumasi yläreunassa (kuvaa käytetään myös useassa muussa kohdassa) ja pikaesikatselutila, jolla voit nopeasti vaihtaa tapahtumasivusi muokkauksesta esikatseluun ja takaisin.
 • Lataa ja upota kuvia – voit lähettää kuvia palvelimillemme isännöitäviksi tai linkittää kuvia, joita säilytät muualla. Käyttämämme tiedostomuodot ovat: JPG, PNG ja animoitu GIF. Tapahtumaan sisältyvät kuvat näytetään enintään 800 pikselin levyisinä.
 • Upota YouTube-videoita – voit lisätä yhden tai useamman YouTube-videon ja määritellä, miten haluat niiden näkyvän sivulla.
 • Automaattiset linkkiwidgetit – kun liität linkin tietyille verkkosivuille, ne muunnetaan sivulla automaattisesti esikatseltaviksi. Linkkejä, joita voit lisätä:
  • YouTube-videot
  • Steam Workshop -tiedostot tai muut Steamissä jaetut tiedostot, kuten kuvakaappaukset, oppaat tai taideteokset
  • Twitter-julkaisut
  • linkit toisen pelin Steam-kauppasivuun.
 • RTF-muotoiluvaihtoehdot – kappaleiden otsikot, taulukot ja listat ovat aina toimivia valintoja.
 • Aloitus- ja päättymispäivät – joillekin tapahtumille on sekä aloitus- ja päättymispäivät. Tapahtumat voi nyt arkistoida, kun ne ovat päättyneet. Jos julkaiset esimerkiksi pelin esineiden tarjoustapahtuman rajoitetuksi ajaksi, tapahtuma kannattaa arkistoida sen päätyttyä. Näin pelaajat eivät ole hämmentyneitä tai tyytymättömiä, kun he olettavat tarjouksen olevan vielä voimassa.
 • Etukäteen aikataulutetut tapahtumat – voit aikatauluttaa näkyvyysasetuksissa tapahtuman etukäteen niin, että se ei näy ennen tapahtuman alkamista (tai jonain muuna tiettynä aikana, jolloin haluat sen näkyvän).
 • HTML-tuonti – HTML-tuontiasetusta voi käyttää, jos käytät mieluummin HTML-koodia tai sinulla on jo HTML-versio ilmoituksestasi. Se muuntaa nykyisen dokumenttisi käyttämään ilmoitusjärjestelmämme tukemaa BBcode-koodia.

Luonnosten tallentaminen

Kun valmistelet tapahtumaa, voit klikata tapahtumasivun alalaidassa olevaa Tallenna-painiketta milloin tahansa ja tallentaa keskeneräisen ilmoituksesi. Tämä tallentaa tekstisi luonnoksena, ja voit myöhemmin laittaa tapahtumasi näkyviin Steamiin seuraamalla julkaisuprosessia vaihe vaiheelta.

Lokalisointi

Tapahtumat ja ilmoitukset tulevat täysin kaikkien tekstikenttien ja kuvien lokalisointia. Voit tarjota julkaisujesi ja kuviesi käännetyt versiot, ja Steam näyttää käyttäjän kielen mukaisen version käyttäjälle. Jos tietylle kielelle ei ole lisätty tekstiä tai kuvia, Steam näyttää pelaajalle englanninkielisen version.

Voit tuoda lokalisoidut tiedostosi tehokkaasti CSV-tiedostoina. Katso CSV-tiedoston tuontivaihtoehdot ja muotoilutiedot jokaisen tapahtuman yläreunasta.

Julkaisu

Kun olet tyytyväinen tapahtumasivuusi, voit tehdä tapahtumasta julkisen painamalla Julkaise-painiketta. Tämä mahdollistaa tapahtuman näkymisen pelaajille valitsemiesi näkyvyysasetusten mukaisesti. Se voi näkyä pelaajille heti, vasta tapahtuman alkaessa tai haluamanasi päivänä.

Huomaa: tapahtuman näkymisessä Steam-kirjastossa saattaa olla tunnin viive, sillä moderointitiimi tarkistaa, että julkaisu on oikeassa kategoriassa eikä siinä ole aikuissisältöä. Lue lisää Tapahtumien ja ilmoitusten arviointi -dokumentaatiosta.

Tapahtuman muokkaus

Voit muokata tapahtumaasi milloin tahansa, jos sinun pitää tehdä muutoksia tapahtuman sisältöön. Huomaa, että kun olet julkaissut tapahtuman, kaikki tallentamasi muutokset näkyvät välittömästi pelaajille (riippuen valitsemistasi näkyvyysasetuksista).

Huomioitavia asioita:
 • Aloituspäivät – meillä on joitain sääntöjä aloituspäivän suhteen, jotta ilmoitukset ja näkyvyys eivät ole aiheuta loogisia ristiriitoja koodissa:
  • Et voit julkaista tapahtumaa, jonka aloitusaika on menneisyydessä.
  • Et voi siirtää jo alkaneen tapahtuman aloitusaikaa, sillä tämä lähettää useita ilmoituksia ja voi ärsyttää Steamin käyttäjiä.
  • Emme käytä tapahtuman aloitusaikaa määrittäessämme sitä, onko pelaaja jo nähnyt tapahtuman eri puolilla Steamiä, vaan käytämme julkaisuaikana aikaa, jolloin tapahtuma on julkinen. Steamin algoritmit käyttävät tätä julkaisuaikaa määrittäessään ovatko Steamin asiakkaat "nähneet" tapahtuman vai ei.
  • Tapahtuman aloitusajan muuttaminen saattaa hämmentää käyttäjiä, sillä pelaajien manuaalisesti luomat tai lataamat kalenteritapahtumat eivät ehkä ole tällöin enää synkronoituina itse tapahtuman kanssa.
 • Päättymispäivät – voit aina muokata aktiivisen tapahtuman päättymispäivää, määrittää sen päättymään heti tai jatkaa sen voimassaoloa.

Tapahtuman poisto

Voit tarvittaessa poistaa koko tapahtuman. Poista-painike löytyy tapahtuman editointivaiheessa sinisen palkin oikeassa yläkulmassa.

Ohjeita kehittäjille

Tapahtumat ja ilmoitukset ovat hyviä tapoja tavoittaa yhteisösi pelaajia uusilla tavoilla. Joissain tilanteissa tapahtumien ja ilmoitusten käyttö ei ole käyttäjän näkökulmasta hyödyllistä.
 • Sopimattoman sisällön käyttäminen – Tapahtuman sisällön tulisi olla tarkoituksenmukaista ja linjassa tuotteesi asetusten kanssa. Toisin sanoen: jos markkinoit tuotetta kaikille ikäryhmille sopivana, älä laita ilmoitukseen seksuaalista tai väkivaltaista sisältöä. Kaikkien ilmoitusten pitäisi olla myös sopivia töissä katsottaviksi.
 • Asiaan liittymättömän sisällön markkinointi – Jos tapahtuma tai ilmoitus koskee pääsääntöisesti jotain muuta tuotetta kuin johon sen liität, se tulee merkitä ristiinmarkkinoinniksi.
 • Tuotteen muiden versioiden markkinointi – Tuotteesi muiden versioiden tapahtumia ja ilmoituksia pitäisi lisätä vain silloin, kun tuote on toiminnoiltaan samankaltainen kuin Steam-versio (esim. älä markkinoi parempaa versiota, joka on saatavilla muualla). Joka tapauksessa nämä pitäisi merkitä ristiinmarkkinointitunnisteella, ellei tuotteen toinen versio tee Steam-versiosta parempaa (esim. alustojenvälisen tallennuksen julkaisu, joka toimii tuotteen eri versioiden välillä).
 • Tapahtuman luokittelu väärin – Tapahtumaa tai ilmoitusta luodessa on kiinnitettävä huomiota luokan valintaan. Luokan valinta ohjaa näkyvyyttä ja varmistaa, että oikea yleisö näkee heille tarkoitetun sisällön.

Parhaat käytännöt

Ilmoitukset ovat loistava tapa olla yhteydessä tuotteesi käyttäjiin. Niiden avulla voi tavoittaa myös uusia pelaajia. Kuten missä tahansa työkalussa, parhaiden käytäntöjen seuraaminen auttaa saamaan siitä kaiken irti.

Klikkaa tästä nähdäksesi esimerkkejä, miten tapahtumat ja ilmoitukset näkyvät Steam-kaupassa, yhteisössä ja kirjastossa.

 • Pidä tavoite mielessäsi

  Kun tavoite on kirkkaana mielessä, on siitä apua mielekkäiden ja tärkeiden ilmoitusten luomisessa sekä niiden vaikuttavuuden mittaamisessa. Kannattaa miettiä, onko ilmoitus paras keino tavoitteen saavuttamiseksi. Jos ilmoituksen tavoitteena on esimerkiksi vähentää asiakkaiden hämmennystä pelinsisäistä toimintoa kohtaan, järkevintä olisi päivittää kyseinen pelinsisäinen toiminto.

 • Kuuntele pelaajiasi

  Kuuntele yhteisöäsi ja luokittele heidän palautteensa ennen viestimistä. Mieti, miten eri pelaajatyypit tulkitsevat ilmoituksesi. Kiinnitä huomiota siihen, mikä ilmoituksessasi herättää kiinnostusta ja tuottaa rakentavaa palautetta, jotta voit hyödyntää sitä jatkossa.

 • Ilmoitukset ovat osa tuotettasi

  Olet päättänyt kehittää tuotteen julkiseen kulutukseen. Priorisoi ja pidä pelistä viestimistä yhtä tärkeänä kuin itse pelisi hienosäätöä ja koodaamista. Viestintä ansaitsee saman luovan energian kuin pelisuunnittelukin. Tee yhteistyötä ilmoituksia kirjoittaessasi. Kaikilla tuotteesi tekemiseen osallistuneilla tulisi olla mahdollisuus vaikuttaa viestintään.

 • Yhdistä ilmoitukset ja päivitykset
  Tuotepäivityksistä kertominen on oiva tapa käyttää ilmoituksia. Jos julkaiset ilmoituksen isosta pelipäivityksestä, voit hyödyntää päivitysten näkyvyyskierrosta.

  Lisätietoa onnistuneiden päivitysten tekemisestä löytyy
  täältä.

 • Palkitse pelaajasi

  Tiimisi kuuntelee pelaajia jatkuvasti. Hyödynnä palaute palkitsemalla faneja ja herättämällä lisäkiinnostusta. Pari hyvää palkitsemiskeinoa:
  • yhteisön tekemän taiteen ja fanien kuvankaappausten korostus
  • yhteisön meemeihin ja vitseihin viittaus
  • tulevasta sisällöstä vihjaaminen (oiva keino saada palautetta ja herättää kiinnostusta ennen päivitystä).

 • Pidä tiedottaminen samassa tasapainossa kuin pelisikin

  Hyvin suunnitelluilla ilmoituksilla saat pelaajat odottamaan innolla tietoa tuotteestasi. Osa ennakoinnista luodaan jännittävällä tuotteella. Tärkeä rooli on myös sillä, mitä jätetään kertomatta.

  Saattaa olla houkuttelevaa julkaista paljon ilmoituksia ja osallistua jokaiseen keskusteluun. Jos sinulla ei ole mitään ilmoitettavaa, niin älä julkaise ilmoitusta. Jatkuva viestittely vain tilan täytteeksi saattaa johtaa pelaajien väsymiseen ilmoituksiin. Keskity sen sijaan kuuntelemiseen.

Palaute

Voit antaa palautetta ja ehdotuksia sekä kysyä kysymyksiä Steamworks-kehittäjäryhmän tapahtumat ja ilmoitukset -keskustelussa.